Könni-Kiikeri-Harjunmäki

Könni-Kiikeri-Harjunmäki on vireä kolmen kylän muodostama kyläyhteisö Ilmajoen pohjoisosassa, Seinäjoen Ylistaron rajalla. Sen sydämenä on yli satavuotias entinen Harjunmäen koulu, jonka kyläseura hankki omistukseensa ja risti Könnin kylätaloksi. Kylään saavutaan Vaivaastennevan kolme kilometriä pitkän koivukujan kautta. Kyliemme maisema vaihtelee Alajoen lakeuksilta Oksivuorelle, jonka näkötornista voi nähdä Ylistaron kirkolle asti. Alueellamme on yhteensä runsas 300 asukasta ja peltopinta-alaa noin 1500 hehtaaria. Kylätalolta on Ilmajoen keskustaan 8 km hyvää pikitietä. Seinäjoelle matkaa on 20 km.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylässä toimii aktiivinen Könnin kyläseura, joka järjestää yhdessä kunnan, kansalaisopiston, seurakunnan ja 4H-yhdistyksen kanssa monipuolista toimintaa kyläläisille. Kylätalolla toimiikin erilaisia viikottaisia harrasteryhmiä. Siellä on hyvinvarusteltu keittiö ja tilat soveltuvat hyvin kokouskäyttöön. Lisäksi kylätalolla pidetään erilaisia juhlia, kokouksia ja myyjäisiä. Kylätaloa vuokrataan myös kylän ulkopuolisille erilaisia tilaisuuksia varten. Kylätalon yhteydessä on beach volley -kenttä ja urheilukenttä, joka talvisin säiden salliessa jäädytetään luistinradaksi. Kyläläisten käytössä on myös perinteiseen hiihtoon lähes 20 km latuverkosto, jota voi lumettomana aikana käyttää myös kävelyreittinä.

Kylän tapahtumia

Kyläseura tarjoaa vuoden mittaan runsaasti erilaisia tapahtumia kyläläisille: vuodesta riippuen esim. lasketteluretkiä, pääsiäisvalkian,teatterireissuja, erilaisia kökkiä sekä joulun alla perinteisen puurojuhlan. Kesäisin kyläseuran nuoret pitävät auki kyläkioskia Harjunpakalla, Vaivaastennevan päässä. Kesäisin myös pyöräillään joka keskiviikko tutustumaan porukalla johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen.

Alueella toimivat yhdistykset

Könni-Kiikeri-Harjunmäen alueella toimii Könnin kyläseura, Harjunmäen-Kiikerin maamiesseura ja maaseutunaiset, Keskustan paikallisyhdistys, Kylkisalon metsästysseura sekä kaksi diakoniapiiriä ja SLEY:n Kyrönjoki-osasto.

Kylän vahvuudet ja mahdollisuudet

Kylän vahvuutena on hyvä talkoo- ja yhteishenki, oma kylätalo sekä runsas harrastustoiminta. Eteläpohjalaiset Kylät ry palkitsi Könnin kyläseuran Vuoden 2017 eteläpohjalaisena kylänä.

Erityispiirteet

Kylämme tunnetaan erityisesti historiallisista Könnin kellomestareista. Alueella onkin edelleen vahvaa yrittäjyyttä sekä alkutuotannossa että muilla aloilla.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Lähivuosien tärkein kehittämisen kohde kylällä on kylätalon varustelutason parantaminen entisestään sekä mahdollisesti myös uusien lisätilojen rakentaminen. Myös tonttitilannetta kartoitetaan.

Rakennuspaikkoja

Vapaita rakennuspaikkoja on niukanlaisesti, mutta asiasta voi tiedustella Timo Mäki-Välkkilältä (0500 560 183).

 

Könnin kyläseura ry
www.konninkylaseura.net
pj Kosti Ketelä, kosti.ketela@gmail.com
siht. Kaija Aspila-Renkola, puh. 040 539 5604

 

Päivitetty 27.6.2018

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje