Ajankohtaista

18.09.2019

Seinäjokinen lastenvaatemerkki uskoo laatuun

  • 0

Lastenvaatteet ovat miljoonabisnestä. Palaa kakusta hamuaa myös elokuussa ensimmäisen malliston julkistanut Buugi Wear. Sen syntyyn ajoi ystäväkaksikon turhautuminen nykykankaiden huonoon laatuun.

Muotoijaystävykset Jenna Kujanpää ja Maria Hanhiniemi olivat tunteneet toisensa vuosia. Yhteisillä iltalenkeillä tuli pohdittua, mitä he haluaisivat tehdä isona. Maria oli äitiyslomalla ja Jenna valmistunut juuri ammattikorkeakoulusta.

– Harrastimme ompelua ja jaoimme kokemuksia keskenämme. Pian huomasimme, miten turhautuneita me molemmat olimme suomalaisten designmerkkien toisinaan huonolaatuisiin kankaisiin, Jenna kertoo.  

Kaksikosta alkoi tuntua, että he osaisivat itse hoitaa homman paremmin.

Kangaskaupan kautta urbaaniin lastenvaatemallistoon

Aluksi suunnitelmissa oli perustaa yhteinen kangaskauppa. Pian mukaan tuli ajatus omien vaatteiden suunnittelusta.

– Lopulta päätimme keskittyä yhteen asiaan ja tehdä sen kunnolla. Lastenvaatteet ovat kovassa nosteessa, mutta uskomme markkinoilla olevan tilaa meidän tyyliselle brändille, Maria summaa.

Streethenkisen Buugi Wearin ensimmäinen mallisto ilmestyi elokuussa.

– Meidät on otettu vastaan paremmin kuin uskalsimme toivoa. Palautteesta on huomannut, että varsinkin poikien äidit ovat kaivanneet tarjontaan jotain erilaista, vähän urbaanimpaa juttua, yrittäjät iloitsevat.

Kaikkea toimintaa ohjaa yrittäjien mukaan eettisyys. Laatu huomioidaan sertifioitujen kankaiden lisäksi huolellisessa suunnittelussa. Vaatteet ommellaan pienessä tehtaassa Portugalissa.      

Liiverin ansiosta liikkeelle isommin

Maria ja Jenna kehuvat vuolaasti Seinäjoen yritysilmapiiriä. Alkaville yrittäjille on tarjolla monenmoista sparrausta. Yhdessä tilaisuuksista he törmäsivät Liiveriin.

– Ajattelimme heti, että tuo kortti pitää katsoa. Saimmekin Liiveristä rahoitusta, joka mahdollisti liikkeellelähdön isommin ja uskottavalla ilmeellä. Ilman tukea emme olisi pystyneet toteuttamaan näin laajoja markkinointikokonaisuuksia valokuvauksesta messuihin.

Parhaillaan käydään neuvotteluja jälleenmyyjien kanssa, mutta julkistukset saavat odottaa vielä viime hetken varmisteluja. Verkkokaupan kautta myynti pyörii jo.

Kuva: Buugi Wear | Tuukka Kiviranta

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje