Luopajärvi

Luopajärvi on Jalasjärven pohjoisosassa sijaitseva noin 780 asukkaan kylä, jonka viljelylakeutta halkoo pohjoiseen johtava vilkasliikenteinen Valtatie 19. Vuosisadan alkupuolella kuivatettua Luopajärveä reunustavat kumpareille rakennetut talorykelmät hyvin hoidettuine ympäristöineen, joten ohikulkijan silmä voi levätä erittäin kauniissa kulttuurimaisemassa. Luopajärveltä on hyvät tieyhteydet. Jalasjärven keskustaan matkaa on noin 12 kilometriä, Seinäjoelle, Kurikkaan ja Ilmajoelle noin 25 kilometriä. Luopajärvi jatkaa vahvaa yhteistyötä Jalasjärven eri kylien kanssa kylien kehittämishankkeen myötä.

Palvelut

Kylän keskellä on hyvin varustettu elintarvike-, maatalous- ja rakennustarvikekauppa ja kaupan yhteydessä toimii asiamiesposti. Luopajärvellä on toimiva kyläkoulu. Seurakunnan kerhot ja vuonna 2014 valmistunut päiväkoti luovat viihtyisän ympäristön lapsiperheille. Kirjastoauto käy kerran viikossa, kunnallista kodinhoito- ja kotisairaanhoitopalvelua saa tarvittaessa kunnasta. Kylä on tunnettu vahvasta maatalousyrittäjyydestään, mutta paljon muitakin yrityksiä toimii kylässämme, kuten saha, taksipalvelut, jauhemaalaamo, erityisryhmien palvelukoti, kampaamo, vakuutuspalvelut jne. Yritysrekisteri löytyy osoitteesta www.jalasjarvi.fi .

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylän keskellä sijaitseva nuorisoseurantalo Pohjola tarjoaa viihtyisät tilat harrastustoimintaan, juhliin ja erilaisiin tapahtumiin. Koulun yhteydessä on täysimittainen jääkiekkokaukalo, pallokenttä ja leikkitelineet lapsille. Leikkipaikat löytyvät myös Luopajärventieltä ja Poronkäälytieltä. Kylällä on valaistu 1,5 kilometrin pururata, jossa luistelu- ja perinteisen hiihtotavan ladut. Lisäksi erikseen löytyvät kolmen ja viiden kilometrin perinteisen hiihtotavan ladut. Harrastustoiminta vaihtelee vuosittain, nyt esim. zumba, kuntojumppa, pilates, sählyporukka, koulun omat kerhot sekä 4H.

Kylän tapahtumia

Nuorisoseura järjestää kahdesti vuodessa päivälliset sekä myyjäiset, lauluiltoja, tansseja, laskiaisriehan. Kylään syntyneitä vauvoja muistetaan kakkukahvilla ja pienellä lahjalla. Kylässä toimivat yhdistykset Kylässämme toimii Nuorisoseura yhdessä kylätoimikunnan kanssa, metsästysseura, maa- ja kotitalousseura ja pienviljelijäyhdistykset.

Rakennuspaikkoja

Tonttitarjontaa on kunnan asuntoalueella ja yksityisillä maanomistajilla, lisätiedot www.jalasjarvi.fi ja www.luopajarvi.com

Vahvuudet

Kylän vahvuuksina on toimivat palvelut kuten kauppa, kyläkoulu ja päiväkoti sekä hyvä maantieteellinen sijainti lähellä kuntapalveluja ja Seinäjokea. Yhteistyökykyinen, vireä kyläyhteisö ja kaunis kulttuurimaisema antavat hyvät puitteet viihtyisään asumiseen.

Erityispiirteet

Kylän maamerkkejä ovat keskustan kupeessa sijaitseva vuonna 1916 perustettu Luopajärven saha ja samalla kohdalla valtatien toisella puolella näkyvä tuulimylly sekä suuri peltolakeus, joka on osa Luopajärven kulttuurimaisemaa.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Hyvät tiejyhteydet ja lyhyt matka Seinäjoen rautatieasemalle.

Kehittämiskohteet

Meillä on loistava mahdollisuus kehittää kyläämme vielä paremmaksi.

 

Luopajärven Nuorisoseura ry.
www.luopajarvi.com

pj. Outi Ohvo-Seppälä
puheenjohtaja@luopajarvi.com

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje