Ajankohtaista

12.04.2021

Osallisuussuunnittelija Noora Riippi aktivoi nuoria

  • 0

Noora Riippi aktivoi nuoria

Osallistuvat nuoret -hankkeessa aloitti huhtikuussa osallisuussuunnittelijana FM Noora Riippi. Seinäjoella asuva Riippi on innoissaan uudesta roolistaan Liiverissä. Liiveri oli Riipille jo ennestään tuttu paikka, sillä hän on ollut yhdistyksessä kesätyöntekijänä kahtena vuonna.

-Jo silloin minussa heräsi innostus kehittämistyön monipuolisuuteen. Valmistuttuani yliopistosta olen vähän salaa haaveillut pääseväni vielä takaisin Liiveriin, Riippi kertoo.

Riippi on työskennellyt aikaisemmin muun muassa nuorisotiedottamisen ja hyvinvointiviestinnän parissa. Viime syksynä Riippi toimi Liiverin tiedottajana.

Liiverissä Riipin mielestä parasta on yhteistyö ja etenkin nuorten kanssa työskenteleminen. Osallisuusuunnittelijana Riippi tulee vahvistamaan ennen kaikkea nuorten äänen kuulumista.

-Liiverin nuorisojaosto on tärkeä ryhmä, sillä se kokoaa nuoria koko alueeltamme: Ilmajoelta, Jalasjärveltä ja Seinäjoelta. Nuorisojaoston avulla muun muassa nostetaan nuorten ääntä esiin päätöksenteossa, innostetaan ja autetaan verkostoitumisessa.

Riipin mielestä nuorten mielipiteiden tulisi kuulua kaikessa kehittämisessä ja päätöksenteossa.

-Nuoria kyllä kiinnostaa vaikuttaa, mutta heidän täytyy olla mukana kehittämistyössä, ei vain kommentoijina valmiille päätöksille. Olen vasta aloittamassa työtä nuorisojaoston kanssa ja jokaisen kokouksen jälkeen olen ollut valtavan inspiroitunut siitä, miten tarkkanäköisiä nuoret ovat.

Vaikuttamisen keinojen ja kanavien täytyy olla monipuolisia, jotta kaikkien äänet pääsevät kuuluviin.

-Kaikki nuoret eivät ole nuorisovaltuustossa tai oppilaskuntien hallituksissa, mutta silti jokaisen nuoren mielipidettä tarvitaan, Riippi summaa.

Riippi aloittaa työnsä nuorten parissa merkittävänä ajankohtana, sillä Liiverin nuorisojaosto täyttää syksyllä 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi nuorisojaoston tulevaisuutta suunnitellaan nyt erityisen innokkaasti.

-Nuorisojaoston jäsenillä on hyviä ideoita siitä, miten ja missä nuorisojaosto tulee näkymään jatkossa. En malta odottaa, mitä kaikkea pääsemme toteuttamaan yhdessä.

Myös kansainvälisyyden edistäminen on osallisuussuunnittelijan To do -listan kärjessä.

-Olemme mukana kansainvälisessä SaYouth-hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää nuorten osallistumista päätöksentekoon ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Jos nuorten vaikuttamisen keinot, kansainvälisyyden edistäminen tai muu yhteistyö kiinnostaa, voi minulle laittaa rohkeasti viestiä, Riippi kannustaa.

Osallistuvat nuoret -hankkeen toteutusaika: 1.3.2021–31.12.2022

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje