Ajankohtaista

02.02.2016

Yritystuista potkua Ylistaroon

  • 0

Kyrönmaan Fysioterapia laajensi palvelutarjontaansa ja avasi Seinäjoen Ylistarossa kuntosalin. Vastaavaa palvelua, jossa asiakkaalla on kulkukortilla pääsy kuntosalille joka päivä klo 8–21, ei Ylistaron alueella aikaisemmin ole ollut. Hiljattain myös toinen ylistarolainen yritys, Vuorelan Rauta laajensi asepajansa toimitiloja ja pystyi näin parantamaan asiakaspalveluaan. Kumpikin yritys on saanut investointitukea Leader Liiveristä.

Juha Laitila, Tuula Harjamäki ja Marika Jalonen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi kuntosalille tai ryhmäliikuntatunneille. Liiveri myönsi investointitukea tilojen remontointiin ja kuntosalilaitteiden hankintaan.

Ensimmäinen yritysmuotoinen kuntosali Ylistarossa

Kuntosalin avaaminen fysioterapiatilojen yhteyteen mahdollisti uuden  työntekijän palkkaamisen ja suunnitteilla on myös palkata yritykseen toinen henkilö lisää, iloitsee Kyrönmaan Fysioterapian yrittäjä Tuula Harjamäki. Vuonna 1994 perustettu yritys on aina työllistänyt Harjamäen itsensä lisäksi kolme työntekijää.

Uutena työntekijänä aloitti fysioterapeutti Juha Laitila, hänen lisäkseen kuntosaliohjaajana työskentelee myös fysioterapeutti Marika Jalonen. Kuntosalin palveluihin kuuluu harjoittelun alkaessa yksilöohjausta, joka sisältää haastattelun, yksilöllisen ohjelman laatimisen sekä perehdytyksen laitteisiin. Laitila ja Jalonen vetävät myös ryhmäliikuntatunteja sekä erityisryhmien liikuntaa.

- Kuntosalin avaaminen fysioterapiatilojen yhteyteen mahdollisti uuden  työntekijän palkkaamisen ja suunnitteilla on myös palkata yritykseen toinen henkilö lisää, iloitsee Kyrönmaan Fysioterapian yrittäjä Tuula Harjamäki. Vuonna 1994 perustettu yritys on aina työllistänyt Harjamäen itsensä lisäksi kolme työntekijää.

- Kaikenikäiset ja kaikentasoiset voivat aloittaa kuntosaliharjoittelun, vakuuttavat ohjaajat. Esimerkiksi eläkeläisten kuntosaliryhmä on tarkoitettu ikääntyville henkilöille liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Arkielämässä pärjäämiseen ja kaatumisten estämiseen lihaskuntoharjoittelulla on tärkeä merkitys.

Lisätietoja: http://kyronmaanfysioterapia.com

Kyrönmaan Fysioterapian kuntosalitoiminnan käynnistämisen kokonaiskustannukset ovat 72 606 euroa, josta Liiverin investointituki on 14 521,20 euroa.

Vuorelalla asiakkaita ympäri Suomen

Mikko Vuorela on kolmannen polven yrittäjä Vuorelan Raudassa. Sukupolvenvaihdos tehtiin 2002 ja aseseppä-artesaaniksi valmistunut Vuorela keskitti yrityksensä liiketoiminnan aseiden myyntiin, korjaukseen ja huoltoon. Edelleen pajassa valmistetaan myös muun muassa erikoispultteja. 

- Viime kesänä tehdyn liiketilan laajennuksen myötä asiakaspalvelu on entistä laadukkaampaa ja toimivampaa, kun huoltopuoli voitiin eriyttää myyntipuolesta ja tuotevalikoimaa pystyttiin lisäämään, kertoo Vuorela. Samalla asennettiin myös hälytysjärjestelmä ja hankittiin kalusteita.

Aputoiminimellä Asepaja M. Vuorela toimiva liike palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Itsekin metsästystä jo pienestä pitäen harrastanut Vuorela on saavuttanut niin metsästäjien, ampumaharrastajien kuin maahantuojien keskuudessa luottamusta ja on omien sanojensa mukaan ”jo jonkinlainen nimi” asealan erikoisosaajana. Netti on hyvä markkinointikanava ja monet tilaukset hoidetaan puhelimitse tai sähköpostin kautta.

- Asiakkaita on aina Joensuuta, Inaria, Hankoa ja Lahtea myöten, kertoo Mikon äiti Marja-Liisa Vuorela, joka on jo jäänyt yrityksestä eläkkeelle, mutta on edelleen poikansa apuna hoitamassa juoksevia asioita tarpeen mukaan. Mikon puolison Minna Vuorelan on myös tarkoitus työllistyä yrityksessä.

Vuorelan Rauta vietti viime vuonna perheyrityksen 70-vuotisjuhlavuotta sekä heinäkuussa asepajan laajennuksen avajaisia. Asepajan laajennushanke oli Liiverin ensimmäinen yritystukihakemus tällä ohjelmakaudella. Minna, Marja-Liisa ja Mikko Vuorela iloitsevat uusista, avarista liiketiloista.

Lisätietoja: http://www.asepajamvuorela.fi

Vuorelan Raudan asepajan laajennuksen kokonaiskustannukset ovat 68 813,00 euroa, josta Liiverin investointituki on 13 762,60 euroa.

 

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje