Ajankohtaista

14.12.2016

Vuosi 2016 oli uusien avauksien aikaa

  • 0

Vuosi 2016 oli valtakunnallinen Leader-toiminnan 20 -vuotisjuhlavuosi.  Samalla vuosi oli Liiverissä uusien avauksien aikaa.  Saimme strategian toteutuksen kunnolla käyntiin hankejärjestelmä Hyrrän edestakaisesta liikkeestä huolimatta. Odotteluajan käytimme tehokkaasti uuden luomiseen niin kuin kehittämisorganisaation kuuluukin.  Teimme paikallisen kehittämisen strategian kaupunkialueelle, käynnistimme teemahankekokeilun nuorten työllistämiseen ja pääsimme mukaan kansainväliseen vapaaehtoistyön kehittämisprojektiin.

Hallituksen joulukokoukseen 13.12. osallistuivat Rami Mattila, Timo Urpala, Juha Koivisto, Keijo Viertoma, Sinikka Koivumäki, Telle Lemetyinen, Minna Leppälä, Timo Mylläri, Jaakko Ristimäki, Hannemari Niemi ja Mervi Mäenpää. Hallitus on kokoontunut atviivisesti kerran kuukaudessa tekemään päätöksiä ja jää nyt ansaitulle joululomalle.

Uusi teemahankekokeilu tuo buustia yhdistysten toimintaan.  Rahoitamme nuoria yhdistyksiin kehittämistehtäviin.  Viisi rohkeaa yhdistystä pääsi ensi vaiheen rahoitukseen mukaan, ja tulevan kesän jälkeen on tuloksiakin jo saatavilla.  Mielenkiinnolla odotamme!Kun asetamme tavoitteita, niin kummasti ne alkavat toteutua. 

Kansainvälisyyttä toivoimme lisää ja sitä saimme.  Vapaaehtoistyön kehittäjät alueeltamme ovat päässeet hakemaan oppia muualta ja ensi huhtikuussa tulee parikymmentä kehittäjää meille kylään.  Käsityö- ja designyrittäjät kävivät Italiassa markkinoilla, sekin Kansalaisten Eurooppa -ohjelman rahoituksella.  Työn alla on yhteistyö Ruotsin Östra Skaraborgin Leader-ryhmän kanssa.  Hallituksen ja nuorisojaoston jäsenet kävivät siellä marraskuussa tunnustelemassa maaperää ja lupaavalta näyttää.

Kehittämistyö jatkuu. Mikäli hankkeita ja yritystukia on ensi vuonna niin paljon, ettei kaikille rahoitus riitä, niin maa-ja metsätalousministeriöstä on haettavissa lisärahaa.  Sitä aiomme hakea, mutta siihen tarvitsemme teiltä, hyvät kehittäjät ja yrittäjät, taas uusia avauksia. 

Kiitos kuluneesta vuodesta! Rauhoittukaamme joulun viettoon ja palatkaamme arkeen uutta intoa täynnä, arjen luovuutta uhkuen.

Hyvää joulunaikaa ja onnea vuodelle 2017!

Sinikka Koivumäki, toiminnanjohtaja

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje