Ajankohtaista

29.9.

Niko Luokkakalliolle Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininta

Jalasjärveläinen Niko Luokkakallio sai Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininnan keskiviikkona 29.9. järjestetyssä Suomen Kylät ry:n  -etäpalkintogaalassa. Tilaisuus järjestettiin valtakunnallisen Maaseutuparlamentin yhteydessä Kurikassa.

Jokipiin Nuorisoseura ry:n näytelmäkerhon ohjaajana toiminut  ja kerhon toiminnasta vastannut Niko Luokkakallio on ollut nuorisoseuran toiminnassa mukana vuodesta 2016 lähtien. Lisäksi hän on vastannut Nuorisoseurantalo Alasen varauksista sekä netti- ja Facebook-sivujen ylläpitämisestä. Leader Liiverin nuorisojaostoon hän on kuulunut vuosien 2018–2021 ajan.

Jokipiin Nuorisoseuran ja Jokipii-Ahon kyläyhdistyksen johtokuntiin vuodesta 2018 asti kuulunut Luokkakallio kertoo oppineensa paljon yhdistystoiminnassa mukana olemisen kautta. 

”Tutuksi ovat tulleet nettisivujärjestelmät, äänentoistolaitteisto, yhdistyksen hallintoasiat sekä yhdistystukien hakuprosessit.”

Myös suurten tapahtumien järjestämisestä on kertynyt kokemusta perinteisten Jokipiin Maalaismarkkinoiden myötä.

Vuoden nuori paikallistoimija -kunniamaininnan saaminen tuntuu Luokkakalliosta hyvältä.

”Siitä tietää, että omaa työpanostani yhdistystoiminnassa arvostetaan.”

20-vuotiaan Niko Luokkakallion työn jälkeen yhdistyksissä on oltu selvästi tyytyväisiä, sillä hänelle on tarjottu jopa yhdistysten puheenjohtajan paikkaa. Toistaiseksi hän on pestistä kuitenkin kieltäytynyt tänä syksynä alkaneiden luokanopettajan opintojen vuoksi.

Luokkakallio kannustaa erityisesti nuoria osallistumaan yhdistystoimintoihin, sillä useiden yhdistysten aktiivisimmat jäsenet alkavat ikääntymään. Erityisesti hän on huolissaan pienien kylien yhdistyksistä, joiden toiminta jäsenten vähentymisen myötä saattaa olla vaakalaudalla.

”Mikäli on kiinnostusta liittyä jonkin yhdistyksen toimintaan, kannattaa rohkeasti nypätä yhdistyksen väkeä hihasta.”

 Luokkakallio muistuttaa, että yhdistystoiminnassa ei ole pakko ottaa osakseen suurta vastuutehtävä, vaan voi osallistua erilaisten projektien tiimoilta esimerkiksi talkootyöhön.

Lue lisää kaikista Suomen Kylät ry:n palkitsemista  paikallistoimijoista.

28.9.

Liiverin ylimääräinen kokous 5.10.2021

Liiverin ylimääräinen kokous pidetään 5.10. klo 17 Liiverin toimistolla (Könnintie 27A) sekä Teams-yhteydellä. Teams-kokoukseen ilmoittautuminen 4.10. mennessä osoitteeseen toimisto@liiveri.net. Asialistajlla sääntöjen täsmentäminen.

Esityslista

Sääntömuutos

20.9.

Ilmastoviisas - nuoret kehittäjinä -teemahanke

Ilmastoviisas—nuoret kehittäjinä teemahankkeen haku 20.9.-24.10.2021.

Lisätietoja

10.9.

Haemme sisällöntuottajaa

Oletko idearikas tarinankertoja, joka hallitsee niin kirjallisen kuin visuaalisen viestinnän? Etsimme energistä ja innostunutta sisällöntuottajaa täydentämään osaavaa tiimiämme. Sinulta sujuu tekstin kirjoittaminen ja osaat myös kuvata ja tuottaa videoita. Omaat näkemystä kohderyhmäviestinnästä ja tiedät mistä kanavista heidät tavoitetaan. Osaat vetää itsenäisesti projekteja sekä kampanjoita ja haluat olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Some on sinulle arkipäivää, mutta myös virallisempi viestintä sujuu. Emme odota, että hallitset kaiken valmiiksi. Tärkeintä on, että olet aidosti kiinnostunut tarjotusta tehtävästä sekä toiminnastamme.


Työtehtäviisi kuuluu toimintamme tuloksista, vaikuttavuudesta ja merkityksestä viestiminen sekä erilaiset markkinointikampanjat. Kirjoitat eri kanaviin kehittämistyössä syntyneistä tuloksista, tuotat sisältöä sosiaaliseen mediaan ja teet haastatteluja, kuvankäsittelyä sekä graafista suunnittelua. Haluat tuoda osaamisesi myös tiimimme muiden työntekijöiden työn tueksi.

Toivomme sinulta

-soveltuvaa alan koulutusta
-kokemusta ja näkemystä sisällöntuotannosta
-hyvää kirjallista, kuvallista ja graafista taitoa, visuaalista silmää
-vahvaa sosiaalisen median ymmärrystä
-sopivasti luovuutta, analyyttisyyttä ja itsenäistä työskentelyotetta
-oman auton käyttömahdollisuutta
-mahdollisuutta ilta- ja viikonlopputyöhön

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä asiantuntevassa tiimissämme. Pääset mukaan paikalliseen kehittämistyöhön, jonka työn tulokset ovat kertomisen arvoisia.
Kiinnostuitko? Jätä hakemukseni, cv:si ja työnäytteesi 23.9.2021 mennessä osoitteeseen hakemus@liiveri.net. Kerro hakemuksessasi myös palkkatoiveesi. Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan jatkuen kaksi vuotta.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824 tai sinikka.koivumaki@liiveri.net.

Leader Liiveri toimii Ilmajoen, Seinäjoen ja Jalasjärven alueilla Leader-ryhmänä. Sen tarkoituksena on kannustaa alueen toimijoita paikalliseen kehittämiseen mm. myöntämällä hanke- ja yritystukia. Liiveri on toiminut Leader-ryhmänä jo vuodesta 1997. Liiverin toiminnasta vastaa yhdistyksen hallitus. Yhdistyksellä on kolme vakituista työntekijää: toiminnanjohtaja, taloussuunnittelija ja suunnittelija. Lisäksi Liiverin omissa projekteissa työskentelevät kyläasiantuntija, osallisuussuunnittelija sekä tietoverkkoasiantuntija. Toimipaikkamme sijaitsee Ilmajoella. Olemme osa valtakunnallista 54 ja kansainvälistä yli 3 000 Leader-ryhmän verkostoa.

3.6.

Liiverin kesä

Liiverin väki lomailee kesällä.  Parhaiten tavoitat meidät ennen juhannusta ja sitten taas elokuussa.  Toimisto-osoitteeseen toimisto@liiveri.net tulleisiin viesteihin vastataan mahdollisuuksien mukaan myös kesäaikana. 

Hallitus kokoontuu päättämään uusista hankkeista 1. tai 7.9. ja 5.10. Hakemus tulee olla Hyrrässä käsittelykunnossa noin kahta viikkoa ennen kokousajankohtaa. 

Aurinkoa ja iloa kesään!  Toivottavat Liiverin työntekijät ja hallitus

2.6.

Liiverille 180 uutta ideaa strategiatyön perustaksi!

Ideoita euroille -kampanja keräsi noin 180 ideaa tai ideakokonaisuutta, joita peukutettiin lähes 4600 kertaa.

Seinäjoella suosituimmaksi ideaksi nousi toive saada jokirannat kuntoon. Runsaasti tykkäyksiä saivat myös ideat toimivasta joukkoliikenteestä sekä omasta maauimalasta. Idea Kalajärven alueen ympärivuotisten toimintojen kehittämisestä sai myös paljon kannatusta.

Ilmajoella ylivoimaisesti eniten tykkäyksiä sai idea ulkokuntosalista. Kannatusta keräsivät myös ideat viinijuhlasta ja Jaakko Ilkan kiipeilypuistosta. Puistoalueen ja jokivarren kävelytien kehittäminen sekä harrastuspaikkojen luominen nuorisotilan lähelle keräsivät niin ikään paljon tykkäyksiä.

Jalajärvellä suosituimmaksi ideaksi kohosi uimahalli. Jalasjärvellä tykätyimpien ideoiden kärkeen nousivat myös Lamminjärven ja Kivistön alueiden sekä yleisesti jokivarren kehittäminen.

Kerätyt ideat on nyt luokiteltu ja niitä on hyödynnetty toukokuun lopussa päättyneessä ensimmäisen vaiheen haussa Leader-ryhmäksi vuosille 2023–2027. Ensi syksynä Liiveri järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa tilaisuudet suosituimpien ideoiden eteenpäin viemiseksi. Tilaisuuksista ja uuden kauden strategiatyön jatkosta tiedotetaan Liiverin kanavissa, joten pysy kuulolla!

1.4.

Liiverin hallitus 2021 - 2022

Tarja Pienimäki valittiin jatkamaan Liiverin puheenjohtajana yhdistyksen vuosikokouksessa 30.3.2021. Pienimäki on ilmajokinen yrittäjä ja yhdistysaktiivi. Nyt alkaa hänen neljäs kautensa puheenjohtajana.

Hallitukseen uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Nurmoo-Seuran puheenjohtaja Leena Sjöstedt, Peräseinäjoen Pennihäät ry:n puheenjohtaja Sari Rintala ja Kurikan kaupungin controller Marjukka Kätevä. Uudeksi varajäseneksi valittiin Ilmajoen kunnanvaltuutettu Juha-Pekka Karvonen.

Hallituksessa jatkamaan valittiin varsinainen jäsen Jarmo Kallio Ilmajoelta ja varajäsenet Päivi Alaniska Seinäjoelta ja Janne Lehtinen Jalasjärveltä.

Liiverin hallituksessa on 12 varsinaista ja 12 varajäsentä. Katso koko hallitus: Liiverin hallitus 2021 - 2022

Tutustu Liiverin vuosikertomukseen 2020

31.3.

Osuuskunta Sopiva palkittiin Rohkeasti kasvuun -diplomilla

Liiverin hallitus on päättänyt kokouksessaan 9.3.2021 myöntää Rohkeasti kasvuun -diplomin Osuuskunta Sopivan yrittäjille Tiia ja Ilkka Hanhisalolle. Diplomi luovutettiin Liiverin vuosikokouksessa 30. maaliskuuta 2021.

Osuuskunta Sopiva valmistaa alihankintana naisten- ja lastenvaatteita tunnetuille brändeille ympäri Suomen. Yritys on viimeisen kolmen vuoden aikana investoinut rohkeasti. Investoinnit ovat tuoneet tullessaan merkittävää kasvua niin työntekijämäärään kuin liikevaihtoon. Kolme vuotta sitten yritys työllisti yrittäjän. Investoinnit moderneihin koneisiin ja laitteisiin mahdollistivat asiakas- ja työntekijämäärien kasvun. Kauppatien varressa olevat toimitilat jäivät pieneksi ja uudet, sopivat tilat löytyivät Mattilantien varresta Ilmajoelta.

Koronan aiheuttama suojavaatetarve toi keväällä 2020 yritykseen jälleen uuden vaiheen. Sopiva verkostoitui alueen muiden tekstiilialan yritysten kanssa ja ryhtyi valmistamaan suojatakkeja sairaaloille. Tämä toi tilapäisesti monta uutta työpaikkaa yritykseen ja liikevaihto moninkertaistui verrattuna kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen. Nyt suojavaatetilaukset ovat toistaiseksi päättyneet, mutta yhteistyö yritysten kanssa jatkuu. Yritykset ovat yhdessä lähteneet ratkaisemaan tekstiilialan työntekijäpulaa rekrykoulutuksella. Rohkeus ja innovatiivisuus jo lähes hävinneeksi luullulla tekstiilialalla on mainio esimerkki siitä, miten uudenlaisella ajattelulla luodaan menestyvää bisnestä. Yhteistyöllä ja verkostoitumalla saadaan ratkaistua asioita, joihin yksistään ei kenenkään resurssit riittäisi.

Osuuskunta Sopiva on aktiivisesti kehittänyt, kasvanut ja verkostoitunut alallaan. Hanhisalot ovat omalla toiminnallaan osoittaneet, että rohkeus ja innovatiivisuus saavat aikaan kasvua ja hyvinvointia alueelle. He ovat esimerkillisesti tehneet yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja pystyneet reagoimaan nopeasti ja joustavasti muuttuneisiin tilanteisiin.

- Olemme diplomista erittäin yllättyneitä ja iloisia. On mahtavaa huomata, että yrityksemme ideointia ja työpanosta arvostetaan tällä tavalla, Tiia ja Ilkka Hanhisalo kommentoivat.

Liiveri myöntää vuosittain diplomin esimerkillisestä kehittämistyöstä. Diplomilla nostetaan esiin Liiverin tukemana tehtävää kehittämistä ja hyviä käytännön tekemisen esimerkkejä.

22.3.

Haemme kahta asiantuntijaa Vauhtia valokuituun -hankkeeseen

Leader Liiverillä ja Leader Aisaparilla on avoinna asiantuntijan tehtävä valokuituhankkeiden aktivointiin.  Haemme kahta asiantuntijaa Vauhtia valokuituun -hankkeeseen.  Lisätietoja löydät tästä esitteestä.

16.2.

Formu Pop Up Jalasjärvellä keväällä 2021

Pop up -Formu tuo yrityspalvelut lähelle yrittäjää!

Muutaman vuoden ajan Kurikan kaupungin yrityspalvelut ovat järjestäneet kaikille ilmaisia Pop up -Formu tapahtumia Jalasjärvellä. Jalasjärven ABC:lle voi tulla käymään kuka tahansa yrittäjä tai yritystoiminnasta kiinnostunut henkilö. Pop up -toiminnasta vastaa yritysasiamies Jussi-Pekka Kurikka Formusta.  Paikalla on aina myös Liiverin edustaja ja mahdollisesti muitakin asiantuntijoita.  Jalasjärven Pop Upit ovat keväällä 2021 seuraavasti:

26.2., 26.3.(peruttu korona-tilanteen vuoksi), 23.4., 28.5. ja 18.6. klo 12-15.30.  TERVETULOA!

Lisätietoja Kurikan kaupungin sivuilta.

 


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje