Kauden 2014-2022 haku on päättynyt ja tällä hetkellä rahoitusta ei myönnetä. Kauden 2023-2027 haut käynnistyvät keväällä 2023. Tukimuodot tulevat vähän muuttumaan.

Liiveri on reilun 20 vuoden aikana rahoittanut 500 yleishyödyllistä hanketta ja 200 yritystukea ja elinkeinojen kehittämistä Ilmajoella, Jalasjärvellä ja Seinäjoella. Vuosille 2014–2020 käytössämme on ennätyspotti, yhteensä 11,7 miljoonaa euroa. Varat tulevat Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta, Liiverin alueen kunnilta sekä hakijoilta itseltään.

Hakuprosessi etenee näin (kuva suurenee klikkaamalla):

Hakuprosessi 2015 Maaseuturahaston tuet

  1. Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään ja esitä ideasi.
  2. Jatka idean kehittelyä, asiantuntijat auttavat.
  3. Laadi hankesuunnitelma ja budjetti.
  4. Kokoa tarvittavat liitteet.
  5. Tee hakemuksesi sähköiseen asiointipalvelu Hyrrään.
  6. Saat ilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut vireille. Tästä hetkestä lähtien voit aloittaa hankkeen toteuttamisen omalla riskillä ja hankkeelle voi syntyä kuluja.
  7. Viranomainen käsittelee hakemuksesi. Se pisteytetään valintaperusteiden pohjalta. Jos haet tukea Leader-ryhmän kautta, ryhmän hallitus käsittelee hakemuksesi ja antaa siitä lausunnon. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja.
  8. Saat päätöksen. Tutustu siihen huolellisesti. Jos päätös on myönteinen, siirry kohtaan 9. Jos päätös on kielteinen, palaa kohtaa 2.
  9. Noudata päätöksessä esitettyjä määräaikoja, kun toteutat hanketta ja haet maksatusta.
  10. Mieti jo ennalta, miten hankkeesi tulokset jäävät elämään hankkeen jälkeen. Voisivatko hankkeesi opit ja oivallukset hyödyttää myös muita toimijoita.

 

Hankekartta

Kartalle on koottu Leader Liiverin rahoittamat hankkeet alkaen vuodesta 2014. Paikkamerkinnät ovat suuntaa antavia.

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje