Tekemisen Meininkiä 2016 - teemahanke

Hankkeen teemana oli yhteisessä käytössä olevien alueiden, kokoontumistilojen ja järjestelmien viihtyvyyden, käytettävyyden, turvallisuuden ja energiatehokkuuden parantaminen.  Tukea myönnettiin pieniin yleishyödyllisiin investointeihin, joiden kustannusarvio oli 800-10000 €.  Tuen osuus oli 75% rahoituksesta. Investoinnit olivat rakentamista ja kone- sekä kalustohankintoja.  Hanke toteutettiin vuosina 2016-2017.

Rahoitetut investoinnit:

Ahonkylä-seura ry , Ilmajoki
Kyläseura hankki korkeushyppypatjan, sadesuojan ja telineet koulun kentälle sekä pop-up -teltan. Hankkeen avulla lisättiin lasten ja nuorten vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä alueen yleistä viihtyvyyttä.
Alapääseura Nurmo ry
Yhdistys rakensi kylätalon lähistölle Frisbeegolf-radan. Hankkeen avulla saatiin kyläläisille nuorille ja lapsille uusi harrastusmahdollisuus. Lajin harrastaminen on mahdollista lähes jokaiselle, koska se on välineitä lukuun ottamatta ilmaista.
Eläkeliiton Jalasjärven yhdistys
Yhdistys hankki karaoketaustalevyt (läppäri+musiikkitiedostot) julkiseen käyttöön riittävillä lisensseillä ja boccia-pallot. Välineet mahdollistavat laulamisen ja laulattamisen julkisissa tiloissa, ja yhdistys voi järjestää esim. karaoketansseja.
Hanhikosken kyläseura ry, Seinäjoki
Rakennettiin talvikäyttöinen moukarin/painon/kiekon/kuulan heittopaikka sekä hankittiin teltta buffet-tilaisuuksien kahvituksen suojaksi. Hankkeen tuloksena urheilukentän käyttö on selvästi lisääntynyt.
Ilmajoen Luoman kyläseura ry
Ilmajoen opiston tuntumaan Korpisaaren esteettömälle lähiliikuntareitille tehtiin perusparannuksia ongelmallisiin kohtiin. Entistä paksumpi pinnoite lisää käytettävyyttä ja turvallisuutta.
Ilmajoen Moottoripyöräilijät ry
Yhdistys hankki Jykevä-merkkisen (H30/270-tyyppisen) lanan, jota käytetään Ilmajoen Huissilla sijaitsevan motocross-radan kunnostukseen ja ylläpitoon. Hankkeen ansiosta radan turvallisuus, käytettävyys sekä vetovoima lisääntyivät.
Ilmajoen Museo- ja maamiesseura ry
Ilmajoen museolle hankittiin televisio, dvd-laite ja kannettava tietokone AV-materiaalien esittämiseen. Laitteet mahdollistavat uuden keinon tuoda kulttuuriperintöä lähemmäs nykyaikuisia, nuoria ja lapsia.
Ilmajoen Nuorisoseura ry
Juhlasaliin hankittiin nykyvaatimuksen mukaiset näyttämöverhot. Uusien paloturvallisten ja valoa läpäisemättömien verhojen avulla näyttämön käyttömahdollisuudet monipuolistuvat.
Ilmajoen Rengon kyläseura ry
Kyläseura rakensi lukittavan puuladon ja turvallisemman laiturin Ruissaareen. Toimenpiteet parantavat Ruissaaren palveluja uimarantana ja laavun käytön sekä mökin puutavaran varastointia.
Ilmajoen Työväenyhdistys ry
Ilmajoen Työväentalolle hankittiin uusi äänentoistojärjestelmä, energiatehokkaampi valaistus sekä nostettiin keittiön varustetasoa sellaiseksi, että pienten juhlien järjestäminen on mahdollista ilman laina- tai -vuokrakalustoa.
Jokipii-Ahon kyläyhdistys ry, Jalasjärvi
Yhdistys rakensi vaijeriliukumäen kylän keskellä olevaan puistoon. Samalla puiston viihtyisyyttä ja monikäyttöisyyttä parannettiin hankkimalla pöytäryhmiä nuotiopaikalle. Hankkeen toteutuksen myötä puistoalue selkeni, ja aluetta pystytään jatkossa hyödyntämään entistä monipuolisemmin.
Lakeuden Elämysliikunta ry, Seinäjoki
Luontotalo Käpälikköön hankittiin karaokelaitteisto välineineen. Laitteistoon sisältyy liikuteltava äänentoistojärjestelmä, kaiuttimet ja langaton mikki sekä mikseri, joka on laulaessa välttämätön. Laitteistossa on valmiina Teoston yleiseen tilaan vaatimat käyttöoikeudet.
Luopajärven Nuorisoseura ry, Jalasjärvi
Yhdistykselle hankittiin tietokone ja tulostin sekä teltta. Tietokoneen ja tulostinta käytetään mm. kokouspöytäkirjojen, tiedotuslehtisen ja ilmoitusten tekoon sekä kylän nettisivujen päivitykseen. Teltta on mahdollistanut mukavat puitteet juhlille, vaikka sää ei olisi niin suotuisa.
Lakeuden Latu ry, Seinäjoki
Hankkeessa kohennettiin Seinäjoen ja Ilmajoen välisen reitistöalueen kohteita. Yhdistys rakensi Kattilannevan pitkospuita sekä Latulaavun nuotiokehän ja pöytäpenkin. Pitkospuut yhdistävät Seinäjoen ja Ilmajoen Ilkanpolun luontoreitit ja mahdollistavat Kattilanevan ylittämisen kuivin jaloin sekä maastopyörällä.
MLL Ilmajoki ry
Yhdistys hankki videotykin kattotelineineen, valkokankaan sekä kotiteatterilaitteet äänentoistoa varten. Hankkeen myötä Perhekoti Aurinkoisen kokoustilojen käytettävyys parani huomattavasti.
Aurinkoinen on lapsiperheille tarkoitettu kohtaamispaikka Ilmajoen keskustan tuntumassa.
Nopankylän kyläseura, Ilmajoki
Kyläseura hankki ilmalämpöpumpun kylätalon saliin. Uusi ilmalämpöpumppu parantaa ja helpottaa kylätalon käytettävyyttä. Rahalliset säästöt lämmityskuluissa toteutuvat käytössä.
Rytmi-Instituutin kannattajayhdistys ry, Seinäjoki
Rytmikorjaamon kellaritiloihin rakennettiin Aallot-näyttely, joka tutustuttaa kävijän äänen tallentamiseen, teknologiaan ja teknologian kehitykseen. Hankkeessa rakennettiin näyttelyesineille vitriineitä ja alustoja sekä valaistus. Näyttely avattiin yleisölle alkutalvesta 2017.
Saveen kyläseura ry, Ilmajoki
Kyläseura hankki ilmalämpöpumpun ja takkaimurin kylätalolle. Investoinnilla parannettiin kylätalon käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta.
Seinäjoki-United ry
Urheiluseura hankki kahdet maahockey-varustesetit harrastuksen esittelyyn ja lajikokeiluihin. Varustesettejä tarjotaan kaikille paikallisille yhteisöille, yhdistyksille, kerhoille, kouluille ja seuroille kokeiltavaksi ja uudeksi liikuntaharrastusmahdollisuudeksi, seuran ohjauksella.
Ylistaron Kainaston Nuorisoseura ry
Nuorisoseura rakensi talon yläkertaan lämpöeristettyä varastotilaa ja alakerran näyttämölle ledivaloefektisetin. Taloon on tehty hiljattain peruskorjaus, ja toiminnan lisäännyttyä oli ongelmana löytää riittävästi säilytystiloja erilaisille pelivälineille, astioille, näytelmien rekvisiitalle ja kulisseille.
Voimistelu- ja Urheiluseura Ylistaron Kilpa-Veljet ry, hiihtojaosto
YK-V hankki kilpaliivinumerot ja viestiosuusnumerot hiihtojaoston käyttöön. Hankkeen avulla yhdistys haluaa vaalia perinteisten kyläkisojen ja hiihtokisojen kulttuuriperinnettä.
Ylistaron Metsästyseura ry
Yhdistys hankki kolme savikiekonheitintä Compak-ammuntaan. Uudet hankinnat mahdollistavat mm. ”english sporting” -harrastamisen ja kilpailut ilman lainalaitteita. Seuralla ei ole aikaisemmin ollut torniheittimiä.
Ylistaron Tapanin Nuorisoseura ry
Hankkeessa parannettiin nuorisoseurantalon lämmityksen varmuutta, energia- ja kustannustehokkuutta hankkimalla uusinta tekniikkaa olevat sähköpatterit juhlasaliin sekä paremmin ominaisuuksin varustettu siirtopumppu kellarin öljysäiliölle. Hankkeen myötä lämmityksessä tarvittavan työn määrä on vähentynyt ja paloturvallisuus parantunut.

Lisätietoja: Raija Ojaniemi, 040 716 0862

 

Leader-logo        Eu-lippu

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje