Ajankohtaista

29.08.2016

Kulttuuribuumi kutsuu teatteriseikkailuun

  • 0

Jalasjärven Jokipiin Nuorisoseuralla pyörähtää syyskuun alussa käyntiin lasten ja nuorten taide- ja kulttuuriryhmä. Koululaisille tarkoitetun toiminnan ajatuksena on tutustuttaa osallistujat ilmaisutaidon ja teatterin maailmaan hauskalla tavalla.Teatteriryhmä on osa Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseuran Kulttuuribuumi! -hankkeita, jotka toimivat Leader Liiverin ja Leader Suupohjan alueilla.

Elli Koskinen ja Niko Luokkakallio tuovat teatterin tuulahduksen Jokipiin Nuorisoseuralle. He pitävät tärkeänä, että myös sivukylillä asuvilla lapsilla ja nuorilla on tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia.

-Jokipiin Nuorisoseuran kulttuuriryhmän tulevat toiminnot muovautuvat pitkälti sen perusteella, millaisia lapsia ja nuoria ilmoittautuu mukaan. Tarkoituksena on päästä tekemään erilaisia asioita ja oppimaan itsekin uutta. Tärkeintä on, että meillä kaikilla olisi yhdessä kivaa, kertovat ryhmän vetäjät Elli Koskinen ja Niko Luokkakallio.

Kaksikon mukaan pääpaino kerran viikossa kokoontuvan ryhmän toiminnassa tulee olemaan näyttelemisessä, jonka lisukkeina toimivat musiikki ja tanssi. Suuntautuminen kyseisiin toimintoihin on molemmille vetäjille luontevaa omien taustojen ja mielenkiinnon kohteiden vuoksi.

-Olen harrastanut näyttelemistä noin kuusi vuotta, jonka lisäksi olen ohjannut ja käsikirjoittanut. Teatteri jäi sivuun muiden opintojen ja työelämän tultua kuvioihin, mutta taustalla on aina kytenyt, että vielä jonain päivänä haluan jatkaa teatterin parissa erityisesti ohjaajana. Nyt kun tarjoutui mahdollisuus lähteä tähän toimintaan mukaan, olihan siihen tartuttava, Koskinen tuumaa.

Vaikka Niko Luokkakallio on vasta ysiluokkalainen, on hänelläkin jo kokemusta ohjaajan tehtävistä.

-Olen toiminut ohjaajana Jokipiin Nuorisoseuran perhekerhon näytelmäryhmässä. Ohjaamisen lisäksi näytteleminen ja musiikki kiinnostavat minua, hän selvittää.

Oman kylän juttu

Vetäjäpari toimii tehtävissään vapaaehtoispohjalta.

-Vapaaehtoistyö tuo tasapainoa työ- ja perhe-elämälle. Sen avulla tutustuu uusiin ihmisiin, ja tässä tapauksessa pääsee vaikuttamaan nuorten harrastusmahdollisuuksiin. Koen tärkeänä, että ihmiset jaksavat ja viitsivät antaa aikaansa tämäntyyppiselle toiminnalle, Koskinen tähdentää. Ohjaajapari komppaa edellisiä lauseita.

-Omalla kohdallani pidän tärkeänä, että arjessani on muutakin kuin koulu ja koti, Luokkakallio nyökkää. Koskinen ja Luokkakallio korostavat, että lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien turvaaminen sivukylillä on ensiarvoisen tärkeää.

-Vanhemmilla ei ole aina aikaa ja mahdollisuutta kuskata lapsiaan harrastamaan keskustaan. Kylien omat harrastukset myös edesauttavat ryhmäytymistä ja luovat hyvää henkeä, he uskovat.

Jokipiin tulevat ryhmäläiset parivaljakko toivottaa lämpimästi tervetulleiksi uuden harrastuksen pariin.

-Tulkaa rohkeasti mukaan seikkailuun, tutustumaan ja hankkimaan uusia kokemuksia. Meidän ei tarvitse luoda täydellistä näytelmää. Oleellista on, että kohdataan ja tehdään asioita yhdessä.

Nuorisoseurantalo on kyläläisten suosittu kohtaus- ja harrastuspaikka.

Jokipiin Nuorisoseuran teatteriryhmä on osa Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseuran Kulttuuribuumi! -hankkeita, jotka toimivat Leader Liiverin ja Leader Suupohjan alueilla. Kulttuuribuumi! tarjoaa maaseudun lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa säännöllistä ja ohjattua taide- ja kulttuuritoimintaa omalla kotiseudullaan. Hankkeiden toiminta-aika on 1.1.-2016-31.8.2018. Lisätietoja hankkeista löytyy osoitteesta http://www.epns.fi/kulttuuribuumi

 

 

 

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje