Buustia toimintaan -teemahanke

Hankkeen avulla rohkaistiin yhdistyksiä ottamaan nuoret mukaan toimintaan ja kehittämään sitä.  Tavoitteena oli saada aikaan uutta toimintaa ja tuoreita näkymyksiä sekä edistää nuoria palkkaavien yhdistysten työnantajavalmiuksia. Tukea myönnettiin yleishyödyllisiin kehittämisprojekteihin, joissa kustannusarvio oli 2 000 - 10 000 €.   Tuen osuus rahoituksesta oli 90%. Tukea myönnettiin palkkauskuluihin sisältäen lakisääteiset sivukulut.  Palkattavien nuorten ikä oli 16-25 vuotta. Hanke toteutettiin kesällä 2017.

Toteutetut osaprojektit

Ilmajoen 4H-yhdistys ry
Hankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin metsä- ja luontoteemaan liittyvää kerhotoimintaa, jonka tarkoituksena on ehkäistä lasten vieraantumista luonnosta sekä opetella erilaisia metsätaitoja. Tuloksena oli mm. ”Metsäsalapoliisit” ja ”Selviytyjät” -toimintamuodot. Lisäksi kehitettiin toiminnan some-tiedotusta.

Lakeuden Elämysliikunta ry
Päätehtävä oli elämysliikunnan palvelujen kehittäminen: kosketusnäytölliset esittelyvideot, uusi sähköinen varauskalenteri ja varausjärjestelmä elämysliikuntajärjestelmään, sosiaalisen median laajempi käyttöönotto, digitaalinen vieraskirja Aarnikotkan kodalle, Viewranger -Elämysreittien digitalisointi puhelimille ja muille laitteille.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Ilmajoen yhdistys ry
Kesätyöntekijät suunnittelivat ja järjestivät tapahtumia, joissa tuotiin metsää ja luontoa tutuksi sekä annettiin lapsiperheille mahdollisuus tehdä jotain erilaista yhdessä. Palkatut nuoret toteuttivat tapahtumien tiedotuksen eri medioiden välityksellä sekä tekivät turvallisuussuunnitelman tapahtumia varten. Lisäksi he kehittivät palvelujen markkinointia luomalla yhdistykselle julkisen Facebook-sivun ja laatimalla markkinointisuunnitelman some-markkinoinnin tueksi.

Sepeli ry
Nuoria harrastajia innostettiin digitaalisten pelien tekemiseen ja ohjelmointiin, sekä pyrittiin lisäämään kiinnostusta ICT-alaa kohtaan. Kesän aikana järjestettiin pelinkehityskerhoja ja kaksi kevyttä kilpailutapahtumaa eli pelijamia. Hankkeen työntekijöiden tuottamat opetusmateriaalit ovat yhdistyksen kotisivuilla itseopiskelua varten (https://sepeliry.github.io/ ).

Ylistaron Kainaston nuorisoseura ry
Kesätyöntekijä laati yhdistykselle markkinointi- ja viestintäsuunnitelman sekä kehitti some-tiedotusta viestinnän vuorovaikutteisuuden lisäämiseksi. Yhdistyksessä on viime vuosina tehty investointeja, joiden käyttömahdollisuuksia haluttiin tehdä tunnetuksi. Palkatun nuoren tehtävänä oli suunnitelmien ja ohjeiden laatiminen. Teatteriharrastustoiminnan edistämiseksi tehtiin markkinointitutkimus ja suunniteltiin ja testattiin kesäteatterin markkinointia.

Lisätietoja: Raija Ojaniemi, 040 716 0862

 

Leader-logo        Eu-lippu

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje