Ajankohtaista

19.6.

Liiverin toimisto lomailee 15.-28.7.

Hakemukset saa vireille Hyrrässä myös loma-aikana. 

27.5.

Tulossa satsauksia energiatehokkuuteen

Yhteensä yhdeksän yhdistystä haki rahoitusta investointeihin, jotka kohentavat turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi sydäniskurit, poistumisvalot sekä ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit.

- Jokainen euro pois yhteisten kokoontumistilojen lämmityskuluista on säästö, jonka yhdistykset voivat käyttää varsinaiseen toimintaan. Alueemme yhdistykset kokoavat myös paljon ihmisiä yhteen. Siksi on tärkeää, että turvallisuusasiat ovat kunnossa, toteaa kyläasiantuntija Irma Kortesuo Liiveristä.

Liiveri maksaa investoinnin kustannuksista 65 prosenttia. Hallitus päättää rahoitettavat hankkeet kokouksessaan 11.6.

27.5.

Nuoriso-Leader lisää uskoa vaikuttamismahdollisuuksiin

Liiveri on rahoittanut jo 60 nuorten suunnittelemaa, toteuttamaa ja rahoittamaa projektia. Kyselyn mukaan projektit ovat lisänneet nuorten uskoa omiin vaikuttamismahdollisuuksiin. Kevään 2019 Nuoriso-Leader-haussa rahaa saivat: 

 • Ottiilia Mäntykoski, Peräseinäjoki: Estekalusto kylän yhteiskäytössä olevalle ratsastuskentälle
 • Ilkan partiolaiset, Ilmajoki: Lapetikkaat katolle
 • Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulun oppilaskunnan hallitus, Seinäjoki: Koripalloteline koulun pihalle
 • Ilvesjoen nuorisoseura, Jalasjärvi: valaistusjärjestelmä näytelmiä varten
 • Beryllit, Jalasjärvi: Voimistelukuminauhat joukkueiden käyttöön
 • Peräseinäjoen nuorisotalon nuoret, Seinäjoki: Uudet kaiuttimet ja mikseri 
27.5.

20 nuorta osaajaa saa töitä

Nuorten mielenterveyttä edistävä "Summer bucket list" sekä muut mielenkiintoiset kokeilut käynnistyvät kesällä kahdessatoista paikallisessa yhdistyksessä Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä. Liiveri mahdollistaa kehittämistyön maksamalla kahdenkymmenen nuoren palkan.

Tukea Liiveristä saivat:

 • FinFami Etelä-Pohjanmaa: Nuori suunnittelee ja toteuttaa tubettamalla "Bucket listin", jossa esitellään toiminta-alueen virkistys- ja harrastuspaikkoja nuorten näkökulmasta. Sisällössä painotetaan mielenterveyden edistämisen näkökulmaa. 
 • Hanhikosken kyläseura: Nuori suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa kesäkerhon lapsille ja järjestää lapsiperheille soveltuvia tapahtumia.
 • Jalasjärven 4H-Yhdistys: Palkataan kaksi nuorta auttamaan vanhuksia ulkoilemaan ja pitämään heille seuraa. Kohteena ovat koti- ja laitoshoidossa olevat ikäihmiset. 
 • Lakeuden Elämysliikunta: Palkataan kaksi nuorta, joista toinen kehittää tiedotustoimintaa ja toinen luonto-ohjausta. Tarkoituksena on suunnitella muun muassa luontoretkien ohjelmapaketit ja kokeilla ryhmäretkien järjestämistä.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ilmajoen yhdistys: Palkataan kaksi nuorta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat neljä Päivä Maatilalla -tapahtumaa yhdessä paikallisten maaseutuyrittäjien kanssa. Lisäksi nuoret toteuttavat kesän 2019 teemaan liittyvän someprojektin.
 • Peräseinäjoen Viitalan Nuorisoseura: Nuori toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyn, jonka pohjalta suunnittelee toimintaa. Lisäksi nuori järjestää kesätoimintaa lapsille ja nuorille, kehittää yhdistyksen viestintää sekä mahdollisesti järjestää lyhyen kansainvälisen leirin.
 • Rasti-Jussit: Palkataan nuori modernisoimaan tulospalvelu ja toteuttamaan toiminto, jolla saadaan tulokset reaaliaikaisena seuran www-sivulle. Lisäksi nuori opastaa ja kouluttaa seuran väkeä käyttämään järjestelmää.
 • Rytmi-Instituutin Kannattajayhdistys: Palkattava nuori suunnittelee ja toteuttaa musiikkiaiheisten podcastien tekemisen nettiin. 
 • Seinäjoen 4H-yhdistys: Nuori suunnittelee ja toteuttaa kesäleirejä ja kerhoja, joiden sisältö perustuu tiedon lisäämiseen ruuan alkuperästä. Lisäksi nuori kehittää kesäleirien ja kerhojen somemarkkinointia.
 • Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistys Selmu: Palkataan kaksi nuorta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat pääsymaksuttomia tapahtumia Itikanmäelle ja/tai Rytmikorjaamon alueelle. Toteutetaan kolmen suuremman tapahtuman sarja sekä lisäksi kevyesti toteutettavia ja yllättäviä tapahtumia.
 • Seinäjoen Seudun Urheilijat: Palkataan kaksi nuorta, "liikuttaja" ja "somettaja". Liikuttaja osallistuu uusien harrasteryhmien suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä kartoittaa mahdollisia urheiluseurojen yhteistyöprojekteja. Somettaja kehittää seuran toimintaa kokeilemalla ja etsimällä uusia viestintätapoja ja -kanavia.
 • Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit: Palkataan nuori suunnittelemaan ja toteuttamaan uudenlaisia ja erilaisia liikuntapäiviä sekä leirejä ja tapahtumia
   

Lisätietoja Sinikka Koivumäki, puh. 040 513 1824

24.4.

Yleishyödylliset investoinnit Liiveristä 2019

Liiveristä voi hakea tukea yleishyödyllisiin investointihankkeisiin Turvallisuus ja energia -teemahankkeesta ja itsenäisinä hankkeina.

Turvallisuus ja energia -teemahankkeen haku päättyy 15.5.2019. Lisätietoja tästä.

Itsenäisten hankkeiden haku päättyy 15.8. Lisätietoja tästä.

18.4.

Järjestömarkkinat -kiertue toukokuussa

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä. Tempausten järjestelyihin on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli 110 järjestöä. Kevään kierroksella tuodaan esille järjestötoiminnan kirjoa ja monipuolisia osallistumisen mahdollisuuksia.

Ohjelmassa mm:

Karaokea, tanssi- ja musiikkiesityksiä, kuulon testausta ja muita hyvinvointimittauksia, liikuntavinkkejä ja bocciaa. Tapahtumissa  myös tietoa ja esittelyjä osallistumismahdollisuuksista. Lapsille leikkejä ja kilpailuja.

Liiverin alueen tapahtumat:

Kurikka 14.5., Ilmajoki 16.5. ja Seinäjoki 18.5.

 

   

 

28.3.

Liiverin vuosi 2018

Liiverin vuosiraportti summaa mitä vuodessa saatiin aikaan. Lue >>

28.3.

Erikooset emännät palkittiin Liiverin vuosikokouksessa

Leader Liiveri on vuosikokouksessaan palkinnut Erikooset emännät hyvästä kehittämistyöstä. Erikooset emännät on neljän seinäjokisen naisen yritysryhmä, jossa opitaan ja oivalletaan yhdessä. Lisäksi kokouksessa valittiin uusia varajäseniä hallitukseen. Hallitukseen nimettiin Minna Tuohisto-Kokko Ilmajoelta, Karri Kallio Seinäjoelta, Anne-Mari Tullila Nurmosta sekä Anniina Rintamäki Ylistarosta.

Yritysryhmän taustalla vaikuttavat Jenni Kaustinen (Design Kaje), Arja Vekola (Tmi A.V. Sisustuspaja, Aunen Aitat), Kaisa Loppi (Tilausravintola Itämäen talo, Kaisan keittiö), Marjo Lyyluoma (Aamiaismajoitus Tapanila) sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

– Hanke on loistava esimerkki siitä, miten pienet yritykset ja ammattikorkeakoulu voivat aidosti oppia yhdessä sekä tukea omaa ja toistensa kehittymistä, Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki kehuu.

25.1.

Liiveri hakee kansainvälistymis-koordinaattoria

Vastaat meillä Liiveri-Skaraborg-hankkeen toteutuksesta. Toimenkuvaasi kuuluu tiivistää Liiverin ja Skaraborgin alueen toimijoiden yhteistyötä erityisesti nuoriin, kyliin, taiteeseen ja lähiruokaan liittyen. Tehtävänäsi on suunnitella ja organisoida yhteisöjen ja yksittäisten yrittäjien opintomatkoja Ruotsiin ja järjestää vastaavia opintomatkoja aluellemme ruotsalaisille kumppaneillemme. Ruotsi -yhteistyön lisäksi olet yhdistyksemme kansainvälistymisasioiden asiantuntija ja aktivoit paikallisia yhdistyksiä ja muita organisaatioita kansainvälistymään. Tehtäviisi kuuluu lisäksi kylien kehittämiseen ja viestintään liittyviä toimenpiteitä.

Toivomme sinulta korkeakoulututkintoa, Leader- ja/tai hanketyön tuntemusta sekä kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Tykkäät organsioida ja osaat viestiä sekä suomeksi että englanniksi ja ruotsiksi. Yritys- ja yhdistystoiminnan tuntemus luetaan eduksi.

Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.3. jatkuen kesäkuuhun 2020. Työaika 80% vuoden 2019 loppuun ja sen jälkeen min. 50%.

Tehtävän menestyksekäs hoito vaatii oman auton käyttömahdollisuutta ja valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824 tai sinikka.koivumaki@liiveri.net

Hakemukset osoitteeseen info@liiveri.net 7.2.2019 mennessä.

18.12.

Kasvua viennistä?

Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven yrittäjillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus laittaa yrityksensä vientikuntoon. Lähde mukaan yritysryhmähankkeeseen, joka räätälöidään tarpeidesi pohjalta.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

 • saat valmiudet viennin aloittamiseen ja kasvattamiseen.
 • saat kontakteja vientimarkkinoilla toimiviin potentiaalisiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin kuten jälleenmyyjiin, agentteihin tai edustajiin.
 • Tuki on 75 %. Siten yrityksille jää maksettavaksi vain 25 % toimenpiteiden kustannuksista.
 • Rahoitusta haetaan Liiveristä, hankebyrokratian hoitaa Sedu. 

Lisätietoja:

Sinikka Koivumäki, Liiveri
040 513 1824
sinikka.koivumaki@liiveri.net
 

Satu-Maarit Sivula, Sedu
040 539 9968
satu-maarit.sivula@sedu.fi


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje