Ajankohtaista

31.10.

Ilvesjoen valokuitu Euroopan kärkikolmikossa

Ilvesjoella tilataan parhaillaan lentolippuja Brysseliin, sillä kyläläisten rakentama valokuituverkko on valittu kolmen finalistin joukkoon EU:n projektikilpailussa. Palkinnon luovuttaa maatalouskomissaari marraskuun 19. päivä järjestettävässä juhlaseremoniassa. Nyt peukut pystyyn, että voitto osuu kohdalle! 

31.10.

Liiveri palvelee nyt myös chatissa

Pois hankerahoituksen turha mystifiointi, tervetuloa matalankynnyksen asiakaspalvelu: Liiveri vastaa jatkossa kysymyksiinne myös nettisivuiltamme löytyvän chatin kautta. Jos siis pohdit, voisitko toteuttaa ideasi Liiverin rahoituksella, tai mielenpäälläsi on jotain muuta hankemaailmaan liittyvää, pistä viestiä! 

12.9.

Varautuminen esillä turvallisuuspäivissä

Liiveri järjestää kylien asukkaille tilaisuuksia, joissa pohditaan yhdessä viranomaisten kanssa, mikä voisi olla vapaaehtoisten rooli häiriötilanteissa. Kiertue alkaa 6.10.2018 Ilmajoen paloasemalta. Seuraavat tilaisuudet ovat Jalasjärvi-talolla 10.11.2018 ja  Ylistaron Kainaston nuorisoseuralla 19.1.2019. Katso tarkemmat tiedot Liiverin tapahtumakalenterista osoitteessa www.liiveri.net/tapahtumat

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita asiasta kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.

7.9.

Buustia toimintaan 2 -haku käynnissä

Yhdistys tai säätiö, hae tukea nuoren kehittäjän palkkaamiseen 21.10. mennessä.

Lue lisää tästä.

19.6.

Kylät tempaisevat Ylistaro-viikolla

Ylistaron kylien yhteistyöryhmä on toiminut muutaman vuoden ja sen yhtenä tavoitteena on lisätä kylien välistä yhteistyötä ja kylien asukkaiden yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna kylät päättivät tempaista järjestämällä tapahtumia eri puolille pitäjää. Tapahtumissa on tarjolla kattaus kisailusta keskusteluun ja yhteislaulusta saunomiseen.

Tapahtumaviikko alkaa Jyrkän kesäteatterilla sunnuntaina 1.7. klo 15  järjestettävällä  yhteislaulutilaisuudella. Juontajana toimii Esa Perttu. Laulut säestää Rami Loukola. Yhteislaulua johdattelevat näytelmistäkin tutut Pekka ja Heikki. Järjestäjinä ovat Ylistaron diebeteskerho ja Ylistaron Kainaston nuorisoseura. (os. Ylistarontie 520)

Nappulakisat Untamalan kentällä ovat vuorossa maanantaina 2.7 klo 18. Sarjat  ovat vuonna 2009-2015 syntyneille tytöille ja pojille, lajeina juoksu ja pallonheitto. Aikuisille on luvassa saappaanheittokisa. Kisajärjestäjänä on Untamalan kyläyhdistys. (os. Kosolantie 45)

Keskiviikkona 4.7. saadaan positiivista pöhinää kirkonkylään, kun Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys järjestää keskustelutilaisuuden teemalla ASU – VIIHDY – HARRASTA – YRITÄ. Yhdistys toivottaa asukkaat tervetulleiksi vaihtamaan ajatuksia, kehittämisideoita ja kuulemaan terveisiä Rinta-Kaukolan kotimuseolle klo 18 (Kaukolanranta 1). Paikalla valtuutettuja. Tilaisuudessa on kahvi- ja makkaratarjoilu, museossa aikamatka menneeseen sekä esineiden tunnistusta.

Kaikki halukkaat pääsevät torstaina 5.7. saunailtaan Pietaruksen uimapaikalla (noin 10 km Aseman risteyksestä Könnintietä Ilmajoelle päin). Sauna on valmiiksi lämmitettynä klo 18-21. Saunaillan järjestäjä on Asemanseudun kehittämisyhdistys.

19.6.

Liiveri on avoinna läpi kesän

Kun aurinko paistaa, tärkeintä on nauttia elämästä. Jos kuitenkin tulee tarvetta hoitaa hankeasioita, Liiveri palvelee asiakkaita kesälläkin. Koska teemme töitä myös kentällä, varmista paikallaolomme etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@liiveri.net

19.6.

Oletko osallistunut hanketalkoisiin?

Liiverin hankkeet liikuttavat ihmisiä vuosittain 10 000 kökkätunnin edestä. Nyt selvitämme talkootyön terveysvaikutuksia. Jos olet yksi talkoolaisista, vastaa kyselyyn.

16.5.

Nuorten projekteihin kaksi tonnia rahaa

Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Kevään 2018 hakukierroksella rahoitusta saivat: 

  • Ilmajoen Lukion opiskelijakunnanhallitus, Ilmajoki: Lisää sohvia lukiolle
  • Yhyres/Justiina Kaleva Seinäjoki ja Ilmajoki: Yhyres-musikaali: Kouluilla kiertävä eteläpohjalais-afgaanimusikaali
  • Dixin edustajisto, Peräseinäjoki: Dixin Edari
  • Kouran Nuorisotila, Seinäjoki: Nuorisotila Kouran kylään
  • Waltteri Jussila, Seinäjoki: Akustisen musiikin ja ruuan tapahtuma Mysig 
16.5.

Tarja Pienimäestä Liiverin uusi puheenjohtaja

Leader Liiveri on vuosikokouksessa valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Tarja Pienimäen Ilmajoelta. Pienimäellä on pitkä kokemus elinkeinoelämän kehittämisestä. Nykyisin hän toimii yksityisenä konsulttina Develop Train Oy:ssä.

– Innostuneet ja odottavat on fiilikset. Liiverissä on tehty hyvää työtä vuosien varrella, ja toivottavasti se vain pysyy ja paranoo, Pienimäki toteaa.

Erityisesti hän toivoo, että mahdollisimman moni innostuisi paikallisesta kehittämisestä ja matkaan saataisiin paljon uusia aluetta rikastuttavia yritysideoita sekä yhdistysten ja kansalaisten hankkeita.

Pienimäki astuu Liiveriä kuusi vuotta luotsanneet Keijo Viertoman saappaisiin. Väistyvä puheenjohtaja on tyytyväinen valintaan.

– Puheenjohtajan tärkein tehtävä on huolehtia, että hallituksen jäsenet tuntevat olevansa oikeassa paikassa tekemässä alueen kannalta tärkeitä päätöksiä, Viertoma evästää.

Kokouksessa palkittiin myös jalasjärveläinen Mukula ry hyvästä kehittämistyöstä. Mukula on jo pitkään tarjonnut nuorille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin.

– Yhdistyksessä on aina ajateltu ennakkoluulottomasti ja kokeiltu uusia ideoita ja tapoja toimia. Mukula on myös esimerkillään osoittanut, että kotiseudusta voi olla rohkeasti ylpeä, kehuu toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Hallituksen uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Jarmo Kallio Ilmajoelta, Timo Tuuri Ilmajoelta, Arja Ketoja Jalasjärveltä ja Jaakko Ristimäki Seinäjoelta. Varajäseniksi valittiin uutena Päivi Alaniska Seinäjoelta, Timo Tuomikoski Ilmajoelta ja Janne Lehtinen Jalasjärveltä.

4.4.

Kaupunkiaktivismia etsimään

Huhtikuussa on tulossa neljän työpajan kokonaisuus yhdistyksille ja asukkaille, jossa pureudutaan kaupunkiaktivismiin.

- Kaupunkiaktivistinen toiminta tarkoittaa kaupunkilaisten omasta aloitteesta lähtevää, itse organisoimaa ja yhteisöllisyyttä lisäävää yhteistoimintaa. Se on ensisijaisesti rakentavaa ja toiminnallista, ei niinkään asioiden vastustamista, vaikka kriittisyys voi synnyttää aktivismia. Yleisesti kaupunkiaktivismin tarkoitus on edistää yhteisöllisyyttä, kansalaisten osallisuutta ja alueiden viihtyisyyttä, toteaa Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Työpajoja järjestetään neljä kappaletta huhtikuun aikana Seinäjoen keskustassa, Ylistarossa, Nurmossa ja Peräseinäjoella. Kaikissa tilaisuuksissa ohjelma on sama, joten osallistuja voi valita itselle sopivan ajan. Järjestäjinä toimivat Seinäjoen kaupungin elinvoima ja kilpailukyvyn toimiala, puistotoimi, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, kadut ja liikenne sekä Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry ja Selmu ry.

- Järjestäjätahojen terveiset osallistujille on, että: ”Me kuulemme ideasi, kerromme rahoitusmahdollisuuksista, ideoimme kanssanne ja kannustamme Teitä kehittämään kaupunkia!”

Tarve tällaisille työpajoille on syntynyt asukkaita ja yhteisöjä kuunnellen sekä yleistä ilmapiiriä seuraten niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Työpajat ovat lähtölaukaus osallisuus- ja vuorovaikutusmallin rakentamiselle Seinäjoen kaupungille. Seinäjoen kaupungin tavoitteena on määritellä yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa osallisuuden periaatteet kaupungille.

- Seinäjoen kaupunki haluaa olla mahdollistajana ja kumppanina erilaisissa yhteisöllisyyttä kehittävissä hankkeissa. Kaupunki voi esimerkiksi auttaa verkostoitumisessa ja ideoiden sparraamisessa sekä kannustaa asukkaita ja yhteisöjä toteuttamaan ideoita, toteaa Kirsi Mattila.
Ilmoittautumiset työpajoihin  9.4. mennessä tai spostilla kirsi.mattila@seinajoki.fi. Tutustu ohjelmaan tästä.

Tervetuloa ideoimaan miten Sinä kehittäisit kaupunkia yhteisöllisemmäksi!
Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »  

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje