Ajankohtaista

20.02.2017

Hallituksessa alueen mahdollisuudet avautuvat näköalapaikalta

  • 0

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n perustava kokous pidettiin 8.1.1997. Yhdistyksen tehtävänä on alusta alkaen ollut kannustaa Seinäjoen seudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan. Kymmenestä varsinaisesta ja kymmenestä varajäsenestä sekä puheenjohtajasta koostuva hallitus kokoontuu kuukausittain päättämään rahoitettavista hankkeista. Yksi hallituksen jäsenistä on vuonna 2015 aloittanut peräseinäjokelainen Timo Mylläri. Hän on tyytväinen siitä, että hankerahoilla toteutetaan kylillä isoja ja pieniä asioita.

Liiverin hallituksen jäsenenä 2015 aloittanut peräseinäjokelainen Timo Mylläri pitää hankerahoitusta ensiarvoisen tärkeänä kylien kehittämisessä. Päivätyökseen toimistohommia tekevä mies osallistuu mielellään talkoisiin Sovintolan nuorisoseurantalolla. Hän toimii kotikylänsä Viitalan Nuorisoseura ry:n puheenjohtajana.

-On hienoa olla näköalapaikalla ja nähdä, minkälaisille hankkeille on rahoitustarvetta. Hallituksessa mukana olo on avartanut näkemystäni alueemme mahdollisuuksista, kertoo Mylläri. Hänen mielestään hallituksessa on saatu hyviä päätöksiä aikaan. Omalta kohdaltaan hän kuitenkin tuumaa, että alku on mennyt hallitustyöskentelyyn perehtyessä, mutta kokemusta karttuu onneksi koko ajan lisää.

Erityisesti teemahankkeita Mylläri pitää hyvänä asiana. Ne mahdollistavat muun muassa kylien kokoontumis- ja liikuntapaikkoihin pieniä investointeja, joita ei voitaisi toteuttaa omina hankkeinaan.
- Sähköinen hakujärjestelmä on kuitenkin pahasti kangerrellut ja se on vaikeuttanut hankehakijoiden toimintaa.

Myllärin kokemuksen mukaan yritystukien tunnetuksi tekemisessä on työsarkaa. Yksi tehokkaista viestintäkanavista hänen mielestään on Facebook.  Hän on innokas jakamaan hankkeisiin ja yritystukiin liittyvä päivityksiä ja näin omalta osaltaan pyrkii viestimään Liiverin rahoitusmahdollisuuksista.

- Hienoa, että Kalajärven aluetta on kehitetty hanketuilla, kertoo Mylläri esimerkin omasta kotipitäjästään. Matkailualueella on merkitystä koko Peräseinäjoen elinvoimaisuudelle. Viimeisimpänä Liiverin rahoittamana kohteena hän mainitsee Peräseinäjoen Metsästysseuran omistaman Näätämajan laajennuksen.

Timo Mylläri asuu perheineen Viitalankylässä, jossa on vuosien varrella kohennettu lähiliikuntareittiä ja nuorisoseurantaloa hanketuilla.  Nuorisoseuran puheenjohtajana hän esittelee ylpeänä uudistunutta Sovintolan nuorisoseurantaloa. Viime vuonna toteutetussa remontissa uusittiin keittiö, vessat ja eteinen sekä asennettiin nykyaikainen ilmastointijärjestelmä. Remontin kustannukset olivat 290 000 euroa, josta ELY-keskuksen myöntämän yleishyödyllisen investointituen osuus on 75 %. Talkootyötä kertyi peräti 2000 tuntia.

Nuorisoseurantalo Sovintolan talkooporukkaa kokoontuneena uuttuuttaan hohtavaan keittiöön. Vasemmalta Raija Ahtiainen, Karoliina Ahtiainen, Sinikka Knaapila, Tuija Hautakorpi, Karri Laitila, Vesa Hautakorpi, Sirpa Rantala, Virpi Latvala, Timo Mylläri ja Airi Järvinen.

Kommentit

Kommentoi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje