Siltala-Juupakylä

Siltalasta on 15 kilometriä ja Juupakylältä 22 kilometriä Peräseinäjoen keskustaan. Juupakylässä on sadan hehtaarin kokoinen Juupajärvi, josta on ruopattua alaa kymmenen hehtaaria. Siltala-Juupakylän alueella asukkaita on noin 100 henkeä.

Palvelut

Kyläyhdistyksen kopiokone ja ruoka- ja kahviastiastot ovat yhteisessä käytössä korvausta vastaan. Siltalan Maamiesseuralla on myös yhteistä kalustoa (viljankuivaamo, viljanpuimuri ja jyrä). Juupakylän koululla toimii Seinäjoen kansalaisopiston kudontapiiri ja seurakunta järjestää siellä  tilaisuudet joka toinen viikko.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Juupakylässä kyläläisten käytössä on Juupajärven koulu sekä siihen kuuluvat tilat. Juupajärven koululla on luokkamuseo sekä vuosikymmeniä toiminut Seinäjoen kansalaisopiston kudontapiiri. Juupajärven koulun pihasta alkaa valaistu kuntolatu, jota kesäisin pystyy käyttämään pururatana. Myös Siltalassa on valaistu 1,5 km latu. Juupajärvi on monipuolinen lintujärvi sekä virkistyskäytössä oleva alue, joka on niin lintuharrastajien kuin metsästäjienkin suosiossa. Järven rannassa on laituri sekä pukuhuoneet. Siltalan kylän läpi ja Juupakylän reunoilta kulkee myös patikointireitistö.

Kuljunkosken mökki on Siltalan Maamiesseuran jäsenten talkoilla rakentama yhteinen talviasuttava vapaa-ajanrakennus, jossa on neljän tähden loma-asuntoa vastaava varustetaso. Mökkiä vuokrataan myös kokouskäyttöön ja matkailijoille. Mökkiin kuuluu grillikatos ja joen rannassa yleisessä käytössä oleva uimapaikka laitureineen.

Alueella toimivat yhdistykset

Siltala-Juupakylä kyläyhdistys, Juupajärven Maa- ja kotitalousyhdistys, Siltalan Maamiesseura ja Siltalan Diakoniakylätoimikunta.

Siltalan Maamiesseura kehittää maatalousharjoittajien yhteistoimintaa ja pitää yhteyttä alueen muihin maatalouden kehittämisyhdistyksiin ja tukee kylän kehittämistoimintaa.

Siltalan Diakoniakylätoimikunta muun muassa kartoittaa oman kylän diakoniatarpeen, suorittaa yhteisvastuukeräyksen, toteuttaa Koivukaaren vierailun kerran vuodessa, jakaa seurakunnan jouluterveydyksen 75-vuotta täyttäneille, järjestää seurakunnan kanssa yhteisiä tilaisuuksia ja pitää yhteyttä kylältä keskustaan tai muille kylille muuttaneisiin vanhuksiin.

Kylän tapahtumia

Siltala-Juupakylän kyläyhdistys järjestää kyläiltoja, virkistys- ja opintoretkiä, kuutamohiihtoja, saunailtoja, patikkaretkiä, pikkujouluja ja kesällä pyöräretkiä. Kyläyhdistys järjestää myös tienvarsien ja koulun siivoustalkoot keväällä.

Kylän vahvuudet

Juupajärvi ja puhdas luonto. Kuljunkosken vuokramökki.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Järven uudelleen ruoppaus.

 

Siltala-Juupakylä kyläyhdistys ry
pj. Teemu Vehkakoski puh. 040 706 1790

 

Päivitetty 19.10.2017

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje