Nopankylä

Nopankylä on vireä ja vetovoimainen kylä. Nopankylässä on persoonallinen ja yhteisöllinen tapa järjestää tapahtumia ja toimintaa – se pitää kylän hyvänä ja turvallisena paikkana elää ja asua. Kylästä on hyvät yhteydet lähialueille: Seinäjoelle 30 min, Kurikkaan ja Ilmajoelle 15 min. Kylän maalaismaisemat ovat rauhalliset ja kauniit kuin postikortista. Nopankylä on luontonsa puolesta erinomainen kohde. Lakeudesta poikkeava mäkinen maasto tarjoaa mahdollisuuksia moniin liikuntalajeihin ja ulkoiluun. Alueella sijaitsee Ilmajoen suurin järvi, Kalajaisjärvi, jonka maastossa on Pässilän luontopolku. Myös Kurjenkierros on laadukas luontoreitti kolmen eri kunnan alueella, jossa Nopankylä on alueena mukana. Kurpanvuorella sijaitsevasta näkötornista ja laavulta on laaja näköala ympäristöön. Hoidetut ulkoilualueet tarjoavat raikkaan ulkoilupäivän sienestyksen, marjastuksen ja makkaranpaiston merkeissä. Kylässä on kaunis koulumiljöö, jota ylläpidetään kunnan ja kyläläisten voimin. Kökkätyöllä kunnostettu kylätalo mahdollistaa pienten juhlien pitämisen ja kylätalon piha-alue on tunnelmallinen kyläläisten kokoontumispaikka kesäisin. Historiallisella paikalla eli Suomen ensimmäisen osuuskaupan paikalla on muistopaasi. Kylässä on myös museopaja. Pitkät perinteet kylän aktiivisessa yhteistoiminnassa luovat kylään pysyvää yhteisöllisyyttä, johon uusien kyläläisen on helppo tulla osallisiksi. Uudet asukkaat toivotetaan tervetulleiksi.

Palvelut

Nopankylän koulu, Kalajaisjärvellä kunnan ja seurakunnan leirikeskukset, kesäkioski kylätalolla.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylätalo sijaitsee keskellä kylää neljän tien risteyksessä. Kylätalolla on nuoriso- ja kokoustilat ja kuntosali. Koululla toimivat kansalaisopiston kudontapiiri sekä radioamatöörit. Kalajaisjärvellä valaistu 3 km:n pururata, hiihtoladut, avantouintipaikka talvella ja luontopolut laavuineen.

Kylän tapahtumia

Pääsiäisvalkea, kevätkonsertti, kesäjuhla, puurojuhla, seurakunnan miesten ja naisten illat, äitien- ja isänpäiväluonaat, Kurpanvuoren kansalliset hiihtokilpailut, pihakirppistapahtuma.

Rakennuspaikkoja

Ota yhteyttä Nopankylän kyläseuraan.

Alueella toimivat yhdistykset

Nopankylän kyläyhdistys, koulun vanhempainyhdistys, urheiluseura Kisaveikot, metsästysseuran alajaosto, 4H-kerho.

Kylän vahvuudet

Kyläkoulu, vahva yhteishenki, kylätapahtumat, Nopankylän Rakennus Oy:n toiminta. Kylämme mahdollisuudet ovat näissä asioissa rakennustoiminnan jatkuminen ja koulun säilyminen, hyvä yhteishenki.

Erityispiirteet

Nopankylä valittiin vuonna 2009 Vuoden Eteläpohjalaiseksi Kyläksi. Kylä esiintyy kirjallisuudessa: mm. Pentti Virrankoski: Kärryseppiä ja rekinikkareita, Etelä-Pohjanmaan ”kunnon uranuurtajien historia”, sekä Maire Loppi: Henkemästyksis elämästä. Nopankylän tapahtumiin ja elämään pääsee kiinni seuraamalla kylän aktiivista Facebook-ryhmää.

Kylän hyviä puolia yritystoiminnan kannalta

Kylässä toimii maatalousyrittäjiä, autokorjaamoja, autopeltiseppä, lastenkoti, metallipajoja ja rakennusliike. Visiona kylän luonto voisi tarjota mahdollisuuksia eräyrittäjille, ekoturismille ja green care-tyyppisille yrityksille.

 

Nopankylän kyläseura ry
www.nopankyla.com
pj Vesa Pihlaja-Kuhna, puh. 050 530 8815
61340nopankyla@gmail.com

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje