Ajankohtaista

19.6.

Kylät tempaisevat Ylistaro-viikolla

Ylistaron kylien yhteistyöryhmä on toiminut muutaman vuoden ja sen yhtenä tavoitteena on lisätä kylien välistä yhteistyötä ja kylien asukkaiden yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna kylät päättivät tempaista järjestämällä tapahtumia eri puolille pitäjää. Tapahtumissa on tarjolla kattaus kisailusta keskusteluun ja yhteislaulusta saunomiseen.

Tapahtumaviikko alkaa Jyrkän kesäteatterilla sunnuntaina 1.7. klo 15  järjestettävällä  yhteislaulutilaisuudella. Juontajana toimii Esa Perttu. Laulut säestää Rami Loukola. Yhteislaulua johdattelevat näytelmistäkin tutut Pekka ja Heikki. Järjestäjinä ovat Ylistaron diebeteskerho ja Ylistaron Kainaston nuorisoseura. (os. Ylistarontie 520)

Nappulakisat Untamalan kentällä ovat vuorossa maanantaina 2.7 klo 18. Sarjat  ovat vuonna 2009-2015 syntyneille tytöille ja pojille, lajeina juoksu ja pallonheitto. Aikuisille on luvassa saappaanheittokisa. Kisajärjestäjänä on Untamalan kyläyhdistys. (os. Kosolantie 45)

Keskiviikkona 4.7. saadaan positiivista pöhinää kirkonkylään, kun Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys järjestää keskustelutilaisuuden teemalla ASU – VIIHDY – HARRASTA – YRITÄ. Yhdistys toivottaa asukkaat tervetulleiksi vaihtamaan ajatuksia, kehittämisideoita ja kuulemaan terveisiä Rinta-Kaukolan kotimuseolle klo 18 (Kaukolanranta 1). Paikalla valtuutettuja. Tilaisuudessa on kahvi- ja makkaratarjoilu, museossa aikamatka menneeseen sekä esineiden tunnistusta.

Kaikki halukkaat pääsevät torstaina 5.7. saunailtaan Pietaruksen uimapaikalla (noin 10 km Aseman risteyksestä Könnintietä Ilmajoelle päin). Sauna on valmiiksi lämmitettynä klo 18-21. Saunaillan järjestäjä on Asemanseudun kehittämisyhdistys.

19.6.

Liiveri on avoinna läpi kesän

Kun aurinko paistaa, tärkeintä on nauttia elämästä. Jos kuitenkin tulee tarvetta hoitaa hankeasioita, Liiveri palvelee asiakkaita kesälläkin. Koska teemme töitä myös kentällä, varmista paikallaolomme etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@liiveri.net

19.6.

Oletko osallistunut hanketalkoisiin?

Liiverin hankkeet liikuttavat ihmisiä vuosittain 10 000 kökkätunnin edestä. Nyt selvitämme talkootyön terveysvaikutuksia. Jos olet yksi talkoolaisista, vastaa kyselyyn.

16.5.

Nuorten projekteihin kaksi tonnia rahaa

Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Kevään 2018 hakukierroksella rahoitusta saivat: 

 • Ilmajoen Lukion opiskelijakunnanhallitus, Ilmajoki: Lisää sohvia lukiolle
 • Yhyres/Justiina Kaleva Seinäjoki ja Ilmajoki: Yhyres-musikaali: Kouluilla kiertävä eteläpohjalais-afgaanimusikaali
 • Dixin edustajisto, Peräseinäjoki: Dixin Edari
 • Kouran Nuorisotila, Seinäjoki: Nuorisotila Kouran kylään
 • Waltteri Jussila, Seinäjoki: Akustisen musiikin ja ruuan tapahtuma Mysig 
16.5.

Tarja Pienimäestä Liiverin uusi puheenjohtaja

Leader Liiveri on vuosikokouksessa valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Tarja Pienimäen Ilmajoelta. Pienimäellä on pitkä kokemus elinkeinoelämän kehittämisestä. Nykyisin hän toimii yksityisenä konsulttina Develop Train Oy:ssä.

– Innostuneet ja odottavat on fiilikset. Liiverissä on tehty hyvää työtä vuosien varrella, ja toivottavasti se vain pysyy ja paranoo, Pienimäki toteaa.

Erityisesti hän toivoo, että mahdollisimman moni innostuisi paikallisesta kehittämisestä ja matkaan saataisiin paljon uusia aluetta rikastuttavia yritysideoita sekä yhdistysten ja kansalaisten hankkeita.

Pienimäki astuu Liiveriä kuusi vuotta luotsanneet Keijo Viertoman saappaisiin. Väistyvä puheenjohtaja on tyytyväinen valintaan.

– Puheenjohtajan tärkein tehtävä on huolehtia, että hallituksen jäsenet tuntevat olevansa oikeassa paikassa tekemässä alueen kannalta tärkeitä päätöksiä, Viertoma evästää.

Kokouksessa palkittiin myös jalasjärveläinen Mukula ry hyvästä kehittämistyöstä. Mukula on jo pitkään tarjonnut nuorille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin.

– Yhdistyksessä on aina ajateltu ennakkoluulottomasti ja kokeiltu uusia ideoita ja tapoja toimia. Mukula on myös esimerkillään osoittanut, että kotiseudusta voi olla rohkeasti ylpeä, kehuu toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Hallituksen uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Jarmo Kallio Ilmajoelta, Timo Tuuri Ilmajoelta, Arja Ketoja Jalasjärveltä ja Jaakko Ristimäki Seinäjoelta. Varajäseniksi valittiin uutena Päivi Alaniska Seinäjoelta, Timo Tuomikoski Ilmajoelta ja Janne Lehtinen Jalasjärveltä.

4.4.

Kaupunkiaktivismia etsimään

Huhtikuussa on tulossa neljän työpajan kokonaisuus yhdistyksille ja asukkaille, jossa pureudutaan kaupunkiaktivismiin.

- Kaupunkiaktivistinen toiminta tarkoittaa kaupunkilaisten omasta aloitteesta lähtevää, itse organisoimaa ja yhteisöllisyyttä lisäävää yhteistoimintaa. Se on ensisijaisesti rakentavaa ja toiminnallista, ei niinkään asioiden vastustamista, vaikka kriittisyys voi synnyttää aktivismia. Yleisesti kaupunkiaktivismin tarkoitus on edistää yhteisöllisyyttä, kansalaisten osallisuutta ja alueiden viihtyisyyttä, toteaa Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Työpajoja järjestetään neljä kappaletta huhtikuun aikana Seinäjoen keskustassa, Ylistarossa, Nurmossa ja Peräseinäjoella. Kaikissa tilaisuuksissa ohjelma on sama, joten osallistuja voi valita itselle sopivan ajan. Järjestäjinä toimivat Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyvyn toimiala, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne sekä Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry ja Selmu ry.

- Järjestäjätahojen terveiset osallistujille on, että: ”Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!”

Tarve tällaisille työpajoille on syntynyt asukkaita ja yhteisöjä kuunnellen sekä yleistä ilmapiiriä seuraten niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Työpajat ovat lähtölaukaus osallisuus- ja vuorovaikutusmallin rakentamiselle Seinäjoen kaupungille. Seinäjoen kaupungin tavoitteena on määritellä yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa osallisuuden periaatteet kaupungille.

- Seinäjoen kaupunki haluaa olla mahdollistajana ja kumppanina erilaisissa yhteisöllisyyttä kehittävissä hankkeissa. Kaupunki voi esimerkiksi auttaa verkostoitumisessa ja ideoiden sparraamisessa sekä kannustaa asukkaita ja yhteisöjä toteuttamaan ideoita, toteaa Kirsi Mattila.
Ilmoittautumiset työpajoihin  9.4. mennessä tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi. Tutustu ohjelmaan tästä.

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!
Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi

12.2.

Tutustu Kylille I -hankkeen loppuraporttiin

Liiveri toteutti Kylille I -hanketta yhdessä muiden eteläpohjalaisten Leader-ryhmien kanssa vuosina 2015-2017. Hanke kannusti kyliä ja niiden yhdistyksiä kehittämistoimissa. 

Yhtenä hankkeen merkittävimmistä toimista oli kylien yhteistyöryhmien toiminnan tukeminen ja aktivoiminen. Yhteistyöryhmien avulla pystytäänkin mainiosti lisäämään kylien välistä yhteistyötä ja tiedonvälitystä myös kuntiin päin.

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä vakiinnutti asemansa kylien laajassa tapahtumatarjonnassa. Kyliä ja yhdistyksiä autettiin myös muiden tapahtumien markkinoinnissa ja tiedotuksessa, esimerkkeinä harrastajateatteriesitykset ja perhetapahtumat, joilla on merkittävä rooli paikkakuntiensa kulttuuritarjonnassa.

Järjestetyt koulutukset ovat lisänneet kylätoimijoiden viestintä- ja yhdistysosaamista. Koostetuilla nettisivuilla ja esitteillä on saatu näkyvyyttä kylien ja kylätalojen toiminnasta ja palvelutarjonnasta. Myös sosiaalisen median hyödyntäminen on vahvistanut kylien imagon rakentamista ja asukasmarkkinointia.

Lue tästä Kylille I -hankkeen loppuraportti.

Kylille I -hanke sai jatkoa Kylille II -hankkeesta. Vuoden 2019 loppuun jatkuvan hankkeen teemoja ovat kansalaistaidot muuttuvassa maakunnassa, digitaalisuus palveluiden ja viestinnän välineenä, turvallisuus ja varautuminen sekä luonnon ja kulttuurin parhaat palat.

16.1.

Osallistu kisaan ja voita valaistussuunnitelma!

Nyt Liiverin alueen yhdistyksillä on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua kisaan, jossa kolme parasta voittaa ammattilaisen tekemän, tuhannen euron arvoisen ulkovalaistussuunnitelman yhteisessä käytössä olevaan kohteeseen.

Toimiva ulkovalaistus parantaa merkittävästi esimerkiksi kylätalon pihan, yhteisen rantasaunan tai liikuntapaikan viihtyisyyttä ja käytettävyyttä.

Osallistuminen on helppoa. Vastaa vain viiteen kysymykseen, joiden perusteella selviää, miksi juuri teidän tulisi voittaa. Kilpailuaikaa on torstaihin 15.2. saakka.

Voittajat valitsee raati, johon kuuluu tekninen johtaja jokaisesta Liiverin alueen kunnasta, eli Seinäjoelta Ilmajoelta ja Jalasjärveltä.

Valaistusalan ammattilainen toteuttaa valaistussuunnitelman voittajan toiveiden pohjalta huhtikuun aikana.

Vastaa ja voita!

12.1.

Yhteistiedottaja haussa Kuudestaan Leaderiin

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät hakevat tiedottaa ViestitELLEn-yhteisviestintähankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen 31.12.2019 saakka.

Tiedottajan keskeiset työtehtävät ovat verkkosivujen ja sosiaalisen median kehittäminen ja ylläpito sekä viestintämatariaalien tuottamiseen osallistuminen. Lisäksi tiedottaja on mukana erilaisten tapahtumien, esimerkiksi kansainvälisen seminaarin ja pop up -tilaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa sekä luomassa sisältöä uhoo.fi-sivulle.

Viestinnän kanavina hyödynnetään jo olemassa olevia uhoo.fi-sivuja ja siihen liittyviä sosiaalisen median palveluja, yhteisiä virtuaalisia työtiloja, maakunnan ja valtakunnan medioita sekä maaseutuviestijöiden verkostoa.

Tehtävään valittavalta edellytetään erinoimaisia suomen ja englannin kielen suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja sekä monipuolista osaamista sähköisten medioiden käytöstä.

Hakemus ja CV osoitteeseen paula.erkkila(at)kuudestaan.net 24.1.2018 klo 16.00 mennessä. Työpaikan osoite: Leader Kuudestaan, Taitotie 1 (Fasadi), 63300 Alavus.

Lisätietoja: Leader Kuudestaan, Paula Erkkilä, puh 040 507 6104 tai paula.erkkila(at)kuudestaan.net. Tarkempi ilmoitus on Te-palvelujen sivuilla.


 

20.12.

Nuorten projekteihin kolme tonnia rahaa

Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Syksyn 2017 hakukierroksella tuli kaikkiaan kymmenen hakemusta, joista seitsemän sai myönteisen päätöksen. Haettu summa oli 6295 € ja käytettävissä oli 3000 €.

Nuoriso-Leader -tukea saaneet projektit:

 • Asemanseudun kehittämisyhdistys AsKy ry: Turvallisia boulderointihetkiä Asemanseudun monitoimihallissa, kiipeilyseinän patjan hankintaan 600 €
 • Ilmajoen Starttipaja: Kamera Käteen, kameran hankintaan 230 €
 • Nurmon lukion opiskelijakunta: Nurmon lukion välituntiviihtyvyydenkehitysprojekti, ulkopingispöydän hankintaan 500 €
 • Rouben edustajisto: Rouben edari, kotiteatterin hankintaan nuorisotilaan 396 €
 • Tanssiurheiluseura Bogafoto: Tanssiliikunta tutuksi kuvin, kameran hankintaan 297 €
 • Tuomikylän koulun vanhempaintoimikunta: Kiekko liikkeelle, jääkiekkomaalien hankintaan 400 €
 • Ylivallin 4H-kerho: Liikutaan, sählymaalien ja liikuntavälineiden hankintaan 540 €

« Edelliset 10   Seuraavat 10 »  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje