Tuomikylä

Tuomikylä on monipuolinen ja vilkas kylä Ilmajoen ja Seinäjoen välissä. Kylällä on pitkä historia ja perinteikäs ilme: se kiemurtelee nauhamaisesti halki lakeuden, kauniin Tuomiluoman rantoja mukaillen. Erityisesti lapsiperheet ovat ottaneet kylän omakseen. Meillä on toimiva koulu ja kattavat päivähoitopalvelut. Valaistu elämysliikuntareitti ja aktiivinen kyläseura tarjoavat vapaa-ajanviettomahdollisuuksia maaseudun rauhassa. Vain vartin ajomatkan päässä ovat kaikki palvelut: lentokenttä, juna-asema, kaupat, ravintolat ja uimahallit. Kylä sijaitsee Seinäjoen ja Ilmajoen välimaastossa, sopivan matkan päässä molemmista. Kylä jää noin viiden kilometrin päähän valtatiestä. Tuomikyläntie lävistää lakeusmaiseman, mutkitellen aina Jalasjärventien varteen asti. Siksi sieltä on helppo lähteä Tampereelle, Seinäjoelle, Kurikkaan – ihan minne vain!

Palvelut

Kylällä sijaitsee kyläkoulu, jonka pihassa on talvisin myös luistelukaukalo. Tuomikylän kainalossa on upouusi, 2011 käyttöönotettu Käpälämäen päiväkoti. Neuvolapalvelut löytyvät viiden kilometrin päästä.

Kylän tapahtumia

Kyläseura järjestää vuoden ympäri tapahtumia, kuten teatterimatkoja, uintireissuja, myyjäisiä, joululaulutilaisuuksia, kilpailuja sekä perinteisen, aidon eteläpohjalaisen pääsiäiskokon.

Alueella toimivat yhdistykset

Tuomikylä-seura, vanhempainyhdistys, Tuomikylän HepAkat ry.

Kylän vahvuudet

Tuomikylä on kaiken keskellä, kaukana ”ei mistään”. Tuomikylässä eletään maalaiselämää aivan kaupungin kainalossa ja lähellä palveluja. Kylässä on aitoa ja lämmintä tekemisen meininkiä sekä luonnonkauneutta ja rauhallisuutta.

Rakennuspaikkoja

Tuomikylässä on rakennuspaikkoja yksityisillä.

Erityispiirteet

Tuomikylässä on koko Pohjanmaan tihein hevoskanta. Peltoja ja tonttitilaa on paljon ja kylässä asutaan väljästi. Lapsiperheet ja ulkona viihtyvät ihmiset pitävät Tuomikylästä varmasti, sillä ulkoilureitit ja maalaismaisemat antavat tilaa olla ja elää. Kesällä tuomikyläläiset kyykkivät pihoillaan puutarhanhoidossa, pelaavat palloa tai pyöräilevät halki lakeuden. Talvella hiihdetään valaistulla elämysliikuntareitillä. Tuomikyläläisiä yhdistää halu asua maalla, mutta kuitenkin päästä käsiksi palveluihin ja vapaa-ajan harrasteisiin mahdollisimman vaivattomasti. Kylästä on helppo lähteä ”kirkoolle” – ja toisaalta myös ihana tulla takaisin! Kylä on perinteinen, nauhamaisesti rakennettu, ja sen halki virtaa Tuomiluoma. Luoma on ollut kunnostusprojektien kohteena ja sen rannalle on varattu kaikille yhteistä puistoaluetta.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Tuomikyläntie on päällystetty ja erittäin hyväkuntoinen. Tuomikylässä on tilaa rakentaa. Liikenneyhteydet sekä Jalasjärven/Tampereen suuntaan ja Ilmajoen/Seinäjoen suuntaan ovat todella toimivat.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Pyritään kehittämään kyläseuran omia tiloja ja alueita, sekä keskittymään erityisesti lapsiperheiden tarpeiden täyttämiseen (kerhotoiminta, harrastustoiminta, leikkikenttä, luomanrantapuisto jne).

Kylän mahdollisuudet

Kylällä viihtyy hyvin, ja siihen panostamme tulevaisuudessakin. Haluamme olla se kylä, jollaisesta aina haaveillaan kun muistellaan ”vanhoja hyviä aikoja” kun lapset saivat leikkiä vapaasti pimeän tuloon saakka ja äidit ja isät istuivat iltaa yhdessä.

 

Tuomikylä-seura ry

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje