Ajankohtaista

02.05.2017

Parhainta siemenperunaa istuttamaan

  • 0

Me ihmiset olemme laumaeläimiä. Ohjaudumme liian usein muiden perässä tutkimaan tätä maailmaa. Esimerkissä ja valmiissa mallissa ei ole vikaa, mutta vain ne, jotka rohkeasti kurkkivat nurkkien taakse, keksivät uutta.

Liiverin hallituksen jäsen ja musiikin monitoimimies Osku Ketola haastaa itsensä ja alueen ihmiset olemaan rohkeita.

Turvallisuus, vakaus, ennakoitavuus ja varmuus ovat ihmisten tuki ja turva.  Niiden nurjempi puoli johtaa pelkoon. Pelkoon siitä, että jos nyt avaan suuni se saattaa heiluttaa venettä. Pelko saa meidät unohtamaan hulluttelut ja rohkeat avaukset. Pelko epäonnistumisesta vie ilon elämästä ja johtaa taantumukseen.

Luovuus, innovatiivisuus ja tuoreet näkökulmat ovat kuin lihaksia ja niitä täytyy harjoittaa päivittäin. Uudet asiat syntyvät ärsykkeistä, kysymyksistä, rohkeudesta ja levosta. On opeteltava pitämään ajatuksen virta avoimena ilman rajoituksia. On haastettava vanhoja malleja uusilla näkökulmilla sekä romutettava vanhoja tapoja, joita tehdään vain siksi, että niin on aina tehty.

Siksi teen henkilökohtaisen lupauksen. Lupaan Liiverin hallituksen jäsenenä pitää mielen avoimena uusille raikkaille ideoille. Lupaan olla purkamassa sitä mielikuvaa, että rahan hakeminen on vaikeaa. Hyville ideoille löytyy aina tarvittava tuki. Haastan myös sinut olemaan rohkea ajatuksissa ja uusissa avauksissa. Alueen kehittäminen on meidän yhteinen kasvimaa. Mitä jos istuettaisiin vuosi vuodelta aina sitä parhainta siemenperunaa!

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje