Ajankohtaista

12.04.2023 - Rahoituskaffit: Leader-yritystuet - CAP rahoituskausi 2023-2027

Lisätiedot:
www.epkalenteri.fi/event/eptapahtumat:agdihvei5e

Tervetuloa YrityspalvelutEP:n aamukaffeille keskiviikkona 12.04.2023 klo 8.15-9.

Leader-yritystuet tarjoavat jatkossakin monipuolisen valikoiman mahdollisuuksia aloittaville sekä sivu- ja päätoimisille yrittäjille. Leader-ryhmät rahoittavat pääsääntöisesti enintään 5 htv työllistäviä yrityksiä.

Tukea voi saada yritystoiminnan kokeiluun, suunnitteluun, käynnistämiseen ja kehittämiseen. Uusina tukimuotoina maatalouden kokeilutuki ja tuki ostajalle omistajanvaihdoksen suunnitteluun. Leader-ryhmät tukevat myös niin aloittavien kuin toimivienkin yritysten investointeja. Rahoitusta myönnetään myös yritysten energiainvestointeihin.

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät; Aisapari, Kuudestaan, Liiveri ja Suupohja toteuttavat kikin omia kehittämisstrategioitansa ja rahoittavat yritys- ja hanketukia siihen pohjautuen. Rahoituskauden 2023-2027 valmistelu on meneillään ja toimeenpano käynnistyy tämän vuoden aikana vaiheittain.

Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään lisää Leader-rahoituksesta! Alustajina Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien toiminnanjohtajat.

10.06.2023 - Avoimet kylät 2023

Lisätiedot:
www.suomenkylat.fi/ajankohtaista/tapahtumat/avoimet-kylat

Avoimet kylät -päivä järjestetään 10.6.2023 valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa.

Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Haluaisitteko mukaan Avoimet kylät -tapahtuman järjestäjäksi? Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin, pysy kuulolla! Kevään aikana järjestetään erilaisia infoja, lue lisää Suomen kylien sivuilta.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje