Ajankohtaista

Tapahtuma-arkisto

10.06.2023 - Avoimet kylät 2023

Lisätiedot:
www.suomenkylat.fi/ajankohtaista/tapahtumat/avoimet-kylat

Avoimet kylät -päivä järjestetään 10.6.2023 valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa.

Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Haluaisitteko mukaan Avoimet kylät -tapahtuman järjestäjäksi? Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin, pysy kuulolla! Kevään aikana järjestetään erilaisia infoja, lue lisää Suomen kylien sivuilta.

12.04.2023 - Rahoituskaffit: Leader-yritystuet - CAP rahoituskausi 2023-2027

Lisätiedot:
www.epkalenteri.fi/event/eptapahtumat:agdihvei5e

Tervetuloa YrityspalvelutEP:n aamukaffeille keskiviikkona 12.04.2023 klo 8.15-9.

Leader-yritystuet tarjoavat jatkossakin monipuolisen valikoiman mahdollisuuksia aloittaville sekä sivu- ja päätoimisille yrittäjille. Leader-ryhmät rahoittavat pääsääntöisesti enintään 5 htv työllistäviä yrityksiä.

Tukea voi saada yritystoiminnan kokeiluun, suunnitteluun, käynnistämiseen ja kehittämiseen. Uusina tukimuotoina maatalouden kokeilutuki ja tuki ostajalle omistajanvaihdoksen suunnitteluun. Leader-ryhmät tukevat myös niin aloittavien kuin toimivienkin yritysten investointeja. Rahoitusta myönnetään myös yritysten energiainvestointeihin.

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät; Aisapari, Kuudestaan, Liiveri ja Suupohja toteuttavat kikin omia kehittämisstrategioitansa ja rahoittavat yritys- ja hanketukia siihen pohjautuen. Rahoituskauden 2023-2027 valmistelu on meneillään ja toimeenpano käynnistyy tämän vuoden aikana vaiheittain.

Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään lisää Leader-rahoituksesta! Alustajina Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien toiminnanjohtajat.

28.03.2023 - Liiverin vuosikokous

Lisätiedot:

Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous järjestetään Kohtalonmäellä (Löyhingintie 14, Jalasjärvi) tiistaina 28.3. klo 18. Tervetuloa!

11.02.2023 - Koko perheen turvallisuuspäivä Könnin kylätalolla

Lisätiedot:

Koko perheen turvallisuuspäivä järjestetään valtakunnallisena 112-päivänä, la 11.2.2023 klo 11–14 Könnin kylätalolla (Harjunmäentie 165, Ilmajoki).

Kaikenikäisille suunnatussa tapahtumassa on toimintaa ja tietoa mm. kodin turvallisuudesta, kotivarasta ja sydänterveydestä. Kylätalon sisätiloissa saa tutustua eri toimijoiden esittelypisteisiin. Sydäniskurin käyttöä tehdään tutuksi ja innostetaan kaikkia kävijöitä lataamaan 112 Suomi -sovellus älypuhelimiinsa.

Tapahtumassa on myös kahvio, josta saa ostaa pientä purtavaa.

Mukana menossa ovat mm. Ilmajoen paloasema, Vapepa, Ilmajoen Sydänyhdistys ja Iskua Etelä-Pohjanmaalle-hanke.

Tapahtuman järjestää Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä Könnin Kyläseuran kanssa.

31.01.2023 - Minustako yrittäjä -ilta Ilmajoella

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/tapahtumat/

Ilmajoen kunta ja Uusyrityskeskus Neuvoa-antava järjestävät Minustako yrittäjä -illan tiistaina 31.1.2023 klo 17–19.

Ilta on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Illan aikana saat perustietoa yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

Tilaisuus järjestetään Yritysherralassa, Könnintie 27 A, Ilmajoki. Paikalla on myös Liiverin edustaja. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

18.01.2023 - Opinlakeus-messut Seinäjoella

Lisätiedot:
www.opinlakeus.fi/messut

Opinlakeus koulutusmessut järjestetään Seinäjoki Areenassa 18.-19.1.2023.

Messut tarjoavat jatko-opiskelupaikkaa etsiville nuorille ja aikuisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin, sillä messuilla esittäytyy koko jatkokoulutuksen kirjo. Henkilökohtaiset keskustelut koulutuksen järjestäjien ja opiskelijoiden kanssa ovat loistava tapa saada tietoa, käytännön vinkkejä ja rohkeutta omaan ammattivalintaan.

Liiveri on mukana messuilla yhdessä muiden Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien kanssa.

13.12.2022 - Hyvinvoiva hybridiyrittäjä -hankkeen päätösseminaari

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/f3b5ae7f-b138-4c18-aa4e-7e9193cd651e?display

Hyvinvoiva hybridiyrittäjä -hankkeen päätösseminaari järjestetään 13.12.2022 klo 8.30 - 11.00.
Seminaari pidetään aamiaistilaisuuden merkeissä Teatteri Hysterian tiloissa, osoitteessa Seuralantie 25, Seinäjoki. Huom! Sisäänkäynti ravintola Verstaan pääovesta.

Seminaarin ohjelma:

* Hybridiyrittäjän tarina - Kirsi Haapamatti, Viestintätoimisto Periferia
* Leader-yritystuet yrittäjille - Sinikka Koivumäki, tj., Kehittämisyhdistys Liiveri ry.
* Vinkkejä hybridiyrittäjän hyvinvointiin - Susanna Kalavainen, TTL
* Uravaihtoehtona hybridiyrittäjyys - Emilia Kangas, SeAMK
* Rohkeasti yrittäjäksi - Tuuli-Elina Andersén, MAIKKI MEDIA OY

Ilmoittaudu 5.12. mennessä linkin kautta.

02.12.2022 - Leaderin aamukahvit yritystuki -teemalla

Lisätiedot:
kurikka.fi/tapahtumat/leaderin-aamukahvit-yritystuki-teemalla/

Uusi Leader-ohjelmakausi käynnistyy vuoden 2023 aikana. Tervetuloa kuulemaan uuden ohjelmakauden yritystukimuodoista kahvikupin äärelle. Yritystuista kertomassa Hanna-Leena Pihlajaniemi Leader Suupohjasta ja Sinikka Koivumäki Leader Liiveristä.

Aika: perjantai 2.12.2022 klo 8.00-9.00 (kahvit tarjolla klo 7.45 alkaen)
Paikka: Yrityspalvelupiste Formu, Keskuspuistikko 14, Kurikka

Tilaisuus on maksuton. Aamukahvitarjoilujen vuoksi ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään ke 30.11.2022.

28.11.2022 - Kuka kuulee nuorta -paneelikeskustelu

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/tapahtumat/kuka-kuulee-nuorta-paneelikeskustelu/

Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus järjestää maanantaina 28.11.2022 klo 17–19 paneelikeskustelun, joka kokoaa nuoria ja poliittisia päättäjiä puimaan yhteiskunnan tilaa. Tilaisuudessa keskustellaan päivänpolttavista aiheista, kuten mielenterveyspalveluista, ilmastoasioista ja nuorten yhteiskunnallisista vaikuttamismahdollisuuksista. Huomioidaanko nuorille tärkeitä asioita yhteiskunnassamme riittävästi?

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus pidetään Seinäjoen pääkirjasto Apilan Jaaksi-salissa. Tarjoamme yleisölle purtavaa ja virvokkeita tapahtuman aluksi, joten paikalle kannattaa saapua heti klo 17! Ennen paneelikeskustelun alkua yleisöllä on mahdollisuus tavata Etelä-Pohjanmaan paikallisia Leader-toimijoita ja tutustua, minkälaisia mahdollisuuksia he tarjoavat alueemme nuorille.

10.11.2022 - Tulosseminaari

Lisätiedot:
maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/tulosseminaari-maaseutuohjelman-kausi-2014-2022-etela-pohjanmaalla/

Tervetuloa kokoamaan mennyttä ohjelmakautta yhteen Seinäjoelle!

Ennen tulevaan CAP 27 -rahoituskauteen siirtymistä on syytä katsahtaa vielä vähän menneeseen. Tulosseminaarissa käydään läpi mennyttä rahoituskautta Etelä-Pohjanmaalla. Ohjelmassa on rahoitettujen hankkeiden esittelyjä ja haastatteluja sekä hanketori. Saamme myös vieraita Etelä-Pohjanmaan Ruokaprovinssista.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita hanketoimijat, kylien kehittäjät, tukea saaneet yrittäjät, Leaderit, Leader-ryhmien hallituksen edustajat, ELYläiset ja muut aiheesta kiinnostuneet! Ehkä tilaisuus poikii myös uusia hankeideoita ensi kautta varten.

Tilaisuuden järjestää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhteistyössä alueen Leader-ryhmien kanssa.

05.10.2022 - Yhteisötreffit Ylistaro

Lisätiedot:
link.webropol.com/s/yhteisotreffitsyksy

Kylä- ja kaupunginosatoimijoiden yhteisötreffit on tilaisuus, joka on avoin kaikille kylien ja kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudessa käydään läpi yhteisöjen ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat sekä kaupungin ja Leader Liiverin tarjoamat avustukset, rahoitusmahdollisuudet ja muu yhteisöllisyyttä tukeva toiminta. Tule mukaan verkostoitumaan!

ke 5.10. klo 17.30-19.30 Ylistaro, Aseman kylätalo, Könnintie 125, Ylistaro

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.

04.10.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Mikäli Leader-rahoitusta on enää jäljellä, tehdään tässä kokouksessa vuoden viimeiset tukipäätökset. Suosittelemme hakemuksen jättämistä jo elokuun kokoukseen.

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina viimeistään 23.9.2022.

01.10.2022 - Koko perheen turvallisuuspäivä

Lisätiedot:

Koko perheen turvallisuuspäivä järjestetään la 1.10. klo 11-15 Ylivallin Seuralassa (Kihniöntie 181, Jalasjärvi). Kaikenikäisille suunnatussa tapahtumassa on toimintaa ja tietoa mm. kodin turvallisuudesta, kotivarasta ja sydänterveydestä. Pihapiirissä on palo- ja pelastuskalustoa, Pikku palomiehen sammutuskärry ja toimintarasteja. Seuralan sisätiloissa saa tutustua eri toimijoiden esittelypisteisiin. Sydäniskurin käyttöä tehdään tutuksi, ja innostetaan kaikkia kävijöitä lataamaan 112 Suomi -sovellus älypuhelimiinsa.

Tapahtumassa on myös puffetti, josta saa ostaa kahvia, pulla ja makkaraa. Myös arpoja on myynnissä kylän hyväksi.

Mukana menossa ovat mm. Jalasjärven paloaseman ja VPK:n väkeä, Vapepa, SPR, MLL:n Jalasjärven yhdistys, Jalasjärven Sydänyhdistys, Iskua Etelä-Pohjanmaalle-hanke ja Turvaässät.

Tapahtuman järjestää Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä Ylivallin Nuorisoseuran kanssa.

30.09.2022 - Maaseutugaala Kurikassa

Lisätiedot:
maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/maaseutugaala/

On tullut aika kokoontua yhteen juhlistamaan päättyvää ohjelmakautta sekä sen huikeimpia onnistumisia. Lisää päivämäärä kalenteriisi ja valmistaudu suureen maaseudun juhlaan Kurikassa. Alun perin Maaseutuparlamentin 2021 yhteydessä järjestettäväksi suunniteltu Maaseutugaala toteutuu vihdoin! Viikonlopun aikana Kurikassa on luvassa monenlaista ohjelmaa. Gaalan lisäksi luvassa on Elon iloa -retkiä, hankenäyttely ja sadonkorjuutori.

28.09.2022 - Yhteisötreffit Nurmo & kantakaupunki

Lisätiedot:
link.webropol.com/s/yhteisotreffitsyksy

Kylä- ja kaupunginosatoimijoiden yhteisötreffit on tilaisuus, joka on avoin kaikille kylien ja kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudessa käydään läpi yhteisöjen ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat sekä kaupungin ja Leader Liiverin tarjoamat avustukset, rahoitusmahdollisuudet ja muu yhteisöllisyyttä tukeva toiminta. Tule mukaan verkostoitumaan!

ke 28.9. klo 17.30-19.30 Nurmo & kantakaupunki, Haalitalo, Latikanmäentie 4, Nurmo

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.

20.09.2022 - Yhteisötreffit Peräseinäjoella

Lisätiedot:
link.webropol.com/s/yhteisotreffitsyksy

Kylä- ja kaupunginosatoimijoiden yhteisötreffit on tilaisuus, joka on avoin kaikille kylien ja kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudessa käydään läpi yhteisöjen ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat sekä kaupungin ja Leader Liiverin tarjoamat avustukset, rahoitusmahdollisuudet ja muu yhteisöllisyyttä tukeva toiminta. Tule mukaan verkostoitumaan!

ti 20.9. klo 17.30-19.30 Peräseinäjoki, Honkakylän varhaiskasvatuskeskus, Jouttikoskentie 25, Louko

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.

10.09.2022 - Lähiruokapäivä

Lisätiedot:
ostatilalta.fi/

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla on tarjota? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen
valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa 10.9.2022!

10.09.2022 - Kestävä kylä -tapahtuma Munakassa

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Kest%C3%A4v%C3%A4%20kyl%C3%A4%20-tapahtuman%20juliste-nettiin.pdf

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2022 teema Kestävä perintö kutsuu tekoihin kestävän kulttuuriperinnön ja huomisen puolesta. Tähän kutsuun vastataan Kestävä kylä -tapahtumassa, joka järjestetään lauantaina 10.9. klo 10-14 Munakan koululla Ilmajoella (os. Halkonevantie 8).

Ohjelma:
-Työnäytökset biohiiletyksestä, villalankojen kasvivärjäyksestä sekä päreiden höyläyksestä
-Kierrätys- ja energiansäästövinkkejä
-Kuituverkkoasiaa
-Ilmajoen kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen on tavattavissa ja keskustelemassa vierailijoiden kanssa
-Paikallisia yrityksiä ja käsityöläisiä on esittelemässä toimintaansa ja myymässä tuotteitaan
-Munakan vanhempainyhdistyksen puffetti
-Avoimet ovet koulussa ja uudessa päiväkodissa
-Lapsille toimintaa, mm. tehtäväpisteitä ja kilpailuja!
-Ilmajoki-Seuran murrevisa

Kaikenikäisille suunnatun tapahtuman toteuttavat yhteisvoimin Munakassa toimivat yhdistykset, Munakan koulu ja päiväkoti sekä Liiverin Kylille-hanke. Päivä kannattaa pistää muistiin ja suunnata syyskuun kymmenentenä Munakkaan!

03.09.2022 - Retki Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen

Lisätiedot:
bit.ly/kylilleopintomatka0309

Järjestämme E-P:n Leader-ryhmien Kylille-hankkeen yhteisen opintoretken Kaskisiin ja Sälgrundin majakkasaareen. Kunkin Leader-ryhmän alueelta järjestetään bussikuljetus Kaskisiin.

Tutustuminen Kaskisissa upeaan Bladhin kauppiastaloon ja puutarhaan. Merimatka Kaskisten vierasvenesatamasta Sälgrundin majakkasaareen. Venematka kestää noin 30 minuuttia ja sen aikana näemme mereltä käsin maisemia kaupungin asutukseen, merenrantaan ja kesämökkeihin, teollisuusalueelle ja Kaskisten syväsatamaan.

Sälgrundin saarella sijaitsee Suomen ensimmäinen petrolikäyttöinen majakka sekä kulttuurihistoriallisesti arvokas entisen luotsiaseman ympäristö. Majakan läheisyydessä on entisen luotsiaseman ja muiden asuinrakennusten luoma idyllinen pihapiiri. Nykyisin rakennukset on muutettu majoitus-, kahvila- ja kokoustiloiksi. Sälgrundin saaren kalliot ja ympäröivä meri kiehtovat. Saarta kiertää luontopolku, joka johdattaa karuille rantakallioille, vihreille rantaniityille ja metsiin. Saarella voi bongata useita lintulajeja. Museovirasto on määritellyt koko Sälgrundin saaren, majakan ja sen säilyneet rakennukset valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Saarella pääsemme tutustumaan Sälgrundin majakkaan ja kierrämme saaren luontopolun. Paikallinen opas kertoo saaren historiasta, majakasta ja entisestä luotsiasemasta. Saaristolaislounas ja iltapäiväkahvit.

OPINTORETKEN OSALLISTUJAMÄÄRÄ ON TÄYNNÄ, JOTEN ILMOITTAUTUMISIA EI OTETA ENÄÄ VASTAAN. Lisätietoja:sanna.pihlaja@liiveri.net, 050 5547442 tai irma.kortesuo@liiveri.net, 050 551 0797.

30.08.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (16.8.2022).

14.06.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (31.5.2022)

11.06.2022 - Avoimet Kylät -päivä avaa kesän

Lisätiedot:
avoimetkylat.fi/

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 11. kesäkuuta. Viimeiset kaksi vuotta tapahtuma on järjestetty etänä, joten perinteistä tapahtumaa on odotettu innostuksella. Innokkuudesta kertoo se, että tänä vuonna Liiverin alueelta on mukana 12 kylää. Nyt kannattaa lähteä lähimatkailemaan ja tutustumaan kylien järjestämään ohjelmaan. Alueemme kylillä on tarjolla pihakirppiksiä, perhetapahtumia ja autonäyttelyjä sekä muun muassa markkinat, iltatanssit ja kyläsaunakierros.

Liiverin alueen Avoimet Kylät -tapahtumat:

ILMAJOKI
Rompetori ja Avoimet ovet Koskenkorvan VPK:lla klo 9–15, os. Vaasantie 312

JALASJÄRVI
Etelän Markkinat Koskuen kylätalolla klo 9–14, os. Tampereentie 1651
Ilves-Joet Racing Team -kilpa-autonäyttely Pramian alueella klo 10 alkaen, os. Ilvesjoentie 1060
Jokipiin SaunaOpen klo 18–22. Kartat: Kyläpuiston katos, os. Jokipiintie 145
Keskikylän kirppis Harjulan ja maneesin alueella klo 10–15, os. Hulkontie 10

NURMO
Iltatanssit Haalin lavalla klo 19–24, os. Latikanmäentie 4

PERÄSEINÄJOKI
Kesäpäivä Kihniänkylän Sampolan alueella klo 11–14, os. Virtaintie 837
Perhepäivä ja peräkonttikirppis Honkakylän varhaiskasvatuskeskuksen piha-alueella klo 12–14, os. Jouttikoskentie 25

SEINÄJOKI
Kaanaan Kirppis & Kesäkarkelot Niemistön koululla klo 10–14, os. Niemistöntie 9

YLISTARO
Asemanseudun kyläkirppiskierros klo 10–15, ensimmäisen kohteen os. Möllintie 125
Kirkonkylän peräkonttikirppis torilla klo 10–15, os. Kaukolanraitti 7
Vanhojen autojen näyttely Kitinojan kylätalon pihapiirissä klo 12–16, os. Kitinojantie 654

Kaikki Suomen kylätapahtumat ohjelmatietoineen löytyvät Avoimet Kylät -verkkosivuilta, jonka osoite on lisätiedoissa yllä.

11.06.2022 - Asu&Elä Kurikassa

Lisätiedot:
www.asujaela.fi/

Kahden vuoden tauon jälkeen odotettu, järjestyksessään jo 12. Asu&Elä-tapahtuma järjestetään 11.–12.6.2022 Kurikassa. Tapahtuman punaisena lankana ovat aina olleet kurikkalaiset kodit, jotka ovat avanneet ovensa tapahtumakävijöille. Kohteina on mielenkiintoisia ja ”elämänmakuisia” koteja, joiden kautta näkyy kurikkalainen tapa elää. Uusi ajankohta avaa uusia mahdollisuuksia näyttää miltä kesä näyttää Kurikassa. Lue lisää tapahtumasta.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös koko perheen Asu&Elä -messut Kurikan kampuksella. Mukana on yli 80 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät kurikkalaista yrittäjyyttä, osaamista, asumista ja elämistä. Messut ovat avoinna la–su 11.–12.6. klo 10–16. Liiveri on mukana messuilla yhdessä Leader Suupohjan kanssa.

24.05.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (10.5.2022)

16.05.2022 - Lapsiperhe turvallisesti kotona -ilta Peräseinäjoella

Lisätiedot:

Lapsiperhe turvallisesti kotona -ilta järjestetään MLL:n perhekahvilassa (Urheilutie 2, Peräseinäjoki) ma 16.5. klo 17.30-19.30.

Miten saada oman kodin turvallisuus kuntoon ja miten varautua häiriötilanteisiin?
Aiheeseen johdattelee kyläturvallisuuskouluttaja Aana Vainio.

Illan teemoja:
Kodin paloturvallisuus
Kotitapaturmien ehkäisy
Kotivara ja omatoiminen varautuminen

Tervetuloa! Kahvi- ja mehutarjoilu!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Se on maksuton ja avoin kaikille, mutta erityisesti suunnattu lapsiperheiden vanhemmille.

Järjestäjät: Leader Liiverin Kylille-hanke ja MLL Peräseinäjoki

14.05.2022 - Kevyesti yrittäjäksi -markkinat

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/markkinat-seinajoki-areenalla-14-5-2022/

Oletko haaveillut yrittämisestä, mutta et tiedä miten pääsisit alkuun? Onko sinulla bisnesidea, jonka toimivuutta haluaisit testata ennen täysipäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymistä? Teetkö satunnaisesti töitä palkkatyösi ohessa?

Tule Kevyesti yrittäjäksi®- markkinoille ja saat vastaukset kysymyksiisi!

Kevyesti yrittäjäksi® -markkinat 14.5. klo 9.30–13, Seinäjoki Areenassa on suunnattu kevyt- ja sivutoimiyrittäjäksi aikoville ja asiasta kiinnostuneille. Tule kuulemaan mitä sivutoimiyrittäminen ja kevytyrittäjyys tarkoittavat ja miten ne eroavat toisistaan.

Markkinoiden ajan tarjolla lyhyitä tietoiskuja kevyt- ja sivutoimiyrittäjille tärkeistä asioista, kuten verotus, kirjanpito ja työn hinnoittelu. Lisäksi sivutoimiyrittäjien puheenvuoroja.

Markkinoiden järjestäjinä ovat Uusyrityskeskus Neuvoa-antava, Into Seinäjoki Oy ja Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto. Paikalla on lähes parikymmentä näytteilleasettajaa. Liiveri on mukana tapahtumassa!

11.05.2022 - Lapsiperhe turvallisesti kotona Ylistarossa

Lisätiedot:

Lapsiperhe turvallisesti kotona -ilta järjestetään Hanhikosken kylätalolla (os. Vatajantie 612, Ylistaro) ke 11.5. klo 17.30-19.30.

Miten saada oman kodin turvallisuus kuntoon ja miten varautua häiriötilanteisiin?
Aiheeseen johdattelee kyläturvallisuuskouluttaja Aana Vainio.

Illan teemoja:
Kodin paloturvallisuus
Kotitapaturmien ehkäisy
Kotivara ja omatoiminen varautuminen

Tervetuloa! Kahvi- ja mehutarjoilu!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Se on maksuton ja avoin kaikille, mutta erityisesti suunnattu lapsiperheiden vanhemmille.

Järjestäjät: Leader Liiverin Kylille-hanke ja Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset

10.05.2022 - Valokuituilta Alapään seurantalolla

Lisätiedot:

Ylistaron Alapään alueen asukkaille järjestetään keskiviikkona 10.5. klo 18 valokuituilta Nuorisoseurantalolla (Alapääntie 327).

Tilaisuudessa esitellään Vauhtia valokuituun -hanke, sekä kerrotaan valokuidun eduista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Lisäksi paikalla on tietoverkko-operaattorin edustaja kertomassa valokuituverkon rakentamisen perusteista, liittymähinnoittelusta ja valokuituliittymän palveluista.
• Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti mahdollistaa häiriöttömän internet- sekä televisioyhteyden, nyt ja tulevaisuudessa
• Valokuidun tämänhetkinen tiedonsiirtonopeus 10000 Mbit/ s
• Valokuitu kohottaa kiinteistön arvoa
Näistä edellä mainituista sekä muista valokuituun liittyvistä eduista kerrotaan valokuituillassa lisää.

Tilaisuuden järjestäjänä Leader Liiveri. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

05.05.2022 - Turvallisesti kotona -iltaperhekahvila Ilmajoella

Lisätiedot:

Turvallisesti kotona -iltaperhekahvila järjestetään to 5.5. klo 17.30-19.30 Perhetalo Aurinkoisessa (os. Könnintie 27B, Ilmajoki).

Miten saada oman kodin turvallisuus kuntoon ja miten varautua häiriötilanteisiin?
Aiheeseen johdattelee 72 tuntia- ja kyläturvallisuuskouluttaja Aana Vainio.

Illan teemoja:
Kodin paloturvallisuus
Kotitapaturmien ehkäisy
Kotivara ja omatoiminen varautuminen

Tervetuloa! Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa!

Järjestäjät: Leader Liiverin Kylille-hanke ja MLL Ilmajoki

28.04.2022 - Kalajärven kehittämistilaisuus 2

Lisätiedot:
forms.office.com/r/tbtQHpxqrW

Maaliskuun lopussa järjestetty Kalajärven kehittämisilta keräsi paikalle runsaasti alueen toimijoita ja muita asiasta kiinnostuneita. Illan tuloksena sovittiin seuraava tapaaminen. Silloin tarkennetaan alueen kehittämistarpeita ja suunnitellaan, miten Kalajärven alueen toimijoiden yhteistyötä voisi parantaa. Tilaisuus järjestetään Vankkurituvalla 28.4. klo 18. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Kahvitarjoilu! Ilmoittaudu tilaisuuteen linkin kautta.

26.04.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (12.4.2022)

26.04.2022 - Lapsiperhe turvallisesti kotona Jalasjärvellä

Lisätiedot:

Lapsiperhe turvallisesti kotona -ilta järjestetään Jalasjärven Kinolla (os. Keskustie 43) ti 26.4. klo 18-20.

Miten saada oman kodin turvallisuus kuntoon ja miten varautua häiriötilanteisiin?
Aiheeseen johdattelee kyläturvallisuuskouluttaja Aana Vainio.

Illan teemoja:
Kodin paloturvallisuus
Kotitapaturmien ehkäisy
Kotivara ja omatoiminen varautuminen

Tervetuloa! Kahvitarjoilu!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Se on maksuton ja avoin kaikille, mutta erityisesti suunnattu lapsiperheiden vanhemmille.

Järjestäjät: Leader Liiverin Kylille-hanke ja Mukula ry

20.04.2022 - Lamminjärven kehittämisilta 2

Lisätiedot:
forms.office.com/r/MrWxkuScbi

Maaliskuussa järjestetyssä Lamminjärven kehittämisillassa nousi toive, että aluetta lähdettäisiin kehittämään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Seuraavassa tilaisuudessa pyritään löytämään toimijat ja määrittelemään seuraavat askeleet - miten päästään eteenpäin ja miten roolit ja tehtävät jaetaan eri tahojen kesken.

Tervetuloa Lamminjärven kehittämistilaisuuteen keskiviikkona 20.4. klo 18 Kiuaskallion Rinnekahvilaan, Lempilaaksontie 61 D.

Paikalla on Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki ja Kurikan kaupungin hankekoordinaattori Reetta Yli-Hynnilä. Tilaisuus järjestetään voimassa olevia rajoituksia noudattaen.

Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu tilaisuuteen linkin kautta.

29.03.2022 - Liiverin vuosikokous ja Kalajärven kehittämistilaisuus

Lisätiedot:

Liiverin vuosikokous järjestetään tiistaina 29.3. klo 18 Caravan-Kalajärven Vankkurituvalla, Kalajärventie 4, 61100 Peräseinäjoki. Asialistalla mm. henkilöstövalinnat, CAP27-kauden strategia ja Liiverin diplomi, joka myönnetään vuosittain esimerkillisestä kehittämistyöstä.

Kokouksen jälkeen klo 19 järjestetään keskustelutilaisuus Kalajärven alueen kehittämisestä. Keskustelua vauhdittaa Seinäjoen matkailuyrittäjien puheenjohtaja, yrittäjä Merja Ilomäki. Tilaisuudessa kuulet myös SeAMKin matkailupuolen terveiset. Tervetuloa!

Vuosikokouksessa ei käsitellä uusia hankehakemuksia.

15.03.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (1.3.2022)

10.03.2022 - Ideoita euroille -kehittämisilta Jalasjärvellä

Lisätiedot:
forms.office.com/r/2q1AhDBGaq

Liiverin toteuttamassa Ideoita euroille -kampanjassa osallistettiin asukkaita ideoimaan ja esittämään toiveita alueen kehittämiseksi. Jalasjärvellä toivotuimmaksi kehittämiskohteeksi nousi Lamminjärven alue. Liiveri järjestää avoimen kehittämisillan torstaina 10.3.2022 klo 18 Jalasjärvi-talolla (Jalasjärvi-sali, toinen kerros). Tilaisuudessa keskustellaan Lamminjärven ja lähistön kehittämisestä ja pyritään löytämään tahoja ja tapoja ideoiden toteuttamiseen.

Tilaisuus järjestetään voimassa olevia rajoituksia noudattaen ja siihen voi osallistua myös Teamsissa. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ennen tilaisuutta. Mikäli koronatilanne on huono, tilaisuus järjestetään kokonaan Teamsissa.

Illan ohjelma:
- Sinikka Koivumäki, Liiveri – Kampanjan tulokset, toiveet ja rahoitusmahdollisuudet
- Juha Luukko, Kurikan kaupunki – Kurikan kaupungin teettämän Skeittipuiston ja Possukoulun alueen ideasuunnitelman esittely
- Miten ideat todeksi, keskustelua

Ilmoittaudu tilaisuuteen lisätiedot-linkin kautta.

22.02.2022 - Yhteisötreffit Nurmo & kantakaupunki

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/yhteisotreffit

Kylä- ja kaupunginosatoimijoiden yhteisötreffit on tilaisuus, joka on avoin kaikille kylien ja kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneille yhteisöille.

Järjestämme tilaisuudet verkossa Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.

Tilaisuudessa kuullaan kaupungin terveiset ja yhdistysten sekä yhteisöjen ajankohtaiset kuulumiset. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Seinäjoen kaupunki ja Leader Liiveri.

15.02.2022 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokoukseen tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina kahta viikkoa ennen kokouspäivää (1.2.2022)

15.02.2022 - Yhteisötreffit Peräseinäjoella

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/yhteisotreffit

Kylä- ja kaupunginosatoimijoiden yhteisötreffit on tilaisuus, joka on avoin kaikille kylien ja kaupunginosien kehittämisestä kiinnostuneille yhteisöille.

Järjestämme tilaisuudet verkossa Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.

Tilaisuudessa kuullaan kaupungin terveiset ja yhdistysten sekä yhteisöjen ajankohtaiset kuulumiset. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Seinäjoen kaupunki ja Leader Liiveri.

21.01.2022 - Ideoita euroille -kehittämistilaisuus Ilmajoella

Lisätiedot:

Liiveri osallistaa asukkaita ideoimaan ja esittämään toiveita alueen kehittämiseksi. Ilmajoella nuoret ehdottivat ulkokuntosalin rakentamista.

Liiveri järjestää kehittämistilaisuuden idean käytäntöön viemiseksi perjantaina 21.1.2022. Tilaisuus toteutetaan kutsutilaisuutena Teamsissa. Tilaisuudessa keskustellaan ulkokuntosalin rakentamisesta ja pyritään löytämään tahoja ja tapoja ideoiden toteuttamiseen.

07.12.2021 - Hallituksen kokous 7.12.2021

Lisätiedot:

Hallituksen käsittelyyn tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina noin kahta viikkoa ennen kokousta. Jo ideavaiheessa kannattaa olla yhteydessä Liiverin toimistolle!

30.11.2021 - Minustako yrittäjä? -info Seinäjoella

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/images/Minustako_yritt%C3%A4j%C3%A4_Sein%C3%A4joki_30.11.2021.pdf

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.
Infossa saat perustietoa yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

30.11.2021 - Vauhtia Valokuituun -infotilaisuus Viitalan Nuorisoseuran talolla

Lisätiedot:

Tervetuloa Vauhtia Valokuituun -hankkeen infotilasuuteen Viitalan Nuorisoseuran talolla (Viitalantie 338) tiistaina 30.11. klo 19.00. Info on suunnattu Kampinkylän ja Viitalankylän asukkaille.

09.11.2021 - Hallituksen kokous 9.11.2021

Lisätiedot:

Hallituksen käsittelyyn tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina noin kahta viikkoa ennen kokousta. Jo ideavaiheessa kannattaa olla yhteydessä Liiverin toimistolle!

26.10.2021 - Minustako yrittäjä? -info Ilmajoella

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/images/Minustako_yritt%C3%A4j%C3%A4_Ilmajoki_26.10.2021.pdf

Minustako yrittäjä? -info
tiistaina 26.10.2021 klo 17 – 19.30
Paikka: Yritysherrala, Könnintie 27 A, Ilmajoki

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma:
17.00 tilaisuuden avaus, Rami Mattila, Ilmajoen kunta
17.15 yritystoiminnan suunnittelu, Ari Loukasmäki, Uusyrityskeskus
17.40 starttiraha ja muut palvelut aloittaville yrittäjille, Henna Hautala, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
18.05 tauko
18.20 yritystuet, Sinikka Koivumäki, Leader Liiveri
18.45 alkavien yritysten rahoitus ja pankkipalvelut, Päivi Haapolahti, Oma Säästöpankki
19.10 kysymyksiä ja keskustelua
19.25 alkavien yrittäjien palvelut Etelä-Pohjanmaalla, Ari Loukasmäki, Uusyrityskeskus
19.30 tilaisuuden päätös

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 24.10. www.neuvoa-antava.fi/tapahtumat.
TERVETULOA!

05.10.2021 - Hallituksen kokous 5.10.2021

Lisätiedot:

Hallituksen käsittelyyn tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina noin kahta viikkoa ennen kokousta. Jo ideavaiheessa kannattaa olla yhteydessä Liiverin toimistolle!

05.10.2021 - Ylimääräinen kokous

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/esityslista%205-10-2021%20ja%20s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6muutos.pdf

Liiverin ylimääräinen kokous pidetään 5.10. klo 17 Liiverin toimistolla (Könnintie 27A) sekä Teams-yhteydellä. Teams-kokoukseen ilmoittautuminen 4.10. mennessä osoitteeseen toimisto@liiveri.net.Sääntöjen täsmentäminen. TERVETULOA! Hallitus

04.10.2021 - Ole ilmastoviisas - info

Lisätiedot:

Ole Ilmastoviisas!
-Palkkaa nuori tekemään ilmastotekoja

Infotilaisuus Teamsissa 4.10. klo 18.00. Ilmoittaudu toimisto@liiveri.net, niin saat Teams-linkin.

Tervetuloa!

10.09.2021 -

Lisätiedot:

07.09.2021 - Hallituksen kokous 7.9.2021

Lisätiedot:

Hallituksen käsittelyyn tulevat hakemukset tulee olla Hyrrässä käsittelyvalmiina noin kahta viikkoa ennen kokousta. Jo ideavaiheessa kannattaa olla yhteydessä Liiverin toimistolle!

07.08.2021 - Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

Lisätiedot:
ilmajoki.fi/ajankohtaista/seitseman-sillan-kulttuuripyoraily-tulee-taas-taydella-kattauksella/

Yksi Ilmajoen suosituimmista kesätapahtumista tarjoilee jälleen ruumiin ja sielun ravintoa lauantaina 7.8. klo 10-16. Haastamme ihmiset niin läheltä kuin kaukaa hyppäämään pyörän selkään ja tutustumaan yli 500-vuotiaan Ilmajoen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sekä tarinoihin kulttuuriperinnön takana. Tänä vuonna reitin varrelta löytyy huima määrä erityisesti lapsiperheille sopivaa ohjelmaa. Lisäksi luvassa lavatansseja, konsertteja, opastusta muistomerkeillä sekä avoimia ovia myös aivan uusissa kohteissa. Nähtävää ja koettavaa siis riittää!

Reitti kulkee pitkin Kyrönjoen vartta ylittäen sen seitsemästä kohtaa. Voit kiertää koko 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Lähtö Nikkolan sillalta tai pysähdyspisteiltä, joissa on jaossa reittikarttoja. Pysähdyspisteet on merkattu maastoon ilmapalloilla. Drive-in pyörähuolto palvelee matkalaisia kirkon tapulissa.

Seitsemän sillan kulttuurireittiin voi tutustua myös omatoimisesti milloin tahansa moibiilisovelluksen avulla, jossa reitin varrelta löytyvät 70 kulttuurikohdetta esitellään kuvin ja tarinoin. Lisätietoja www.visitilmajoki.fi/reitisto

Päivää ovat organisoimassa Visit Ilmajoki ja Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä ilmajokisten yhdistysten, yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

15.06.2021 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

15.06.2021 - Miten tienata Airbnb:llä

Lisätiedot:
bit.ly/airbnb1506

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Teams-webinaarissa tiistaina 15.6. klo 18 - 19.30

Webinaarin aikana käydään läpi Airbnb-majoituskokemuksia ja mm.

-Paljonko Airbnb-vuokrauksella voi tienata maaseudulla?

-Maaseudulla asuvan Airbnb-majoittajan oikeita kokemuksia: mikä houkuttelee vieraita maaseudulle?

-Mitä pitää ottaa huomioon toimiessa Airbnb-majoittajana

Tapahtuman puhujana toimii Airbnb-asiantuntija ja kirjailija Joonatan Voitti. Puheenvuoro kestää tunnin, jonka jälkeen yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

Huom! Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja liittymisohjeet sähköpostilla ennen tapahtuman alkua.

Webinaarin järjestävät Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke, Leader Pohjois-Satakunta ja Satakylät ry.

Ilmoittaudu yllä olevasta linkistä.


12.06.2021 - Kylät somettavat Avoimet Kylät -päivänä

Lisätiedot:
avoimetkylat.fi/

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät valtakunnalliselta avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Kartalla kerrotaan, mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita ja kuvagallerioita. Liiverin alueen kylien somejulkaisuissa kerrotaan maalla asumisesta, esitellään kylien luontokohteita ja historiaa. Kylien julkaisuissa voi myös tutustua hirrenveiston vaiheisiin tai kaarnalaivan tekemiseen. Seinäjoen Piirillä järjestetään Avoimet Portit -livetapahtuma.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.

Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida esimerkiksi kylien vetovoimatekijöitä ja asuinalueita mahdollisille maallemuuttajille.

27.04.2021 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

20.04.2021 - Ilmajoen kumppanuuspöytä järjestetään etänä

Lisätiedot:
forms.office.com/r/U6CzcAkV5g

Ilmajoen kunta ja JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä järjestävät yhteistyötahojensa kanssa kumppanuuspöydän tiistaina 20.4. 2021 klo 17–19. Tilaisuus toteutetaan virtuaalisena.

Ilmajoen yhdistys- ja järjestötoimijoita, kaikkia asiasta kiinnostuneita asukkaita sekä organisaatioiden työntekijöitä ja luottamushenkilöitä kutsutaan keskustelemaan, kertomaan toiveistaan ja ideoimaan aiheesta: Millainen on järjestöystävällinen kunta ja kuntayhtymä, miten palveluja voitaisiin parantaa ja yhteistyötä tiivistää.

Tähän mennessä on Etelä-Pohjanmaalla järjestetty kahdeksan kumppanuuspöytää, joissa on ollut mukana 15 paikkakuntaa. Järjestelyistä vastaavat kuntien ja kuntayhtymien kanssa Järjestöt mukana muutoksessa -hanke, Leader-ryhmien Kylille-hanke sekä Etelä-Pohjanmaan sote-rakenneuudistushanke.

Ilmajoen kumppanuuspöydän ohjelma:

17:00 Tervetulosanat, Teija Matalamäki, Etelä-Pohjanmaan sote-rakenneuudistushanke
17:05 Kumppanuuspöytä ja pelisäännöt
17:15 Mitä järjestöt merkitsevät kunnalle, kunnan edustajan puheenvuoro
17:20 Millaista järjestöyhteistyötä kuntayhtymä tekee /toivoo, JIK ky:n johtaja Regina Ollila
17:25 Keskustelua järjestöystävällisestä kunnasta, juonto Jarmo Vesa, Järjestöt mukana muutoksessa -hanke
18:30 Keskustelun yhteenveto
18:45 Päätössanat

Ilmoittaudu yllä olevasta linkistä tilaisuuteen. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi päivää ennen tilaisuutta. Voit ilmoittautua myös sähköpostilla: irma.kortesuo@liiveri.net tai 050 551 0797

Lisätietoja:

Teija Matalamäki
050 474 2907
teija.matalamaki@epshp.fi
Etelä-Pohjanmaan sote-rakenneuudistushanke

30.03.2021 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

30.03.2021 - Liiverin vuosikokous

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous kello 18.

Osallistuminen kokoukseen ensisijaisesti etäyhteydellä (Teams). Tilanteen salliessa voi tulla kokouspaikalle Liiverin toimistoon (Könnintie 27, Ilmajoki).

Ilmoittaudu kokoukseen 29.3. mennessä osoitteeseen toimisto@liiveri.net ja kerro, osallistutko paikan päällä vai etänä. Kokouksessa käytetään sähköistä äänestystapaa. Mikäli osallistut valtakirjalla, toimita se hyvissä ajoin ennen kokousta Liiverille. Kokoukseen etänä osallistuville toimitetaan Teams-linkki kokouspäivänä. Kokouksen alussa myönnetään diplomi.

Kokoksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja sääntömuutos.

09.03.2021 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

25.02.2021 - Ilmoittaudu Nurmon ja kantakaupungin yhteisötreffeille!

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/osallistu-ja-asioi/kyla-ja-kaupunkiaktivismi/yhteisotreffit/

Seinäjoen kantakaupungin ja Nurmon yhteisötreffit järjestetään verkon välityksellä Teams-kokouksena 25.2. klo 18.00. Muista ilmoittautua yllä olevan linkin kautta. Saat sähköpostilla liittymislinkin tilaisuuteen.

OHJELMA:

-Osallistujien esittely
-Kaupungin edustajien ja Leader Liiverin tervehdykset ja ajankohtaiset asiat
o Kaupungin avustukset vuodelle 2021
o Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattorin terveiset
o Kirjaston ja kansalaisopiston terveiset ja yhteistyömahdollisuudet
o Leader Liiverin ajankohtaiset asiat kylä- ja kaupunginosatoimijoille
-Yhteisöjen kuulumiset

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

24.02.2021 - Yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta -webinaari

Lisätiedot:
kehaemail.sst.fi/messages/view/6141/0/22b8b0d6f615b22a1fb3ec9bb5e78a99

Yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta-webinaari järjestetään 24.2.2021 klo 9-11.30.

- Webinaarissa luomme yhdessä tulevaisuuden näkymiä ja verkostoja eteläpohjalaisen maaseudun parhaaksi, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rinta-Pukka.

- Ajatuksemme tulevaisuuden taajuudelle virittää yksi liike-elämän kysytyimmistä puhujista, yrittäjä ja kasvustrategi Anssi Rantanen. Uransa aikana Rantanen on saanut kokea, kuinka maailman parhaat organisaatiot toimivat myynnin, markkinoinnin tiimihengen ja johtamisen pelikentällä.

Europarlamentaarikko Elsi Katainen tuo tuoreet terveiset CAP27 -valmistelusta.

Tilaisuus on osa Etelä-Pohjanmaan alueellista maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelua vuosille 2023-2027 (CAP27) ja on avoin kaikille.

Lue lisää yllä olevast linkstä ja ilmoittaudu mukaan 22.2 mennessä:

18.02.2021 - Ilmoittaudu Ylistaron yhteisötreffeille!

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/osallistu-ja-asioi/kyla-ja-kaupunkiaktivismi/yhteisotreffit/

Ylistaron yhteisötreffit järjestetään verkon välityksellä Teams-kokouksena 18.2. klo 18.00. Muista ilmoittautua yllä olevan linkin kautta. Saat sähköpostilla liittymislinkin tilaisuuteen.

OHJELMA:

-Osallistujien esittely
-Kaupungin edustajien ja Leader Liiverin tervehdykset ja ajankohtaiset asiat
o Kaupungin avustukset vuodelle 2021
o Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattorin terveiset
o Kirjaston ja kansalaisopiston terveiset ja yhteistyömahdollisuudet
o Leader Liiverin ajankohtaiset asiat kylä- ja kaupunginosatoimijoille
-Yhteisöjen kuulumiset

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

11.02.2021 - Ilmoittaudu Peräseinäjoen yhteisötreffeille!

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/osallistu-ja-asioi/kyla-ja-kaupunkiaktivismi/yhteisotreffit/

Peräseinäjoen yhteisötreffit järjestetään verkon välityksellä Teams-kokouksena 11.2. klo 18.00. Muista ilmoittautua yllä olevan linkin kautta. Saat sähköpostilla liittymislinkin tilaisuuteen.

OHJELMA:

-Osallistujien esittely
-Kaupungin edustajien ja Leader Liiverin tervehdykset ja ajankohtaiset asiat
o Kaupungin avustukset vuodelle 2021
o Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattorin terveiset
o Kirjaston ja kansalaisopiston terveiset ja yhteistyömahdollisuudet
o Leader Liiverin ajankohtaiset asiat kylä- ja kaupunginosatoimijoille
-Yhteisöjen kuulumiset

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

02.02.2021 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

13.01.2021 - Vapaaehtoisinfon suunnittelupalaveria SIIRRETÄÄN

Lisätiedot:

KORONAVIRUKSESTA JOHTUVIEN KOKOONTUMISRAJOITUKSTEN TAKIA SUUNNITTLUPALAVERI SIIRRETÄÄN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN.

Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto on teettänyt ilmajokisille nuorille kyselyn koronan vaikutuksista harrastustoimintaan. Kyselyssä nousi esiin nuorten kiinnostus tehdä vapaaehtoistyötä. Kiinnostusta oli muun muassa lasten urheilutoiminnan vetämiseen, muiden nuorten tukemiseen, auttamiseen kodinhoidossa ja yleensä hoitamiseen sekä eläinten parissa toimimiseen. Ohjaamo Ilmajoen kautta lähdetään viemään asiaa eteenpäin yhteistyössä Leader Liiverin kanssa.

Kutsumme yhdistysten toimijoita yhteiseen suunnittelupalaveriin keskiviikkona 13.1.2021 klo. 17.00.

Paikkana: Ohjaamo Ilmajoki (Seppälän nuorisotalo), Urheilutie 3

- Suunnitellaan yhdessä infopäivää nuorille. Infopäivässä kerrotaan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Parhaimmillaan tapahtuma poikii uusia innokkaita toimijoita yhdistyksien ja seurojen riveihin.

- Voimme samalla keskustella yhdessä, mitä kuuluu paikallisille yhdistyksille ja seuroille.

Toivomme ilmoittautumiset etukäteen 11.1. 2021 mennessä sähköpostilla mari.roos@ilmajoki.fi, niin tiedämme varautua kahvittelumäärään.

Toivottavasti innostutte lähtemään mukaan!

08.12.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Mahdollisesti käytettävissä olevaa Leader-rahoitusta myönnetään yritystukiin. Yritystukihakemusten tulee olla Hyrrässä valmiina kaksi viikkoa ennen kokousta. Yleishyödyllisille hankkeille rahoitusta myönnetään seuraavan kerrran ns. siirtymäkauden varoista, arvioilta 04/2021 eteenpäin.

03.12.2020 - Vapaaehtoisuuden voimaa ja vaikutusta -webinaari

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/vapaaehtoiswebinaarin%20kuva.jpg

Kansainvälisen vapaaehtoisten päivän tienoilla ja tunnelmissa Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää vapaaehtoistyön webinaarin 3.12.2020 klo 18-19.30.

Ohjelma:

- Osallistaminen ja palvelujen kehittäminen + MSL:n tuki
Virpi Harilahti-Juola, kehittämispäällikkö, osallisuus ja kuntayhteistyö
Maaseudun Sivistysliitto

- Varautuminen ja vapaaehtoistyön vakuutukset
Turvallisuustoimija Jarmo Ojajärvi, Turvallisuuskouluttaja, Vapepa

- Vapaaehtoisesti kylän hyväksi
Heikki Salmela, puheenjohtaja, Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseura Vimpeli

- Rahanarvoista talkootyötä ja yhteisöllisyyttä
Mervi Niemi-Huhdanpää, toiminnanjohtaja, Leader Aisapari

Tervetuloa linjoille! Tilaa webinaarilinkki sähköpostiisi Päivi Kultalahdelta
puh. 0400 239 359 paivi.kultalahti@aisapari.net

26.11.2020 - Osallistu Turvallisuus kuntoon kylillä -webinaariin!

Lisätiedot:
urly.fi/1Nyn

Osallistu Turvallisuus kuntoon kylillä -webinaariin torstaina 26.11. klo 18-19.30
Saat tietoa, miten viranomainen toimii ja mikä on vapaaehtoisten rooli arjen häiriötilanteissa

Ohjelma:

- Tilaisuuden avaus, kyläasiantuntija Irma Kortesuo, Kylille-hanke / Leader Liiveri

- Miten viranomainen toimii arjen häiriötilanteissa, palopäällikkö Juha Turkulainen, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos

- Kolmas sektori mukaan kaupungin varautumissuunnitteluun, maaseutupäällikkö Reijo Hämäläinen, Kurikan kaupunki

- Kylien vapaaehtoiset osana Vapepa-verkostoa, valmiuspäällikkö Aki Valonen, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu / SPR:n Länsi-Suomen piiri

- Elvytystaitoja ja sydäniskuriosaamista kylien asukkaille, hankekoordinaattori Minna Laihorinne, Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hanke / Etelä-Pohjanmaan Sydänpiiri ry

Webinaarin juontaa Aana Vainio, Vapepan Pohjanmaan maakuntatoimikunnan puheenjohtaja.

Ilmoittaudu webinaariin yllä olevan linkin kautta.

Saat webinaarin liittymislinkin ja ohjeet sähköpostiisi 25.11. mennessä.

28.10.2020 - Minustako yrittäjä -info

Lisätiedot:
neuvoa-antava.fi/tapahtumat

Minustako yrittäjä -infot alkaville yrittäjille, yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille tiistaina 22.9. sekä keskiviikkona 28.10. klo 17-19.30. Toteutetaan videoneuvotteluna.

27.10.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Käytettävissä olevaa Leader-rahoitusta myönnetään yritystukiin. Yritystukihakemusten tulee olla Hyrrässä valmiina kaksi viikkoa ennen kokousta. Yleishyödyllisille hankkeille rahoitusta myönnetään seuraavan kerrran ns. siirtymäkauden varoista, arvioilta 04/2021 eteenpäin.

30.09.2020 - Peräseinäjoen asukasilta

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/tiedotteet/asukastilaisuudet-peraseinajoen-ja-nurmon-kylien-kehittamiseksi/

Kylien ja kaupunginosien kehittämisstrategian työpaja järjestetään Terästalolla Peräseinäjoella 30.9. klo 17-19. Katso ohjelma ja ilmoittutumisohjeet yllä olevasta linkistä.

26.09.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten tulee olla valmiina Hyrrässä viimeistään perjantaina 11.9. Leader-hakemuksiin voidaan myöntää rahoitusta, mikäli sitä on vapautunut aiemmista Leader-rahoitusesityksistä

24.09.2020 - Älykkäät maaseudut järjestetään webinaarina

Lisätiedot:
pareemaaseutu.fi/alykkaat-maaseudut-webinaari-etela-pohjanmaalla-24-9-2020/

Torstaina 24.9. klo 8.30-11.4 järjestettävä webinaari korvaa keväällä 2020 peruuntuneen Älykkäät maaseudut-kiertueen tilaisuuden ja toimii lähtölaukauksena tulevan EU-rahoituskauden 2021-2027 maaseudun kehittämisen ja maatalouden toimenpiteiden valmisteluun. Tarjolla tietopaketti CAP27 valmistelusta, missä nyt mennään ja miten edetään. Viritetään ajatuksia, mitä uudistuva ja monipuolinen maaseutu tarvitsee. Webinaarin ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät yllä olevasta linkistä.

23.09.2020 - Seinäjoen kantakaupungin ja Nurmon asukasilta

Lisätiedot:
www.seinajoki.fi/tiedotteet/asukastilaisuudet-peraseinajoen-ja-nurmon-kylien-kehittamiseksi/

Seinäjoen kantakaupungin ja Nurmon kylien ja kaupunginosien kehittämisstrategian työpaja järjestetään 23.9. klo 17-19 Framin D-talolla Ravintola Ideassa (os. Tiedekatu 2). Ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot illan ohjelmasta näet yllä olevasta linkistä.

22.09.2020 - Minustako yrittäjä-info

Lisätiedot:
neuvoa-antava.fi/tapahtumat

Minustako yrittäjä -infot alkaville yrittäjille, yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille tiistaina 22.9. sekä keskiviikkona 28.10. klo 17-19.30. Toteutetaan videoneuvotteluna.

09.09.2020 - Opi selkeämpää hankeviestintää!

Lisätiedot:
pareemaaseutu.fi/selkeampaa-hankeviestintaa/

Ilmoittaudu mukaan Selkeämpää hankeviestintää! - webinaariin, joka järjestetään 9.9. klo 9-12. Maksuton webinaari sisältää konkreettisia kirjoitusohjeita ja -vinkkejä siitä, miten tekstistä saadaan selkeä ja ymmärrettävä. Tekstiesimerkit tulevat hankkeista, joten koulutus tarjoaa kohdennetut työkalut juuri omanlaisten tekstien kirjoittamiseen. Jaossa myös perustietoa saavutettavuudesta. Kouluttajana toimii selkeän kielen kouluttaja Sanna-Leena Knuuttila. Webinaarin ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen löydät yllä olevasta linkistä

03.09.2020 - Osallistu Peräseinäjoen yhteisötreffeille

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/S/1CA13168CF9ACA19

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia to 3.9. klo 18 Terästalolle (os. Keikulinkuja 1). Verkostoidutaan, luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Ilmoittauduthan ennakkoon yllä olevan linkin kautta.

03.09.2020 - Älykkäät kylät kansainvälisesti

Lisätiedot:
kalenteri.maaseutu.fi/tapahtumat/webinar-smart-village-leader-network/

Verkostopalvelut sekä Leader-ryhmät Pirkan Helmi ja Kantri järjestävät 3.9. klo 11-15 englanninkielisen webinaarin Smart Villages. Webinaarissa kuullaan Älykkäät kylät -verkoston ajankohtaisia asioita ja esimerkkejä niin Suomesta kuin muualta Euroopasta. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet näet yllä olevasta linkistä.

01.09.2020 - Osallistu Ylistaron yhteisötreffeille

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/S/1CA13168CF9ACA19

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia ti 1.9. klo 17:30 Hanhikosken kylätalolle (os. Vatajantie 612). Verkostoidutaan, luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Ilmoittauduthan ennakkoon yllä olevan linkin kautta.

20.08.2020 - Seinäjoen kantakaupungin ja Nurmon yhteisötreffit

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/S/1CA13168CF9ACA19

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia yhteisötreffeille to 20.8. klo 17:30 Kalevan Navetalle (os. Nyykoolinkatu 25). Verkostoidutaan, luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Ilmoittauduthan ennakkoon yllä olevan linkin kautta.

18.08.2020 - Liiverin vuosikokous

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous on Jalasjärvellä Jokipiin Pellavassa tiistaina 18.8. klo 18.30

Tehdaskierros klo 18. Mahdollisuus tehdä ostoksia ennen tehdaskierrosta.

Diplomi innovatiivisuudesta.

Tervetuloa!

18.08.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa ei käsitellä Leader-tukihakemuksia.

08.08.2020 - Seitsemän sillan kulttuuripyöräily elokuussa Ilmajoella

Lisätiedot:
https://www.facebook.com/events/262533331736616/

Ilmajoen suosituimpien kesätapahtumien joukkoon noussut Seitsemän sillan kulttuuripyöräily järjestään poikkeusmenettelyin lauantaina 8. elokuuta 2020 klo 10-17. Avoimia yksityiskoteja ja oppaita ei ole mukana tänä vuonna. Sen sijaan pyöräilijät voivat osallistua leikkimieliseen kisaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen, jotka löytyvät reitin pysähdyspisteiltä. Myös museot, yhdistykset ja yritykset järjestävät mielenkiintoista ohjelmaa useissa kohteessa.

Voit kiertää koko 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Lähtö Nikkolan sillalta tai Koskenkorvalta Santavuoren taistelun muistomerkiltä, joissa on jaossa reittikarttoja. Niitä saa myös avoinna olevista kohteista. Pysähdyspisteet on merkattu maastoon ilmapalloilla.

AVOIMET OVET KLO 10–17

Rinta-Röyskön pohjalaistalon pihapiiri | myynnissä kahvia, mokkoosia ja kananmunia | Röyskölänkuja 20
Koskenkorva museo | kahvila ja baari palvelevat, tarjoilut voi nauttia vaikka salakapakka-vaunussa | Trahteerintie 3
Voimavaratila Toiska | pihapiirin eläimiä esittelyssä I Palonkuja 10
Sisustusiloa | Sisustusta, historiaa ja kädentaito-workshop | Kirkkotie 39
Namitupa | myymälä avoinna ja pehmistä | Kauppatie 25
Perhetalo Aurinkoinen | kesäkaffila Rouvalan pihapiirissä | Könnintie 27B
Ilmajoen kirkon tapuli | mehutarjoilu ja tehtäväseinä | Kirkkotie 18
Ilmajoen kirjasto | Ikkunakuvakirja lapsille ja runoja aikuisille, lisäksi kirjaston tietokilpailu | Ilkantie 17
Ilmajoki-opisto | Opiston pihassa ympäristötaidetta ja parvekkeelta elävää musiikkia klo 11, 12 ja 13 | Ilkantie 17
Ilmajoen museo | kirkkomuseo | Aallon patteriston perinnetalo | museot avoinna | Ilkantie 16
Yli-Lauroselan talomuseo | museo ja kahvila avoinna | Museopolku 2
Peuralan historiataulureitti | 15 kylän ja maaseudun historiasta kertovaa kuvataulua | Liinaniementie 29

Reittiin ja sen varrelta löytyvään 70 kulttuurikohteeseen voi tutustua myös omatoimisesti milloin tahansa osoitteessa www.visitilmajoki.fi/reitisto. Päivää ovat organisoimassa Visit Ilmajoki ja Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä ilmajokisten yhdistysten, yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivää.

13.06.2020 - Tee virtuaalimatka Suomen kyliin lauantaina!

Lisätiedot:
avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa ensi lauantaina 13. kesäkuuta. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon tai kuvakoosteen. Tulossa on kylien kokoontumistilojen, luontoreittien ja nähtävyyksien esittelyjä sekä tunnelmakuvia aikaisemmista tapahtumista. Nähtävillä on myös kuvakooste Kylille-hankkeen toimista sekä Liiverin toteuttama video Jalasjärven kylien vilkkaasta tapahtumakeväästä 2019.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on kylien omat verkkosivut ja Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle sivuilleen tai kanavalleen. Lisäksi päivän materiaalia voi julkaista kylän Youtube-kanavalla ja Instagramissa. Linkit kylien omiin kanaviin julkaistaan tapahtumapäivänä osoitteessa www.avoimetkylat.fi. Sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee tutustumisretkelle yli 500 kylään. Etelä-Pohjanmaalta on neljän Leader-ryhmän alueelta mukana liki 70 kylää.

Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät. Kylä tuottaa ja päättää sisällön ja päivän tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

09.06.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten tulee olla valmiina Hyrrässä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta.

07.06.2020 - SIIRRETTY Asu ja Elä -messut

Lisätiedot:
www.asujaela.fi

Kurikkalaista asumista, elämistä ja yrittäjyyttä esittelevä on siirretty vuodelle 2021.

05.05.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa päätetään Matka-teemahankkeen alahankkeista.

29.04.2020 - Älykkäät maaseudut -webinaari

Lisätiedot:
kalenteri.maaseutu.fi/tapahtumat/alykkaat-maaseudut-webinaari/

Yhteinen maatalouspolitiikka tuo EU:n lähelle sinua tulevaisuudessakin. Miten seuraavalla EU-rahoituskaudella tulisi priorisoida maaseudun kehittämisen ja maatalouden toimenpiteitä sekä miten varoja tulee ohjata? Mitä uudistuva ja monipuolinen maaseutu tarvitsee?

EU-rahoituskauden valmistelu jatkuu sekä EU- että kansallisella tasolla. Valmistelu on aloitettu myös ELY-keskuksien ja Leader-ryhmien alueilla. Alueellista ja paikallista suunnittelutyötä pohjustamaan järjestämme valtakunnallisen Älykkäät maaseudut -webinaarin keskiviikkona 29.4.2020 klo 9-12.

Webinaarin tavoitteena on käydä läpi EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) valmistelun tilanne. Suomessa tehdään kansallinen strateginen suunnitelma (CAP-suunnitelma), joka kattaa myös maaseudun kehittämisen. Tilaisuudessa saadaan katsaus strategiasuunnitelman tilanteesta ja tulevan rahoituskauden maaseudun kehittämisen suuntaviivoista. Lisäksi kuulemme, mikä on maaseutupolitiikan ja saaristopolitiikan visio ja tavoitteet maaseutualueille tulevaisuudessa. Nämä tiedot auttavat myös alueellisten maaseudun kehittämissuunnitelmien ja paikallisten kehittämisstrategioiden valmistelussa.

Älykkäät maaseudut -webinaari on osa laajempaa Älykkäät maaseudut -kiertuetta, joka kerää maaseudun ja maatalouden kehittäjät yhteen niin virtuaalisesti kuin kasvokkainkin. Kevään aikana järjestetään muutamia virtuaalisia työpajoja ja syksyllä tilanteen niin salliessa myös kasvokkain tilaisuuksia ELY-keskusalueilla.

23.04.2020 - PERUTTU Seinäjoen kylien kehittämisstrategia - Nurmo/Kantakaupunki

Lisätiedot:
www.lyyti.fi/reg/kehittamisstrategia

Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy ja Leader Liiveri järjestävät yhdessä kolme asukastilaisuutta, joissa pohditaan maaseudun, kirkonkylä-alueiden ja kaupunginosien kehittämistä. Tavoitteena on luoda alueiden kehittämisstrategia. Tilaisuus on peruttu koronatilanteen vuoksi.

21.04.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

07.04.2020 - PERUTTU Minustako yrittäjä? Ilmajoki

Lisätiedot:
neuvoa-antava.fi/images/Minustako_yritt%C3%A4j%C3%A4_Ilmajoki_7.4.2020.pdf

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Tilaisuus on maksuton.

26.03.2020 - SIIRRETTY: Vuosikokous

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous Jokipiin Pellava Oy:ssä on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

25.03.2020 - Seinäjoen kylien kehittämisstrategia - Peräseinäjoki SIIRRETÄÄN

Lisätiedot:
www.lyyti.fi/reg/kehittamisstrategia

Tilaisuus on peruttu ja se siirtyy pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy ja Leader Liiveri järjestävät yhdessä kolme asukastilaisuutta, joissa pohditaan maaseudun, kirkonkylä-alueiden ja kaupunginosien kehittämistä. Tavoitteena on luoda alueiden kehittämisstrategia.

23.03.2020 -

Lisätiedot:

17.03.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

16.03.2020 - SeniorSurf -tapahtuma on peruttu

Lisätiedot:

SeniorSurf-tapahtuma Ilmajoen Kotopysäkillä on peruttu koronaviruksesta johtuen.

11.03.2020 - Seinäjoen kylien kehittämisstrategia - Ylistaro

Lisätiedot:
www.lyyti.fi/reg/kehittamisstrategia

Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy ja Leader Liiveri järjestävät yhdessä kolme asukastilaisuutta, joissa pohditaan maaseudun, kirkonkylä-alueiden ja kaupunginosien kehittämistä. Tavoitteena on luoda alueiden kehittämisstrategia.

09.03.2020 - EU Etelä-Pohjanmaalla

Lisätiedot:
www.epliitto.fi/tapahtumat

Mitä mahdollisuuksia EU tarjoaa Etelä-Pohjanmaalle? Miten EU-rahoitusta on hyödynnetty maakunnan kehittämisessä?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia Etelä-Pohjanmana liiton EU-tietokeskuksen järjestämistä EU Etelä-Pohjanmaalla -tapahtumista, jotka kiertävät maakuntaa maaliskuussa 2020.

Liiverin alueen tapahtuma on Seinäjoella Framissa 9.3. klo 14 - 18.

Tilaisuuden pääpuhujana on eurooppaministeri Tytti Tuppurainen.

Liiveri on mukana hankemessuilla samoin kuin Ylistaron kylät, ProAgrian Ruokatarinat sekä Jalasjärven 4H:n Kiinto - nuorten metsäyrittäjyys -hankkeet. Tervetuloa!

05.03.2020 - Seinäjoen kantakaupungin ja Nurmon yhteisötreffit

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/S/1C14C6CB956BA315

Missä: Jaaksi-sali, Seinäjoen pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Milloin: to 5.3. klo 18
Kenelle: Kylä- ja kaupunginosa-aktiivit, yhteisöt, yhdistykset
Mitä: Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten/yhteisöjen ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia! Luodaan yhteistä aikajanaa kevään tapahtumiin ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Yhteisötreffien teemana mm. kevään avustukset ja hankerahoitukset, osallisuusasiat ja kansainvälisten asioiden kuulumiset.

Ilmoittaudu mukaan yllä olevan linkin kautta.

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyky, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry.

20.02.2020 - Ylistaron yhteisötreffit

Lisätiedot:
link.webropolsurveys.com/S/1C14C6CB956BA315

Missä: Kainaston vanha koulu, Ylistarontie 524, Ylistaro
Milloin: to 20.2. klo 18
Kenelle: Kylä- ja kaupunginosa-aktiivit, yhteisöt, yhdistykset
Mitä: Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten/yhteisöjen ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia! Luodaan yhteistä aikajanaa kevään tapahtumiin ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Yhteisötreffien teemana mm. kevään avustukset ja hankerahoitukset, osallisuusasiat ja kansainvälisten asioiden kuulumiset.

Ilmoittaudu mukaan yllä olevan linkin kautta.

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyky, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry.

11.02.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

30.01.2020 - Matka-klinikka

Lisätiedot:

Tervetuloa ideoimaan Matka-hankkeen klinikkalle 30.1.

Nyt on tilaisuus hakea uusia ideoita yhdistystoimintaan kotimaasta tai ulkomailta, sillä Liiveri rahoittaa yhdistysten opintomatkoja tänä- ja ensivuonna.

Matka-hankkeen klinikka järjestetään torstaina 30.1. klo 18. Liiverin toimistolla. Klinikka on ideointipiiri, jossa yhdessä kehitellään opintoretkien tavoitteita ja sisältöjä. Klinikalla voi siis työstää omaa Matka-hanketta, verkostoitua sekä kuulla lisää hankkeen tuomista mahdollisuuksista. Tilaisuus on kaikille avoin.

Matka-hankkeesta voi hakea avustusta vähintään viiden hengen matkalle, jonka budjetti on 2500 -12000 €
Lisätietoja Liiverin nettisivuilta. Kysy lisää ja ilmoittaudu klinikalle: Paula Vannesluoma, puh. 050 466 5015 tai paula.vannesluoma@liiveri.net

21.01.2020 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

10.12.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

03.12.2019 - Vapepan ja pelastuslaitoksen koulutusilta

Lisätiedot:
www.lyyti.fi/reg/Eppelakoulutus

Yhteistyö pelastuslaitoksen kanssa -koulutusilta järjestetään tiistaina 3.12. klo 18.00 Jaakko Ilkan koululla osoitteessa Ollilantie 3D, 60800 Ilmajoki.

Illan aikana tutustutaan Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen ja Vapepan väliseen yhteistyösopimukseen ja sovitaan jatkotoimista. Kouluttajana toimii palopäällikkö Juha Turkulainen. Illan aiheita ovat mm. sopimuksen mukaiset tehtävät suhteessa Vapepan järjestökentän mahdollisuuksiin sekä Vapepan hyödyntäminen poikkeusolojen valmiuden kehittämisessä.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 53 järjestön verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa.

Vapepan toimintaan voi tulla mukaan jokainen, joka haluaa auttaa muita käytännönläheisellä tavalla. Vapepan jäsenjärjestöt järjestävät koulutuksen kaikille vapaaehtoisille. Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä.

Tilaisuuteen toivotaan osallistujiksi kylä- ja yhdistystoimijoita sekä kaikkia vapaaehtoisesta auttamisesta kiinnostuneita!

Lisätietoja tilaisuudesta sekä ilmoittautumiset yllä olevan linkin kautta.

28.11.2019 - Viestintätyöpaja: Kännykällä kuvaaminen

Lisätiedot:
uhoo-uutiset-lv.creamailer.fi/survey/answer/agqifyt5l1jtf

Kuinka tehdä hyviä videoita kännykällä? Mitä lisälaitteita kännykkään voi liittää tukemaan videokuvausta? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen Kännykällä kuvaaminen -viestintätyöpajassa. Vetäjänä toimii Tomi Saarijärvi.

Liiverin alueen tilaisuus on Nuijaladossa (Alaanentie 16, Ilmajoki) 28.11. klo 18.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen edellä olevasta linkistä.
Tilaisuus on kaikille avoin.

Tilaisuuden järjestää Viestitellen-hanke sekä Leader Liiveri yhdessä muiden eteläpohjalaisten Leader-ryhmien kanssa.

27.11.2019 - Huippuluento: Timo Polari - Seikkailija lapsesta saakka

Lisätiedot:
www.facebook.com/events/752766005149934/

Liiveri tarjoaa huippuluennon, jossa Timo Polari kertoo miten innostaa, kannustaa ja rohkaista lapsia ja nuoria kohti hyvää ja aktiivista elämää.

Polari on seikkalija, luennoitsija ja kirjailija. Vuodesta 1990 hän on vaeltanut eri puolilla maailmaa mm. Etelämantereella, arktisilla Huippuvuorilla, Kalifornian takamailla, Skandinavian tuntureilla sekä Alpeilla.

Vuonna 1997 Polari selviytyi ainoana Grönlannin vaellusonnettomuudesta, missä kaksi hänen läheisintä ystäväänsä menehtyivät.

Polari saa jatkuvasti kiittävää ja ylistävää palautetta luennoistaan. Odotettavissa onkin, että kuulijat lähtevät illasta motivoituneina repussaan eväitä, joilla kehittää paitsii omaa hyvinvointia myös esimerkiksi yhdistysten lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille!

Polarin luento on samalla Liiverin teemahankkeen päätöstilaisuus. Ahkerien talkoolaisten ja Leader-rahoituksen yhdistelmä näytti jälleen voimansa, sillä teemahanke synnytti 11 uutta harrastuspaikkaa Ilmajoelle ja Seinäjoelle. Lähiliikuntapaikkojen eteen ponnistelleet yhdistykset ovat esillä tapahtumassa.

Tarjoilujen vuoksi ilmoittautumiset osoitteeseen: https://fi.surveymonkey.com/r/9JS87JX

Lisätietoja: Paula Vannesluoma, puh. 050 466 5015 tai paula.vannesluoma@liiveri.net

19.11.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

22.10.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-tukihakemusten pitää olla valmiina Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta.

30.09.2019 - Buustia toimintaan goes ART -info

Lisätiedot:

Tervetuloa taiteiljat ja yhdistykset, jotka miettivät Buustia toimintaan goes ART -teemahanketta ja sen mahdollisuuskia. Kahvit klo 17.30. Tilaisuus klo 18 - 20.

25.09.2019 - Liiverin hallitusalumnit

Lisätiedot:

Liiverin vanhat hallituksen jäsenet, tervetuloa Liiverin alumi-iltaan keskiviikkona 25.9. klo 18 - 20 Liiverin toimistolle.

Siitä voi olla vuosi, vuosia tai jopa vuosikymmeniä, kun olit jäsenenä Liiverin hallituksessa. Joka tapauksessa olet yhtä tervetullut Liiverin vanhojen ja nykyisten hallituslaisten tapaamiseen. Tapaamisessa kuulet, mitä Liiverille kuuluu nyt ja tulevaisuudessa sekä pääset muistelemaan menneitä.

Ilmoittautumiset 18.9. mennessä https://fi.surveymonkey.com/r/Liiverialumni

18.09.2019 - Yhdistystreffit Ylistarossa

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ylistaro_Yhdistystreffit_180919.jpg

Ylistaron alueen yhdistysten ja yhteisöjen yhdistystreffit järjestetään keskiviikkona 18.9. klo 18.00 alkaen Ylistaron monipalvelukirjaston kahviossa (os. Kaukolanraitti 5).

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia! Luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa toimintaa.

Tilaisuuden järjestävät Seinäjoen kaupunki ja Leader Liiveri.

Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset:
https://bit.ly/2U76VsR

10.09.2019 - Yhdistystreffit Peräseinäjoella

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Per%C3%A4sein%C3%A4joki_Yhdistystreffit_100919.jpg

Peräseinäjoen alueen yhdistysten ja yhteisöjen yhdistystreffit järjestetään tiistaina 10.9. klo 18 alkaen Viitalan Nuorisoseurantalo Sovintolassa (os. Seinäjoentie 751, Louko).

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia! Luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa toimintaa.

Tilaisuuden järjestävät Seinäjoen kaupunki ja Leader Liiveri

Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset:
eija.saariaho@seinajoki.fi

08.09.2019 - Asu&Elä -tapahtuma Jalasjärvellä

Lisätiedot:
kurikka.fi/tapahtumat/asuela-tapahtuma-7-8-9-2019/

Kurikkalaiseen elämänmenoon voi tutustua 7.-8.9. Asu&Elä -tapahtumassa. Jalasjärven tapahtumapäivä on sunnuntaina 8.9. Vierailukohteissa voi kiertää klo 10-16. Tapahtuman lähtöpiste on avoinna klo 10:00-14:00 ent. JAKKin tiloissa (Kurssitie 2, Jalasjärvi).

Tule lähtöpisteelle kuulemaan kylien ja Liiverin ajankohtaisia asioita! Esittelyssä kylien juhla- ja kokoontumistiloja. Saat myös vinkkejä kylien tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista. Ensiesittelyssä video Jalasjärven kylien elämästä ja toiminnasta. Video on kuvattu keväällä 2019 ja toteutettu yhdessä Liiverin Kylille-hankkeen ja Jalasjärven kylien kanssa. Videon toteutus on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2019 teemaa Viihteen ja taiteen tilat.

05.09.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien yleishyödyllisten hakemusten viimeiset jättöpäivät: investointihankkeet 15.8. ja kehittämishankkeet 27.8. Hakemukset jätetään ensisijaisesti sähköiseen Hyrrä-järjestelmään.
(Aiemmin kokouspäiväksi on ilmoitettu 10.9., mutta sitä on aikaistettu. Aikaistaminen ei vaikuta hakemusten jättämispäiviin.)

10.08.2019 - Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

Lisätiedot:
https://www.facebook.com/events/504487420291976/

SEITSEMÄN SILLAN KULTUURIPYÖRÄILY TULEE TAAS!

Viime vuonna lanseerattu ja heti suuren suosion saavuttanut tapahtuma järjestetään uudelleen lauantaina 10.8. klo 11-15. Reitti esittelee emäpitäjän rikasta kulttuuriperintöä kulkien pitkin Kyrönjoen vartta ylittäen sen seitsemästä kohtaa. Päivän aikana on avoimet ovet muun muassa museoissa, kirkon tapulissa sekä yrityksissä. Lisäksi reitillä on oppaita kertomassa muistomerkkeihin liittyviä tarinoita ja historiaa. Tänä vuonna mukaan on saatu entistä enemmän myös yksityiskoteja.

Voit kiertää koko 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Lähtö Nikkolan sillalta tai pysähdyspisteiltä, joissa on jaossa reittikarttoja. Pysähdyspisteet on merkattu maastoon ilmapalloilla.

____________________________________

PYSÄHDYSPISTEET JOISSA AVOIMET OVET KLO 11–15

Ilmajoen vanha meijeri | kirppis sekä myynnissä makkaraa ja mehua | Ilmajoentie 617

Kotiateljee Marita Henriksson | tutustuminen taideteoksiin ja luonnonmukaiseen puutarhaan | Maurion kartano | Könnintie 15

Herkoolin kartano | Vuonna 1893 rakennetun kartanon pihapiiri avoinna | Könnintie 299

Anttonen | Vanhan talon pihapiiri avoinna, terassikirppis ja teetarjoilu | Kemintie 3

Rinta-Röyskön pohjalaistalo | Röyskölänkuja 20

Koskenkorva museo | kahvila ja baari auki | Trahteerintie 3

Voimavaratila Toiska | Palonkuja 10

Namitupa | pehmistarjouksia ja säävarauksella lapsille pomppulinna | Kauppatie 25

Kulttuurikeskus Herrala | perinnerakentamiskohteeseen tutustumista ja kahvikuppinäyttely | Könnintie 27A

Perhetalo Aurinkoinen | Rouvala | Könnintie 27B

Ilmajoen kirkon tapuli | kahvila avoinna ja vanhoihin kirkkoteihin tutustumista | Kirkkotie 18

Ilmajoen museo | kirkkomuseo | Aallon patteriston perinnetalo | Ilkantie 16

Yli-Lauroselan talomuseo | museo ja kahvila avoinna | Museopolku 2

____________________________________

PYSÄHDYSPISTEET JOISSA OPAS PAIKALLA KLO 11–15

Samuel Rinta-Nikkolan muistomerkki | Nikkolan silta

Vanha Hautausmaa | Ilkan kenttä

Ilkan patsas | Ilkan kenttä

Santavuoren taistelun muistomerkki | Kurikantie 1041

Jaakko Ilkan kotitalon muistomerkki | Ilmajoentie

Liinaniemen silta | Liinaniementie

Maria Nikkolan hautakivi | Uusi hautausmaa | Kirkkotie 37

____________________________________

Reittiin ja sen varrelta löytyvään 70 kulttuurikohteeseen voi tutustua myös omatoimisesti milloin tahansa osoitteessa www.visitilmajoki.fi/reitisto

__________________________________

Päivää ovat organisoimassa Visit Ilmajoki ja Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä ilmajokisten yhdistysten, yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa.

____________________________________

Lisätietoja: Sonja Suvanto, puh. 050 530 1854

13.06.2019 - GREEN GYM & ART

Lisätiedot:
bit.ly/greengymART

Perinnealueen siivoustalkoot ja yhteisöllistä ympäristötaidetta.

Missä: Alajoen perinnealue, Kahrakuusentie, Ilmajoki

Milloin: 13.6.2019 klo 16–20

Mitä: Green Gym & Art tapahtumassa siistitään Ilmajoen Alajoen perinnealuetta vierailukuntoon, sekä tehdään non-stop pajassa luonnonmateriaaleista ympäristötaidetta alueelle taiteilija Minna Salosen ja Hilla Hautasen johdolla. Tapahtuma sopii kaiken ikäisille, mutta huomioitava on sään mukaiset varusteet sekä suojakäsineet. Mukaan voi ottaa myös omia puutarhavälineitä. Ota mukaasi kaverisi, perheesi, yhdistyksesi tai muu porukka, ja tule viettämään rento iltapäivä upeissa perinnemaisemissa Alajoella. Tarjolla iltapalaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumiset: bit.ly/greengymART

Lisätietoa japii.anttila@seinajoki.fi / puh. 044 425 5823

Tapahtuma on osa Liiverin rahoittamaa Seinäjoen taidehallin maaseututaidemalli Mullistaja -hanketta.

11.06.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien yritystukien ja yleishyödyllisten kehittämishankkeiden hakemukset tulee olla valmiina kaksi viikkoa ennen kokousta Hyrrässä / Liiverissä. Yleishyödyllisiä investointihankkeita ei käsitellä tässä kokouksessa.

08.06.2019 - Kylät kutsuvat kylään Avoimet kylät-päivänä

Lisätiedot:
www.liiveri.net/avoimetkylat

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä 8.6.2019 tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen. Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämäänsä.

Liiverin alueen tapahtumia järjestetään Ylistarossa, Peräseinäjoella, Jalasjärvellä ja Ilmajoella. Monipuolista ohjelmaa on tarjolla Kihniänkylän Sampolan kyläpäivässä, Hanhikosken Lasten maatalousnäyttelyssä, Heppapäivässä Keskikylän maneesilla, Huissin kyläkirppiksellä sekä luontoretkellä Kaukolannevan laavulle.

Yllä olevasta linkistä saat lisätietoja tapahtumien ohjelmista, tapahtumapaikoista, kellonajoista ja yhteystiedoista.

21.05.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien yritystukien ja yleishyödyllisten kehittämishankkeiden hakemukset tulee olla valmiina kaksi viikkoa ennen kokousta Hyrrässä / Liiverissä. Yleishyödyllisiä investointihankkeita ei käsitellä tässä kokouksessa.

18.05.2019 - Seinäjoen Järjestömarkkinat Kauppatorilla

Lisätiedot:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvUtuN6Yq9cQpIxRPacWfgSlDfKAhst5DxJ7pBkLm7Dov3GA/viewform

Seinäjoen Kauppatori täyttyy monipuolisilla järjestöesittelyillä lauantaina 18.5. klo 11-14. Järjestöt ovat mukana arjessa monella tapaa: ne antavat tukea ja neuvontaa, vertaisuutta, yhdessä olemista ja tekemistä – yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Tule toteamaan ja kokemaan tämä Seinäjoen Järjestömarkkinoilla! Mukana on yli 50 eri järjestöä ja yhdistystä. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Ohjelmassa:

Karaokea, tanssi- ja musiikkiesityksiä
Laskuvarjohypyn kokeminen virtuaalilaseilla
Buffetista munkkeja, mehua ja grillikuumaa makkaraa
Kuulon testausta ja muita hyvinvointimittauksia
Muistimimmit, liikuntavinkkejä ja bocciaa
Lapsille leikkejä ja kilpailuja, Puppana-pupu, ilmapalloja
Tietoa ja esittelyjä osallistumismahdollisuuksista

Klo 12.00 - 12.30 Pyöreän pöydän keskustelu #muavarten

Pyöreän pöydän äärellä ovat:

Granlund Anna, koordinaattori, MLL Pohjanmaan piiri ry
Istolahti Asko, puheenjohtaja, Kainaston Nuorisoseura ry
Riskumäki Sari, puheenjohtaja, Lakeuden Omaishoitajat ry
Välimäki Erkki, elinvoimajohtaja, Seinäjoen kaupunki

Mitä asioita yhdistysten toiminnasta tai yhteistyön merkityksestä tulisi pohtia? Kerro se yllä olevan kyselylinkin avulla 9.5. mennessä. Kysymyslaatikot löytyvät myös kaikista neljästä kirjastosta, Perhetalo Kivirikosta ja Toimintojen Talolta.

16.05.2019 - Järjestömarkkinat Ilmajoki-hallilla

Lisätiedot:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-NqE2mEYgWouM0bbB1FkP-UwWoHNKZTqJUZDgkzWR86rykw/viewform

Ilmajoella on monipuolista yhdistys- ja seuratoimintaa. Tervetuloa Ilmajoki-hallille torstaina 16.5. klo 16-19 osallistumaan, kuulemaan, kokemaan, saamaan ideoita ja löytämään itsellesi, läheisillesi tai perheellesi tekemistä, toimintaa, harrastusta tai tietoa. Järjestömarkkinat on avoin ja kaikille maksuton tapahtuma. Mukana on 40 eri yhdistystä ja järjestöä.

Ohjelma:

Soppaa syömällä sydäniskuri, SPR Ilmajoen osasto, keiton hinta 5 euroa
Kuulon testausta ja muita hyvinvointimittauksia
Karaoketanssit, kuorolaulua, draamaesitys
Lapsille leikkejä ja kilpailuja
Tietoa ja esittelyjä osallistumismahdollisuuksista

klo 17:00 Pyöreän pöydän keskustelu #muavarten

Pyöreän pöydän äärellä ovat:

Pirttikoski Seppo, kunnanjohtaja, Ilmajoen kunta
Pitkämäki Eija, vapaaehtoinen toiminnanohjaaja, Ilmajoen Sininauha ry
Reinikka Kalle, varapuheenjohtaja, Luoman Kyläseura ry
Rintala Sirpa, puheenjohtaja, MLL Ilmajoen yhdistys ry

Mitä asioita yhdistysten toiminnasta tai yhteistyön merkityksestä tulisi pohtia? Kerro se yllä olevan kyselylinkin avulla 8.5. mennessä. Kysymyslaatikko myös Ilmajoen kirjastossa.

klo 18:00 Tanssikoulu Wimma

klo 18:30 – 20:00 Järjestömarkkinoiden jatkot Ilmajoen museolla
Ohjelmassa koko perheen museosuunnistusta

14.05.2019 - Järjestömarkkinat Kurikan kampuksella

Lisätiedot:

Toukokuun 14. päivä voit lähteä tutustumaan kurikkalaisiin yhdistyksiin ja järjestöihin kaikille avoimessa ja ilmaisessa Järjestömarkkinat -tapahtumassa!
Upouudella Kurikan Kampuksella järjestettävässä tapahtumassa on esillä useita kymmeniä kurikkalaisia toimijoita, jotka erilaisin tavoin aktivoivat ja esittelevät omaa toimintaansa. Mukana on vähän kaikkea, ammuntaurheilusta hattaraan ja verenpaineen mittaamisesta harrastajateatteriin!
Tapahtuman ovet aukeavat tiistaina 14.5. klo 17.00 ja sulkeutuvat klo 20.00. Toimintoja on niin sisällä aulassa kuin ulkona parkkipaikallakin!

09.05.2019 - SoteVirittämö

Lisätiedot:
www.laatujohtaminen.fi/wp-content/uploads/2019/01/SoteVirittamo-esite.pdf

SoteVirittämö hankkeen päätavoitteena on tukea ja valmentaa yrityksiä kehittämään muuttuvassa SOTE-kentässä asiakaslähtöisiä, laadukkaita ja kilpailukykyisiä palveluja.

Hankkeessa kartoitetaan ja arvioidaan noin sadan Etelä-Pohjanmaalla toimivan SOTE:n mikro- ja pienyrityksen kehittämistarpeita ja verkostoitumistahtoa. Yrittäjille järjestetään hankkeen aikana neljä SoteVirittämö-tilaisuutta. Tilaisuudet järjestetään jokaisella Etelä-Pohjanmaan Leader- alueella. Katso tarkemmat tiedot linkistä!

SoteVirtittämö- hankkeen tavoitteena on yrittäjien tarpeiden pohjalta rakentaa Yritysryhmähanke. Yritysryhmähankkeen avulla yritykset voivat kehittää osaamistaan ja olla jatkossakin varteenotettavia toimijoita SOTE-sektorilla.

SoteVirittämö on Suomen yrittäjäopiston hallinnoima. Hankkeen toteuttajana ovat Opeva Oy (Eija-Riitta Hämäläinen)jaHyvämuusa Oy (Aila Pärnänen). Molemmilla toimijoilla on alan monipuolinen koulutus ja pitkä kokemus SOTE:n sekä yksityiseltä ja julkiselta sektorilta johtamis- ja kehittämistehtävistä.

25.04.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien yritystukien ja yleishyödyllisten kehittämishankkeiden hakemukset tulee olla valmiina kaksi viikkoa ennen kokousta Hyrrässä / Liiverissä. Yleishyödyllisiä investointihankkeita ei käsitellä tässä kokouksessa.

04.04.2019 - Tule oppimaan hätäensiaputaitoja!

Lisätiedot:

Osaatko auttaa hädän hetkellä? Tule kurssille oppimaan hätäensiaputaitoja!

Liiverin Kylille-hanke järjestää hätäensiapukurssin to 4.4. klo 17:30–21:00 Kainaston Nuorisoseuralla(Ylistarontie 520, Ylistaro).

Kurssin suorittanut osaa aloittaa hätäensiavun antamisen. Kurssin sisältönä on auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, hätäensiavun perusteet ja tapaturmien ehkäisy.

Hätäensiapukurssi 4 h on voimassa 3 vuotta ja se sopii myös kertauskurssiksi, jolla voit jatkaa voimassa olevaa Ensiapukurssi EA1- tai EA2 -todistuksen voimassaoloa 3 vuotta. Kurssin suorituksesta saa todistuksen. Kouluttajana on SPR:n ensiapukouluttaja Marja-Liisa Valli.

Ilmoittautumiset: Keijo Mäenpää puh. 044 9741530 tai sähköpostilla nskainasto@gmail.com

Huomioithan, että kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä korkeintaan 17 osallistujaa. Varmistaaksesi kurssille pääsyn ilmoittaudu heti!

04.04.2019 - Kerro tarina -viestintätyöpaja

Lisätiedot:

4.4.2019 klo 9.30 - 15.00 Rytmikorjaamolla (Vaasantie 11, Seinäjoki).

Tarinat puhuttelevat, herättävät tunteita ja jäävät mieleen, mutta mistä oikein lähteä liikkeelle, kun itsellä on vain jonkinlainen aavistus? Miten pukea oma hanke tai yritys tarinan muotoon?
Viestintäpajassa sukelletaan tarinallistamisen maailmaan Kirsi Lindrothin (Viestintätoimisto Innolla) johdolla.
Median vinkkejä ja näkökulmaa päivään tuo Yle Pohjanmaan toimittaja Elina Niemistö.
Tarjolla aamu- ja iltpäiväkahvit. Lounas omakustanteinen. Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.3. www.uhoo.fi.
Tilaisuuden järjestää Viestitellen-hanke ja Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät.
Lisätietoja: Marjukka Mäkinen / 040 663 5229

03.04.2019 - Tule oppimaan hätäensiaputaitoja!

Lisätiedot:

Osaatko auttaa hädän hetkellä? Tule kurssille oppimaan hätäensiaputaitoja!

Liiverin Kylille-hanke järjestää hätäensiapukurssin ke 3.4. klo 17:30–21:00 Hirvijärven Raittiustalolla (Raittiustalontie 80, Jalasjärvi).

Kurssin suorittanut osaa aloittaa hätäensiavun antamisen. Kurssin sisältönä on auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa, hätäensiavun perusteet ja tapaturmien ehkäisy.

Hätäensiapukurssi 4 h on voimassa 3 vuotta ja se sopii myös kertauskurssiksi, jolla voit jatkaa voimassa olevaa Ensiapukurssi EA1- tai EA2 -todistuksen voimassaoloa 3 vuotta. Kurssin suorituksesta saa todistuksen. Kouluttajana on SPR:n ensiapukouluttaja Marja-Liisa Valli.

Ilmoittautumiset: irma.kortesuo@liiveri.net tai tekstiviestillä 050 5510797. Huomioithan, että kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä korkeintaan 17 osallistujaa. Varmistaaksesi kurssille pääsyn ilmoittaudu heti!

26.03.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa ei käsitellä Leader-hakemuksia.

26.03.2019 - Vuosikokous

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetassa (Törnäväntie 23, Seinäjoki) klo 17. Kahvitus klo 16.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja myönnetään diplomi yhteistyöstä.

Tervetuloa!

26.03.2019 - Turvallisuustyöpaja tapahtumajärjestäjille

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/jalasj%C3%A4rven%20turvallisuuty%C3%B6paja%2026.3.2019.pdf

Tapahtuman turvallisuus -työpaja järjestetään 26.3.2019, klo 17:30 alkaen Koskuen kylätalolla (Tampereentie 1651 Jalasjärvi).

Työpaja on tarkoitettu kaikille kylille ja yhdistyksille, jotka järjestävät yleisötapahtumia. Työpajaa vetää turvallisuuskouluttaja Aana Vainio.

Turvallisuussuunnitelmaa vaativa tapahtuma voi olla retki, kyläjuhla, puuhapäivä tai muu yleisölle järjestettävä maksullinen tai maksuton tilaisuus, jonka järjestäjänä toimit. Mietitään työpajassa yhdessä tapahtuman mahdollisia vaaroja ja niiden aiheuttamia riskejä. Harjoitellaan riskiluokitusta ja tehdään oma malli turvallisuussuunnitelmasta esimerkkitapahtuman avulla tai vaihtoehtoisesti omasta tapahtumasta. Illan aikana perehdytään myös tapahtumien viranomaisyhteistyöhön eli järjestämisen lupa- ja ilmoitusmenettelyihin.

Tervetuloa! Enakkoilmoittautumiset 22.3. mennessä irma.kortesuo@liiveri.net tai tekstiviestillä 050 5510797.

12.03.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-hakemusten (yritystuet ja kehittämishankkeet) tulee olla valmiina Liiverissä / Hyrrässä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta. Yleishyödyllisiä investointihankkeet käsitellään vasta kesäkuun kokouksessa.

16.02.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-hakemusten (yritystuet ja kehittämishankkeet) tulee olla valmiina Liiverissä / Hyrrässä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta. Yleishyödyllisiä investointihankkeet käsitellään vasta kesäkuun kokouksessa.

12.02.2019 - Ylistaron yhdistystreffit

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ylistaron%20Yhdistystreffit-01-01.jpg

Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan Ylistaron alueen yhdistysten ja muiden toimijoiden ajankohtaisia kuulumisia! Luodaan yhteistä aikajanaa ja suunnitellaan tulevaa. Kahvitarjoilu.

Aika: 12.2.2019 klo 18
Paikka: Ylistaron monipalvelukirjaston kahviotila

Järj. Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen kansalaisopisto ja Leader Liiveri

29.01.2019 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-hankehakemusten tulee olla valmiina Liiverissä / Hyrrässä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta.

23.01.2019 - Askelmerkkejä kansainvälisyyteen

Lisätiedot:

Liiveri järjestää yhdessä muiden eteläpohjalaisten Leader-ryhmien kanssa sarjan kv-seminaareja. Seminaareissa annetaan kattava infopaketti kansainvälistymismahdollisuuksista ja pidetään porinaa kv-ideoista. Liiverin tilaisuus on keskiviikkona 23.1.2019 klo 9-12 Liiverin toimistolla Ilmajoella.

Ilmoittaudu mukaan: https://goo.gl/forms/NlF5xwGnSkttZ8M13

23.01.2019 - Tule mukaan kuntatiimiin!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/KuntatiimikutsuIlmajoki23012019_print%20%283%29.pdf

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä.

Jokaiselle paikkakunnalle kootaan oma tiiminsä rakentamaan ohjelmaa ja lisäksi asukkaille tarjotaan mahdollisuus kertoa toiveistaan: minkälaista toimintaa he haluavat järjestöjen ja paikallisyhdistysten järjestävän kunnissaan ja mitä toiveita heillä on kuntien ja järjestöjen yhteistyölle. TULE SINÄKIN MUKAAN kuntatiimin käynnistykseen! Järjestötoiminta on maakunnan jokaista asukasta varten #muavarten

Ilmajoen kuntatiimin käynnistystilaisuus järjestetään 23.1. klo 17.30 kunnantalon kahviossa os. Ilkantie 18. Lisätietoja yllä olevasta linkistä.

19.01.2019 - Turvallisuus kuntoon kylillä -koulutuspäivä

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/turvallisuusp%C3%A4iv%C3%A4%20ylistaron%20web%20%281%29.pdf

Turvallisuus kuntoon kylillä -koulutuspäivä järjestetään Kainaston Nuorisoseuralla lauantaina 19.1.2019 klo 9-15 osoitteessa Ylistarontie 520.

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.


Ohjelma:

9-9:15 Kahvitarjoilu ja virittäytyminen päivän aiheeseen
9:15-11:15 Alustukset:
Elina Hihnala-Mäkelä (Seinäjoen kaupunki)
Juha Turkulainen (Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos)
Matti Laitila (Ilmajoen suojelulohko 3)
Jarmo Ojajärvi (Vapepa)
Pete Ketola (Seinäjoen seurakunta)
11-12 Lounas, LähiTapiola tarjoaa
12-14 Ryhmätöitä tositapahtumiin pohjautuen
14-15 Ryhmätöiden purku ja kahvit

Koulutus ja tarjoilut ovat maksuttomia.

Ilmoittautumiset 14.1.2019 mennessä irma.kortesuo@liiveri.net tai 050 5510797

Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää koulutuksia yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen, SPR:n ja Vapepan kanssa.

14.01.2019 - Tule mukaan kuntatiimiin!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/KuntatiimikutsuKurikka14012019_print.pdf

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä.

Jokaiselle paikkakunnalle kootaan oma tiiminsä rakentamaan ohjelmaa ja lisäksi asukkaille tarjotaan mahdollisuus kertoa toiveistaan: minkälaista toimintaa he haluavat järjestöjen ja paikallisyhdistysten järjestävän kunnissaan ja mitä toiveita heillä on kuntien ja järjestöjen yhteistyölle. TULE SINÄKIN MUKAAN kuntatiimin käynnistykseen! Järjestötoiminta on maakunnan jokaista asukasta varten #muavarten

Kurikan kuntatiimin käynnistystilaisuus järjestetään 14.1. klo 17.30 Jalasjärvi-talolla, os. Kirkkotie 4. Lisätietoja yllä olevasta linkistä.

10.01.2019 - Mistä euroja kasvuun?

Lisätiedot:
www.ruokaprovinssi.fi/mista-euroja-kasvuun-rahoitusinfo-ruoka-ja-matkailualan-yrityksille-10-1/

Miten matkailuyritys voi hyödyntää Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille tarjolla olevia investointitukia? Mistä niitä haetaan ja kuinka paljon rahaa voi saada? Mikä on yritysryhmähanke ja mitä yrittäjä hyötyy siitä?
Tilaisuudessa Etelä-Pohjanmaan ELYn kehittämisasiantuntija Tuija Nikkari kertoo yritysryhmähankkeiden konkreettisista hyödyistä matkailu- ja ruokamatkailuyrityksille sekä Sinikka Koivumäki Liiveri ry:stä valottaa suorien investointitukien hakuprosessia.
Mukana tilaisuudessa myös paikallinen yritys, joka jakaa omia kokemuksiaan tukien hyödyntämisestä ja niiden vaikutuksista yrityksen kehitykseen.

10.01.2019 - Tule mukaan kuntatiimiin!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/KuntatiimikutsuSeinajoki10012019_print.pdf

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä.

Jokaiselle paikkakunnalle kootaan oma tiiminsä rakentamaan ohjelmaa ja lisäksi asukkaille tarjotaan mahdollisuus kertoa toiveistaan: minkälaista toimintaa he haluavat järjestöjen ja paikallisyhdistysten järjestävän kunnissaan ja mitä toiveita heillä on kuntien ja järjestöjen yhteistyölle. TULE SINÄKIN MUKAAN kuntatiimin käynnistykseen! Järjestötoiminta on maakunnan jokaista asukasta varten #muavarten

Seinäjoen kuntatiimin käynnistystilaisuus järjestetään 10.1. klo 17.30 Järjestötalolla Kauppakatu 1, 2. krs. Lisätietoja yllä olevasta linkistä.

11.12.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien Leader-hankehakemusten tulee olla valmiina Liiverissä / Hyrrässä viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta.

10.11.2018 - Turvallisuus kuntoon -koulutuspäivä

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/esite_turvallisuusp%C3%A4iv%C3%A4%20jalasj%C3%A4rvi%201%20web.pdf

Turvallisuus kuntoon kylillä -koulutuspäivä järjestetään Jalasjärvi-talolla lauantaina 10.11. klo 9-15 osoitteessa Kirkkotie 4.

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.

Ohjelma:

9-9:15 Kahvitarjoilu ja virittäytyminen päivän aiheeseen
9:15-11:15 Alustukset:
Reijo Hämäläinen (Kurikan kaupunki)
Juha Turkulainen (Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos)
Matti Laitila (Ilmajoen suojelulohko 3)
Aki Valonen (Vapepa)
Tapani Virkkala (Jalasjärven alueseurakunta)
11-12 Lounas
12-14 Ryhmätöitä tositapahtumiin pohjautuen
14-15 Ryhmätöiden purku ja kahvit

Koulutus ja kahvitarjoilut ovat maksuttomia.

Ilmoittautumiset 2.11.2018 mennessä irma.kortesuo@liiveri.net tai 050 5510797

Vastaavanlaiset koulutukset järjestetään myös Ilmajoella 6.10.2018 ja Ylistarossa 19.1.2019. Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää koulutuksia yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen, SPR:n ja Vapepan kanssa.

07.11.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

21.10.2018 - Buustia toimintaan 2 -haku päättyy

Lisätiedot:
www.liiveri.net/buustia_toimintaan2

Yhdistys tai säätiö, hae tukea nuoren kehittäjän palkkaamiseen!

20.10.2018 - Minustako yrittäjä? -info

Lisätiedot:
ajankohtaista.intoseinajoki.fi/events/minustako-yrittaejae-81965

Into Seinäjoki Oy ja Uusyrityskeskus Neuvoa-antava järjestävät

MINUSTAKO YRITTÄJÄ?
-info

maanantaina 22.10.2018 klo 17.30 – 20.30
Paikka: Frami D, 1.krs. kokoustila Mega, Tiedekatu 2, Seinäjoki


Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa saat perustiedot yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

09.10.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

06.10.2018 - Turvallisuus kuntoon -koulutuspäivä

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/turvallisuusp%C3%A4iv%C3%A4%20Ilmajoki%20web.pdf

Liiveri järjestää kylien asukkaille tilaisuuksia, joissa pohditaan yhdessä viranomaisten kanssa, mikä voisi olla vapaaehtoisten rooli häiriötilanteissa. Kiertue alkaa 6.10. Ilmajoelta. Seuraavat tilaisuudet ovat Jalasjärvellä 10.11. ja Ylistarossa 19.1.2019.

Ensimmäinen Turvallisuus kuntoon kylillä -koulutuspäivä järjestetään Ilmajoen paloasemalla lauantaina 6.10. klo 9-15 osoitteessa Aamukuja 4.

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita asiasta kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.

Ohjelma:

9-9:15 Kahvitarjoilu ja virittäytyminen päivän aiheeseen
9:15-11 Alustukset:
Seppo Pirttikoski (Ilmajoen kunta)
Juha Turkulainen (E-P:n pelastuslaitos)
Simo Ojaluoma (Ilmajoen suojelulohko)
Aki Valonen (Vapepa)
Liisa Rintakallio (Ilmajoen srk)
11-12 Lounas, tarjoaa LähiTapiola
12-14 Ryhmätöitä tositapahtumiin pohjautuen
14-15 Ryhmätöiden purku ja kahvit

Koulutus ja tarjoilut ovat maksuttomia.

Ilmoittautumiset 28.9.2018 mennessä irma.kortesuo@liiveri.net tai 050 5510797

Vastaavanlaiset koulutukset järjestetään myös Jalasjärvellä 10.11.2018 ja Ylistarossa 19.1.2019. Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää koulutuksia yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen, SPR:n ja Vapepan kanssa.

03.10.2018 - Uskallatko yrittää?

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ilmajoki_yritt%C3%A4jyys.pdf

Seppälän nuorisotalolla Ilmajoella järjestetään alle 30-vuotiaille nuorille tilaisuus, jonne voi tulla tutustumaan vaihtoehtoiseen työllistymiseen tai hakeamaan ideoita ja ajatuksia tulevaan. Tilaisuus kestää klo 13-16. Klo 14:15 puheenvuoron käyttää Kalle Reinikka Toiskasta ja 14:40 Anu Kuivaniemi Pakopeli Find Outista.

08.09.2018 - Seitsemän sillan kulttuuripyöräilyreitin avajaiset

Lisätiedot:
www.facebook.com/events/472748333241720/

Ilmajoella julkistetaan uusi historiallinen pyöräilyreitti lauantaina 8.9.2018. Reitti esittelee emäpitäjän rikasta historiaa kulkien pitkin Kyrönjoen vartta ylittäen sen seitsemästä kohtaa. Lähde kiertämään reittiä ja tutustumaan sen varrelta löytyviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Avajaisten kunniaksi on avoimet ovet muun muassa museoissa, kirkon tapulissa sekä yrityksissä. Lisäksi reitillä on oppaita kertomassa muistomerkkeihin liittyviä tarinoita ja historiaa. Päivän ohjelmaan kuuluu myös perinteiset Yli-Lauroselan maalaismarkkinat.

Voit kiertää koko 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Lähtö Nikkolan sillalta tai pysähdyspisteiltä, joissa on jaossa reittikarttoja.

AVOIMET OVET KLO 11–15

Ilmajoen Meijeri | Ilmajoentie 617

Kotiateljee Marita Henriksson | Maurion kartano | Könnintie 15

Voimavaratila Toiska | Palonkuja 10

Kuukartano | Tiilitie 66

Namitupa | Kauppatie 25

Kulttuurikeskus Herrala | Könnintie 27A

Perhetalo Aurinkoinen | Rouvala | Könnintie 27B

Ilmajoen kirkon tapuli | Kirkkotie 18

Ilmajoen museo | kirkkomuseo | Aallon patteriston perinnetalo | Ilkantie 16

Anvian Puhelinmuseo | Keskustie 14

Yli-Lauroselan talomuseo | Museopolku 2


OPAS PAIKALLA KLO 11–15

Samuel Rinta-Nikkolan muistomerkki | Nikkolan silta

Vanha Hautausmaa | Ilkan kenttä

Ilkan patsas | Ilkan kenttä

Santavuoren taistelun muistomerkki | Kurikantie 1041

Jaakko Ilkan kotitalon muistomerkki | Ilmajoentie

Liinaniemen silta | Liinaniementie

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, jonka teemana on tänä vuonna Tunne perintösi, jaa tarinasi. Päivän aikana julkistetaan uusi matkailijoita ja kuntalaisia palveleva reitistö Seitsemän sillan kulttuuripyöräily.

Päivää ovat organisoimassa Liiverin Kylille-hanke, Visit Ilmajoki ja PLU:n Kirkkotiet -hanke yhteistyössä ilmajokelaisten yhdistysten, yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa.

01.09.2018 - Lähde keskiaikapäiville Kokkolaan!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Kokkola2018_keskiaikatapahtuma.jpg

Matka Kokkolan keskiaikapäiville järjestetään lauantaina 1.9. Ohjelmassa on mm. syysmarkkinat, turnajaisesitys, miekkailunäytös ja käsityöpajoja. Vierailemme myös Kokkolan vanhassa kaupungissa Neristanissa. Kotiin palaamme seitsemän sillan saaristotietä. Pietarsaaressa pysähdymme ihastelemaan Aspegrenin puutarhaa, joka on eräs vanhimmista pappilapuutarhoista Suomessa. Nautimme pappilassa kakkukahvit.

Matka on maksuton ja sisältää Roselundin pappilan kahvituksen. Muista ruokailuista ja juomista jokainen vastaa itse.

Lähtö matkalle on Kauhajoen ABC:ltä 7:15. Ilmajoen Nesteellä pysähdys on noin 7:45 ja Prisman rautapuolen parkkipaikalla noin 8:00. Aamulla on omakustanteinen kahvitauko Alahärmän Power Parkin Road Housessa, ja keskiaikapäiviltä voi ostaa suuhunpantavaa oman mielen mukaisesti. Paluumatka samaa reittiä ja Kauhajoella ollaan noin klo 19.

Sitovat ilmoittautumiset 24.8. mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää: Irma Kortesuo, puh 050 5510797 tai irma.kortesuo@liiveri.net.

Kerro mahdollinen erityisruokavalio ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuneille toimitetaan tarkka aikataulu. Katso tarkemmat tiedot ohjelmasta ja pysähdyspaikoista yllä olevan Lisätiedot -linkin kautta.

Matkan järjestää Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien yhteinen Kylille-hanke.

28.08.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

02.08.2018 -

Lisätiedot:

31.07.2018 - Kertunlaakson kyläilyt

Lisätiedot:

Tule mukaan koko perheen kaupunginosatapahtumaan tiistaina 31.7.2018!

Ohjelma:

klo 16-18 Honkalan tilan possushowroom, A-tuottajien tarjoamat makkarat (os. Keski-Nurmontie 64)

klo 17-20 tapahtuu eri pisteissä:

Kertunlaakson päiväkodin pihamaa (os. Hevoskorventie 2):
- Lasten ohjelmalava, jossa kylän lapset esiintyvät
- Liiverin ilmapalloja jaossa
- Virtuaalikysely Kertunlaakson kehittämisestä
- Pelastuslaitos paikalla

Kertunlaakson seurakuntakoti (os. Kertunkatu 6):
- Leikki- ja askartelupisteet sisällä, ulkona kepparirata ja leikkipuisto
- Kahvi- , mehu- ja pullatarjoilu

Miinanpuisto (os. Teuvonkatu 8):
- Vesaisten Pandan polku -tietovisasuunnistus

Keinuhevosenpuisto (os. Raudikonkuja 8):
- Pihaleikkeilyä ja aarteenetsintää

Tapahtuma on ilmainen.

12.06.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla kaksi viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

08.05.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

23.04.2018 - Kaupunkikehittämisen ideointipaja Peräseinäjoella

Lisätiedot:
goo.gl/forms/4uIZG0B3j7UWyIz92

KENELLE: Kaikille yhdistyksille ja asukkaista koostuville vapaamuotoisille ryhmille, jotka ovat kiinnostuneita aktiivisesta asuinalueiden kehittämisestä.

AIKA JA PAIKKA: 23.4. KLO 17:30–19:30, Peräseinäjoki-sali, Keikulinkuja 1, Peräseinäjoki

ILMOITTAUTUMINEN 9.4. mennessä yllä olevan linkin kautta tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi

OHELMA:
• klo 17.00-17.10 Miksi kaupunkiaktivismia Seinäjoelle?, vuorovaikutussuunnittelija, Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, Elinvoima ja kilpailukyky
• klo 17.10-17.35 Järjestäjätahojen terveiset: "Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!"
• klo 17.35-19.00 Ideointityöpaja: asuinalueiden kehittämisideat/tapahtumaideat -> miten nämä voisi toteuttaa -> kannustusta ja sparrausta toteutukseen/kaupunkiaktivismiin!
Tilaisuudessa on tarjolla kahvia ja suolaista purtavaa!

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin: elinvoima ja kilpailukyky, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry sekä Selmu ry.

Lisätietoja: Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, Seinäjoen kaupunki,
Elinvoima ja kilpailukyky, puh. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!

19.04.2018 - Kaupunkikehittämisen ideointipaja Apilassa

Lisätiedot:
goo.gl/forms/4uIZG0B3j7UWyIz92

KENELLE: Kaikille yhdistyksille ja asukkaista koostuville vapaamuotoisille ryhmille, jotka ovat kiinnostuneita aktiivisesta asuinalueiden kehittämisestä.

AIKA JA PAIKKA: 19.4. KLO 17:00–19:00, Seinäjoen pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14

ILMOITTAUTUMINEN 9.4. mennessä yllä olevan linkin kautta tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi

OHELMA:
• klo 17.00-17.10 Miksi kaupunkiaktivismia Seinäjoelle?, vuorovaikutussuunnittelija, Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, Elinvoima ja kilpailukyky
• klo 17.10-17.35 Järjestäjätahojen terveiset: "Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!"
• klo 17.35-19.00 Ideointityöpaja: asuinalueiden kehittämisideat/tapahtumaideat -> miten nämä voisi toteuttaa -> kannustusta ja sparrausta toteutukseen/kaupunkiaktivismiin!

Tilaisuudessa on tarjolla kahvia ja suolaista purtavaa!

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin: elinvoima ja kilpailukyky, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry sekä Selmu ry.

Lisätietoja: Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, Seinäjoen kaupunki,
Elinvoima ja kilpailukyky, puh. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!


17.04.2018 - Kaupunkikehittämisen ideointipaja Ylistarossa

Lisätiedot:
goo.gl/forms/4uIZG0B3j7UWyIz92

KENELLE: Kaikille yhdistyksille ja asukkaista koostuville vapaamuotoisille ryhmille, jotka ovat kiinnostuneita aktiivisesta asuinalueiden kehittämisestä.

AIKA JA PAIKKA: 17.4. KLO 17:30–19:30, Kaukola-auditorio, Ylistaron monipalvelukirjasto, Kaukolanraitti 5, Ylistaro

ILMOITTAUTUMINEN 9.4. mennessä yllä olevan linkin kautta tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi

OHELMA:
• klo 17.00-17.10 Miksi kaupunkiaktivismia Seinäjoelle?, vuorovaikutussuunnittelija, Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, Elinvoima ja kilpailukyky
• klo 17.10-17.35 Järjestäjätahojen terveiset: "Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!"
• klo 17.35-19.00 Ideointityöpaja: asuinalueiden kehittämisideat/tapahtumaideat -> miten nämä voisi toteuttaa -> kannustusta ja sparrausta toteutukseen/kaupunkiaktivismiin!

Tilaisuudessa on tarjolla kahvia ja suolaista purtavaa!

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin: elinvoima ja kilpailukyky, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry sekä Selmu ry.

Lisätietoja: Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, Seinäjoen kaupunki,
Elinvoima ja kilpailukyky, puh. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!

11.04.2018 - Kaupunkikehittämisen ideointipaja Nurmossa

Lisätiedot:
goo.gl/forms/4uIZG0B3j7UWyIz92

KENELLE: Kaikille yhdistyksille ja asukkaista koostuville vapaamuotoisille ryhmille, jotka ovat kiinnostuneita aktiivisesta asuinalueiden kehittämisestä.

AIKA JA PAIKKA:
11.4. KLO 17:30–19:30, Nurmoo-sali, Nurmontie 7, Nurmo

ILMOITTAUTUMINEN 9.4. mennessä yllä olevan linkin kautta tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi

OHELMA:
• klo 17.00-17.10 Miksi kaupunkiaktivismia Seinäjoelle?, vuorovaikutussuunnittelija, Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, Elinvoima ja kilpailukyky
• klo 17.10-17.35 Järjestäjätahojen terveiset: "Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!"
• klo 17.35-19.00 Ideointityöpaja: asuinalueiden kehittämisideat/tapahtumaideat -> miten nämä voisi toteuttaa -> kannustusta ja sparrausta toteutukseen/kaupunkiaktivismiin!

Tilaisuudessa on tarjolla kahvia ja suolaista purtavaa!

Järjestäjinä: Seinäjoen kaupungin: elinvoima ja kilpailukyky, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne ja Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry sekä Selmu ry.

Lisätietoja: Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, Seinäjoen kaupunki,
Elinvoima ja kilpailukyky, puh. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!

04.04.2018 - Tulevaisuuden kylä - miten se tehdään?

Lisätiedot:
www.epk.fi/

Nyt tehdään tulevaisuutta! Ilmoittaudu mukaan keskiviikkona 4.4. Eelä-Pohjanmaan opistolla pidettävään tilaisuuteen, joissa luotsataan maaseudun ja kylien tulevaisuutta. Tilaisuuden alustajina ovat yhteiskuntatieteiden tohtori Kaisu Kumpulainen ja tutkimusprofessori Hilkka Vihinen. Keskustelun aiheita ovat muun muassa miten eri tavoin kyläyhdistykset ja muut paikalliset yhdistykset voivat edistää ihmisten hyvinvointia ja mitä uusia mahdollisuuksia sote- ja maakuntauudistus tuo maaseudulle.

Ohjelma: klo 16.30–17.30 ruokaa tarjolla (lämmin ruoka, salaatit, leivät, juomat), klo 17.30 tervetulosanat ja kaksi alustusta, klo 18.30 kahvitus ja keskustelut, klo 19.30–20 yhteenveto ja loppusanat.

Ruokailun järjestämiseksi pyydetään ilmoittautumisia 28.3.2018 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittutumiset yllä olevan linkin kautta.

Eteläpohjalaiset Kylät ry järjestää yhteistyössä Leader-ryhmien ja muiden kumppanien kanssa neljä maakunnallista Tulevaisuuden kylä – miten se tehdään? -tilaisuutta huhtikuussa 2018. Muut tilaisuudet järjestetään 5.4. Kauhajoella, 25.4. Kauhavalla ja 26.4. Alavudella.

22.03.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa ei käsitellä Leader-hakemuksia.

22.03.2018 - Vuosikokous

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous pidetään Könnin kylätalolla (Harjunmäentie 165, Ilmajoki). Kokouskahvit klo 18. Vuosikokous klo 18.30. Tervetuloa!

08.03.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

21.02.2018 - Matkailuilta

Lisätiedot:
storage.googleapis.com/seamk-production/2018/01/matkailuillat-kaikki_flyieri_a4.pdf

Maaseudun matkailu yhteistyöllä kasvuun -hanke (SeAMK) järjestää matkailuillan keskiviikkona 21.2. Itämäen talossa.
Illassa on mahdollisuus verkostoitua ja löytää yhteistyökumppaneita sekä yhteisiä tarpeita, joita voisi yritysryhmähankkeella lähteä kehittämään.
Saat tietoa rahoituksesta ja esimerkkejä hyvistä käytänteistä yritysryhmähankkeiden ideoimiseen Leader Liiverin toimesta.
Luvassa siis mielenkiintoinen ja asiapitoinen matkailuilta, tervetuloa!
Katso tarkempi ohjelma liitteestä.

17.02.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

23.01.2018 - Hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

11.01.2018 - Startti-info

Lisätiedot:
http://into-seinajoki.mynewsdesk.com/events/aloittavan-yrittaejaen-startti-info-75069

Aloittavan yrittäjän Startti-Info torstaina 11.1. klo 17.30–20-30 Seinäjoen Framissa.

Tilaisuus on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa saat perustietoja yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

22.11.2017 - Aloittavan yrittäjän STARTTI-info Ilmajoki

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2017/09/Startti-info-Ilmajoki-22.11.2017.pdf

keskiviikkona 22.11.2017 klo 17.30– 20.30
Paikka: Ilkantie 17, Ilkanradin kokoushuone, Ilmajoki

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa
suunnitteleville. Tilaisuus on maksuton.

16.11.2017 - Pop Up Formu Jalasjärvellä

Lisätiedot:
www.kurikka.fi/tapahtumat/?pid=22384

Kurikan yritysasiamies Anne Koskela, SeAMKin korkeakouluasiamies Tarja Sandvik, Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki ja Matti Keltamäki E-P:n TE-toimiston  työnvälitys- ja yrityspalveluista pystyttävät Yrityspalvelupiste Formun Neste Jalastuuleen (os. Seinäjoentie 7, Jalasjärvi) torstaina 16.11. klo 14.00-18.00 (Huom! Tämä päivämäärä on oikea.)

Pop up -tapahtumassa annetaan käytännön neuvoja muun muassa yrityksen perustamiseen, kehittämiseen ja rahoitukseen sekä omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa.

16.11.2017 - Valaistusilta

Lisätiedot:
www.liiveri.net/valaistusilta

Illat pimenevät ja ulkotilojen valaiseminen käy taas ajankohtaiseksi. Meidän markki -hanke järjestää ulkovalaistusta koskevan luennon torstaina 16.11. klo 18-20.
Kulttuurikeskus Herralassa (os. Könnintie 27A, Ilmajoki)
Kahvitarjoilu alkaen klo 17.30.

Opettajana Seinäjoen asuntomessukohteisiinkin valaistuksia suunittellut Jukka Asp KVS Oy:stä. Luennolla käsitellään ulkovalaistusta ja sen rakentamista monipuolisesti, aiheena mm. erilaiset kohteet ja valaisimet sekä valaisu tavat. Esimerkkeinä erityisesti yhdistysten ylläpitämät tilat mutta myös yksityiset kohteet. Osaa valaisuesimerkeistä havainnollistetaan ulkona.

Ilmoittaudu mukaan yllä olevasta linkistä iltaan, niin osaamme varautua kahvitarjoiluihin.

14.11.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

10.11.2017 - Pohjalaistalon sadat vuodet -seminaari

Lisätiedot:
www.pohjalainenrakennusperinto.fi/ajankohtaista/

Pohjalaistalon sadat vuodet -seminaari järjestetään 10.-11.11.2017 Kirkonkrannin auditoriossa (o. Ala-Kuljunkatu 1, Seinäjoki). Valtakunnallinen seminaari on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Ensimmäinen seminaaripäivä koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja paneelikeskustelusta. Toisena seminaaripäivänä järjestetään opastettu bussikierros, jonka aikana tutustutaan Ilmajoen ja Seinäjoen komeisiin pohjalaistaloihin.

Rakennuskulttuuritapahtuma on suunnattu muun muassa vanhojen rakennusten kunnostajille ja kunnostamista suunnitteleville, kuntien henkilöstölle ja luottamushenkilöille sekä museo- ja kotiseutuväelle.

Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeet saat yllä olevan linkin kautta.

01.11.2017 - Nuori, kuvaa kuin ammattilainen!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/nuorten_valokuvauskurssi

Nuorille tarkoitettu valokuvauskurssi järjestetään kahtena keskiviikkoiltana 1.11. ja 8.11. klo 17.00-19.30. Studio Streetin tiloissa Rytmikorjaamolla (os. Vaasantie 11, Seinäjoki). Tule hiomaan kuvaustaitojasi ja saamaan vinkkejä ammattilaisen ohjauksessa. Kouluttajana toimii palkittu ammativalokuvaaja Marko Koivuporras. Kurssin teemana on ihminen työnsä tai harrastuksensa ääressä.

Ohjelma:
1. ilta
- valokuvauksen perusteiden opetusta
- valonhallinnan perusteita
- valokuvan sommittelua
- tarinan kerrontaa kuvan avulla
- tehtävänanto seuraavalle kerralle

2. ilta
- kuvien läpikäynti, palaute, kehitysehdotukset
- kuvauksen aikana tulleiden ongelmakohtien läpikäynti


Ilmoittaudu yllä olevan Lisätiedot-linkin kautta. Kurssille otetaan 15 nuorta ilmoittautumisjärjestyksessä (ikäsuositus 13-25 v.). Kurssi on tarkoitettu ilmjokisille, jalasjärvisille ja seinäjokisille nuorille ja se on maksuton. Ota oma kamera mukaan.


31.10.2017 - Matkailuilta Kalajärven Vankkurituvassa

Lisätiedot:
fi.surveymonkey.com/r/V5VDDN2

Alueellinen matkailuilta järjestetään tiistaina 31.10.2017 Caravan Kalajärven Vankkurituvalla klo 18.00 - 20.30. Tilaisuudessa keskustellaan matkailun tilasta, kehittämisideoista ja tarpeista sekä saadaan vinkkejä rahoitusmahdollisuuksista ja muista apukeinoista ja resursseista.

Matkailuillan järjestää Etelä-Pohjanmaan Matkailu oy:n Matkailu kansainvälisille portaille -hanke yhdessä Leader Liiverin kanssa. Tilaisuuteen kutsutaan Peräseinäjoen / Seinäjoen alueen matkailu- , kulttuuri- ja luontopalveluiden sekä kylämatkailun toimijoita, yrittäjiä, palveluntarjoajia, kehittäjiä ja muille asiasta kiinnostuneita.

Ilmoittautumiset yllä olevan linkin kautta.

25.10.2017 - Aloittavan yrittäjän STARTTI-info Seinäjoki

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2017/09/Startti-info-Sein%C3%A4joki-25.10.2017.pdf

keskiviikkona 25.10.2017 klo 17.30-20.30

Paikka: Frami D, 1.krs. kokoustila Mega, Tiedekatu 2, Seinäjoki

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa saat perustiedot yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

03.10.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

03.10.2017 - Vaikuttavuutta tiedolla ja tunteella

Lisätiedot:
kehaemail.sst.fi/messages/view/2500/0/a4a5099c66a66af7de7b09d0e83fd4df

Onko hanke vaikuttava, jos sen merkitys jää hämäräksi? Millaisilla viesteillä pystyisimme koskettamaan ja jättämään jäljen ihmisten mieleen. Lokakuussa Etelä-Pohjanmaan kehittäjäverkoston tapaamisessa Sorsanpesällä irrottelemme ajatuksiamme ja opettelemme kertomaa kehittämistyöstä puhuttelevasti. Sparraajina viestintätoimisto Brunnenin johtavat konsultit Taru Nikulainen ja Riitta Väkeväinen. Tervetulao mukaan kaikki kehittämistyötä tekevät! Koolle kutsujana Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutuyksikkö. Lisätietoja Tuija Nikkari (tuija.nikkari@ely-keskus.fi, 0295 027 703)

28.09.2017 - Kiertävä kahvila Luopajärven Pohjolassa

Lisätiedot:

Kiertävä kahvila järjestetään 28.9. klo 18-20 Luopajärven Pohjolassa (os. Pohjolantie 10, Jalasjärvi). Tarkoituksena on tuoda kylien väki yhteen mukavan yhdessäolon merkeissä.

Ohjelmassa on Jokipiin Kulttuuribuumi!-kerhon näytelmäesitys, kansalaisopiston musiikkiesityksiä sekä arpajaiset. Lisäksi illan ohjelmaan kuuluu tietoiskuja järjestävien hankkeiden palveluista ja toiminnasta.

Maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla kahvia, Luopajärven Juuret-kokkikerholaisten leipomaa marjapiirakkaa sekä ja bulgarialaisia suolaisia herkkuja.

Kiertävä kahvila -tapahtumasarjaa järjestetään 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Suupohjan ja Kurikan alueella. Vuoden aikana järjestetään yli 10 tapahtumaa viiden kunnan alueella. Tarkoituksena on saada mukaan jokaiseen iltaan pieni kansainvälinen osio maahanmuuttajan puheenvuoron tai kuvaesityksen kautta.

Tapahtuman järjestävät Luopajärven Nuorisoseura, Kulttuurikylpy-, Kotiseutu Kotoisaksi-, Kulttuuribuumi!-, Digitaalinen maaseutu-, Kylille-hankkeet sekä Juuret-lähiruokahanke.

17.09.2017 - Tervetuloa syysretkelle Stundarsiin

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Kylille_syysretki2017kymppiPrint%20%282%29.pdf

Kylille-hanke järjestää kaikille avoimen syysretken Pohjanmaan rannikolle sunnuntaina 17.9. Vierailemme mm. Stundarsin perinteisillä syysmarkkinoilla ja tutustumme Aktion Österbotteniin.

Lähtö Päivölän K-Citymarketin parkkipaikalta klo 9.00 (Väinämöinen 2, Seinäjoki). Linja-auton reitti: Evijärvi-Kortesjärvi-Kauhava-Lapua-Seinäjoki-Ylistaro-Tervajoki-Laihia. Matkan varrelta voi myös tulla kyytiin, kerro ilmoittautuessasi.

Matkaohjelma:

Klo 10.30 Meteoriihi Söderfjärden, kahvitus ja opastus sekä Aktion Österbottenin esittely.
Klo 12 siirtyminen Stundarsin käsityöläismarkkinoille, vapaata tutustumista museoalueeseen ja käsityöläiskylään, omaehtoinen ruokailu
Klo 15 lähdemme kotimatkalle

Hinta 10 euroa / hlö, sis. matkat, opastukset, pääsymaksut ja kahvituksen. Maksu käteisellä linja-autossa.

Ilmoittautumiset 8.9. mennessä: irma.kortesuo@liiveri.net tai 050 5510797. Toimi heti: 50 ensiksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan!

09.09.2017 - Lataa akut Kalajärven luontopäivässä!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/juliste%20nettiin.pdf

Luontoon yhdessä -perhepäivä järjestetään Kalajärven Matkailukeskuksessa Peräseinäjoella la 9.9.2017 klo 10–15. Matkailukeskuksen monipuolisia mahdollisuuksia hyödyntävässä tapahtumassa on paljon koettavaa ja opittavaa; mm. luontopolun rastireitti, riistanhoitoinfoa, perinneleikkejä, yhteislaulua ja siirtolaisseikkailu Maailman Raitilla.


Ohjelma:
- Rastireitti luontopolulla, kahden kilometrin esteetön reitti, Meidän markki -hanke
- Rastireitin päätepisteellä laavulla riistaruokintaan ja riistanhoitoon liittyvää infoa, lisäksi makkaranpaistoa ja nokipannukahvit, Peräseinäjoen Metsästysseura
- Reitin varrella olevan havaintometsän esittelyä, Metsänhoitoyhdistys Metsäpohjanmaa
- Kasvien tunnistamista ja luontodomino, Peräseinäjoen 4H-yhdistys
- Perinneleikkejä, Peräseinäjoen Vesaiset
- Puolarukin kansantanssiesitys klo 12:30 ja yhteislaulua Suomelle ja luonnolle klo 13 Tanssilavalla
- Siirtolaisseikkailu Maailman Raitilla
- Kalajärven rannalla ohjattua ongintaa
- Leikkikentät, puistogolf ja vaijerirata käytössä

Lihakeittoa tarjotaan soppatykistä 150 enimmäiselle klo 11-13.

Tapahtuma kuuluu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan ja sen teemana on tänä vuonna luonto. Tapahtuma on myös osa Liiverin 20-vuotisjuhlavuotta. Päivän aikana tuodaan esille, miten esimerkiksi Kalajärven alueen kehittämisessä on hyödynnetty monipuolisesti Leader-tukea.

Leader Liiveri järjestää tapahtuman yhdessä Peräseinäjoen Metsästysseuran, Metsänhoitoyhdistys Metsäpohjanmaan, Peräseinäjoen 4H-yhdistyksen, Peräseinäjoen Vesaisten, SF Caravan Seinäjoen, Ravintola Kalajärven sekä Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n kanssa.

29.08.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

15.08.2017 - Joustavia rekrytointeja & motivoituneita osaajia

Lisätiedot:
http://toimistot.te-palvelut.fi/documents/244949/20302078/Joustavia+rekrytointeja.+Ohjelma.pdf/3a6ac

Tervetuloa verkostoitumaan työllistämisen ja rekrytoinnin toimijoiden kanssa Hotelli Sorsanpesän (Törnäväntie 27, Seinäjoki) Holminhoviin 15.8.2017 klo 13.30-16.15.

Monilla aloilla on työvoimapulaa. Sopivaa osaajaa ei löydy tai jatkuvaan osa-aikatyöhön on vaikeaa löytää sitoutunutta tekijää. Meillä Etelä-Pohjanmaallakin on iso joukko osaavia henkilöitä, joiden työllistymistä vaikeuttaa sairaus tai vamma. Heistä löytyy monien alojen ammattilaisia ja osaajia. Moni yritys on löytänyt heistä motivoituneen ja sitoutuneen työntekijän.

Tule kuulemaan yrittäjien puheenvuoroja onnistuneista rekrytoinneista ja saamaan tietoa yritysten kehittämisen mahdollisuuksista ja investointien rahoittamisesta. Etelä-Pohjanmaan yrittäjien puheenvuoron pitää toimitusjohtaja Heikki Risikko. Tilaisuudessa voit tavata erilaisia osaajia välittäviä tahoja.

26.07.2017 -

Lisätiedot:

02.07.2017 - Ylistaron kyläpyöräilyt

Lisätiedot:
drive.google.com/open?id=0B1GTwb7-r_LyM0VpR2kwMnpVaHc

Ylistaron kylät järjestävät toista kertaa kyläpyöräilypäivän 2.7. Pistäytymispaikkoja on kylien taloista ja luontokohteista museoihin, kahviloihin ja uimapaikkoihin.

Aivan uutena tutustumiskohteena on Aseman monitoimihalli, joka valmistuu käyttökuntoon syksyllä. Myös Kainaston nuorisoseuralla pääsee tutustumaan uudistuneeseen kesäteatteriin. Kävijöiden kesken arvotaan lippuja Ylistaron poika Kirja-Matti -näytelmän esityksiin, jotka ovat heinä-elokuussa.

Kerätkäähän siis kaveriporukka tai lähtekää koko perheen voimin omatoimiselle retkelle Ylistaron maisemiin!

20.06.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

10.06.2017 - Avoimet Kylät juhlivat satavuotiasta Suomea

Lisätiedot:
avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Avoimet Kylät -päivänä noin 700 kylää ympäri Suomen toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Päivän aikana järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä.

Liiverin alueella tapahtumia on muun muassa lasten maatalousnäyttelystä koko kylän saunapäivään ja pyöräilytapahtumasta luontoretkipäivään.

Tutustu Avoimet Kylät -päivän tapahtumiin Liiverin alueella:
(Ilmajoki, Jalasjärvi, Seinäjoki)

Kihniänkylän Sampola, Peräseinäjoki
Jalasjärven kymmenen kylän Pyörällä kylään -tapahtuma klo 10-18
Jokipii Sauna Open klo 17-22, Jalasjärvi
Lasten maatalousnäyttelyt Hanhikosken pesäpallokentällä klo 11-15, Ylistaro
Retkipäivä Lammasvuoren näkötornille ja esihistoriallisille ansakuopille klo 12-15, Järviranta, Ylistaro
Katujen Kisat Kuninkaansaaren puistossa klo 18 alkaen, Halkosaari, Ylistaro

Tarkemmat tiedot Avoimet Kylät -tapahtumista  löytyvät valtakunnallisesta karttasovelluksesta, jonne linkki yläpuolella.

30.05.2017 - Liiverin hallituksen ylimääräinen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

22.05.2017 - Turvallinen ympäristö -ilta

Lisätiedot:

Kylien ja yhdistysten ulkoalueille sunnattu turvallisuusilta järjestetään Koskuen leirintäalueella Jalasjärvellä maanantaina 22.5. klo 18.

Tilaisuudessa perehdytään yhdistysten ylläpitämien ulkoalueiden turvallisuuteen, esteettömyyteen ja alueilla tarvittavaan varustukseen. Iltaan kutsutaan paikallinen pelastusviranomainen kertomaan maastohavaintojen perusteella kohteessa tarvittavista turvallisuusvaatimuksista sekä turvallisuusohjeista käyttäjille. Tilaisuudessa annetaan tietoa myös alueen esteettömästä kulkemisesta ja esteettömyyden kannalta huomioon otettavista seikoista.

Tilaisuus on avoin keskustelutilaisuus kaikille Liiverin alueen yhdistyksille ja vastaavien alueiden (esim. uimarantojen, puistojen, kylätalojen, pihojen) ylläpitäjille.

Iltaa ovat toteuttamassa Liiverin Meidän markki ja Kylille-hankkeet.

15.05.2017 - Turvallinen ympäristö -ilta

Lisätiedot:

Kylien ja yhdistysten ulkoalueille sunnattu turvallisuusilta järjestetään Koskenkorvan Laidunalueella (os. Vaasantie 27, Koskenkorva) maanantaina 15.5. klo 18.

Tilaisuudessa perehdytään yhdistysten ylläpitämien ulkoalueiden turvallisuuteen, esteettömyyteen ja alueilla tarvittavaan varustukseen. Iltaan kutsutaan paikallinen pelastusviranomainen kertomaan maastohavaintojen perusteella kohteessa tarvittavista turvallisuusvaatimuksista sekä turvallisuusohjeista käyttäjille. Tilaisuudessa annetaan tietoa myös alueen esteettömästä kulkemisesta ja esteettömyyden kannalta huomioon otettavista seikoista.

Tilaisuus on avoin keskustelutilaisuus kaikille Liiverin alueen yhdistyksille ja vastaavien alueiden (esim. uimarantojen, puistojen, kylätalojen, pihojen) ylläpitäjille.

Iltaa ovat toteuttamassa Liiverin Meidän markki ja Kylille-hankkeet.

11.05.2017 - Kiertävä kahvila ja Kulttuuribuumi!-näyttelyt

Lisätiedot:
etelapohjanmaa.nuorisoseurat.fi/kulttuuribuumi/

Kiertävä kahvila järjestetään 11.5. klo 18-20 Keskikylän Harjulassa (os. Hulkontie 10, Jalasjärvi).

Ohjelmassa Kulttuuribuumi!-kerhojen kuvataidepajan ja valokuvaus-videotyöpajan näyttelyiden avajaiset sekä nuorten musiikki- ja tanssiesityksiä. Lisäksi maahanmuuttajien tarinaa kuvaesityksenä sekä tietoiskuja järjestävien hankkeiden palveluista ja toiminnasta.

Maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla kahvia, pullaa ja kansainvälisiä herkkuja.

Tapahtuman järjestävät Kulttuurikylpy-, Kotiseutu Kotoisaksi-, Kulttuuribuumi!-, Digitaalinen maaseutu- ja Kylille-hankkeet.

Tapahtuma on osa Kulttuuribuumi!-viikkoa. Katso kaikki tapahtumat ylhäällä olevasta linkistä.


09.05.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

10.04.2017 - EVOLAQ-tapaaminen

Lisätiedot:
http://liiveri.net/ilmoittautuminen_evolaq

Liiveri järjestää EVOLAQ-hankkeen tapaamisen 10. - 12.4. Tapaamiseen odotetaan noin 15 eurooppalaista vierasta. Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoistyöstä ja sen kehittämisestä kiinnostuneet. Tapahtuman kieli on englanti.

28.03.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

28.03.2017 - Liiverin vuosikokous Jalasjärvellä

Lisätiedot:

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 28.3.2017 klo 18 Jalasrannassa (Vaasantie 344, Jalasjärvi). Tervetuloa!

23.02.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

23.02.2017 - Miniseminaari yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä

Lisätiedot:
www.helsinki.fi/ruralia/uutiset/2017/YTYÄtyöpaja23022017SeinäjokiFramiTimoluokka.pdf

Mikä ihmeen yhteiskunnallinen yrittäjyys? Miksi se on kiinnostava ja lupaava vaihtoehto muun muassa maaseudun palvelutuotannossa? 23.2.2017 klo 9.30 järjestettävässä miniseminaarissa tutustutaan yhteiskunnallisen yrittäjyyden toimintamalliin alan toimijoiden ja asiantuntijan johdolla. Paikkana on Framin Timo-luokka (Kampusranta 9 C, 2. krs, Seinäjoki). Tilaisuuden järjestää Yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudulla – uusia tuulia palvelutuotantoon -hanke.

Vastaavanlainen tilaisuus järjestetään myös samana iltana Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärvellä.

22.02.2017 - Yhdistyksen talouden seuranta

Lisätiedot:
www.liiveri.net/ilmoittautuminen

Aika: 22.2.2017 klo 18-20:30
Paikka: Jokipiin Alanen, Seurakuja 2, Jalasjärvi

Koulutuksessa perehdytään yhdistyksen talouden seurantaan ja erilaisiin tunnuslukuihin. Koulutuksessa opitaan myös, miten tilinpäätöstä luetaan ja mihin on kiinnitettävä huomiota. Lisäksi neuvotaan, miten hankkeen kirjanpito yhdistyksen kirjanpidossa järjestetään ja tarvitaanko tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja.

Kouluttajana toimii Aino-Maija Siren, PLU. Koulutuksen järjestää Liiverin Kylille-hanke. Koulutus on maksuton.

Kahvitarjoilu ennen koulutusillan alkua.

Ilmoittautumiset 20.2. mennessä sähköisesti yllä olevan linkin kautta tai Irma Kortesuo 050 5510797.

15.02.2017 - Yhdistyksen hyvä hallinto -koulutus

Lisätiedot:
www.liiveri.net/ilmoittautuminen

Aika: 15.2.2017 klo18-20:30
Paikka: Haali-talo, Latikanmäentie 4, Nurmo

Koulutus on suunnattu yhdistysten johtohenkilöille ja toimijoille. Koulutuksessa käsitellään yhdistyslakia, yhdistystoimintaa, hallituksen tehtäviä, puheenjohtajan ja sihteerin tehtäviä, jäsenten vastuita ja velvoitteita sekä jäsenyyttä seurassa.

Kouluttajana toimii Kirsi Martinmäki, PLU. Koulutuksen järjestää Liiverin Kylille-hanke. Koulutus on maksuton.

Kahvitarjoilu ennen koulutusillan alkua.

Ilmoittautumiset 13.2. mennessä sähköisesti yllä olevan linkin kautta tai Irma Kortesuo 050 5510797.

08.02.2017 - Ilmaiset pilvipalvelut yhdistysten käytössä -koulutus

Lisätiedot:
www.liiveri.net/ilmoittautuminen

Aika: 8.2.2017 klo 18-20:30
Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto, Liakka-talo, Opistontie 111, Ilmajoki

Koulutuksessa käydään läpi sitä, miten yhdistykset voivat hyödyntää ilmaisia pilvipalveluja toiminnassaan. Koulutuksessa perehdytään myös siihen, miten palveluihin luodaan, käsitellään ja tallennetaan tiedostoja sekä miten niitä jaetaan.

Kouluttajana toimii tietotekniikan opettaja Jaakko Panula. Koulutuksen järjestää Liiverin Kylille-hanke. Koulutus pidetään atk-luokassa, mutta osallistujilla voi olla myös omia laitteita mukanaan. Koulutus on maksuton.

Kahvitarjoilu ennen koulutusillan alkua.

Ilmoittautumiset 6.2. mennessä sähköisesti yllä olevan linkin kautta tai Irma Kortesuo 050 5510797.

01.02.2017 - Some yhdistyksen viestinnässä -koulutus

Lisätiedot:
www.liiveri.net/ilmoittautuminen

Aika: 1.2.2017 klo 18-20:30
Paikka: Vankkuritupa, Kalajärventie 4, Peräseinäjoki

Koulutuksessa käydään läpi eri sosiaalisen median kanavia (esim. Facebook, Instagram,Twitter, Youtube, Snapchat, Periscope, blogit) ja niiden käyttötarkoitusta sekä käyttöä yhdistysviestinnässä. Koulutuksessa perehdytään myös mm. sosiaalisen median luonteeseen ja puhuttelevan sisällön tuottamiseen.

Kouluttajana toimii Annika Pollari, Viestintätoimisto Tenho. Koulutuksen järjestää Liiverin Kylille-hanke. Koulutus on maksuton.

Kahvitarjoilu ennen koulutusillan alkua.

Ilmoittautumiset 30.1. mennessä sähköisesti yllä olevan linkin kautta tai Irma Kortesuo 050 5510797.

28.01.2017 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

25.01.2017 - Koulutus yhdistyksen viestinnästä

Lisätiedot:
www.liiveri.net/ilmoittautuminen

Aika: ke 25.1.2017 klo 18-20:30
Paikka: Asemanseudun kylätalo, Könnintie 125, Ylistaro

Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen "työkalupakki" vaikuttavan viestinnän tekemiseen. Koulutuksessa käsitellään mm. viestinnän suunnittelua, sisäisen viestinnän järjestämistä, kanava- ja keinovalikoimaa, viestittäviä aiheita, työnjakoa sekä mediaviestintää.

Kouluttajana on Annika Pollari, Viestintätoimisto Tenho. Koulutuksen järjestää Liiverin Kylille-hanke. Koulutus on maksuton.

Kahvitajoilu ennen koulutusillan alkua.

Ilmoittautumiset 23.1. mennessä sähköisesti yllä olevan linkin kautta tai Irma Kortesuo 050 5510797.

13.12.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

12.12.2016 - Koko perheen joulukarkelot

Lisätiedot:

Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto, Opistontie 111, Ilmajoki
Aika: 12.12.201 klo 16-20

Joulukarkeloissa on monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Klo 16-18:15 lapsiperheille järjestetään joulupolku lähiliikuntareitin laavulle, jossa voi tavata itse joulupukin. Lisäksi on mm. talutusratsastusta, kaverikoiria, askartelua sekä myyjäiset. Klo 18:30 alkaa opiston rytmilinjalaisten ja opettajien vetämä joululaulutilaisuus, jonka aikana on myös lapsiparkki.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua, mutta mm. arpajaisten ja buffetin tuotot lahjoitetaan suoraan Etelä-Afrikassa toimivalle Joshua Generation Youth Centerille.

Etelä-Pohjanmaan Opiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat järjestävät tapahtuman yhteistyössä Luoman kyläseuran ja Liiverin Kylille-hankkeen kanssa.

22.11.2016 - KICK OFF -aloitusseminaari

Lisätiedot:

KICK OFF - kansainvälisyydestä potkua Seinäjoen seudun hevostalouteen hankkeen aloitusseminaari.
Aika: tiistaina 22.11.2016 klo 17.30
Paikka: Sedu Aikuiskoulutuskeskus, Ilmajoentie 525, Ilmajoki
Ohjelma:
17:30 Kick Off -hankkeen esittely - Susanna Hakkarainen Sedu aikuiskoulutus
18:00 Kipua, pelkoa vai huonoakäytöstä - eläinkouluttaja, kirjailija Tuire Kaimio
Koulutuksen hinta 25 €. Ilmoittautumiset ma 21.11 mennessä 040 680 7297 tai susanna.hakkarainen(a)sedu.fi

15.11.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

15.11.2016 - Seinäjoki, Alkavan yrittäjän Startti-info

Lisätiedot:
www.intoseinajoki.fi/ajankohtaista/tapahtumat/Alkavan_yrittajan_startti_info_132.html

Alkavan yrittäjän startti- info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Infossa saat perustietoja yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

07.11.2016 - KasvuStartti Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot:
www.te-palvelut.fi/te/fi/pdf/KasvuStartti_Seinjoki_kutsu_2016-11-07.pdf

KasvuStartti Etelä-Pohjanmaa on yrittäjien
ja yrittäjyyskumppaneiden kohtauspaikka, jossa
yritystoimintaa aloittavat ja jo toimivat yritykset saavat tietoa ja työkaluja mm. toiminnan aloittamisesta, rahoittamisesta, kasvattamisesta, kansainvälistymisestä, verotuksesta, työllistämisestä ja työttömyysturvasta.

Yrittäjyystorilla saat tietoa yrityspalveluista ja verkostoidut eri toimijoiden kanssa.
Seminaarissa kuulet ajankohtaisia puheenvuoroja yrittäjyydestä ja kasvusta.

03.11.2016 - Ytyä kylätoimintaan - yhdistykset palveluiden tuottajina?

Lisätiedot:
www.helsinki.fi/ruralia/koulutus/pdf/YTY%C3%84ty%C3%B6paja03112016Sein%C3%A4joki.pdf

Työpaja järjestetään Marttilan Tallissa 3.11. klo 17.30-20.00. Se on osa Yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudulla – uusia tuulia palvelutuotantoon -hanketta, jonka tavoitteena on tarjota työkaluja maaseudun palvelurakenteen vahvistamiseenja monipuolistamiseen Etelä-Pohjanmaalla.

Tämän työpajan tavoitteena on tuoda alueen kylä- ja järjestötoimijoille näkemyksiä erityisesti yhteiskunnallisen yrittäjyyden
mahdollisuuksista maaseudun palvelutuotannossa. Yhteiskunnallinen yrittäjyys on liiketoimintamalli, jossa suurin osa yrityksen voitosta kohdennetaan yhteisön kehittämiseen, jolloin kyläyhteisön yritystoiminta koituu suoraan kylän ja asukkaiden hyväksi.

26.10.2016 - Vaikuttavia hankkeita tarinallistamalla -työpaja

Lisätiedot:
uhoo.fi/etela-pohjanmaan-kehittajaverkoston-tarinapaja-26-10/

Hankeviestinnän ei tarvitse olla tylsää! Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Leader-ryhmät kutsuvat kaikki maakunnan kehittämistyössä mukana olevat Rytmikorjaamolle iskemään tarinaa. Luvassa on asiaa ja käytännön harjoituksia, joilla luoda kiinnostavaa sisältöä viestimiin.

Tilaisuuden vetäjä Anne Kalliomäki on kouluttanut ja tuottanut tarinoita ja tarinallistamiseen liittyviä suunnitelmia yrityksille jo kahdeksan vuoden ajan.
Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 24.10. mennessä. (tuija.nikkari@ely-keskus.fi)

11.10.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina. Kokous on siirretty tiistailta 27.9.

26.09.2016 - Vanhemman väen virkistyspäivä Terästalolla

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/ter%C3%A4stalo.pdf

Vanhemman väen virkistyspäivää vietetään maanantaina 26.9.2016 klo 11–14 Terästalolla Peräseinäjoella (Keikulinkuja 1)). Tarjolla on niin asiapitoista kuin kevyempääkin ohjelmaa.

Seinäjoen kaupungin Ikäkeskuksen puheenvuorossa annetaan tietoa mm. palveluseteleistä ja Kelan etuuksista liittyen ikääntyvien palveluihin.
Musiikkia esittää Eläkeläismotoristien lauluryhmä MC Elmot ja Maire Loppi murrepakinoi. Lisäksi ohjelmassa on mm. huuliharpunsoittoa, taukojumppaa ja Elämäntaidot esiin -bingoa.

Virkistyspäivä järjestetään yhteistyössä Eläkeliiton Peräseinäjoen yhdistyksen ja Leader Liiverin Kylille-hankkeen kanssa. Kahvitarjoilun takia pyydetään ennakkoilmoittautumisia Liiverin toimistoon 22.9. mennessä puh. 050 551 0797 tai irma.kortesuo@liiveri.net

17.09.2016 - Lasten Maatalousnäyttely Jalasjärvellä

Lisätiedot:

Liiverin Kylille-hanke osallistuu la 17.9.2016 Lasten Maatalousnäyttelyyn Keskikylässä yhdessä Jalasjärven kylien kanssa. Poikkea teltallamme!

11.09.2016 - Opintomatka Suupohjaan ja Satakuntaan

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ajankohtaista/l%C3%A4hdesyysretkelle_netti.pdf

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien Kylille-hanke järjestää opintomatkan Suupohjaan ja Satakuntaan sunnuntaina 11.9.2016. Matkalle kutsutaan mukaan kylätoimijoita, kylien tapahtumien järjestäjiä, luontomatkailuväkeä ja muita kiinnostuneita.

Alustava ohjelma:

8:00 Lähtö Päivölän Citymarketin parkkipaikalta (Väinämöinen 2, Seinäjoki)
10:00–11:30 Nälkähinen / Marian Luontoateriat, Isojoen Lauhavuori. Tutustuminen luontomatkailukohteeseen ja Geopark-projektin esittely. Kahvit ja voileivät.
13:15–16:00 Leinperin Ruukki, Ulvila. Tutustuminen ruukkimiljööseen, sen käsityöpajoihin ja myymälöihin. Mahdollisuus tehdä ostoksia syysmarkkinoilta. Ruokailut omatoimisesti.
17:15–18:15 Tykköön kylätalo, Jämijärvi. Kylätalon ja sen toiminnan esittely, tietoa kyläyhdistyksen Leader-hankkeista. Kahvit suolapalan kera.
20:00 Paluu Päivölän Citymarketin parkkipaikalle.

Ensimmäinen tutustumiskohteemme on Lauhavuoren kansallispuisto ja sen alueella toimiva Marian Luontoateriat. Yritys järjestää tilauksesta elämyksellisiä ruokailuja mm. riihiravintolassa ja laavulla. Nälkähisessä saamme myös tietoa Geopark-projektista. Metsähallituksen koordinoiman hankkeen tavoitteena on kehittää ja rakentaa alueen toiminnot kansainväliseen Geopark -kriteerien tasolle.

Lauhavuoresta suuntamme Ulvilan Leineperiin, jonka vanhan ruukkimiljöön ovat vallanneet käsityöpajat, näyttelytilat ja myymälät. Alueella järjestetään vuoden aikana useita tapahtumia.

Viimeinen kohteemme on Tykköön kylätalo Jämijärvellä. Vuonna 2011 valmistunnut hirsirakenteinen kylätalo on ahkerassa käytössä ja vaatii aktiivisuutta myös sen toimintaa pyörittäviltä kylätoimijoilta.

Katso lisätietoa kohteista:

http://www.luontoateriat.fi/
http://www.leineperinruukki.fi/
http://www.tykkoo.com/

Kylille-hanke maksaa matkat ja kahvitarjoilut, muut ruokailut osallistujat maksavat itse. Ilmoittautumiset 31.8. mennessä: irma.kortesuo@liiveri.net. 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta pääsee opintomatkalle mukaan. Mahdollisuus tulla kyytiin myös reitin varrelta, tiedustele ilmoittautuessasi.

10.09.2016 - Koko kylä kohtaa

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ajankohtaista/kokokyl%C3%A4kohtaa_netti.pdf

Koko kylä kohtaa -tapahtuma järjestetään la 10.9.2016 klo 10–14 Kulttuurikeskus Herralan pihapiirissä (os. Könnintie 27, Ilmajoki)

Tapahtumapäivänä tarjotaan toimintaa, tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille Perhetalo Aurinkoisessa, Kulttuurikeskus Herralassa ja Herralan kyläsaunalla sekä rakennusten pihapiirissä. Myös Jaakko Ilkka -laivan miniristeilyjä ja pihatori.

Tapahtuman järjestävät MLL Ilmajoki, Ilmajoen omakotiyhdistys ja Leader Liiveri. Tapahtuma kuuluu Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan. Vuoden teemana on Porukan paikat, yhteiset ympäristöt.

Ohjelmassa mm:
- Pihatori, Jaakko Ilkan miniristeilyt, kahvi- ja makkaratarjoilut
- Karvakaverit ja muita eläimiä, keppihevos- ja poniratsastusta, ongintaa, pomppulinna
- Kädentaitopaja, valokuvasuunnistusta, hankeneuvontaa ja -esittelyjä
- Sydänyhdistyksen terveysneuvontaa ja liikuntaleikkejä, SPR:n ensiaputaitoja lapsille
- ilmapalloja, siili- ja Allu-maskotit

31.08.2016 - Kansainvälistyvä yrittäjyys Etelä-Pohjanmaalla

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ajankohtaista/Kansainv%C3%A4listyv%C3%A4%20yritt%C3%A4jyys.pdf

Oletko ulkomaalaistaustainen, Etelä-Pohjanmaalla toimiva yrittäjä tai yrityksen perustamisesta kiinnostunut? Tule. Verkostoidu. Kehitä yritystäsi.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen 26.8.2016 mennessä: te-palvelut.fi/etela-pohjanmaa -> Tapahtumakalenteri

31.08.2016 - Uhoo Road Trip

Lisätiedot:
www.uhoo.fi/roadtrip

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät järjestävät neljä Uhoo Road Tripiä Leaderin 20-vuotisen toiminnan kunniaksi.

29.8 Leader Aisapari
30.8 Leader Kuudestaan
31.8 Leader Liiveri
1.9 Leader Suupohja

Liiverin Road Tripillä pääset tutustumaan mm. Joupin vanhaan tupaan, Kitinojan perinnekylään, Kriikun myllyyn ja MLL Ilmajoen toimintaan. Road Trip alkaa klo 17 Liiverin toimistolta ja päättyy samaan paikkaan 20-vuotisjuhlakahveihin.

Ilmoittautumiset 22.8 mennessä toimisto@liiveri.net

Tervetuloa!

30.08.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin kahta viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

27.08.2016 - Jokipiin VI Maalaismarkkinat

Lisätiedot:
www.jalasjarvenkylat.fi/jokipii_maalaismarkkinat

Liiverin Kylille-hanke osallistuu yhdessä Jalasjärven kylien kanssa Jokipiin VI Maalaismarkkinoille la 27.8.2016 klo 10-16. Poikkea teltallamme!

13.08.2016 - Aukusti Markkinat

Lisätiedot:

Liiveri osallistuu la 13.8.2016 klo 10-16 Aukusti Markkinoille. Kylille-hanke esittäytyy yhdessä Jalasjärven kylien kanssa ja yritystuista saat tietoa Yrityspalvelu Formun osastolla. Poikkea osastoillamme!

12.08.2016 - Vanhassa vara parempi

Lisätiedot:
www.uhoo.fi/roadtrip

03.08.2016 - Röysköölä -tapahtuma

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ajankohtaista/r%C3%B6ysk%C3%B6%C3%B6l%C3%A4_netti.pdf

Kulttuurikeskus Herralan pihapiirissä (Könnintie 27, Ilmajoki) järjestetään 3.8.2016 klo 17-22 nostalgishenkinen piknik- ja musiikkitapahtuma Röysköölä. Samalla vietetään myös Röyskölän riippusillan avajaisia.

Esiintyjinä on niin entisiä kuin nykyisiäkin ilmajokelaisia soittajia. Luvassa on monentyylistä musiikkia eri-ikäisiltä esittäjiltä.

Järjestäjinä ovat Ilmajoki-seura, MLL Ilmajoki, Ilmajoen Omakotiyhdistys, Röyskölän siltatoimikunta ja Leader Liiverin Kylille-hanke.

12.07.2016 - Kylätoimijoiden ilta Hiiroonkallion kodalla

Lisätiedot:

Tervetuloa viettämään Jalasjärven ja Peräseinäjoen kylätoimijoiden yhteistä iltaa tiistaina 12.7.2016 klo 19 Hiiroonkallion kodalle Peräseinäjoen Kihniänkylälle (Virtaintie 808, Kalakoski).

Iltaan kuuluu makkaranpaistoa, kahvittelua, tutustumista, seurustelua ja bingoa. Lisäksi jalasjärviset kertovat, kuinka he toteuttavat yhteistyötä mm. kylien markkinoinnissa ja näkyvyydessä sekä tapahtumien suunnittelussa ja aikatauluttamisessa.

Sovittehan yhteiskyydeistä. Tarjoilun takia ennakkoilmoittautumiset 8.7. mennessä: telle.lemetyinen@liiveri.net puh. 040 579 0615 tai ojaniemiriitta@gmail.com puh. 045-633 6049.

10.07.2016 - Ylistaron kyläpyöräilyt

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Ajankohtaista/ylistaronkyl%C3%A4py%C3%B6r%C3%A4ilyt_netti.pdf

Ylistaron kylät tempaisevat järjestämällä sunnuntaina 10.7. pyöräilytapahtuman. Päivän aikana voi omatoimisesti kiertää eri käyntikohteita, joita on ympäri pitäjää luontopolkujen laavuista uimapaikkoihin ja kesäkahviloista kotimuseoihin. Kyläpyöräilyssä yhdistyvät mukavalla tavalla liikunta, ulkoilu ja yhdessäolo. Lisäbonuksena on asukkaiden – niin uusien kuin vanhojenkin – kotiseututietoisuuden lisääntyminen.

16.06.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

11.06.2016 - Avoimet kylät -päivää vietetään kesäkuussa

Lisätiedot:

Lauantaina 11.6.2016 vietetään jälleen valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää. Ideana on järjestää tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä ja kutsua kaikki tutustumaan kylien elämään.

Liiverin alueen kylillä järjestetään teemapäivänä 13 tapahtumaa ja tempausta aina lasten maatalousnäyttelystä saunapäivään ja ulkoilutapahtumista kirppiksiin.

Lisätietoja Avoimet Kylät -sivulta tai irma.kortesuo@liiveri.net 050 5510797

27.05.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

25.05.2016 - Asukastilaisuus Toimintojen talolla

Lisätiedot:

Aika: 25.5.2016
Paikka: Toimintojen Talo, Kasperinviita 13, Seinäjoki

Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja asukas- ja hanketoiminnan kehittämisestä ja työstetään asukkaiden ideoita asuinalueitten kehittämiseen.

Ohjelma:
klo 15-17 Hankeklinikka, pistäydy juttelemaan kehittämisideastasti.

klo 17.30- 20
- Tilaisuuden avaus, Harri Pihlajamäki Kotokortteli-hanke.
- Esimerkkejä kyliltä ja Liiverin myöntämästä rahoituksesta, Irma Kortesuo Kylille-hanke.
- Miten asukkaat voivat rikastuttaa oman asuinalueensa toimivuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, Karita Mäkinen Vaasan perhekeskus.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille oman asuinalueensa kehtittämisestä kiinnostuneille. Ilta alkaa kahvitarjoilulla.Tilaisuuden järjestäjinä ovat Leader Liiveri ja Toimintojen Talo.

Lisätiedot: Harri Pihlajamäki, Kotokortteli-hanke
harri.pihlajamaki@liiveri.net p.050 304 2922

14.05.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

12.05.2016 - Yrittäjien iltakahvit Jalasjärvellä

Lisätiedot:
www.kurikka.fi/tapahtumat/?pid=21293

Tervetuloa Yrittäjien iltakahveille torstaina 12.5.2016 klo 18.00 Jalasjärvi-talolle. Ajankohtaisten kuulumisten ja verkostoitumisen lisäksi teemana on Yrityspalvelupiste Formun palvelut yrittäjille. Mukana myös Liiveri.

Tilaisuus on maksuton. Tarjoilujen vuoksi tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumista ti 10.5. mennessä anne.koskela@kurikka.fi.

28.04.2016 - Aloittavan yrittäjän STARTTI-info

Lisätiedot:
http://www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2016/04/Startti-info-Sein%C3%A4joki-28.4.2016.pdf

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.
Infossa saat perustiedot yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

Aika: torstaina 28.04.2016 klo 17.30 – 20.30
Paikka: Rytmikorjaamo (os. Vaasantie 11, Seinäjoki)

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 25.4.2016
neuvoa-antava@uusyrityskeskus.fi tai p. (06) 414 8005.

26.04.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

23.04.2016 - Kurikka Palvelee -messut

Lisätiedot:
www.kurikka.fi/files/Tiedostot/Kurikka_Palvelee_esite2016.pdf

Kurikan jäähallissa järjestetään Kurikka Palvelee -messut 23.-24.4.2016. Messut ovat avoinna molempina päivinä klo 10-16. Messut järjestetään yhteistyössä Kurikan kaupungin sekä Kurikan, Jurvan ja Jalasjärven yrittäjäyhdistysten kanssa. Messuille on maksuton sisäänpääsy.

Messuilla ovat mukana Leader Suupohja ja Leader Liiveri. Tervetuloa osastollemme!

19.04.2016 - Lähde mukaan kansainväliseen vapaaehtoistyön kehittäjien verkostoon!

Lisätiedot:
www.liiveri.net/artikkelit/lahde-mukaan-kansainvaliseen-vapaaehtoistyon-kehittajien-verkostoon

Liiveri on mukana kansainvälisessä EVOLAQ-verkostossa, jossa vaihdetaan kokemuksia hyvistä vapaaehtoistyön tekemisen malleista. Seitsemässä eri kumppanimaassa järjestetään seminaareja, joihin Liiveri voi lähettää 1–3 vapaaehtoistyön kehittäjää alueeltamme. Järjestämme aiheesta infotilaisuuden 19.4. klo 18 Liiverin toimistolla. Jos vapaaehtoistyön kansainvälinen verkostoituminen kiinnostaa sinua, ilmoittaudu 14.4. mennessä. Lisätietoja verkostosta sekä ilmoittautumisohjeet löydät linkin takaa.

13.04.2016 - Asukastilaisuus Upassa

Lisätiedot:

Keskiviikkona 13.4. klo 17.30 Seinäjoen Taidehallilla (osoitteessa Upankatu 3) järjestetään asukastilaisuus Upan alueen asukkaille.

Seinäjoen keskustassa on meneillään monenlaista kehittämistoimenpidettä. Upan asukastilaisuudessa ideoidaan, mitä kehittäminen voisi olla ruohonjuuritasolla, yksittäisen kansalaisen tai yhdistyksen näkökulmasta. Tilaisuudessa myös viritellään UPPA-kaupunginosatoimintaa viime vuonna aloitetun toiminnan pohjalta.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Upan alueen kehittämisestä kiinnostuneet asukkaat ja yhteisöt. Sen järjestävät yhteistyössä Liiverin Kotokortteli-hanke ja Seinäjoen Taidehalli.

Lisätiedot: Harri Pihlajamäki,Kotokortteli-hanke
harri.pihlajamaki@liiveri.net p.050 304 2922

30.03.2016 - Aloittavan yrittäjän Startti-info

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2016/03/Startti-info-Ilmajoki-30.3.3016.pdf

Keskiviikkoa 30.3.2016 klo 18-20.30
Paikka: Etelä-Pohjanmaan Opisto, Opistotie 111, Ilmajoki

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yritystoimintaa suunnitteleville. Infossa saat perustiedot yrityksen perustamisesta ja siinä huomioitavista asioista.

Ennen varsinaista Startti-infoa alkaa klo 17 Palveluseteli-info. Voit osallistua molempiin osioihin tai pelkästään toiseen.

Ilmoittautumiset viimeistään 29.3. p. 06 4148005 tai neuvoa-antava@uusyrityskeskus.fi

22.03.2016 - Liiverin vuosikokous

Lisätiedot:

Liiverin vuosikokous pidetään Joupin vanhalla tuvalla (Niittäjänkatu 7, Seinäjoki) tiistaina 22.3 klo 19. Kahvitarjoilu klo 18.30 alkaen.

Vuosikokouksessa voit kuulla uuden ohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksista sekä Kotokortteli-hankkeesta. Sillä valmistellaan ns. Kaupunki-Leaderia Seinäjoen keskustaan.

Tervetuloa!

19.03.2016 - Meidän turvallinen kylä -koulutus peruutettu

Lisätiedot:
www.liiveri.net/images/Meid%C3%A4n%20turvallinen%20kyl%C3%A4_Kurikka.pdf

HUOM! Koulutus on peruttu, koska ilmoittautuneita ei ollut riittävästi.

08.03.2016 - Nettoa kotiinpäin!

Lisätiedot:
www.intoseinajoki.fi/ajankohtaista/tapahtumat/Nettoa_kotiinpain_maatilojen_yhteistyolla_103.html

”Ei tartte auttaa” vai ”Yhyres yritetähän”? Voisiko maatilojen
yhteistyö olla maaseudun uudistuva trendi? Tule ja kuule, miten
yhteistyötä tehdään, ja miten sinäkin pääset nettoamaan lisäeuroja
uudenlaisella työnteon tulokulmalla.

03.03.2016 - Vanhemman väen virkistyspäivä Taivaltuvalla

Lisätiedot:
liiveri.net/images/Ajankohtaista/taivalmaa_netti.png

Vanhemman väen virkistyspäivää vietetään torstaina 3.3.2016 klo 11–14 Taivaltuvalla Jalasjärvellä (Tokerotie 1144). Tarjolla on niin asiapitoista kuin kevyempääkin ohjelmaa.

Palomestari Jani Välimaa käyttää puheenvuoron ikäihmisten palo- ja henkilöturvallisuudesta. Lisäksi ohjelmassa on Annikki Kantolan ohjaama taukojumppa, murrejuttuja, Elämäntaidot esiin -bingoa sekä Jalasjärven Eläkeliiton vetämää karaokea.

Virkistyspäivä järjestetään yhteistyössä Taivalmaan nuorisoseuran ja Leader Liiverin Kylille-hankkeen kanssa. Kahvitarjoilun ja mahdollisen kyytitarpeen takia pyydetään ennakkoilmoittautumisia Liiverin toimistoon puh. 050 551 0797 tai irma.kortesuo@liiveri.net

25.02.2016 - Vanhemman väen virkistyspäivä Könnin kylätalolla

Lisätiedot:
liiveri.net/images/Ajankohtaista/k%C3%B6nni_netti.png

Vanhemman väen virkistyspäivää vietetään torstaina 25.2.2016 klo 12–15 Könnin Kylätalolla Ilmajoella (Harjunmäentie 165). Tarjolla on niin asiapitoista kuin kevyempääkin ohjelmaa.

Palotarkastaja Ari Kurki käyttää puheenvuoron ikäihmisten palo- ja henkilöturvallisuudesta. Lisäksi ohjelmassa on mummoräppiä, Maire Lopen murrepakinoita, Elämäntavat esiin -bingoa sekä Ilmajoen Eläkkeensaajien kuorolaulua. Kuoro vetää myös yhteislaulua.

Virkistyspäivä järjestetään yhteistyössä Könnin kyläseuran ja Leader Liiverin Kylille-hankkeen kanssa. Kahvitarjoilun ja mahdollisen kyytitarpeen takia pyydetään ennakkoilmoittautumisia Liiverin toimistoon puh. 050 551 0797 tai irma.kortesuo@liiveri.net

23.02.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

23.02.2016 - Opintomatka viljelijöille

Lisätiedot:
www.intoseinajoki.fi/ajankohtaista/uutiset/Kimppa_kantaa_pitkalle__maatilayrittaja_161.html

Kimpasta voimaa maaseudulle -hanke starttaa kutsumalla viljelijöitä opintomatkalle, joka suuntautuu 23.–24.2.2016 Pirkanmaalle ja Uudellemaalle. Ensimmäisenä matkapäivänä tutustutaan Pälkäneellä Rönnvikin viinitilaan, joka harjoittaa matkailutoimintaa ja on myös moderni ja kehittyvä maatila. Toisen päivän maatilakohteena on Hyvinkäällä sijaitseva Knehtilä, jossa on kehitteillä energia- ja ravinneomavarainen luomutuotantomalli. Matkan aikana tehdään myös muita yritysvierailuja. Yöpyminen on Helsingissä. Matkan hinta on 100 € / hlö sisältäen matkat, majoituksen ja yritysvierailut.

Kimpasta voimaa maaseudulle -koulutus- ja tiedonvälityshanketta toteuttavat Sedu Aikuiskoulutus, Into Seinäjoki ja Pro Agria Etelä-Pohjanmaa. Hanke on saanut rahoitusta Leader Liiveristä. Lisätietoja opintomatkasta ja hankkeesta: kirsti.pasto@sedu.fi 040 680 7060

11.02.2016 - Nuoren yrityksen ilta

Lisätiedot:
www.intoseinajoki.fi/ajankohtaista/tapahtumat/Nuoren_yrityksen_ilta_85.html

Into Seinäjoki Oy järjestää nuorille yrityksille oman verkostoitumisillan.

Nuoren yrityksen ilta on suunnattu 1-3 vuotiaille yrityksille. Tilaisuuden alussa esitellään yrityksille suunnattuja kehittämispalveluita, jonka jälkeen ilta huipentuu iltapalaan ja markkinoinnin puheenvuoroon.


27.01.2016 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

26.01.2016 - Aloittavan yrittäjän Startti-info Seinäjoki

Lisätiedot:
www.intoseinajoki.fi/ajankohtaista/tapahtumat/Aloittavan_yrittajan_STARTTI_info_78.html

Tiistaina 26.1.2016 klo 17:30 – 20:30.
Paikka: Rytmikorjaamo, Vaasantie 11, Seinäjoki

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa saat perustiedot yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 22.1.2016
neuvoa-antava@uusyrityskeskus.fi tai p. (06) 414 8005.

26.01.2016 - Maaseutu ja älyliikenne -seminaari

Lisätiedot:
tinyurl.com/maaseutu-ja-alyliikenne

Mikä on MaaS ja miten se toimii maaseudulla? Kuinka se palvelee esimerkiksi lapsiperheitä, yksin asuvia vanhuksia tai työssään autoa tarvitsevia. Entä jos alueella ei ole verkkoyhteyksiä?

Näitä kysymyksiä ja maaseudun liikenteen tulevaisuutta käsitelläään maksuttomassa seminaarissa Seinäjoen kaupungintalolla ti 26.1.2016 klo 13. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai seuraamalla verkkolähetystä täältä: http://vod.kepit.tv/maaseutu.html

Lisätietoja ja ilmoitautumiset 18.1.2016 mennessä ohessa olevan linkin kautta.

21.01.2016 - Hankeviestinnän verkostopäivä

Lisätiedot:
www.ely-keskus.fi/web/ely/tapahtumat-ja-koulutukset?p_p_auth=Vm02D07E&p_p_id=8&p_p_lifecycle=0&p_p_s

Etelä-Pohjanmaan hankeviestinnän verkostopäivä järjestetään torstaina 21.1.2016 klo 9-16 Jalasjärven Kinossa ja Hirsipirtillä. Päivän tavoitteena on tunnistaa hankeviestinnän hyvät käytönnöt ja oppia uusia, innostavia ja hyödyllisiä kenoja omaan hankeviestintään. Päivän inspiraatiopuheenvuoron pitää Kati Keronen Differo Oy:stä ja päivän vetäjinä toimivat Tytti Isokangas ja Tommi Ranta MDI:stä. Lisää tietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeet saat ohessa olevan linkin kautta.

15.12.2015 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viikkoa ennen kokousta.

01.12.2015 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Liiverin hallituksen kokous, joka on siirretty 17.11.2015 päivältä. Marraskuun kokoukseen jätetyt hakemukset käsitellään tässä kokouksessa. Muuten kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä noin viikkoa ennen kokousta.

27.11.2015 - Matkailun kansainvälistyminen Etelä-Pohjanmaalla -seminaari

Lisätiedot:
www.drive.google.com/file/d/0B4cObTI-3wjPMjhsMHRSRFNxRWs/view?pli=1

Tervetuloa Matkailun kansainvälistyminen Etelä-Pohjanmaalla –seminaariin pe 27.11.2015 klo 12.30-15.30 Seinäjoki Areenalle! Jos et vielä ole ilmoittautunut, tee se viim. 20.11. tämän linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/E173F86AC40EB101.par . Tilaisuuteen mahtuu vielä 30 henkilöä.

Seminaari on avoin matkailu-, kulttuuri- ja palvelualan yrittäjille, matkailun kehittäjille, rahoittajille ja kunnille. Seminaarissa esitellään Matkailun kansainvälistymisen ASKELMERKIT Etelä-Pohjanmaalla v.2016-2018 –toimintasuunnitelma.

Seminaari on maksuton ja sen järjestää Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoima Matkailun kansainvälistymisen ASKELMERKIT –hanke. Lisätietoja: Arja Kortesluoma, puh. 040 830 2387 tai arja.kortesluoma@seamk.fi

18.11.2015 - Ystävyyskuntatoiminta nykyaikaan!

Lisätiedot:
www.epliitto.fi/ajankohtaista?expand=1#90

Seminaari ystävyyskuntatoiminnan kehittämisestä, onnistuneista esimerkeistä sekä sen mahdollistavasta rahoituksesta.

Keskiviikkona 18.11.2015 klo 12-16, Seinäjoki
Frami B, auditorio 1, Kampusranta 9B, Seinäjoki

Tilaisuus on suunnattu kunnille, julkisille kehittäjäorganisaatioille ja muille ystävyyskuntatoiminnasta kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset 10.11. mennessä elina.koivisto@etela-pohjanmaa.fi

Seminaarin ohjelma: http://www.epliitto.fi/images/Ystävyyskuntatoiminta_seminaari_151118_FINAL.pdf

17.11.2015 - Naisyrittäjyyden teemailta

Lisätiedot:
http://ilmo.contio.fi/tyojahuvi/main.aspx?id=114

Naisyrittäjyyden teemailtaa vietetään tiistaina 17.11. klo 18.30-21.00 Sedu Aikuiskoulutuksen auditoriossa (Rastaantaival 2, Seinäjoki)

Ohjelma:
18.00 Ovet auki
18.30 Energinen yrittäjä - Energinen menestyjä, Leena Pakonen (UnelmaFiilis)
19.10 Kyrö Distillery, matka saunasta maailmalle, Miko Heinilä (Kyrö Distillery)
19.45 Bingo!
20.15 Bingkahvit

Tilaisuuden kutsujana on Naisyrittäjyyden teemapäivän työryhmä. Ilmoittautumiset sähköisesti linkin kautta.

16.11.2015 - Aloittavan yrittäjän Startti-Info Seinäjoki

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2015/09/Startti-info-Sein%C3%A4joki-16.11.2015.pdf

Yritystoimintaa suunnitteleville ja käynnistäville tarkoitettu koulutusilta järjestetään maanantaina 16.11. Seinäjoella Frami D. Lisätietoa linkistä.

06.11.2015 - Eteläpohjalaiset kylät 20 vuotta -juhlaseminaari

Lisätiedot:
www.epk.fi/

Eteläpohjalaiset kylät ry viettää merkkivuoden juhlaa perjantaina 6.11.2015 Seinäjoen Kampustalolla (os. Kalevankatu 35, Seinäjoki). Kylätori ja tarjoilua klo 17 alkaen ja juhlaseminaari klo 19. Juhlapuheen pitää professori Hannu Katajamäki ja juontajana toimii Joose Tammelin. Lisäksi Hyvien Häjyjen esittämää musiikkia, Tomi Katajamäen valokuvanäyttely ja valehtelun suomenmestarit Impi ja Auvo.

Ilmoittautumiset 31.10. mennessä juha.pohjonen@epk.fi

27.10.2015 - Aloittavan yrittäjän Startti-Info Ilmajoki

Lisätiedot:
www.neuvoa-antava.fi/wp-content/uploads/2015/09/Startti-info-Ilmajoki-27.10.2015.pdf

Tiistaina 27.10.2015 klo 17.30 – 20.30
Paikka: Ilkantie 17, Ilkanradin kokoushuone, Ilmajoki

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Infossa saat perustiedot yrityksen perustamiseen liittyvistä ja siinä huomioitavista asioista.

24.10.2015 - Iloa vapaaehtoistoiminnasta -tapahtuma

Lisätiedot:
www.jarjestotaloseinajoki.net/?page_id=26

Vapaaehtoistoiminnan Pop up -tapahtuma järjestetään Seinäjoella Torikeskuksessa (os. Kauppatori 1-3) lauantaina 24.10. klo 10-15. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä alueen yhdistysten vapaaehtoistoimintaa ja kutsua mukaan uusia toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. Luvassa on myös musiikki- ja tanssiesityksiä sekä puheenvuoroja vapaaehtoistyöstä. Voit ilmoittaa yhdistyksesi mukaan tapahtumaan. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet saat Seinäjoen järjestötalon verkkosivuilta.

23.10.2015 - Ilmajoen kunnantalolla ja Ilkanradissa avoimet ovet

Lisätiedot:
www.ilmajoki.fi/ajankohtaista/?lang=fi&id=3097

Ilmajoen kunnantalolla ja Ilkanradissa vietetään avoimien ovien päivää perjantaina 23.10. klo 12-19. Päivän aikana on mahdollisuus kierrellä ei osastoilla ja tutustua lähemmin kunnan palveluihin. Kunnantalolla on esillä näyttely kunnallishallinnon vaiheista. Lisäksi päivän aikana esitetään muun muassa näytelmää Emäpitäjässä ollahan, kuullaan musiikkiesityksiä, pakinaa sekä esitelmä Ilmajoen ja Etelä-Pohjanmaan vaiheista. Avoimien ovien päivä kuuluu Ilmajoki 500 -juhlatapahtumiin.

22.10.2015 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla käsittelykuntoisina Liiverissä viimeistään viikkoa ennen kokousta.

10.10.2015 - Etelä-Pohjanmaan yritysmarkkinat

Lisätiedot:
www.epyritysmarkkinat.fi/

Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinat kokoaa yhteen yrityksen ostoa tai myyntiä suunnittelevat.

Yritysmarkkinoilla on tarjolla hyviä ostokohteita, yritystoimialoina mm. teollisuus, kauppa ja palvelut.

Ostajien ja myyjien lisäksi paikalla on asiantuntijoita ja rahoittajia. Kaikki neuvottelut ovat ehdottoman luottamuksellisia, jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan salassapitosopimusta. Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät ovat myös paikalla.

19.09.2015 - Liiverin hallituksen kokous

Lisätiedot:

Kokouksessa käsiteltävien hakemusten tulee olla noin viikkoa ennen kokousta Liiverissä käsittelykuntoisina.

19.09.2015 - Lasten maatalousnäyttely

Lisätiedot:
www.jalasjarvenkylat.fi/

Jalasjärven Keskikylän väki järjestää Lasten maatalousnäyttelyn nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on avoinna klo 10-16. Jalasjärven kylien ja Liiverin yhteiselle teltalle voit tulla pelaamaan auringonkukkapeliä. Samalla saat tietoa mm. kylien tapahtumista sekä Liiverin tuista ja palveluista. Tapahtuman osoite on Hulkontie 10.

15.09.2015 - Frisbeegolfrata -talkoot

Lisätiedot:
www.maailmansuurimmattalkoot.fi

Lakeuden Elämysliikunta ry ja Liiveri ry haastavat osallistumaan Maailman Suurimpiin Talkoisiin

Maailman Suurimmat Talkoot haastavat koko Suomen tekemään hyvää

Maailman Suurimmat Talkoot järjestetään tällä viikolla eri puolilla Suomea. Tavoitteena on viikon aikana tehdä miljoona tuntia hyvää nuorten kanssa ja nuorten puolesta. Lakeuden Elämysliikunta ry:n ja Liiveri ry haastavat kaikki talkoilemaan tiistaina 15.9. klo 14-18 välillä Kyrkösjärven uimarannalle Luontotalo Käpälikön maisemiin. Yksi tunti talkoita per henkilö riittää ja paikalla tarjoillaan nokipannukahvit.
Luontotalon talkoissa on tarjolla monenlaista puuhaa: frisbeegolfradan rakennus- ja asennustöitä, valtakunnan ensimmäisen paljasjalkapolun kunnostusta, pajukon raivausta tai alueen käytön tai markkinoinnin ja alueen käytön ideointia.
- Talkooperinne elää voimakkaana Etelä-Pohjanmaalla. Esimerkiksi Lakeuden Elämysliikunta ry:n viimeiset hankkeet, Luontotalo Käpälikkö ja Kyrkösjärven esteetön lankkureitti sekä Linnunlaulumetsä, ovat osoitus talkootyön voimasta. Luontotalon talkoolistoilla oli yli sata nimeä sekä miehiä, naisia että nuoria. Lakeuden Elämysliikunta ry:n talkoot jatkuvat joka keskiviikko läpi vuoden, kertoo Lakeuden Elämysliikunta ry:n puheenjohtaja ja projektipäällikkö Hannu Salo.
- Jos antaa itsestään työpanosta, saa sen kautta monin verroin takaisin hyvää mieltä, fyysistä kuntoa, aktiivisuutta ja sosiaalista pääomaa, Salo tiiviistää talkoiden viehätyksen

Maailman Suurimmat Talkoot
nostavat esiin leader-toimintaa

Maailman Suurimmat Talkoot on Suomen Leader-ryhmien ja maaseutuverkoston organisoima kampanja, jolla halutaan paitsi tehdä hyviä asioita myös nostaa esiin talkoohenkeä ja talkoilla tekemisen tärkeyttä.
Leader-hankkeissa talkoot ovat mainio tapa kuitata omarahoitusosuutta, ja ilman toinen toistaan uskomattomampia talkooponnistuksia moni hieno juttu olisi jäänyt toteutumatta. Leader-ryhmien kautta on maaseutuohjelman tuella rahoitettu tuhatmäärin esimerkiksi nuorten harrastusmahdollisuuksia parantavia hankkeita ympäri maan.

Sivusto maailmansuurimmattalkoot.fi palvelee alustana, jossa ilmoitetaan talkoista ja ilmoittaudutaan niihin, haastetaan talkoilemaan ja kerätään talkootunteja. Sivuston tilastoissa seurataan, missä päin Suomea talkoita tehdään ja paljonko tunteja on kasassa. Somessa Maailman Suurimpien Talkoiden hyvää sanomaa levitetään tunnisteella #tuntitalkoita.
Palkintona bussimatka
minne vaan!

Maailman Suurimmat Talkoot on myös valtakunnallinen kisa. Tapahtumassa kisataan siitä, kenellä on 1) absoluuttisesti eniten talkootunteja alueellaan (Leader -yhdistysten sarja), 2) eniten talkoolaisia yksissä talkoissa ja 3) persoonallisimmat ja mielenkiintoisimmat talkoot. Lisäksi 4) Instagramissa pyörii kuvakisa.

Sarjojen huimaavat palkinnot ovat seuraavat:
1) Voittajaryhmän alueella järjestettävä nuorille suunnattu rap-tapahtuma, jossa esiintyvät
räppärit Jontti ja Shaka pitävät myös rap-työpajan.
2) Bussimatka minne tahansa Suomessa. Yksi tai useampi reissu, kuten luokkaretki,
kulttuurimatka tai pelireissut, maksimissaan 3000 euron arvosta.
3) Mestarikokin loihtima herkullinen lähiruokaillallinen. Maksimissaan 20 henkilölle.
4) Jopo

12.09.2015 - Avoimet ovet Kulttuurikeskus Herralassa

Lisätiedot:
www.rakennusperinto.fi/tapahtumat/fi_FI/avoimet_ovet_kulttuurikeskus_herralassa/

Päivän aikana klo 11-16 saat tietoa Leader Liiveristä ja eri rahoitusmahdollisuuksista. Tervetuloa tutustumaan myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja alkuperäiseen asuun entisöidyn rakennuksen tiloihin. Jaakko Saarimäki esittelee Herralan ja viereisen Rouvalan korjaushistoriaa klo 12. Avoimet ovet -päivä kuuluu Euroopan kulttuuriperintöpäivien tapahtumiin. Olemme mukana myös viereisessä Rouvalassa sijaitsevan MLL:n Perhetalo Aurinkoisen avajaisia.

12.09.2015 - Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia

Lisätiedot:
www.rakennusperinto.fi/tapahtumat/fi_FI/tapahtuma_koonti/

Könnit esillä Koskenkorva Museossa klo 11-16, Trahteerintie 3,Koskenkorva. Erikoisnäyttely ja kuvaesitys Ilmajoen kuuluista kellomestareista.

Telefoonin historiaa Puhelinmuseossa klo 11-16, Keskustie 12, Ilmajoki. Opastuskierroksia nonstoppina.

Opastetut tehdaskierrokset Jokipiin Pellavassa, Pellavatehtaantie 35, Jalasjärvi klo 11, 12 ja 13.

Kriikun mylly pyörii ja jauhaa klo 11-16, Kaukolanraitti 71, Ylistaro. Jauhatusnäytöksiä nonstoppina myllärin johdolla.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2015 teemana on teollisuuden ja tekniikan perintö.

04.09.2015 - Kauhajoen Ruokamessut

Lisätiedot:
http://www.kauhajoki.fi/site?node_id=1725

Liiveri on mukana yhdessä Etelä-Pohjanmaan muiden Leader-ryhmien kanssa esittelemässä uuden kauden hanke- ja yritystukia Kauhajoen Ruokamessuilla 4.-6.9. Tervetuloa osastollemme!

03.09.2015 - Elämäntavoilla on merkitystä -seminaari

Lisätiedot:
rednet.punainenristi.fi/node/32402

Punainen risti, Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry, Järjestötalo ja Liiveri järjestävät yhdessä ELÄMÄNTAVOILLA ON MERKITYSTÄ - SINUN VALINTASI -seminaarin tiistaina 3.9 klo 12 - 16, Törnävä-salissa, Seinäjoella.

Laajassa suomalaisessa FINGER-tutkimuksessa on ensi kertaa osoitettu, että muistihäiriöitä voidaan ehkäistä hallitsemalla niiden riskitekijöitä. Tule seminaariin ja saat läpimurtotutkimuksessa löydetyt ehkäisykeinot käyttöösi.

Seminaarin pääpuhujana on professori Miia Kivipelto Tukolman Karoliinisesta Instituutista. Ikääntymisen positiivisia näkökulmia avaa tohtori Jenni Kulmala Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tilaisuus on maksuton. Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 27.8 mennessä https://rednet.punainenristi.fi/node/32402 tai 0400 998 643.

29.08.2015 - Jokipiin maalaismarkkinat

Lisätiedot:
www.jalasjarvenkylat.fi/jokipii_maalaismarkkinat

Liiveri on esillä Jokipiin V maalaismarkkinoilla. Tule tutustumaan uuden kauden hanke-ja yritystukiin.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje