Järviranta

Järvirannan luonnonläheinen ja väljä kyläyhteisö sijaitsee valtateiden Vaasa-Jyväskylä ja Ylistaro-Ylihärmä välimaastossa. Asukkaita Järvirannalla on noin 60 henkilöä. Järvirannasta on helppo kulkea moneen suuntaan. Ylistaron keskustaan on matkaa 13 km, Seinäjoelle 30 km, Lapualle 20 km, Ylihärmään 25 km ja Vaasaan 60 km.

Palvelut

Kirjasto- ja myymäläauto käyvät kylällä kerran viikossa. Asioimistaksi kuljettaa Ylistaron keskustaan. Kylältä löytyy mm. useita maatalousyrittäjiä ja taksiyrittäjä. Taidekoti Mustassa Hevosessa on lasitaidetta, näyttelytoimintaa ja kursseja erityisesti kesäisin.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Järvirannalla sijaitsee Ylistaron Metsästysseuran monipuolinen ampumarata, jonne on rakennettu uusi metsästysmaja, joka on kyläläisten käytössä ja vuokrattavissa, samoin kuin vanha päärakennuskin. Tietoja osoitteesta www.ylistaronmetsastysseura.fi . Kylällä on hyvät hevosharrastusmahdollisuudet, hiekkauimaranta sekä Lammasvuoren ulkoilualue, jossa on näkötorni, esihistorialliset ansakuopat ja tulipaikka. Merkitty luontopolku Ampujaintie - Lammasvuori -Untamala.

Alueella toimivat yhdistykset

Järvirannan Maa- ja kotitalousseura, joka vuokraa koneita ja kalustoa jäsenille.

Erityispiirteet

Tie on hyvässä kunnossa.

Kylän tapahtumia

Pääsiäisillanvietto kokolla. Kyläläisten yhdessä valmistelema kesäretki kiinnostaviin kohteisiin kesäkuun alussa. Talkoohenkeä löytyy tarvittaessa.

Rakennuspaikkoja

Yksityisiltä maanomistajilta voi kysyä kaavoittamatonta tonttimaata.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Hähäänjärven kunnostaminen. Uusien asukkaiden saaminen kylään.

 

Järvirannan maa- ja kotitalousseura ry
pj. Jorma Sippola, puh. 0400 791 688
yhteyshenkilö Jukka Niemi, puh. 050 373 6607

 

Päivitetty 19.10.2017

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje