Liiveri on vuosittain mukana järjestämässä valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää, jolloin tapahtumia järjestetään niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Liiverin alueen tapahtumia lauantaina 8.6.2019:

  • Kihniänkylän Sampolan kyläpäivässä oli monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille kuten  saappaanheittokilpailu ja kolmiottelu eri sarjoin. Lajeina olivat hitausajo, puujaloilla kävely ja sankohiipiminen. Ohjelmassa oli myös virkkuugraffitien tekoa, kehruuta, karstausta sekä  jokirannassa villalankojen kasvivärjäystä. Näytökset ja työpajat olivat jatkumoa keväällä järjestetystä muistelutilaisuudesta, jonka aiheena oli lampaiden pito ja villan käsittely. Tilaisuudesta valmistui video, joka esitettiin kyläpäivässä. Lisäksi päivän ohjelmassa oli käsityönäyttely,  musiikkia, arpoja, makkaraa, pyttistä sekä vohluja.Tapahtuman järjestivät  Kihniänkylän nuorisoseura ja  maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä Liiverin Kylille-hankkeen kanssa.
  • Lasten maatalousnäyttelyissä Hanhikosken pesäpallokentällä oli lapsille erilaisia puuhapisteitä  ja talutusratsastusta, nähtävillä oli myös monenlaisia koneita ja eläimiä. Buffetista oli saatavilla mm. kaffia, makkaraa ja muurinpohjalättyjä. Mukavan tapahtuman tunnelmasta ja buffetin herkuista saapui nauttimaan iso joukko  lapsiperheitä läheltä ja kaukaa. Tapahtuma järjestettiin kuudetta kertaa.  Järjestäjinä olivat Hanhikosken kyläseura ja Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset.
  • Heppapäivässä Keskikylän maneesilla oli lapsille hevoskerho, keppariratsastusta, talutusratsastusta ja mahdollisuus osallistua hevosten hoitamiseen. Iltapäivän ohjelmassa oli näytösluontoinen esteratsastusvalmennus. Tapahtuman järjestivät Keskikylän kyläyhdistys ja Jalasjärven ratsastajat.
  •  Luontoretkellä Kaukolannevan laavulle oli luontoaiheinen tunnistamiskilpailu palkintoineen.  Osallistujilta kyseltiin myös ideoita nevalenkin ja laavualueen käytön ja viihtyisyyden kehittämisestä. Järjestäjänä oli Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys.

  • Huissin kyläkirppisksen karttoja  pihakirppiskierrokselle  oli jaossa Huissin Urheilutalolla. Tapahtuma jatkui myös  myös sunnuntaina.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset ja yhdistykset. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset sekä Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylät ry:n kanssa.

Avoimet Kylät -päivän tapahtumat löytyvät  GoogleMaps -kartasta.

 

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje