Ajankohtaista

2.2.

Viestintäkoordinaattori haussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukseen

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus hakee maaseutuviestinnän koordinaattoria Seinäjoelle määräaikaiseen työsuhteeseen. Koordinaattorin päätehtäviin kuuluu vastata alueen CAP-suunnitelmaan liittyvästä viestinnästä ja sen kokonaisuuden koordinoinnista Leader-ryhmien, kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueiden sekä ELY-keskuksen kanssa. Koordinaattori vastaa myös alueellisen viestinnän toteuttamisesta ja kehittämisestä, järjestää tapahtumia ja koulutustilaisuuksia yhteistyössä alueellisen verkoston kanssa, luo ja vahvistaa toimijoiden verkostoa sekä räätälöi valtakunnallista viestintää vastaamaan alueen erityispiirteitä.

Tehtävän hoitaminen edellyttää strategista ajattelua ja näkemyksellisyyttä verkosto- ja viestintätyöhön. Tehtävässä vaaditaan ymmärrystä ja osaamista viestinnän tuloksellisuudesta sekä vahvaa, laaja-alaista ja ajantasaista osaamista viestinnän monikanavaisesta toteutuksesta. Myös eri viestintävälineiden ja ohjelmistojen laaja-alainen osaaminen sekä viestinnän sisällön tuottamisen taidot sosiaalisen median eri kanaville ovat tarpeellisia tehtävässä.

Lue työpaikan lisätiedot ja täytä hakemus 13.2. mennessä.

27.1.

Liiverin rahoituspotti jatkossakin yli miljoona euroa vuodessa

Päätös Kehittämisyhdistys Liiverin valinnasta Leader-ryhmäksi ja rahoitukseksi vuosille 2023–2027 on tullut! Liiverin kehittämisstrategia on maa- ja metsätalousministeriössä arvioitu erinomaiseksi. Valintakomitean mukaan strategia oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä; havainnollinen ja selkeä, sujuvasti kirjoitettu ja alueen näköinen. Laadukas strategia vaikuttaa myös rahoituksen määrään ja Liiveri saa jälleen hyvän rahapotin paikalliseen kehittämiseen. Julkinen rahoitus vuosille 2023–2027 on 5 673 200 euroa, mikä on hieman suurempi kuin edellisellä kaudella, kun verrataan vuosittain käytettävissä olevaan rahoitukseen.

Liiveri strategian tekoon osallistui laaja joukko alueen asukkaita, yhteisöjä ja yrittäjiä muun muassa vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla työpajoihin ja asiantuntijaryhmiin. Näin saatiin selville, mitä asioita asukkaat ja yritykset haluavat tulevien vuosien aikana kehittää. Valintakomitean mukaan osallistava prosessi oli erinomainen.

- Näin hyvää strategiaa emme olisi saaneet aikaan ilman aktiivista osallistumista, kiittää Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki. Tästä on hyvä jatkaa varsinaiseen strategian toteuttamiseen, mikä tarkoittaa hyvien hankkeiden ja yritystukien rahoittamista.

Liiverin kehittämisstrategia ohjaa paikallista kehittämistä Seinäjoen, Jalasjärven ja Ilmajoen alueilla. Liiverin alueen visiona on olla kulttuuristaan ylpeä innovatiivinen alue, jossa on tilaa tulevaisuudelle. Arvojensa mukaisesti Liiveri haluaa olla muun muassa innostava ja uudistava verkostomainen toimija. Strategiassa on neljä painopistettä, joiden mukaan kehittämistyötä tehdään.

Painopisteet ovat:
• Yhteisö – Kukoistamaan uudistumalla, avaimia yhteiseen tekemiseen
• Yritys – Uskalla niin onnistut, tehoja menestyksen moottoreille
• Nuori – Sinussa on tulevaisuus, tehdään se yhdessä
• Oppi – Ei ojaan kaada, kohti uutta tiedolla ja yhteistyöllä.

Nyt käynnistyvällä kaudella Suomessa toimii yhteensä 52 Leader-ryhmää. Leader-toimintaan julkista rahoitusta on yhteensä 230 miljoonaa, josta EU:n osuus on 43 prosenttia, valtion osuus 37 prosenttia ja kuntien osuus 20 prosenttia.

Haut aukeavat portaittain ennen kesää ja tukimuodot tulevat hieman muuttumaan viime kaudesta. Liiveri tiedottaa hakujen aukeamisesta heti, kun siitä on tarkempaa tietoa.

Lisätiedot:
Sinikka Koivumäki, toiminnanjohtaja
sinikka.koivumaki@liiveri.net, 040 513 1824

Tutustu Liiverin strategiaan täällä.

26.1.

Haemme Liiveriin viestintäassistenttia kesäksi

Tarjoamme monipuolisia viestintähommia, tukea ja yhdessä tekemistä, mutta myös itsenäisiä töitä. Pääset kurkistamaan työhön maaseudun kehittämisen parissa. Kesätyö Liiverissä on mahdollisuus kehittää osaamistasi ja haastaa itseäsi viestijänä. Tärkeää on hyvä asenne ja innostuva ote työhön. Työn itsenäisen luonteen ja toiminta-alueen laajuuden vuoksi odotamme, että sinulla on ajokortti ja oma auto käytössäsi.

Työ sopii sinulle, jos:
- olet helposti lähestyttävä ja haluat työskennellä ihmisten parissa niin yrityksissä kuin kylien yhteisöissä
- sinulla on osaamista valokuvaamisesta ja videoinnista ja myös editointitaitoja. Tekstin tuottaminen sujuu sinulta luontaisesti.
- olet digitaalisissa kanavissa kuin kotonasi
Työn alkaminen on soviteltavissa touko-kesäkuulle ja sen kesto on 3–4 kuukautta. Toimistomme sijaitsee Ilmajoella, mutta työtä on mahdollista tehdä osittain myös etänä ja joustavasti.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, CV sekä mahdolliset 1–3 työnäytettä 10.2.2023 mennessä osoitteeseen: hakemus(a)liiveri.net.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä (ensisijaisesti sähköpostitse):
Toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki
sinikka.koivumaki(a)liiveri.net
p. 040 513 18 24

23.1.

Toiveistanne: henkilökohtaista neuvontaa ja sähköistä viestintää

Uusi rahoituskausi käynnistyy vuonna 2023. Liiverin asiakkaat toivovat eniten saavansa henkilökohtaista neuvontaa uusien hankehakemusten valmisteluun Liiveristä. Lisäksi asiakkaat toivoivat tietoiskuja sosiaaliseen mediaan ja nettisivujen opastekstejä. Korkealla toiveissa olivat myös teemakohtaiset aktivointitilaisuudet. Otamme toiveenne huomioon viestinnän ja tilaisuuksien suunnittelussa.

Asiakkaidemme toiveet uuden kauden käynnistymisen tukemisesta kävivät ilmi vuosittaisesta asiakastyytyväisyyskyselystämme. Kysely toteutettiin vuoden vaihteessa. Se lähetettiin sähköpostilla lähes 150 asiakkaalle ja saimme yhteensä 30 vastausta. Vastausten mukaan 90 % vastaajasta suosittelee Liiverin rahoitusta muille ja asiakaspalvelun kouluarvosana oli 8,9. Pääosa annetusta palautteesta oli kiittävää, mutta saimme myös hyviä kehittämisehdotuksia. Kiitos kaikille vastanneille!

Jos sinulla on mielessä alustava hankeidea, ole yhteydessä Liiverin asiantuntijoihin. Kehitellään ideaa eteenpäin ja Leader-rahoitukseen kasvokkain, Teamsilla, puhelimessa tai sähköpostilla. Ota somekanavamme seurantaan (Facebook, Instagram, LinkedIn). Julkaisemme siellä ja kevään aikana uudistettavilla nettisivuilla tiedot hakujen käynnistymisestä yms. Olemme mukana mm. Minustako yrittäjä? -tilaisuuksissa ja järjestämme Juuret ja siivet -strategian painopisteiden mukaisia teematilaisuuksia kauden käynnistyttyä. Tule mukaan!

4.1.

Seinäjokelaiset päättävät 200 000 euron asukasbudjetista

Asukasbudjetti on Seinäjoen kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia.

Asukasbudjetin teemana on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Ideointi on avoinna meidan.seinajoki.fi-sivustolla 31.1.2023 saakka. Ideoinnissa tulee osallistaa lapsia ja nuoria. Ideat voivat liittyä esimerkiksi kylien ja kaupunginosien toimivuuden, vapaa-ajan mahdollisuuksien, tapahtumien, viihtyisyyden, elinvoimaisuuden, ympäristön turvallisuuden tai yhteisöllisyyden lisäämiseen lasten ja nuorten näkökulma huomioiden. 

Kevään 2023 yhteisötreffit järjestetään tänä vuonna Asukasbudjetti-ideointiklinikoiden merkeissä.

Ideointiklinikat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa voit jatkojalostaa ideoitasi Seinäjoen kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!

Ideointiklinikat:
10.1. Ylistaron monipalvelukirjasto, Kaukola-auditorio, klo 17-19, Kaukolanraitti 5
12.1. Seinäjoen pääkirjasto Apila, Jaaksi-sali, klo 16-19, Alvan Aallon katu 14
18.1. Peräseinäjoen Terästalo, valtuustosali, klo 17-19, Keikulinkuja 11
26.1. Nurmon kirjasto, Nurmo-sali, klo 17-19, Nurmontie 7

Lue lisää Seinäjoen kaupungin tiedotteesta.

 

20.12.

Hyvää joulua!

Liiveri kiittää asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja kollegoja kuluneesta vuodesta. Jatketaan yhdessä eteenpäin – ideoille juuret ja unelmille siivet!

Liiverin väki lomailee pääosin viikot 51 ja 52.

14.12.

Tällä hetkellä rahoitusta ei voi hakea

Tällä hetkellä rahoitusta uusiin hankkeisiin ei voi hakea. Uuden rahoituskauden hakujen aukeamisesta ja tukiehdoista tiedotetaan erikseen. Alkuvuodesta 2023 hakeminen ei vielä ole mahdollista.

25.11.

Uusia nuorisojaostolaisia

Liiverin nuorisojaosto kokoontui Herralassa keskiviikkona 23.11. Uusina jaoston jäseninä aloitti Ilmajoelta Elli Aro, Jenni Päivärinta ja Laura Niemi sekä Seinäjoelta Veera Bohjanen.

Nuorisojaostosta voit lukea lisää täältä. 

28.10.

Liiverin kyläasiantuntija jää eläkkeelle

Yli kymmenen vuoden ajan kyläasiantuntijana toiminut Irma Kortesuo jää eläkkeelle lokakuun lopussa. Irma ehti toimia Liiverissä neljän eri kylähankkeen vetäjänä.

Kylille III –hanke jatkuu ensi kesään saakka ja Liiverissä kyläasiantuntijan tehtävissä aloittaa agrologi Anne Palohuhta tammikuussa 2023.

Lue Irman haastattelu Liiverin blogista.

1.9.

Vuoden viimeinen hankkeista päättävä kokous

Vuoden viimeinen hankkeista päättävä kokous järjestetään tiistaina 4.10. Hakemukset tulee olla Hyrrässä 23.9. mennessä. Tarvitsetko apua hakemuksen kanssa? Ole yhteydessä erittäin matalalla kynnyksellä Sinikkaan (yritystuet) 040 513 1824 tai Telleen (hankkeet) 040 579 0615. Lokakuun kokouksen jälkeen tulee pieni katko Leader-rahoituksen jakoon. Uudet rahat saadaan käyttöön 2023.


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje