Halkosaari

Halkosaaren kylä on moderni maalaiskylä, joka on kasvanut yli kymmenen vuoden aikana vauhdilla. Kylässä on tällä hetkellä lähes 250 taloutta. Kylän talouksista suurin osa on lapsiperheitä ja alueelle on juuri remontoitu uudenaikainen koulu ja päiväkoti Satulinna, joka on alueemme edelläkävijä mediakasvatuksessa. Halkosaaressa toimii myös yksi perhepäivähoitaja. Suurin osa taloista sijaitsee Kitinojantien varrella olevilla asuntoalueilla. Maisema on kaunista peltomaisemaa.

Palvelut

Koulu, päiväkoti, esiopetus, koululaisten iltapäiväkerho, seurakunnan kerhoja, 4H-kerho, kansalaisopiston toimintaa sekä kirjastoauto Ykä.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Halkkis, koulu ja sen lähiliikunta-alueet, Santin lenkkirata laavuineen ja uudistetut leikkipuistot, partiotoiminta, kyläyhdistyksen voimin rakennetut skeittialue ja frisbeegolfrata.

Kylän tapahtumia

Nuorekas ja idearikas kyläyhdistyksen hallitus järjestää monia tapahtumia ympäri vuoden, mm. Katujen Kisat aikuisille ja erilaisia lasten- ja kokoperheentapahtumia. Kaksi kertaa viikossa on yhteislenkki koululta. Lenkki juostaan peltojen keskellä hyvässä seurassa. Kesäisin kylän miehille on kerran viikossa jalkapalloa ja talvisin sählyä koulun salissa. Ilmajoen Munakan kylän kanssa yhteistyössä järjestetään joka kesä pyöräilykilpailu.

Rakennuspaikkoja

Tiedustele vapaita tontteja kaupungilta.

Kylän vahvuudet

Halkosaaressa on hyvät lastenhoitomahdollisuudet laajentuneessa modernissa päiväkodissa ja uusi laajennettu alakoulu. Halkosaaren sijainti on hyvä, sillä vaikka kylältä on vain seitsemän minuutin matkan Seinäjoen keskustaan, eletään Halkosaaressa kuitenkin maaseudun rauhassa.

Kylän mahdollisuudet

Kylän suuren lapsimäärän takia lapsia riittää hyvin alakouluun ja kaikkiin hoitopaikkoihin.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Kylän hyvä sijainti lähellä Seinäjoen keskustaa.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kyläyhdistys haluaa kasvattaa yhteisöllisyyttä järjestämällä erilaisia tilaisuuksia kaikille kyläläisille. Yhteisöllisyyden myötä kyläläisten viihtyvyys kasvaa ja toimintaan osallistutaan aktiivisemmin. Tärkeänä kehittämiskohteena on myös tiedotuksen lisääminen kyläyhdistyksen omien nettisivujen kautta.

Vältettävät uhat

Kyläläiset pitäisi saada tuntemaan itsensä halkosaarelaisiksi ja siten saada synnytettyä yhteisöllisyyden tunnetta. Tällä voidaan välttää muuttoliike harrastusten, kauppojen ja muiden palveluiden äärelle puutteellisesta julkisesta liikenteestä huolimatta.

 

Halkosaaren kyläyhdistys ry
www.halkosaarenkyla.net
pj. Ari Niemelä, puh. 040 527 2818

sähköposti: niemela.ari@netikka.fi

 

Päivitetty 5.12.2017

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje