Ajankohtaista

30.08.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (16.8.2022).

03.09.2022 - Retki Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen

Lisätiedot:
bit.ly/kylilleopintomatka0309

Järjestämme E-P:n Leader-ryhmien Kylille-hankkeen yhteisen opintoretken Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen. Kunkin Leader-ryhmän alueelta järjestetään bussikuljetus Kaskisiin.

Tutustuminen Kaskisissa upeaan Bladhin kauppiastaloon ja puutarhaan. Merimatka Kaskisten vierasvenesatamasta Sälgrundin majakkasaareen. Venematka kestää noin 30 minuuttia ja sen aikana näemme mereltä käsin maisemia kaupungin asutukseen, merenrantaan ja kesämökkeihin, teollisuusalueelle ja Kaskisten syväsatamaan.

Sälgrundin saarella sijaitsee Suomen ensimmäinen petrolikäyttöinen majakka sekä kulttuurihistoriallisesti arvokas entisen luotsiaseman ympäristö. Majakan läheisyydessä on entisen luotsiaseman ja muiden asuinrakennusten luoma idyllinen pihapiiri. Nykyisin rakennukset on muutettu majoitus-, kahvila- ja kokoustiloiksi. Sälgrundin saaren kalliot ja ympäröivä meri kiehtovat. Saarta kiertää luontopolku, joka johdattaa karuille rantakallioille, vihreille rantaniityille ja metsiin. Saarella voi bongata useita lintulajeja. Museovirasto on määritellyt koko Sälgrundin saaren, majakan ja sen säilyneet rakennukset valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Saarella pääsemme tutustumaan Sälgrundin majakkaan ja kierrämme saaren luontopolun. Paikallinen opas kertoo saaren historiasta, majakasta ja entisestä luotsiasemasta. Saaristolaislounas ja iltapäiväkahvit.

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta tai sanna.pihlaja@liiveri.net, 050 5547442 tai irma.kortesuo@liiveri.net, 050 551 0797.

10.09.2022 - Lähiruokapäivä

Lisätiedot:
ostatilalta.fi/

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla on tarjota? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen
valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa 10.9.2022!

10.09.2022 - Kestävä kylä -tapahtuma Munakassa

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Kest%C3%A4v%C3%A4%20kyl%C3%A4%20-tapahtuma_2-01.png

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2022 teema Kestävä perintö kutsuu tekoihin kestävän kulttuuriperinnön ja huomisen puolesta. Tähän kutsuun vastataan Kestävä kylä -tapahtumassa, joka järjestetään lauantaina 10.9. klo 10-14 Munakan koululla Ilmajoella (os. Halkonevantie 8).

Ohjelma:
Työnäytökset biohiiletyksestä, villalankojen kasvivärjäyksestä sekä päreiden höyläyksestä
Kierrätys- ja energiansäästövinkkejä
Tontti- ja kuituverkkoasiaa
Kirppari, myyntipöytiä, kahvio
Lapsille toimintaa!

Kaikenikäisille suunnatun tapahtuman toteuttavat yhteisvoimin Munakassa toimivat yhdistykset, Munakan koulu ja Liiverin Kylille-hanke. Päivä kannattaa pistää muistiin ja suunnata syyskuun kymmenentenä Munakkaan!

30.09.2022 - Maaseutugaala Kurikassa

Lisätiedot:
maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/maaseutugaala/

On tullut aika kokoontua yhteen juhlistamaan päättyvää ohjelmakautta sekä sen huikeimpia onnistumisia. Lisää päivämäärä kalenteriisi ja valmistaudu suureen maaseudun juhlaan Kurikassa. Alun perin Maaseutuparlamentin 2021 yhteydessä järjestettäväksi suunniteltu Maaseutugaala toteutuu vihdoin! Viikonlopun aikana Kurikassa on luvassa monenlaista ohjelmaa. Gaalan lisäksi luvassa on Elon iloa -retkiä, hankenäyttely ja sadonkorjuutori.

04.10.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Mikäli Leader-rahoitusta on enää jäljellä, tehdään tässä kokouksessa vuoden viimeiset tukipäätökset. Suosittelemme hakemuksen jättämistä jo elokuun kokoukseen.

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (20.9.2022).

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje