Kylille II -hanke kannustaa kyliä kehittymään

"Aina oppii uutta, kun lähtee kylille"

Liiverin kyläasiantuntija vetää Liiverin omaa kylien kehittämishanketta. Vuoden 2017 lopulla päättyi Kylille I -hanke, joka sai jatkoa Kylille II -hankkeesta. Sitä toteutetaan myös muissa Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmissä. Hanke jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

Kylille II -hanke tukee kyliä ja niiden yhdistyksiä kehittämistoimissa. Tavoitteena on edistää asukkaiden osallisuutta ja aktiivista toimintaa sekä parantaa kylien viihtyisyyttä, arjen turvallisuutta ja alueen vetovoimaisuutta.

Kylille II -hankkeen avulla

  • lisätään kylien, yhdistysten ja kuntien välistä yhteistyötä toteuttamalla esimerkiksi kylien toimijoiden tahto- ja osaamiskartoituksia sekä välitetään tietoa järjestöille palveluiden tuottamisesta asukkaille.
  • edistetään sähköisten palveluiden käyttöönottoa järjestämällä esimerkiksi digikahviloita kylien kokoontumistiloissa sekä hyödyntämällä nuorten osaamista digitaalisuuden mentoreina.
  • edistetään toimia, joissa kylät ovat osana kokonaisvarautumiseen liittyvää järjestelmää ja joissa asukkaat voivat vaikuttaa asuinympäristönsä turvallisuussuunnitteluun.
  • edistetään toimia, joiden avulla kylien paikalliskohteita, kylänähtävyyksiä sekä omatoimista kulttuuri - ja perinnetyötä nostetaan esille tiedotuksen ja kylämarkkinoinnin keinoin.

Tule mukaan toimimaan, osallistumaan ja vaikuttamaan!

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje