Ajankohtaista

24.1.

Liiveriin kesätöihin!

Mielenkiintoinen kesä nuorten, tapahtumien ja maaseudun kehittämisen parissa? Kehittämisyhdistys Liiveri ry hakee työntekijää 3–4 kuukaudeksi kesälle 2022. Työn voi aloittaa jo toukokuussa. Toimistomme sijaitsee Ilmajoella, mutta työtä on mahdollista tehdä osittain myös etänä ja joustavasti.

Työ sopii sinulle, jos:
• olet helposti lähestyttävä ja haluat työskennellä ihmisten kanssa, erityisesti nuorten parissa
• sinulla on kokemusta nuorten ohjaamisesta tai esimerkiksi työpajojen vetämisestä
• olet kiinnostunut kansainvälisyydestä ja pystyt työskentelemään myös englanniksi

Tarjoamme monipuolisen työn tapahtumien, leirien ja työpajojen suunnittelijana ja toteuttajana. Lisäksi tarjoamme tukea ja yhdessä tekemistä sekä kurkistuksen työhön maaseudun yhteisöjen kehittämisen parissa. Kesätyö Liiverissä on mahdollisuus kehittää osaamistasi, päästä toteuttamaan mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia.
Arvostamme soveltuvaa koulutusta, esim. kasvatus-, nuoriso-, sosiaali- tai kulttuurialalta. Otamme huomioon myös alan opiskelijat. Lisäksi eduksi katsotaan erilaisten some-kanavien ymmärrys ja hallinta. Tärkeintä on kuitenkin asenne ja innostuva ote työhön.

Työn itsenäisen luonteen ja toiminta-alueen laajuuden vuoksi odotamme, että sinulla on ajokortti ja oma auto käytössäsi. Olet valmis tekemään tarvittaessa töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Lähetä vapaamuotoinen hakemus, CV sekä mahdolliset 1–3 työnäytettä 13.2.2022 mennessä osoitteeseen: hakemus@liiveri.net.

Lisätietoja (ensisijaisesti sähköpostitse):
Osallisuussuunnittelija Noora Riippi
Noora.riippi@liiveri.net
P. 050 466 5015

20.12.

Liiverin loppuvuoden aukiolo

Liiverin toimisto on lomailee 23.12.-31.12. välisen ajan. Meitä tavoittaa taas maanantaista 3.1.2022 alkaen.

14.12.

Luottavaisin mielin kohti vuotta 2022

Etelä-Pohjanmaalla on iät ajat haettu Liiveristä tarpeellisia työkaluja monenlaiseen tekemiseen. Leader Liiverin työkalut ovat rahoitusta, jolla luodaan uutta ja parannetaan vanhaa. Ja kun kysyt, mitkä kolme asiaa nostaisit menneeltä vuodelta esiin, niin ne ovat tässä: Uusi karuselliviljelyinnovaatio otti aimo harppauksia eteenpäin ja voipa olla, että joulun aikaan jossain pöydässä tarjoillaan jo tuoreita, kotimaisia mansikoita. Korona-aika toi esiin alueemme heikon valokuitutilanteen. Parannusta on jo toki viime vuosina tapahtunut, mutta joulupukille lähetämme toiveen, että laajakaistan saatavuus yhä paranee ja reuna-alueille löytyisi myös julkista rahoitusta rakentamiseen. Nuorisojaosto, Liiverin oma innovaatio 10 vuoden takaa, on voimissaan. Kymmenvuotisjuhlat siirtyivät ensi vuoteen, mutta juhlavuoden kunniaksi Nuori Yrittäjyys -tuki avattiin haettavaksi.

Ilmastotekoja, kansainvälistymistä, valokuitua

Ensi vuonna työ Liiverin omien hankkeiden osalta jatkuu tärkeiden teemojen parissa. Ilmastoviisas -teemahankkeet toteutuvat ensi kevään ja kesän aikana. Nuoret kehittäjinä -kokonaisuus palkkaa nuoria suunnittelemaan yhdistyksiin nykyistä ekologisempia ratkaisuja sekä tiedottamaan ilmastonmuutoksesta. Investointihanke tavoittelee pienempää hiilijalanjälkeä, energian säästämistä sekä edistää luonnon monimuotoisuutta.

Kylille-hankkeessa panostetaan kylien turvallisuussuunnitteluun. Kylillä tehdään turvallisuussuunnitelmat oman kylän arjen turvan sujuvoittamiseksi sekä poikkeusoloihin varautumiseksi. Turvallisuussuunnitelmat pyritään saamaan osaksi kuntien hyvinvointi- ja turvallisuussuunnittelua. Ensi vuonna edistetään myös kylien asukkaiden digitaitoja sekä järjestetään tilaisuuksia muun muassa hyvinvointiin, paikalliskulttuuriin sekä kiertotalouteen liittyen.

Hienosti käynnistyneen Vauhtia valokuituun -hankkeen infotilaisuudet jatkuvat ensi vuonna. Infotilaisuuksissa tiedotetaan ja aktivoidaan kyliä ja yhteisöjä valokuidun tuomista eduista ja tarvekyselyn avulla kartoitetaan mahdollisia investointikohteita ja opastetaan rahoituksen haussa.

Liiverin Nuorisojaoston 10-vuotisjuhlaa vietetään helmikuussa. Kesällä 2022 toteutetaan kansainvälinen nuorten leiri, jonka teemana on nuorten vaikuttamisen keinot ja kestävä kehitys. Lisäksi kansainvälisen SaYouth-hankkeen kautta Liiverin alueen nuorille ja nuorten parissa työskenteleville tarjoutuu mahdollisuus lähteä mielenkiintoiselle opintovierailulle.

Koronasta eteenpäin – Leader-rahoituksen teemana

Vuonna 2022 haluamme tukea erityisesti sitä, miten menemme koronasta eteenpäin. Meillä on hyvin rahoitusta vielä vuodelle 2022, mutta arvio on, että alkusyksystä rahat ovat jo loppu. Joten nyt kannattaa olla asialla ja miettiä, millaista kehittämistä tarvitaan? Mitä vanhaa, hyvää, tulisi saada uudelleen käyntiin tai mitä uusia tarpeita ns. uusi normaali on nostanut esiin? Tuemme ensi vuonnakin niin yhteisöjä kuin yrityksiä alueen tarpeista lähtevissä kehittämistoimissa!

Aktiiviset yhdistykset, yrittäjät ja muut kehittäjät ovat jatkossakin edellytys sille, että Liiverin myöntämä euro poikii elinvoimaa alueelle! Lämmin kiitos kaikille Liiverin toiminnassa mukana olleille. Suuntaamme katseen luottavaisin ja odottavin mielin kohti alkavaa vuotta!

14.12.

Ideoita euroille -kampanja etenee

Ideoita euroille -kampanjan ensimmäinen vaihe toteutettiin maalis-toukokuussa 2021. Kampanjassa alueen asukkaat ideoivat millainen Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven tulisi olla tulevaisuudessa. Kampanjaan jätettiin yhteensä yli 180 ideaa tai ideakokonaisuutta ja niitä peukutettiin lähes 4600 kertaa. Tästä aktiivisuudesta suuri kiitos teille alueemme asukkaat ja toimijat!

Ideoita euroille -kampanjan tulokset on esitelty kuntajohdoille ja ne ovat käytettävissä kuntien omien strategioiden laadinnassa. Heti ensi vuoden alussa järjestämme tilaisuudet eniten peukkuja saaneiden ideoiden eteenpäin viemiseksi. Jalasjärvellä eniten kannatusta sai Lamminjärven alueen kehittäminen. Esittelemme ideoita kaikille kiinnostuneille torstaina 20.1.2022 Jalasjärvi-talolla. Samalla on tarkoitus miettiä, miten ideoita viedään yhdessä eteenpäin. Ilmajoella eniten peukkuja sai ulkokuntosali, jonka jatkoideoinnista on tulossa tapaaminen kaikille asiasta kiinnostuneille perjantaina 21.1.2022. Seinäjoella eniten ideoita ja peukutuksia tuli Kalajärven alueen kehittämiselle, mikä onkin paikkakunnan helmi. Miten Kalajärven aluetta tulisi kehittää? Siitä on tulossa tilaisuus myöhemmin keväällä.

Kampanja ja kehittämisillat liittyvät Liiverin seuraavan toimintakauden strategian tekoon, jonka ensimmäinen vaihe on nyt takana. Haemme uutta rahapottia ja Leader-ryhmästatusta uudelle ohjelmakaudelle kaksivaiheisen haun kautta. Liiveri sai hyvän palautteen haun ensimmäisestä vaiheesta, jossa kuvattiin sitä, miten toimimme ja millaisia tarpeita alueellamme on paikallisen kehittämisen näkökulmasta. Sen pohjalta on hyvä jatkaa haun toiseen vaiheeseen, joka kestää kevään 2022. Silloin laadimme varsinaisen kehittämisstrategian vuosille 2023–27. Laaditun strategian laatuun vaikuttaa se, miten hyvin saamme asukkaita mukaan strategian tekoon. Laatu puolestaan vaikuttaa saatavan rahapotin määrään.

Strategian laadintaan tarvitsemme jälleen teidän asukkaiden ja toimijoiden aktiivista osallistumista, jotta saamme kirjattua tärkeät kehittämiskohteet suunnitelmaan ja niiden toteuttamiseen mahdollisimman hyvän rahoituksen!

29.9.

Niko Luokkakalliolle Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininta

Jalasjärveläinen Niko Luokkakallio sai Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininnan keskiviikkona 29.9. järjestetyssä Suomen Kylät ry:n  -etäpalkintogaalassa. Tilaisuus järjestettiin valtakunnallisen Maaseutuparlamentin yhteydessä Kurikassa.

Jokipiin Nuorisoseura ry:n näytelmäkerhon ohjaajana toiminut  ja kerhon toiminnasta vastannut Niko Luokkakallio on ollut nuorisoseuran toiminnassa mukana vuodesta 2016 lähtien. Lisäksi hän on vastannut Nuorisoseurantalo Alasen varauksista sekä netti- ja Facebook-sivujen ylläpitämisestä. Leader Liiverin nuorisojaostoon hän on kuulunut vuosien 2018–2021 ajan.

Jokipiin Nuorisoseuran ja Jokipii-Ahon kyläyhdistyksen johtokuntiin vuodesta 2018 asti kuulunut Luokkakallio kertoo oppineensa paljon yhdistystoiminnassa mukana olemisen kautta. 

”Tutuksi ovat tulleet nettisivujärjestelmät, äänentoistolaitteisto, yhdistyksen hallintoasiat sekä yhdistystukien hakuprosessit.”

Myös suurten tapahtumien järjestämisestä on kertynyt kokemusta perinteisten Jokipiin Maalaismarkkinoiden myötä.

Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininnan saaminen tuntuu Luokkakalliosta hyvältä.

”Siitä tietää, että omaa työpanostani yhdistystoiminnassa arvostetaan.”

20-vuotiaan Niko Luokkakallion työn jälkeen yhdistyksissä on oltu selvästi tyytyväisiä, sillä hänelle on tarjottu jopa yhdistysten puheenjohtajan paikkaa. Toistaiseksi hän on pestistä kuitenkin kieltäytynyt tänä syksynä alkaneiden luokanopettajan opintojen vuoksi.

Luokkakallio kannustaa erityisesti nuoria osallistumaan yhdistystoimintoihin, sillä useiden yhdistysten aktiivisimmat jäsenet alkavat ikääntymään. Erityisesti hän on huolissaan pienien kylien yhdistyksistä, joiden toiminta jäsenten vähentymisen myötä saattaa olla vaakalaudalla.

”Mikäli on kiinnostusta liittyä jonkin yhdistyksen toimintaan, kannattaa rohkeasti nypätä yhdistyksen väkeä hihasta.”

 Luokkakallio muistuttaa, että yhdistystoiminnassa ei ole pakko ottaa osakseen suurta vastuutehtävä, vaan voi osallistua erilaisten projektien tiimoilta esimerkiksi talkootyöhön.

Lue lisää kaikista Suomen Kylät ry:n palkitsemista  paikallistoimijoista.

28.9.

Liiverin ylimääräinen kokous 5.10.2021

Liiverin ylimääräinen kokous pidetään 5.10. klo 17 Liiverin toimistolla (Könnintie 27A) sekä Teams-yhteydellä. Teams-kokoukseen ilmoittautuminen 4.10. mennessä osoitteeseen toimisto@liiveri.net. Asialistajlla sääntöjen täsmentäminen.

Esityslista

Sääntömuutos

20.9.

Ilmastoviisas - nuoret kehittäjinä -teemahanke

Ilmastoviisas—nuoret kehittäjinä teemahankkeen haku 20.9.-24.10.2021.

Lisätietoja

10.9.

Haemme sisällöntuottajaa

Oletko idearikas tarinankertoja, joka hallitsee niin kirjallisen kuin visuaalisen viestinnän? Etsimme energistä ja innostunutta sisällöntuottajaa täydentämään osaavaa tiimiämme. Sinulta sujuu tekstin kirjoittaminen ja osaat myös kuvata ja tuottaa videoita. Omaat näkemystä kohderyhmäviestinnästä ja tiedät mistä kanavista heidät tavoitetaan. Osaat vetää itsenäisesti projekteja sekä kampanjoita ja haluat olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Some on sinulle arkipäivää, mutta myös virallisempi viestintä sujuu. Emme odota, että hallitset kaiken valmiiksi. Tärkeintä on, että olet aidosti kiinnostunut tarjotusta tehtävästä sekä toiminnastamme.


Työtehtäviisi kuuluu toimintamme tuloksista, vaikuttavuudesta ja merkityksestä viestiminen sekä erilaiset markkinointikampanjat. Kirjoitat eri kanaviin kehittämistyössä syntyneistä tuloksista, tuotat sisältöä sosiaaliseen mediaan ja teet haastatteluja, kuvankäsittelyä sekä graafista suunnittelua. Haluat tuoda osaamisesi myös tiimimme muiden työntekijöiden työn tueksi.

Toivomme sinulta

-soveltuvaa alan koulutusta
-kokemusta ja näkemystä sisällöntuotannosta
-hyvää kirjallista, kuvallista ja graafista taitoa, visuaalista silmää
-vahvaa sosiaalisen median ymmärrystä
-sopivasti luovuutta, analyyttisyyttä ja itsenäistä työskentelyotetta
-oman auton käyttömahdollisuutta
-mahdollisuutta ilta- ja viikonlopputyöhön

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä asiantuntevassa tiimissämme. Pääset mukaan paikalliseen kehittämistyöhön, jonka työn tulokset ovat kertomisen arvoisia.
Kiinnostuitko? Jätä hakemukseni, cv:si ja työnäytteesi 23.9.2021 mennessä osoitteeseen hakemus@liiveri.net. Kerro hakemuksessasi myös palkkatoiveesi. Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan jatkuen kaksi vuotta.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824 tai sinikka.koivumaki@liiveri.net.

Leader Liiveri toimii Ilmajoen, Seinäjoen ja Jalasjärven alueilla Leader-ryhmänä. Sen tarkoituksena on kannustaa alueen toimijoita paikalliseen kehittämiseen mm. myöntämällä hanke- ja yritystukia. Liiveri on toiminut Leader-ryhmänä jo vuodesta 1997. Liiverin toiminnasta vastaa yhdistyksen hallitus. Yhdistyksellä on kolme vakituista työntekijää: toiminnanjohtaja, taloussuunnittelija ja suunnittelija. Lisäksi Liiverin omissa projekteissa työskentelevät kyläasiantuntija, osallisuussuunnittelija sekä tietoverkkoasiantuntija. Toimipaikkamme sijaitsee Ilmajoella. Olemme osa valtakunnallista 54 ja kansainvälistä yli 3 000 Leader-ryhmän verkostoa.

3.6.

Liiverin kesä

Liiverin väki lomailee kesällä.  Parhaiten tavoitat meidät ennen juhannusta ja sitten taas elokuussa.  Toimisto-osoitteeseen toimisto@liiveri.net tulleisiin viesteihin vastataan mahdollisuuksien mukaan myös kesäaikana. 

Hallitus kokoontuu päättämään uusista hankkeista 1. tai 7.9. ja 5.10. Hakemus tulee olla Hyrrässä käsittelykunnossa noin kahta viikkoa ennen kokousajankohtaa. 

Aurinkoa ja iloa kesään!  Toivottavat Liiverin työntekijät ja hallitus

2.6.

Liiverille 180 uutta ideaa strategiatyön perustaksi!

Ideoita euroille -kampanja keräsi noin 180 ideaa tai ideakokonaisuutta, joita peukutettiin lähes 4600 kertaa.

Seinäjoella suosituimmaksi ideaksi nousi toive saada jokirannat kuntoon. Runsaasti tykkäyksiä saivat myös ideat toimivasta joukkoliikenteestä sekä omasta maauimalasta. Idea Kalajärven alueen ympärivuotisten toimintojen kehittämisestä sai myös paljon kannatusta.

Ilmajoella ylivoimaisesti eniten tykkäyksiä sai idea ulkokuntosalista. Kannatusta keräsivät myös ideat viinijuhlasta ja Jaakko Ilkan kiipeilypuistosta. Puistoalueen ja jokivarren kävelytien kehittäminen sekä harrastuspaikkojen luominen nuorisotilan lähelle keräsivät niin ikään paljon tykkäyksiä.

Jalajärvellä suosituimmaksi ideaksi kohosi uimahalli. Jalasjärvellä tykätyimpien ideoiden kärkeen nousivat myös Lamminjärven ja Kivistön alueiden sekä yleisesti jokivarren kehittäminen.

Kerätyt ideat on nyt luokiteltu ja niitä on hyödynnetty toukokuun lopussa päättyneessä ensimmäisen vaiheen haussa Leader-ryhmäksi vuosille 2023–2027. Ensi syksynä Liiveri järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa tilaisuudet suosituimpien ideoiden eteenpäin viemiseksi. Tilaisuuksista ja uuden kauden strategiatyön jatkosta tiedotetaan Liiverin kanavissa, joten pysy kuulolla!


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje