Jokipii

Jokipii-Ahonkylä on kenkätehtaan ympärille kasvanut asutuskeskus, jossa asuu noin 930 asukasta. Kylässä toimii Metsolan koulu ja 32-paikkainen päiväkoti. Kylässä on oma kyläpuisto, joka antaa mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen. Jokipii sijaitsee Valtatie 3:n varrella, noin kuuden kilometrin etäisyydellä Jalasjärven keskustasta. Seinäjoelle ja Kauhajoelle on etäisyyttä on noin 30 km ja Kurikkaan noin 15 kilometriä.

Palvelut ja yritystoiminta

Jokipiin päiväkoti sekä Metsolan koulu palvelevat kylän lapsiperheitä. Lisäksi kylällä toimii useita yrityksiä, jotka ovat löytäneet toiminnalleen oivallisen sijainnin Jokipiistä: Urho Viljanmaa Oy, Jokipiin pellava, Parturi-kampaamo Sarina, Jokipiin auto- ja laitehuolto, Kiiliproduct, Maalaustyö S.Rantala, Viljama-puoti, A-Saundi, Tilitoimisto Talousportti.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylän keskipisteenä toimii Jokipiin Nuorisoseuran omistama Nuorisoseurantalo Alanen, jota voi vuokrata tilaisuuksia varten. Vuokrausta hoitaa Kati Hakkola, puh. 050- 567 44 91. Kyläpuisto on monien tapahtumien keskus. Kyläpuistosta löytyy jalkapallo-/luistelukenttä, lentopallokenttä, skeittausramppi, mahdollisuus eväiden syömiseen ja makkaranpaistoon. Harrastusmahdollisuuksia täydentävät helpot pyöräilyreitit. Pienen matkan päässä sijaitsee hyvin varusteltu Ponsikylän kota, joka on vapaassa käytössä. Talvisin kodalle voi hiihtää hoidettua latua pitkin ja jatkaa sieltä matkaa aina Jalasjärven toiseen päähän saakka.

Toimintaa ja tapahtumia

Alueella toimii useita yhdistyksiä, jotka järjestävät monipuolisia tapahtumia. Vuoden kohokohdaksi on muodostunut pääsiäiskokko. Kyläyhdistys järjestää Nuorisoseurantalolla tansseja ja lauluiltoja. Seurantalolla kokoontuu myös harmonikkakerho, kuntoilijat sekä perhekerho. Koiraväen suosion saavuttanut Match-Show järjestetään helatorstain tienoilla. Yhdistykset järjestävät yhteistyössä myös lasketteluretkiä, ostos- ja teatterimatkoja, kesäisiä pyöräretkiä sekä muita koko perheen tapahtumia. Tiedotus ajankohtaisista asioista hoidetaan Kenkäpuhelin-tiedotuslehtisellä, intersivuilla sekä kylän omalla facebook-sivustolla.

Alueella toimivat yhdistykset

Jokipii-Ahon kyläyhdistys, Jokipiin Nuorisoseura, Jokipiin Maa- ja Kotitalousseura, 4H-kerho, Alapään metsästysseura ja AHK-metsästysyhtymä.

Rakennuspaikkoja

Vapaita kohteita voi tiedustella Taisto Petäykseltä, puh. 040-583 3362.

Erityispiirteet

Jokipiinkylä on alueen vanhinta asuttua aluetta, jo vuonna 1545 on merkintä ensimmäisestä talosta. Tiettävästi ensimmäinen tilan halkominen Jalasjärvellä on suoritettu vuonna 1587, jolloin muodostuivat Ala- ja Yli-Jokipii, paikka on ollut joen saari, pii, josta nimi on tullut.

Kylän tärkeimmät vahvuudet

Valtatie 3:n läheisyys ja siten hyvät kulkuyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin on yksi alueen tärkeimmistä vahvuuksista. Alueella toimivat yritykset työllistävät kyläläisiä ja pitävät kylän vetovoimaisina. Päiväkoti, ala-aste ja kyläpuisto luovat edellytykset vaivattomaan arkeen ja houkuttelevat alueelle lapsiperheitä. Aktiivinen yhdistystoiminta tarjoaa virikkeitä kaikenikäisille asukkaille.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Sijainti Valtatien 3:n läheisyydessä.

Kylän mahdollisuudet tulevaisuudessa

Yritykset työllistävät kyläläisiä, kyläpuisto antaa harrastusmahdollisuuksia, sijainti ja hyvät kulkuyhteydet, päiväkoti ja koulu saattavat houkuttaa lapsiperheitä muuttamaan alueelle.


pj Terhi Takala puh. 044 2871 871
www.jalasjarvenkylat.fi/jokipii
sähköposti jokipii@jalasjarvenkylat

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje