Ajankohtaista

14.12.2020

Nuorten ääni ja kansainvälisyys ovat tärkeitä Tarja Pienimäelle

  • 0

Tarja Pienimäki

Liiverin hallituksen puheenjohtaja Tarja Pienimäelle maaseudun ja oman alueen kehittäminen ovat sydämen asioita. Pienimäki työskentelee siviiliammatissaan yksityisenä konsulttina Develop Train Oy:ssa ja hän on toiminut Liiverin puheenjohtajana vuodesta 2018. Pian kolme vuotta sitten alkaneella puheenjohtajakaudella on saatu jo paljon aikaan.

- Toiminta on ollut nousukiitoista. Leader-toiminta on ollut alueella vaikuttavaa ja sen ansiosta olemme menestyneet myös hyvin jaettavan rahoituspotin lisäämisessä, Pienimäki summaa.

Kansainvälisen toiminnan edistämistä Pienimäki korostaa. Hän on työskennellyt itsekin Japanissa 1,5 vuotta vientipäällikkönä, ja tuo aika kasvatti sekä ammattitaitoa että toi perspektiiviä elämään yleisesti.

- Yksi tähtihetki Liiverin puheenjohtajana on ollut se, että onnistuimme käynnistämään kansainvälisen yhteistyön yrittäjävaihtojen merkeissä Ruotsiin, Pienimäki kertoo.

Yrittäjävaihtoon on lähtenyt pääasiassa yksinyrittäjiä, esimerkiksi luovilta aloilta ja hoiva-alalta. Kokemukset ovat tähän mennessä olleet hyviä.

Tällä hetkellä ajankohtaista on Liiverin uuden strategian suunnittelun käynnistyminen. Meneillään on ideoiden keräilyvaihe ja kehittämistarpeiden kartoittaminen.

- Olisi tärkeää, että mahdollisimman monet ihmiset kyliltä, yrityksistä ja yhdistyksistä toisivat ideansa esille, Pienimäki sanoo.

Pienimäki pitää tärkeänä sitä, että alueen kehittämisessä kuullaan kaikkia. Etenkin nuorten ääni pitää saada kuuluviin. Nuoriso Leader ja Liiverin nuorisojaosto ovat hyviä kanavia, jos haluaa päästä vaikuttamaan suoraan kotiseutunsa asioihin.

- Toivon nuorten osallistuvan aktiivisesti yhteisönsä kehittämiseen. Nuorten näkemysten perusteella kehitämme myös tulevaa strategiaa, Pienimäki kuvailee.

Pienimäki toivoo, että maaseudun yritykset ja yrittäjiksi aikovat kehittäisivät rohkeasti uusia, kaupallisesti hyödynnettäviä tuotteita ja ratkaisuja. Suuri haaste on se, miten maaseutu pystyy tarjoamaan mielenkiintoisia työpaikkoja monipuolisesti myös koulutetuille asiantuntijoille. Etätyön mahdollistaminen ja uusien innovaatioiden merkitys on siinäkin oleellista.

- Alueemme etuna on se, että täällä on tilaa ajatella.

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje