Ajankohtaista

13.09.2018

Seinäjokinen Henua haluaa huipulle

  • 0

Luomukosmetiikkabuumi jyllää kiivaana. Ilmiön imussa maailmalle tähtää myös Anu Nurmelan ja Jenni Tuomisen Henua Organics. Siskosten aikaansaannos kumpuaa yhteisestä ideologiasta, intohimosta ja innostuksesta. Tarkoituksena on saada ihmisiä kiinnittämään huomiota ekologisuuteen ja arjen ihaniin, eteläpohjalaisittain henuusiin, hetkiin.

Omalle polulle

Henuan tarina alkoi, kun kosmetologi Jenni Tuomiselle ilmestyi niskaan pahoja iho-ongelmia. Se sai kosmetiikan suurkuluttajan kyseenalaistamaan tuotteiden turvallisuuden.

- Ihotautilääkäri neuvoi jättämään kaiken pois, myös kynsilakan. Silloin aloin miettiä, mitä kaikkea kosmetiikka oikein sisältää.

Tapahtuma oli alkusysäys kohti omaa polkua. Tuominen päätti lähteä täydentämään omaa osaamistaan alalta ja aloitti luonnonkosmetiikan opiskelun brittiläisessä koulussa.

- Kotitehtävien myötä ryhdyin tekemään tuotteita omassa keittiössäni. Silloin tiesin, että tämä on intohimoni ja haluan tehdä tästä itselleni työn.

Tuomisen tuotteissa lähdettiin siitä, että kaikki ainesosat ovat luonnon omia hoitavia raaka-aineita. Vettä ei käytetä, koska siinä ei ole ainuttakaan aktiivista aineisosaa.

Tuomisen ideologia sai myös sisko Anu Nurmelan innostumaan.

- Ajattelin, että tässä on kaikki ainekset menestyvään kansainväliseen brändiin. Samalla se on mahdollisuus nostaa Suomea esiin arvokkaiden raaka-aineiden tuottajana.

”Nothing more, but more than enough”

Henuan tuotteissa hyödynnetään pohjoismaisia raaka-aineita, kuten kauraa, tyrniä, puolukkaa, koivunmahlaa ja männynkuorta. Mitään ylimääräistä ei käytetä, jotta ei turhaan kuormitettaisi ympäristöä.

 - Myös suomalaista työvoimaa käytetään alusta loppuun aina suunnittelusta pakkausten valmistamiseen asti, selvittää Nurmela.

Sertifikaateista Suomen lippu onkin jo plakkarissa ja parhaillaan haetaan virallista tunnusta luomupuolelta.

Henuusta ja hyvää oloa

Nurmelan ja Tuomisen juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. Alusta asti olikin selvää, että yritys rekisteröidään Seinäjoelle.

- Olemme ylpeitä juuristamme ja halusimme tuoda sen myös esiin yrityksen nimessä. Henua juontaa juurensa eteläpohjalaisista murresanoista henuusta ja henuuttaa, Nurmela kertoo ja Tuominen jatkaa:

- Niissä sanoissa yhdistyy sellainen hyvä olo ja rakastuneiden ihana kutkuttava tunne. Me toivomme, että Henuan tuotteet tuovat sitä samaa tunnetta ihmisten arkeen.

- Ja samalla kun teet hyvää itsellesi, teet myös oman pienen ekologisen valinnan, jolla teet hyvää koko maapallolle, Nurmela lisää.

Yrittäjyys ja yhteistyö

Nurmela ja Tuominen kiittelevät Seinäjoen draivia ja yrittäjäystävällisyyttä. He ovat kiitollisia kohtaamistaan ihmisistä, jotka ovat vilpittömästi auttaneet eteenpäin yrittäjyyden alkutaipaleella. Yksi suuri tuki on ollut Leader Liiveri.

- Me ei oltaisi missään ilman Liiveriä. Se on ollut sellainen alkusykäys kaikkeen. Yritystuen ansiosta saatiin myös ihan paras markkinointitoimisto suunnittelemaan Henuan brändi, Nurmela kertoo.

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje