Ajankohtaista

02.05.2017

Liiveri kokosi vapaaehtoistyön toimijat kansainväliseen tapaamiseen

  • 0

Liiveri järjesti huhtikuussa vapaaehtoistyön tapaamisen, jossa kohtasivat 11 kansainvälistä vierasta viidestä eri Euroopan maasta sekä yli 40 paikallista asiantuntijaa. Kolmen päivän aikana tutustuttiin Liiverin alueen vapaaehtoistyön toteutustapoihin Seinäjoella ja Ilmajoella sekä keskusteltiin vapaaehtoistyön mahdollisuuksista. Alla päivien antia kuvien muodossa.

seinajoen-srk

Kansainväloinen vierailu aloitettiin tutustumalla Seinäjoen Aaltokeskukseen. Vierailun lopuksi Seinäjoen seurakunnan edustajat Otto Savolainen ja Johanna Piuhola kertoivat vapaaehtoistyöstä ja sen merkityksestä Seinäjoen seurakunnassa.

paneeli

Vierailun toinen päivä starttasi Liiverin toimistolta, jossa paneelikeskustelun avulla esiteltiin alueemme erilaisia vapaaehtoistyön muotoja. Panelisteina Mikko Jokipii Mukula ry:stä, Timo Hämäläinen Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:stä, Karoliina Streefkerk Hanhikosken kylästä sekä Sanna Paloniemi Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseurat ry:stä. Paneelia vetämässä Hannemari Niemi IntoSeinäjoesta.

Ilmajoen musiikkijuhlat

Ilmajoella tutustuimme Ilmajoen musiikkijuhliin ja vapaaehtoistyöhön sen toteutuksessa. Pääsimme seuraamaan myös tulevan Mannerheim-oopperan valtavien lavasteiden rakentamista.

elamysliikuntareitti

Yksi vierailukohteista oli monipuolinen Seinäjoen Elämysliikuntareitistö, jossa tutustuttiin muun muassa uusien alueiden rakennustalkoisiin.

Rytmikorjaamo-loppukeskustelu

Viimeisenä päivänä vierailujen antia koottiin yhteen Rytmikorjaamolla. Mielenkiintoa päivissä oli herättänyt erityisesti vapaaehtoistyö, joka oli sosiaalisesti merkittävää myös työntekijälle sekä nuorten tekemä vapaaehtoistyö musiikkitapahtumien järjestämisessä ja mahdollistamisessa.

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje