Alavalli

Alavalli on idyllinen maalaiskylä, jonka maisemaa hallitsevat pellot, metsät, talot ja maatilat. Alavallin läpi kiemurtelevan Hirvijoen varresta löytyy upeita luonnontilassa olevia paikkoja. Alavallin 220 asukkaan kylä sijaitsee Jalasjärven itäosassa. Kylän keskusta on Ala- ja Yli- Vallintien risteyksessä, 13 km:n päässä kirkonkylästä. Alavallin naapurikyliä ovat Hirvijärvi, Ylivalli ja Seinäjoen puolella Kihniänkylä. Alavallin läpi kulkee vilkkaasti liikennöity rautatie, jonka varrella on Jalasjärven asema.

Tilat ja harrastusmahdollisuudet

Alavallissa on oma kylätalo, joka on vuokrattavissa esimerkiksi juhlatilaisuuksia tai saunailtoja varten. Talolla kokoontuu viikoittain kudontapiiri ja tikkakerho. Vuosittaisia isompia tapahtumia ovat Kyläyhdistyksen ja Nuorisoseuran järjestämät päivälliset sekä pikkujoulu. Kylätalon takana on valaistu ratsastuskenttä hevosharrastajille. Alavallin keskustassa sijaitsee Nuorisoseurantalo Ahjola, joka soveltuu kesäkäyttöön.

Kylän vahvuudet

Alavallissa on tilaa asua ja harrastaa. Kylältä löytyy hyvät kokoontumispaikat ja aitoa maalaistunnelmaa. Alavallista löytyy luonnon rauhaa ja mainiot marjametsät.

Kylän erityispiirteet

Alavalli on ennen kaikkea maatalouskylä. Maidontuotanto on suurin tuotantosuuntaus. Lisäksi kylältä löytyy useita broilerikasvattamoja sekä lihakarja- ja sikatiloja. Myös metsätalous on tärkeä elinkeino ja Jalasjärven asemalta lähteekin suuret määrät puutavaraa vuosittain. Pienyrittäjiä kylässä on paljon, edustaen mm. kuljetus- ja rakennusalaa, turvetuotantoa sekä monenlaista koneurakointia. Hevosalan yrittäjiä Alavallissa on myös useita. Kuuluisista alavallilaisista mainittakoon Pääministeri Mari Kiviniemi, Kiroileva Siili-sarjakuvan piirtäjä Milla Paloniemi sekä kuuluisat mestaripelimannit Teppo Välimäki ja hänen edesmennyt isänsä Kalervo Välimäki.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Alavallista on hyvät kulkuyhteydet Seinäjoelle, Tampereelle ja Virtain kautta Jyväskylään. Rauhallinen ja kaunis miljöö luo hyvät puitteet yritysasiakkaiden tapaamiseen ja valokuitukaapeli mahdollistaa nopeat tietoliikenneyhteydet.

Alueella toimivat yhdistykset

Alavallin Kyläyhdistys, pj Kai Kuuppelomäki puh. 040 837 8390
Alavallin Nuorisoseura ry, siht. Varpu-Liisa Kulmala, puh. 045 135 7211
Alavallin Maa- ja kotitalousseura ry, pj Pertti Koivusaari, puh.0400 849 637
Alavallin Vanhustenkotiyhdistys ry, pj Jouko Taivalmäki, puh. 044 548 2580
Jalasjärven Itäinen metsästysyhdistys ry, pj Janne Lehtinen, puh. 050 556 6474

 

Alavallin kyläyhdistys ry
www.jalasjarvenkylat.fi/alavalli
pj Jenni Kiviniemi
sähköposti jenni-hietala@hotmail.com

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje