Liiveri on vuosittain mukana järjestämässä valtakunnalista Avoimet Kylät -päivää, jolloin järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Liiverin alueen tapahtumat lauantaina 8.6.2019

  • Kyläpäivä Kihniänkylän Sampolassa klo 11-15 (os. Virtaintie 837, Peräseinäjoki). Monipuolista ohjelmaa lapsille kuten temppurata ja legoilua. Saappaanheittokilpailu ja kolmiottelu eri sarjoin. Lajeina ovat hitausajo, puujaloilla kävely ja sankohiipiminen. Lampaita, kehruunäytös ja jokirannassa villalankojen kasvivärjäystä sekä virkkuugraffitten tekoa. Näytökset ja työpaja ovat jatkumoa keväällä järjestetystä muistelutilaisuudesta, jonka aiheena oli lampaiden pito ja villan käsittely. Tilaisuudesta valmistui video, joka esitetään kyläpäivässä. Lisäksi päivän ohjelmassa on käsityönäyttely,  musiikkia, arpoja, makkaraa, pyttistä sekä maa- ja kotitalousnaisten kakkukahvila. Järj. Kihniänkylän nuorisoseura ja  maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä Liiverin Kylille-hankkeen kanssa
  • Lasten maatalousnäyttelyt klo 11-15 Hanhikosken pesäpallokentällä (os. Koskentie 124, Ylistaro) Lapsille erilaisia puuhapisteitä  ja talutusratsastusta, nähtävillä monenlaisia koneita ja eläimiä. Buffetista on saatavilla mm. kaffia, makkaraa ja muurinpohjalättyjä. Mukavan tapahtuman tunnelmasta ja buffetin herkuista kannattaa kaikenikäisten lähteä nauttimaan. Tapahtuma järjestetään kuudetta kertaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy! Järj. Hanhikosken kyläseura ja Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset
  • Heppapäivä klo 12-17 Keskikylän maneesilla (Hulkontie 10, Jalasjärvi). Lapsille hevoskerho klo 12-14, talutusratsastusta ja mahdollisuus osallistua hevosten hoitamiseen klo 14-15, näytösluontoinen esteratsastusvalmennus klo 15-17. Järj. Keskikylän kyläyhdistys ja Jalasjärven ratsastajat.
  •  Luontoretki Kaukolannevan laavulle klo 16. Perillä mm. tarjolla makkaraa  sekä luontoaiheinen tunnistamiskilpailu palkintoineen. Perillä voi tuoda esille ideoita nevalenkin ja laavualueen käytön ja viihtyisyyden kehittämisestä. Nevalenkki on n. 3,5 km pitkä ja laavu on sen puolessa  välissä. Kuntopolulle pääsee Pertunkujan ja Nevakujan päästä. Järj. Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys.

  • Huissin kyläkirppis klo 10-15. Karttoja jaossa pihakirppiskierrokselle Huissin Urheilutalolla (os. Vaasantie 1081, Ilmajoki). Tapahtuma jatkuu myös sunnuntaina.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset ja yhdistykset. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset sekä Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylät ry:n kanssa.

Avoimet Kylät -päivässä mukana olevat kylät löytyvät  GoogleMaps -kartasta.

 

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje