Honkakylä

Honkakylä sijaitsee Seinäjoelta noin 15 kilometriä etelään, valtatie 19 ja kantatie 694 välillä kulkevan Rengonharjuntien varrella. Yhteydet Honkakylästä muualle Suomeen maanteitse tai lentäen ovat joutuisat. Kylää reunustavat vehreät pelto- ja metsämaisemat ja kylää halkoo kaunis Seinäjoki. Vireä kyläyhteisö on taannut taajamalle hyvät palvelut ja vilkkaan harrastustoiminnan erityisesti lapsiperheille. Honkakylä on viihtyisä maaseutumiljöö Seinäjoen kainalossa. Se on vireä ja aktiivinen yli 200 asukkaan kylä, jossa asuu paljon nuoria lapsiperheitä. Honkakylän läheisyydessä sijaitsee myös Rengonharjun lentokenttäalue. Alueella palvelee Teboil Rengonhovi ympäri vuorokauden.

Palvelut

Varhaiskasvatuskeskus elokuusta 2015 alkaen koulun ja ryhmäperhepäiväkodin sijalla. Kylällä sijaitsee valaistu kuntorata, joka toimii talvella latuna. Kuntorata reitittyy latuverkostoon, jota pitkin pääsee hiihtämään Tähtitornille sekä Rengonkylään.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Honkakylän kylätuvan yhteydessä sijaitsee edullinen ja monipuolinen kuntosali. Kylätuvalla järjestetään yhteisiä kokouksia, illanviettoja ja juhlatilaisuuksia, nuorisotilatoimintaa ja seurakuntatilaisuuksia. Kylän keskustan läheisyydessä sijaitsevan pururadan ja hiihtoreitistön varrella on kylän oma laavu, jossa järjestetään yhteisiä illanviettoja, seurakuntatilaisuuksia sekä pienimuotoisia urheilukilpailuja. Reitin varteen on valmistunut toukokuussa 2014 Anhyzer Seinäjoki-seuran toimesta täysimittainen frisbeegolfrata. Hiihtoreitistöä pitkin on kylältä lyhyt patikointimatka myös läheiselle Sahanevan tähtitornille.

Kylän tapahtumia

Kyläseuran koko perheen pikkujoulu, kesäteatteriretki, kökät ja hankkeet, lasten urheilu- ja onkikisaat, tanssi-illat kylätuvalla, pääsiäismyyjäiset ja koko perheen talvirieha.

Rakennuspaikkoja

Kylälle on tekeillä kaava, joka mahdollistaa omakotiasutusta maalaismaisemassa.

Kylän vahvuudet

Erinomainen sijainti liikenteellisesti ja Seinäjoen kaupunkiin nähden – palvelut ovat helposti saavutettavissa. Viihtyisä, luonnonläheinen alue. Tonttimaata on tarjolla – isot tonttikoot. Oma varhaiskasvatuskeskus. Kylässä vahva kehittämisen meininki. Aktiivinen kyläseura toiminnan kokoavana voimana.

Kylän mahdollisuudet

Kaupungin asutus laajenee läheisille maaseutualueille. Kylä tarjoaa luonnonläheistä asumista kaupungin tuntumassa. Kyläalue on hyvä paikka myös yrityksille.

Erityispiirteet

Alueen luontoa, soita, jokimaisemaa voitaisiin käyttää virkistykseen ja vapaa-ajan toimintaan enemmänkin.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Kyläalueella isoja tontteja tarjolla myös yritystoiminnan käyttöön. Liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan (maantie-lentoliikenne).

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Rakennuskaavan vahvistaminen alueelle sekä kylätuvan toiminnan kehittäminen.

Vältettävät uhat

Rakentamisen pysähtyminen kylällä – alueen osayleiskaava pitäisi saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Yritystoiminnan ja asutuksen laajenemisen ristiriidat.

 

Honkakylän kyläseura ry
www.honkakyla.fi
Liisa Mäkinen, puh. 0400 598 671
liisa.makinen@netikka.fi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje