Meidän markki

Maisemasuunnittelua Meidän markissa!

Leader Liiverin alueella toimii ympäristöihin keskittyvä hanke Meidän markki. Hankkeessa on toteutettu seitsemän yhdistyksen alueelle maisemasuunnitelmat ja -hoitosuunnitelmat, jotka ovat päässeet halutessaan suoraan maisemanrakennustöihin. Hankkeeseen valittiin mukaan ilmoittautumisten perustteella Ylistarosta Tapaninlinnan nuorisoseura, Kirkonkylän asukasyhdistyksen Paakarinpuisto ja Kainaaston nuorisoseura, Ilmajoelta Omakotiyhdistys ja Koskenkorva-seuran laidunalue sekä Jalasjärveltä Jokipiin nuorisoseuran Alanen ja Koskuen maa- ja kotitalousseuran Koskuen leirintäalue. Suunitelmissa lähtökohtana ovat olleet yhdistyksen omat tarpeet ja toiveet. Alueille tehdyt suunnitelmat on luovutettu yhdityksille.

Alkukartoitus Ylistaron Paakarinpuistossa

Ylistaron kirkonkylän asukasyhdistyksen alkukartoitus Paakarinpuistossa. Kuva: Esa Perttu

Lisäksi hankkeessa on testattu Jalasjärven Ylivallin Pirunpesällä miten aluetta voidaan markkinoida tarinallistamisen ja tuotteistamisen keinoin.

Hanke on toteuttanut koko Leader Liiverin alueella myös muuta ympäristönsuunnitteluun ja -hoitoon liittyvää toimintaa ja koulutusta. Koulutussisällöt on räätälöity alueen tarpeen mukaan.

Hanke on käynnissä vuoden 2018 kevääseen.

 

 

Leader-logo        Eu-lippu

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje