Liiveri avasi verkkoon kampanjan, jossa etsitään ideoita euroille - Nyt haastetaan asukkaat osallistumaan

Satojen projektien rahoittaja Liiveri hakee yhdessä toiminta-alueensa kuntien kanssa ideoita siitä, millainen Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven pitäisi olla tulevaisuudessa. Ideoita euroille -kampanjan kuntakohtaiset kyselyt ovat avoinna verkossa 30.4.2021 saakka. Kampanjan toinen vaihe alkaa kesäkuussa.

Kysely liittyy Liiverin vuoteen 2027 ulottuvan strategian valmisteluun. Vastaukset ovat myös päättäjien hyödynnettävissä, kun uudet valtuustot ryhtyvät laatimaan kuntastrategioita vaalien jälkeen.

Mitä Ideoita euroille -kampanjalla haetaan?

Pyydämme ideoita ja palautetta Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven asukkailta, yrittäjiltä, yhdistyksiltä ja muilta yhteisöiltä, mihin Liiverin tulevien vuosien rahoituspotti tulisi käyttää. Tämän kampanjan erityinen tarkoitus on saada tavalliset kuntalaiset ja varsinkin nuoret antamaan palautetta. Perinteiset kyselyt eivät heitä sytytä, mutta kampanjasivulla idean jättäminen sekä muiden ideoista tykkääminen käy käden käänteessä kännykällä ilman kirjautumista. Koska kynnys ideoiden lähettämiseen on haluttu pitää matalalla, niitä voi syöttää myös nimettömänä.

Liiveri rahoittaa vuosittain noin miljoonalla eurolla paikallisten yhteisöjen ja yrittäjien hankkeita. Kampanjan toisessa vaiheessa eniten ääniä saaneet ideat otetaankin tarkempaan tarkasteluun. Niiden toteuttamista mietitään esimerkiksi asukasillassa yhdessä Liiverin, kuntapäättäjien ja ideoiden jättäjien ja tykkääjien kesken.

Liiverin toiveissa on päästä käsittelemään ja toteuttamaan kymmenittäin uusia, raikkaita ajatuksia. Jos siis sinulla on mielipide siitä, miten Seinäjoesta, Ilmajoesta tai Jalasjärvestä voitaisiin tehdä elävämpi ja viihtyisämpi, nyt on sinun mahdollisuutesi vaikuttaa!

Mitä parempia ideoita Liiveri kerää strategiaa varten, sitä enemmän maa- ja metsätalousministeriöstä on mahdollisuus saada rahoitusta alueelle. Asukkaita kuuntelemalla saadaan myös liikkeelle vaikuttavampia hankkeita, joihin on todellinen tarve Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä.

Osallistu verkossa

Ideoita euroille -kampanjaan voi osallistua verkossa 30.4.2021 saakka. Kuka tahansa voi julkaista kampanjasivustolla oman ideansa. Ideoita voi myös äänestää peukuttamalla ja jakaa somekanavissa hashtagilla #ideoitaeuroille

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje