Ajankohtaista

16.02.2021

Nyt rahoitusta uusille hankkeille

  • 0

Telle Lemetyinen

Leaderissa on kyse yhteisöjen kehittämisajatusten kokeilemisesta käytännössä. Nyt siihen on taas mahdollisuus, kun yhteisöjen Leader-hankkeille myönnetään jälleen rahoitusta. Tukea on niin kehittämiseen kuin investointeihin.

Liiveristä tuetaan nyt kylien yhteistyön kehittämistä Ylistarossa ja tilitoimistojen osaamisen parantamista, Piirin alueen kehittämistä ja ruokatarinoiden uudistamista. Nuoria ja taitelijoita on palkattu avullamme yhteisöjen uudistajiksi. Onko koronan lisäämä etäily, kotoilu ja lähiliikunta herättäneet uusia kehittämistarpeita? Onko alueenne nuorilla idea, jonka voisi heti toteuttaa? 90 % Leader-tuki on erinomainen keino rahoittaa kehittämistarpeiden testaaminen.

Viime vuosina olette rakentaneet Liiverin tukemana esimerkiksi skeittipuiston, avantosaunan, melontakeskuksen ja yhteisötalon energiaremontin. Parasta aikaa on tekeillä koirapuisto, kivipolku ja suunnistuskartat. Kaikilla näillä investoinneilla on lisätty alueemme elinvoimaa ja viihtyvyyttä. Monenlaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia alueeltamme kuitenkin vielä puuttuu ja montaa olemassa olevaa paikkaa, kuten kylätaloa, ei ehkä hyödynnetä sen täyteen potentiaaliin. Mitä uutta haluatte tehdä tai miten parannatte olemassa olevaa? Liiverin tuki investointihankkeille nostettiin 70 %. Näin yhteisöillä, joiden taloutta tai jaksamista korona on haastanut, on aiempaa paremmat mahdollisuudet investoida tulevaan.

Asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan meiltä on helppo kysyä. Tartu siis puhelimeen tai laita sähköpostia, jos sinulla on idea oman asuinalueenne tai yhteisön kehittämiseen, niin keskustellaan lisää. Haku on jatkuva ja parhaat ideat rahoitetaan.

Soitellaan ja viestitellään,

Telle Liiveristä

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje