Lehdistötiedotteet

 

3.2.2017

Liiveri ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö yhteistyöhön nuorten työllistymisen parantamiseksi

Liiveri ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia. Sen ansiosta Seinäjoen ja Ilmajoen yhdistyksille on nyt tarjolla rahaa, jolla voi palkata nuoren ensi kesäksi kehittämään toimintaa.

- Nuorten työelämään pääsy ja alueen elinvoimaisuus ovat sekä säätiön että Liiverin yhteisiä tavoitteita. Siksi oli luontevaa lähteä rakentamaan kumppanuutta. Mikäli kesätyötuelle on kysyntää, haluamme tehdä siitä pysyvän käytännön, kertoo säätiön hallituksen jäsen Jaana Mesiäislehto-Mäntypuro.
Myös Liiverin puheenjohtaja Keijo Viertoma on tyytyväinen uuteen avaukseen. Säätiön yksityinen rahoitus tuo uusia mahdollisuuksia edistää asioita, joihin EU-rahoitus ei taivu.

- Nyt voimme esimerkiksi kannustaa yhdistyksiä käynnistämään pienimuotoista liiketoimintaa sekä tukea myös Seinäjoen keskusta-alueen hankkeita, Viertoma toteaa.

Rahaa myönnetään palkkauskuluihin 2 000–5 000 euroa, josta Liiveristä haettava tuki on maksimissaan 90 prosenttia. Parhaimmillaan yhdistyksen kustannukseksi jää palkkauskuluista kymmenesosa. Hakemukset tulee jättää 28.2. mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.liiveri.net.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki
puh. 040 513 1824
tai sinikka.koivumaki@liiveri.net

Jutun kuvan voi ladata painolaatuisena täältä.

 

15.2.2016

Rahaa jaossa nuorten yhteiseen toimintaan!

Liiveri myöntää tukea nuorten projekteille, joiden avulla nuoret voivat vaikuttaa omaan elinympäristöönsä ja järjestää mielekästä tekemistä.

Aikaisemmin rahaa on myönnetty muun muassa nuorten yhteisten tilojen viihtyvyyden lisäämiseen, liikuntamahdollisuuksien parantamiseen tai tapahtumien järjestämiseen. Nuoriso-Leader on myös mahdollistanut esimerkiksi valokuvaus- ja parkour-kurssin järjestämisen.

Nuoriso-Leaderin hakuaika on 15.2.–29.3.2016. Myönnettävän tuen suuruus on 100–800 euroa, joka kattaa enintään 90 % projektin kustannuksista. Tukea voivat hakea Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen alueiden nuortenryhmät. Projektin tulee olla nuorten suunnittelema, toteuttama ja raportoima. On eduksi, että idea hyödyntää mahdollisimman montaa nuorta ja projektissa on uutuusarvoa.

Nuorten ryhmä voi olla epämuodollinen ryhmä ja siinä täytyy olla vähintään kolme 13–25-vuotiasta henkilöä. Ryhmällä tulee olla nimetty yhteyshenkilö, joka on yksi ryhmän nuorista tai täysi-ikäinen vastuuaikuinen. Hakijana voi olla myös yhdistys.

Lisätiedot: Irma Kortesuo 050 551 0797 tai irma.kortesuo@liiveri.net

Hakuohjeet

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje