Ajankohtaista

09.12.2016

Verkkonuorisotyö uutta Nuorten Nurkan toiminnassa

  • 0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ilmajoen yhdistyksen Nuorten Nurkka- hankkeessa kehitetään uudenlaista ja aktiivista nuorisoverkkotyön mallia. Tavoitteena on löytää toimiva kanava verkossa, jonka avulla nuoreen saadaan kontakti sekä aktivoidaan nuoria etsimään tietoa ja innostetaan uusiin harrastuksiin verkon avulla.

Nuorten Nurkka -hanke käynnistyi huhtikuussa 2016. Hankkeessa kehitetään erilaisia toimintoja nuorille heidän omista toiveistaan käsin. Hanke toimii tiiviissä yhteistyössä Ilmajoen kunnan sekä muiden yhdistysten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

-Hankkeen keskeinen ajatus on nuorten yksinäisyyden ehkäisy, kertoo Nuorten Nurkka -hankkeen koordinaattori Hymy Larimo-Tullila.

Hankkeen myötä Ilmajoen keskustaan on kesällä 2016 avattu Nuorten Nurkka -niminen tila, jossa nuorilla on lupa oleilla, tavata kavereita ja mahdollisuus osallistua itse toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä turvallisten ja läsnä olevien aikuisten kanssa. Tilatoiminnan lisäksi hanke järjestää erilaisia nuorille suunnattuja pienryhmätoimintoja. Tällä hetkellä käynnissä on kaksi erilaista kerhoa; tanssikerho 5–6 -luokkalaisille sekä Tubettajat-kerho 7–9 -luokkalaisille.

Tubettajat-kerhossa nuoret tuottavat itse oman näköistään sisältöä nettiin Nuorten Nurkan Youtube kanavalle. Kerho on osa hankkeen nuorisoverkkotyön kehittämistä. Kerhon lisäksi hanke käynnistelee valtakunnallista “ Mun tarina” -livesarjaa Youtube- kanavalleen. “ Mun tarina” kokoaa yhteen tosielämän tarinoita ympäri Suomen. Kertojina toimivat aikuiset, joista jokaisella on kerrottavana oma tarinansa nuoruudestaan. Tarinoiden teemat ovat hyvinkin vaihtelevia; selviytymistarinoita kiusaamisesta, kokemuksia ulkomailla asumisesta, itsetunnosta, harrastuksista, unelmista sekä kiitollisuudesta. Kaikkia tarinoita yhdistää niiden ajankohtaisuus nuorten elämässä. Livelähetykset käynnistyvät kevään 2017 aikana ja tarinoita on tarkoitus kertoa kerran kuussa. Lähetystä seuraavilla on mahdollisuus kysyä ja kommentoida teemaa reaaliajassa chat-toiminnon avulla. Tarina jää katsottavaksi Nuorten Nurkan Youtube-kanavalle myös livelähetyksen jälkeen, joten tarina on mahdollista käydä katsomassa myös myöhemmin.

Internetin mukaan tuominen avuksi hankkeen nuorisotyöhön antaa lisämahdollisuuksia ja toimii kiinteänä osana Nuorten Nurkan toimintoja. Se ei kuitenkaan korvaa kasvotusten tehtävää vuorovaikutteista työtä.

- Verkkonuorisotyön avulla saavutamme kuitenkin myös niitä nuoria, joita emme syystä tai toisesta kasvotusten kohtaa, pohtii Hymy Larimo-Tullila.


Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje