Ajankohtaista

13.7.

Hankekartta

Kokosimme Liiverin rahoittamat hankkeet vuodesta 2014 alkaen kartalle. Katso Google-Maps -kartalta millä tavoin aluetta on kehitetty vuosien aikana!

16.6.

Juuret ja siivet -strategia lähetettiin MMM:öön

Kehittämisyhdistys Liiveri on jättänyt strategiansa vuosille 2023-2027 maa- ja metsätalousministeriön Leader-ryhmien hakuun.

Juuret ja siivet -strategiassa on neljä painopistettä
• YHTEISÖ - kukoistamaan uudistumalla
• YRITYS - uskalla niin onnistut
• NUORI - sinussa on tulevaisuus
• OPPI - ei ojaan kaada

Strategian toteutukseen tarvitaan 13 miljoonan euron rahoitus, josta maaseuturahoituksen osuus on 11,5 miljoonaa euroa sisältäen hakijoiden oman rahoituksen. Strategian toteutus käynnistyy ensi vuonna.

Kiitos kaikille strategian valmisteluun osallistuneille henkilöille. Teitä oli paljon somekyselyissä, työpajoissa, asiantuntijaryhmissä jne. Panoksenne alueemme kehittämissuunnitelmaan oli korvaamaton!

Tutustu strategiaan tarkemmin.

* Uutista päivitetty 27.6.2022 *

16.6.

Hae rahoitusta NYT

Bongasitko hankekartalta idean, joka pitäisi toteuttaa teidänkin kylällänne? Onko mielessäsi yritysidea, jonka toteuttamista Leader-tuki voisi edistää?

Kuluvan vuoden loput Leader-rahat on tarkoitus jakaa heti syksyn aluksi. Rahoista päättävä hallituksen kokous on 30.8. (hakemukset Hyrrään 16.8. mennessä) ja jos rahaa on vielä jäljellä loput jaetaan 4.10. Näiden jälkeen on pieni katko Leader-rahoituksen jaossa. Uudet rahat saadaan käyttöön 2023.

Jos sinulla on idea, johon voisit hakea tukea, ole yhteydessä Sinikkaan (yritystuet) tai Telleen (yhdistysten hankkeet).

31.5.

Vuoden viimeiset hankkeista päättävät kokoukset

Onko sinulla idea johon tarvitset rahoitusta? Uusien hakemusten kanssa kannattaa olla nyt asialla!

Vuoden viimeiset hankkeista päättävät kokoukset järjestetään 30.8. ja mikäli rahoitusta on jäljellä, 4.10. Hakemukset tulee olla Hyrrässä kaksi viikkoa ennen kokousta. 

11.5.

Teemahankkeeseen 27 hakemusta

Harrastuksia ja turvallisuutta -teemahankkeeseen saapui yhteensä 27 hakemusta. Liiverin hallitus valitsee rahoitettavat hankkeet valintakriteerien perusteella tiistaina 24.5. järjestettävässä kokouksessa. Päätöksistä tiedotetaan kokouksen jälkeen.

 

22.4.

Lapsiperhe turvallisesti kotona -iltoja tulossa

Liiverin Kylille-hanke järjestää yhteistyötahojen kanssa neljä lapsiperheiden vanhemmille suunnattua turvallisuusiltaa kevään aikana. 

Illan teemoja ovat kodin paloturvallisuus, kotitapaturmien ehkäisy sekä kotivara ja omatoiminen varautuminen. Kouluttajana toimii 72-tuntia ja kyläturvallisuuskouluttaja Aana Vainio. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Tervetuloa mukaan!

- Joka kodissa on varmasti varaa kiinnittää enemmän huomiota turvallisuuteen. Esimerkiksi onko palovaroittimia riittävästi ja ovatko ne toimintakunnossa tai eihän lieden lähellä ole helposti syttyvää materiaalia. Kannustakin lapsiperheiden vanhempia osallistumaan tilaisuuteen ja saamaan vinkkejä ja neuvoja myös kolmen päivän kotivaran hankkimisesta, Liiverin kyläasiantuntija Irma Kortesuo toteaa.

Illat järjestetään seuraavasti:

ti 26.4. klo 18–20 Jalasjärven Kinolla (Keskustie 43, Jalasjärvi) - yhteistyössä Mukula ry
to 5.5. klo 17.30–19.30 Perhetalo Aurinkoisessa (Könnintie 27B, Ilmajoki) - yhteistyössä Ilmajoen MLL
ke 11.5. klo 17.30–19.30 Hanhikosken kylätalolla (Vatajantie 612, Ylistaro) - yhteistyössä Hanhikosken Maa- ja kotitalousnaiset
ma 16.5. klo 17.30–19.30 MLL:n perhekahvilassa (Urheilutie 2, Peräseinäjoki) - yhteistyössä Peräseinäjoen MLL

1.4.

Hallitus 2022–2023

29.3.2022 järjestetyssä Liiverin vuosikokouksessa valittiin Tarja Pienimäki jatkamaan Liiverin hallituksen puheenjohtajana. Alkava kausi on Pienimäen viides puheenjohtajakausi.

Hallituksen jäseniksi valittiin Kurikan kaupunginvaltuutettu Mikko Jokipii Jalasjärveltä ja aikaisemmin varajäsenenä toiminut Päivi Alaniska Seinäjoelta.

Uusiksi varajäseniksi valittiin Suvi Lakso Alapää-seura Nurmo ry:stä, Johanna Punkari Asemaseudun kehittämisyhdistyksestä Ylistarosta ja Terhi Hunnakko Nurmosta.

Liiverin hallituksessa on 12 varsinaista ja 12 varajäsentä. Katso koko hallituksen kokoonpano.

30.3.

Yhdistysten digikahvilat pyörivät kevään aikana

Liiverin Kylille-hanke tarjoaa 2,5 tunnin digikahvila-aiheisen, maksuttoman ohjelmapaketin yhdistysten kokoontumisiin. Digikahvilassa opetellaan rennossa ilmapiirissä ja rauhalliseen tahtiin älypuhelimen / tabletin turvallista peruskäyttöä ja sähköistä asiointia. Tutustumme myös mm. 112-sovellukseen ja sosiaalisen median sovelluksiin. Kouluttajana toimii Tuomo Rinne.

Digikahvilan ohjelma
Ensimmäinen tunti on kaikille yhteinen ja siinä käsitellään edellä mainittuja aiheita. Kahvitauon jäkeinen osio on varattu henkilökohtaiselle opastukselle. Tässä digituen osuudessa osallistujat voivat selvittää ohjaajan kanssa älylaitteisiin liittyviä pulmiaan tai kysellä vinkkejä älylaitteensa tehokkaammasta hyödyntämisestä.

Digikahvilan tilaaminen
Ota yhteyttä kyläasiantuntija Irma Kortesuohon joko sähköpostilla irma.kortesuo@liiveri.net tai puh. 050 5510797.

30.3.

Liiveri tukee harrastuksia ja turvallisuutta

Liiverin teemahanke mahdollistaa yhdistyksille ja säätiöille harrastuksiin ja turvallisuuteen liittyvien laite-, kone- ja kalustoinvestointien sekä aineettomien investointien tekemisen. Hankkeella pyritään lisäämään yhteisöllistä hyvinvointia ja turvallisuutta, eli investointien tulee olla yleishyödyllisiä.

- Tällä teemahankkeella halutaan tukea uudenlaisia harrastusmahdollisuuksia ja turvallisuutta. Pienen investointihankkeen kautta myös uusilla toimijoilla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan kehittämistoimintaan, kertoo Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Hankkeen kustannusarvio voi olla 1 000–8 000 €. Tukea myönnetään 75 % investoinnin kustannuksista, jolloin omarahoitusosuudeksi jää 25 %. Omarahoitusosuus voi olla osaksi tai kokonaan talkootyötä. Eli esimerkiksi 6 000 euron kustannuksiin saa Liiveristä tukea 4 500 euroa ja loput 25 % voi olla hakijan omaa rahaa tai talkootyötä. Hakijoina voivat olla yhdistykset ja säätiöt Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen alueella Seinäjoen ydinkeskustaa lukuun ottamatta.

Hankkeeseen sopivia yhteisöllistä hyvinvointia lisääviä investointeja voivat olla esimerkiksi soittimet, AV-laitteet, valo- ja äänentoistolaitteet. Liikuntaharrastuksiin liittyvä hankintoja voivat olla esimerkiksi kuntosalilaitteet, koripallokorit tai jääkiekkomaalit. Muihin harrastuksiin liittyvistä investointikohteita voivat olla esimerkiksi kokkikerhon keittiökoneet tai ratsastajien estekalusto. Teemahanke mahdollistaa myös turvallisuutta parantavat investoinnit. Tällaisia toimenpiteitä voivat olla turvallisuuteen liittyen esimerkiksi sydäniskurit (defibrilaattorit), harjoitussydäniskurit, harjoituselvytysnuket, pelastuskalusto, pienet aggregaatit sekä paloturvallisuuslaitteet kylätalolle.

Haku on auki 8.5.2022 saakka. Hankkeeseen liittyvät ohjeet, hakukriteerit ja -lomake löytyvät Liiverin nettisivuilta. Investoinnit rahoitetaan Liiverin strategiasta, jota rahoittavat maaseuturahasto ja alueen kunnat.

30.3.

Liiverin vuosiraportti 2021 julkaistu

Liiverin vuoden 2021 vuosiraportti on hyväksytty maaliskuun lopussa pidetyssä vuosikokouksessa.
Lue, mitä teimme vuonna 2021.


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje