Halkosaari

Halkosaaren kylä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana vauhdilla. Kylässä on tällä hetkellä lähes 200 taloutta ja runsaat 600 asukasta. Halkosaaren kylä oli vuonna 2000 Suomen lapsirikkain kylä suhteutettuna väkimäärään. Tälläkin hetkellä kylän talouksista suurin osa on lapsiperheitä ja alueelle on juuri remontoitu uudenaikainen koulu ja päiväkoti. Kylässä toimii kaksi ryhmistä ja perhepäivähoitopaikka. Suurin osa taloista sijaitsee Kitinojantien varrella olevissa asuntoalueissa. Maisema on kaunista peltomaisemaa.

Palvelut

Koulu, päiväkoti, eskari, koululaisten iltapäiväkerho, seurakunnan äiti-lapsipiirit, tyttö- ja poikakerhot, 4H-kerho, seurakunnan tanssikerho sekä kansalaisopiston jumpat.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Nuorisotila Halkkis, koulu, Motti-pub.

Kylän tapahtumia

Pääsiäiskokko ja puurojuhla. Lisäksi yhteistyötä tehdään Ilmajoen Munakan kylän kanssa pyöräilykilpailun merkeissä. Kitinojalaisten kanssa järjestetään yhteisiä lauluiltoja. Kitinojan ja Halkosaaren nuoret tekevät yhteisiä elokuvareissuja.

Rakennuspaikkoja

Tiedustele vapaita tontteja kaupungilta.

Kylän vahvuudet

Hyvät lastenhoitomahdollisuudet. Uusi, juuri laajennettu alakoulu. Hyvä sijainti Seinäjoen keskustan läheisyydessä (seitsemän minuutin matka Seinäjoelle).

Kylän mahdollisuudet

Kylän suuren lapsimäärän takia lapsia riittää hyvin alakouluun ja kaikkiin hoitopaikkoihin.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Kylän hyvä sijainti lähellä Seinäjoen keskustaa.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kyläyhdistys haluaa kasvattaa yhteisöllisyyttä järjestämällä erilaisia tilaisuuksia kaikille kyläläisille. Yhteisöllisyyden myötä kyläläisten viihtyvyys kylässä kasvaa ja toimintaan osallistutaan aktiivisemmin. Tärkeänä kehittämiskohteena on myös tiedotuksen lisääminen Valokaistan sivujen kautta kyläläisille (www.valokaista.fi ). Se on oivallinen tiedotusmuoto Halkosaaren ja Kitinojan kylien välillä.

Vältettävät uhat

Kyläläiset pitäisi saada tuntemaan itsensä halkosaarelaisiksi ja siten saada synnytettyä yhteisöllisyyden tunnetta.

 

Halkosaaren kyläyhdistys ry
www.halkosaarenkyla.net
pj Hanna Uosukainen, puh. 044 337 0941
hanna.uosukainen@hotmail.com
siht. Katja Aulen, puh. 040 910 1998
katjalaurila@luukku.com

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje