Ajankohtaista

12.1.

Yhteistiedottaja haussa Kuudestaan Leaderiin

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät hakevat tiedottaa ViestitELLEn-yhteisviestintähankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2019 saakka.

Tiedottajan keskeiset työtehtävät ovat verkkosivujen ja sosiaalisen median kehittäminen ja ylläpito sekä viestintämatariaalien tuottamiseen osallistuminen. Lisäksi tiedottaja on mukana erilaisten tapahtumien, esimerkiksi kansainvälisen seminaarin ja pop up -tilaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa sekä luomassa sisältöä uhoo.fi-sivulle.

Viestinnän kanavina hyödynnetään jo olemassa olevia uhoo.fi-sivuja ja siihen liittyviä sosiaalisen median palveluja, yhteisiä virtuaalisia työtiloja, maakunnan ja valtakunnan medioita sekä maaseutuviestijöiden verkostoa.

Tehtävään valittavalta edellytetään erinoimaisia suomen ja englannin kielen suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja sekä monipuolista osaamista sähköisten medioiden käytöstä.

Hakemus ja CV osoitteeseen paula.erkkila(at)kuudestaan.net 24.1.2018 klo 16.00 mennessä. Työpaikan osoite: Leader Kuudestaan, Taitotie 1 (Fasadi), 63300 Alavus.

Lisätietoja: Leader Kuudestaan, Paula Erkkilä, puh 040 507 6104 tai paula.erkkila(at)kuudestaan.net. Tarkempi ilmoitus on Te-palvelujen sivuilla.


 

20.12.

Nuorten projekteihin kolme tonnia rahaa

Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Syksyn 2017 hakukierroksella tuli kaikkiaan kymmenen hakemusta, joista seitsemän sai myönteisen päätöksen. Haettu summa oli 6295 € ja käytettävissä oli 3000 €.

Nuoriso-Leader -tukea saaneet projektit:

  • Asemanseudun kehittämisyhdistys AsKy ry: Turvallisia boulderointihetkiä Asemanseudun monitoimihallissa, kiipeilyseinän patjan hankintaan 600 €
  • Ilmajoen Starttipaja: Kamera Käteen, kameran hankintaan 230 €
  • Nurmon lukion opiskelijakunta: Nurmon lukion välituntiviihtyvyydenkehitysprojekti, ulkopingispöydän hankintaan 500 €
  • Rouben edustajisto: Rouben edari, kotiteatterin hankintaan nuorisotilaan 396 €
  • Tanssiurheiluseura Bogafoto: Tanssiliikunta tutuksi kuvin, kameran hankintaan 297 €
  • Tuomikylän koulun vanhempaintoimikunta: Kiekko liikkeelle, jääkiekkomaalien hankintaan 400 €
  • Ylivallin 4H-kerho: Liikutaan, sählymaalien ja liikuntavälineiden hankintaan 540 €
17.11.

Liiverille yli puoli miljoonaa lisärahaa

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri on yltänyt viiden parhaiten työssään menestyneen Leader-ryhmän joukkoon Maa- ja metsätalousministeriön arvioinnissa. Sijoitus poiki 570 000 euron lisärahoituksen paikalliseen kehittämiseen.

– Hyvältä tuntuu! Potti tullaan käyttämään lyhentämättömänä paikallisten yrittäjien ja hankkeiden hyväksi Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä, kertoo toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Valtakunnallisissa vertailuissa Liiveri on pärjännyt ennenkin. Vuonna 2013 sen strategia arvioitiin Suomen parhaaksi. Tunnustus toi Liiverin toiminta-alueen ihmisille kymmenen miljoonan euron rahapotin.

20 vuoden aikana Liiveri on muun muassa vauhdittanut 75 yrityksen syntymistä sekä toteuttanut 450 hankeideaa. Rahalla ei tueta toimintaa, vaan sillä mahdollistetaan uudet avaukset sekä paikallisten yritysten kasvuhalut.

– Jo puolet hakijoista on uusia toimijoita. Siis sellaisia yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka eivät ole aikaisemmin muuttaneet EU-rahalla ideoita todeksi. Näistä toteutuneista ideoista hyötyy koko alue, ja lisärahoituksen ansiosta kehittämisaktiivisuus pysyy vähintään nykyisellä tasolla, Koivumäki iloitsee.

Leader-ryhmät ovat paikallisia kehittämisyhdistyksiä, joita on Suomessa 54 ja koko Euroopassa yli 2 000. Toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää. Jos idea lisää alueen vetovoimaa, Leader-ryhmä auttaa eteenpäin kehittämistarpeiden kanssa ja parhaillaan myös tarjoaa rahoituksen.

14.11.

Unohda viheraavikot ja investoi ympäristöön

Talvi on hyvää aikaa suunnitella, miten yhteisessä käytössä olevista ulkotiloista voisi ottaa kaiken ilon irti. Hae rahaa ideoiden toteutukseen Liiveristä. Mitä hullumpi idea, sitä todennäköisemmin se menee läpi. Hakuaikaa on tammikuun 2018 loppuun.

Katso hakuohjeet

13.11.

Könni on Vuoden 2017 eteläpohjalainen kylä

Ilmajoen Könni on Vuoden 2017 eteläpohjalaisen kylä. Kyläseura vastaanotti palkinnon Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokouksessa Kauhavalla. Perusteluissa sanotaan, että Könni on vahva peruskylä, jota kehitetään kokonaisvaltaisesti. Yhteistyötä tehdään sekä kylässä toimivien muiden järjestöjen että kylän ulkopuolisten tahojen kanssa ja lähikylien kesken.

Kylätalona toimii kylän entinen Harjumäen koulu, jonka kyläseura osti omakseen vuonna 2003. Siitä saakka yli 100-vuotias koulurakennus on toiminut kolmen kylän, Könnin, Kiikerinkylän ja Harjunmäen, toiminnan keskuksena.

Kylä tekee paljon omaehtoista varainhankintaa, järjestysmiesryhmissä on yli 50 henkilöä. Vapaaehtoistyöllä saadut varat käytetään etenkin kylän nuorten hyväksi. Nuorille tarjotaan kesätyötä kioskilla ja nurmikonleikkuussa. 

Ikäpolvien välinen yhteistyö toteutuu monella tavoin. Kyläpyöräilyt, juhlat, pääsiäiskokot ja muut tapahtumat keräävät kyläläisiä yhteen. Kyläläisten hyvinvointiin panostetaan jumppa- ja sählyryhmillä,  ja talvisin pidetään yllä latuverkostoa.

11.11.2017 pidetyssä Eteläpohjalaiset kylät ry:n syyskokouksessa valittiin yhdistyksen hallitukseen uusina edustajina Könnin kyläseuran puheenjohtaja Lotta Airila sekä Liiverin hallituksen jäsen Mervi Mäenpää Seinäjoen Ylistaron Asemanseudulta. 

Lue lisää palkitusta kylästä ja E-P:n kylät ry:n vuosikokouksesta.

 

9.11.

Rahaa haettavissa nuorten projekteille

Nuoret ovat tekijöitä, eivät tekemisen kohteita! Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Jo 30 paikassa Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä nuoret ovat hankkineet harrastusvälineitä sekä järjestäneet tapahtumia Nuoriso-Leaderin avulla.

Katso kartalta, mitä muut ovat tehneet ja hae rahaa idean toteutukseen.

30.8.

Nimeä Kyrkösjärven saaria!

Kyrkösjärvellä on noin 30 saarta ja luotoa - ja vain yhdellä niistä on nimi! Kyrönjoen KoskiHäjyt pystyttää Kyrkösjärvelle 20 kilometrin mittaisen järviluontopolun, joten on aika nimetä saaret. Täältä löydät Kyrkösjärven ilmakuvan, johon on merkitty kahdeksan osakartan paikat. Ilmoita keksimäsi nimi melontakeksuksen tiedottaja Anssi Orrenmaalle sähköpostilla anssi.orrenmaa@nic.fi.

Melontakeskus, joka käsittää neljä vajaa ja laiturin sekä järviluontopolun, valmistuu kovaa vauhtia Kyrkösjärven rantaan Luontotalo Käpälikön tuntumaan. Liiveri myönsi hankkeelle yleishyödyllisen investointituen syksyllä 2016.

-Noin puolet töistä on nyt tehty ja aikataulussa on pysytty. Laituri on valmis ja kaksi suurinta vajaa loppusuoralla. Ensi kesälle jää tehtäväksi kaksi muuta vajaa, ympäristön viimeistely ja järviluontopolku, jota varten on käynnissä Kyrkösjärven saarten nimeäminen. Talkoissa on ollut 120 eri kökkijää, osa hyvin monesti. Ensimmäinen yleisömelotus uudella laiturilla osoitti, että saatiin huippupaikka. Tekeillä on valtakunnan paras melontakeskus, joka tulee herättämään huomiota monella tavalla, kehuu Orrenmaa.

Tietoa melontakeskuksesta ja tulevista talkoista.

 

29.8.

Kylien esittelyt Liiverin nettisivuille

Jokainen Liiverin alueen kylä saa oman esittelysivunsa Liiverin nettisivujen alle. Kyläsivut toteutetaan aikaisempina vuosina paperiesitteisiin koottujen tietojen pohjalta. Kylät on pääsivulla sijoitettu Google Maps -kartalle, josta pääsee klikkaamaan yksittäisten kylien esittelysivuja.

Tarkistattehan oman kylänne osalta tiedot ja ilmoitatte mahdollisista korjauksista, muutoksista tai lisäyksistä osoitteeseen irma.kortesuo@liiveri.net. Lisäksi kaivataan tuoreita valokuvia sivuja elävöittämään.

 

29.8.

Vuoden 2017 eteläpohjalainen kylä haussa

Suomen Kylätoiminta ry Syty on käynnistänyt Vuoden Kylä 2017 -valintakierroksen. Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.

Vuoden Kylän valinnassa painotetaan kylien toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista.

Valtakunnallisen Vuoden Kylän valinta toteutetaan kaksivaiheisena. Jokainen kylien maakunnallinen yhdistys (siis myös Eteläpohjalaiset Kylät ry; www.epk.fi) nimeää oman maakuntansa Vuoden Kylän hakemusten pohjalta.

Olisiko teidän kylänne vuoden eteläpohjalainen kylä? Hakuaika päättyy 15.9. Lataa ohjeet ja hakulomake täältä.

 

29.8.

Toimintojen talo on Yhteinen keittiö -hankkeen pilotti

Yhteinen keittiö on nimensä mukaisesti tila, johon saa tulla laittamaan ruokaa ja sitä syömään. Nyt näitä tiloja on viidellä paikkakunnalla, mutta 2018 loppuun mennessä sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama sekä Kirkkohallituksen koordinoima hanke laajenee kaikkiin maakuntiin. Etelä-Pohjanmaan alueellisen hankkeen pilottikeittö on tällä hetkellä Toimintojen talo Seinäjoella. Ihmisiä yhdistävää toimintaa tullaan laajemmin levittämään maakuntaan aktiivisen kylätoiminnan kautta.

Yhteisen keittiön tarkoituksena on luoda uusi toimintakulttuuri, joka perustuu useiden toimijoiden yhdessä tekemiseen. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja tarjota kaikille mahdollisuus yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen matalan kynnyksen periaatteella.

 


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje