Hyllykallio

Lapsiperheiden koti lähellä keskustan palveluja. Kahdessa koulussa (Hyllykallion koulu ja Tanelinrannan koulu) aktiiviset vanhempainyhdistykset, aktiivinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys (Nurmon MLL), jatkuvasti laajeneva kaupunginosa.

Harrastusmahdollisuudet

Salibandy Qmax Arenalla (salibandykeskus), eri seurojen ja lajien kerhoja ja harrastusryhmiä kouluilla, kansalaisopiston aikuis- ja lastenryhmiä kouluilla, pururata, talvisin hiihtoladut, Tanelinlampi, jossa lapsiperheiden suosiossa oleva uimaranta, Seinäjoen avantouimareiden sauna ja suunnitteilla uusi wakeboard-rata. Kaksi nuorisotilaa, Hylbe ja Tanskun nuoppari.

Järjestöt

Hyllykallio-seura ry, Nurmon MLL, Nurmon Jymy, Hyllykallion koulun vanhempainneuvosto, Tanelinrannan koulun vanhempainyhdistys

Tapahtumat

Koulujen vanhempainyhdistysten järjestämät kirppikset, myyjäiset, kynttiläkulkueet yms.

Palvelut

Prisma (jossa myös Hyllykallion kukka, Silmäasema, Hyllykallion apteekki, Life -luontaistuotekauppa, Nordea), Sale, R-kioski, huoltoasema, Fooninki-ravintola, fysikaalisia hoitopalveluja, hierontapalveluja, kosmetologin palveluja, Kalustetalo Masku, pitseria, hampurilaisravintola, Tanelintupa, Hyllybaari, parturi-kampaamo Tuula Tuomaala (Salen talossa), Parturi-kampaamo Jatta, Parturi-kampaamo Satu Seppälä, Hyllykallion koulu, Tanelinrannan koulu

Yritystoiminta

Kylässä toimivat yritykset ovat lähes poikkeuksetta palvelualan yrityksiä.

Kylän vahvuudet

Ikärakenne on sekä vahvuus että heikkous. Alue kasvaa nopeasti, muuttajat ovat pääasiassa nuoria lapsiperheitä. Kertunlaakson jälkeen rakennetaan Karhuvuorta. Kaikki alueet ovat postinumeron 60510 alla eli kuuluvat Hyllykallioon.

Kylän tulevaisuuden mahdollisuudet

Pelkoa kylän kuolemisesta ei ole. Hajanaisuus tuo haasteita kyläseuran toimintaan. Pitäisikö olla erikseen Kertunlaakso-seura? Karhuvuori-seura?

Kylän tärkeimmät kehittämisen kohteet

Kunnalliset palvelut takaisin lähelle ihmisiä. Viimeisen viiden vuoden aikana on kylältä hävinneet lasten neuvola, hammaslääkärin ja -hoitajan vastaanotot, kirjasto. Nuorison syrjäytymisen ehkäiseminen järjestämällä nuorisolle mielekästä tekemästä. Tärkeää on huolehtia myös siitä, että virkistysalueeksi kaavoitettu alue myös pysyy virkistysalueena. Karhuvuoren alueen koulu- ja päiväkotipalvelut. Nuorisotilat uusille asuntoalueille.

Rakennuspaikkoja

Hyllykallion alue, tarkemmin Karhuvuori, on yksi kaupungin kaavoittamista asuntoalueista.

Kylän erityispiirteitä

Murhavuoren alueella on oma historiansa, josta ei ole juurikaan julkisuudessa puhuttu. Liikunta-alueena Hyllykallio on merkittävä, ja sen säilymisestä ja kunnossa pitämisestä on huolehdittava.

 

www.hyllykallioseura.net
hyllykallioseura@gmail.com

 

Päivitetty 19.10.2017

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje