Ajankohtaista

18.12.2018

Vielä ehdit Kuukartanon lumoavaan joulupuotiin

  • 0

Yrittäjä Sanna Keltaniemi elää unelmaansa todeksi Koskenkorvalla. Taianomainen vanha talo toimii näyttämönä mitä mystisimmille tapahtumille. Jos paikka kiehtoo, mutta rumpupiiri tai noitaseikkailu kuulostavat liian eksoottisilta, voi joulukuun 21. päivään saakka vierailla Kuukartanon joulupuodissa.

Keltaniemelle Kuukartano on unelmien täyttymys. Hän osti paikan yritykselleen MagaLacrimalle reilu vuosi sitten. Sen myötä toiminta laajeni tatuointistudion palveluista erilaisten kurssien ja tyky-päivien järjestämiseen.

- Kehitin jo opiskeluaikana tuotemerkki MagaLacriman ja muotoilijaksi valmistumisen jälkeen pyöritin vaatetusalan yritystä. Vuodessa kuitenkin selvisi, ettei ala yksin elätä tällä seudulla.

Keltaniemi kouluttautui uudelleen. Hän työskenteli kymmenisen vuotta nuoriso-ohjaajana. Uusi ja ratkaiseva käänne urapolulla tapahtui kesällä 2010.  

- Sain mahdollisuuden kokeilla tatuoinnin tekoa, ja se vei mennessään.

Inspiraatiota luonnosta, kierrätyksestä ja alakulttuureista

Nyt KuuKartano on Keltaniemen taitojen, luovuuden ja inspiraation kehto. 

- Täällä on tatuointistudio sekä pieni käsityö- ja luonnonkosmetiikkapuoti. Järjestän myös tyky-päiviä, joissa pääsee kokeilemaan esimerkiksi historiallista jousiammuntaa.

Ohjelmassa on ollut myös nokkoslättykestejä, rumpupajaa, kasvilääkintää sekä rikkaruohot ruokapöytään -kursseja.

Unelmien projekti Liiverin avustamana

Keltaniemi sai KuuKartanon hankintaan ja remontointiin rahoitusta Liiveristä. Myös yrittäjän kouluttautuminen ja nettisivujen perustaminen onnistui Leader-rahoituksen ansiosta.

- Liiverin merkitys on ollut iso. Ilman tukea ei olisi ollut mahdollista lähteä tähän unelmien projektiin tällä mittakaavalla ja näin nopeasti.

Nyt Keltaniemi elää unelmaansa yrittäjänä.

- Yrittäminen ei ole helppoa Suomessa. Mutta idean saa toimimaann kunhan on valmis tekemään töitä ja uskaltaa sekoittaa mukaan tarpeeksi luovaa hulluutta.

 

Kuva: Maaseudun tulevaisuus

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje