Ajankohtaista

14.1.

Tervetuloa ideoimaan Matka-hankkeen klinikkalle 30.1.

Nyt on tilaisuus hakea uusia ideoita yhdistystoimintaan kotimaasta tai ulkomailta, sillä Liiveri rahoittaa yhdistysten opintomatkoja tänä- ja ensivuonna. 

Matka-hankkeen klinikka järjestetään torstaina 30.1. klo 18. Liiverin toimistolla. Klinikka on ideointipiiri, jossa yhdessä kehitellään opintoretkien tavoitteita ja sisältöjä. Klinikalla voi siis työstää omaa Matka-hanketta, verkostoitua sekä kuulla lisää hankkeen tuomista mahdollisuuksista. Tilaisuus on kaikille avoin.

Matka-hankkeesta voi hakea avustusta vähintään viiden hengen matkalle, jonka budjetti on 2500 -12000 €
Lisätietoja Liiverin nettisivuilta. Kysy lisää ja ilmoittaudu klinikalle: Paula Vannesluoma, puh. 050 466 5015 tai paula.vannesluoma@liiveri.net

17.12.

Ilvesjoki on vuoden kylä

Ilvesjoki on valittu vuoden eteläpohjalaiseksi kyläksi. Omatoiminen ja ajan hermolla oleva kylä on muun muassa rakennuttanut Leader-hankkeen avulla valokuituverkon. Liiveri onnittelee yhteistyökumppania.

– Ilvesjoki on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kylä voi olla aktiivinen, monipuolinen ja palvella hyvin asukkaitaan, vaikka matkaa keskuksiin on pitkästi, totesi Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso palkintoperusteluissa.

Lue lisää Eteläpohjalaiset kylät ry:n sivuilta 

 

Kuva uutiskirjeessä: I-Mediat

22.11.

Kyläasiantuntijan paikka auki

Leader Liiveri hakee Kylille III -hankkeeseen kyläasiantuntijaa. Kyläasiantuntijan tehtävänä on viedä eteenpäin seuraavia teemoja; osaava ja osallistava kylä, kiertotaloutta kylille, hyvinvoivat kylät ja arjen turvaa kylille.


Kyläasiantuntijalta edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, vahvaa alueen kylien ja paikallisyhteisöjen tuntemusta, valmiita verkostoja yhdistyksiin, kuntiin ja alueen muihin organisaatioihin sekä kokemusta ja näyttöä osallistavista kehittämistehtävistä.
Kuntien ja yhdistysten toimintaperiaatteiden tuntemus on tehtävän menestyksekkään hoitamisen edellytys. Lisäksi odotamme sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa. Hanketyökokemus on eduksi.


Arvostamme hyvää vuorovaikutustaitoa, yhteistyökykyä ja kykyä toimia sekä itsenäisesti että ryhmässä muiden kanssa. Lisäksi olet luova, omatoiminen ja innostut paikallisesta kehittämisestä. Tehtävä edellyttää oman auton käyttöä sekä joustavuutta työajoissa. Tehtävä täytetään hankepäätöksen varmistuttua, jolloin määräytyy myös työsuhteen kesto.  Työsopimus tehtäneen 30.6.2022 saakka. 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoivomuksineen 5.12.2019 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sinikka.koivumaki@liiveri.net tai tuomalla osoitteeseen Leader Liiveri, Könnintie 27, 60800 Ilmajoki merkillä "hakemus". 

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824.

Haastattelut 12.12.2019 Ilmajoella.  Hallitus päättää valinnasta 21.1.2020. 

20.11.

Viisi taideprojektia starttaa ensi vuonna

Muraali luistelukoppiin, taideteokset leikkipuistoon, muistot lauluiksi, taidetta elämysportaille, paikallishistorian tarinallistaminen… Viisi ennakkoluulotonta yhdistystä sai rahoitusta taitelijan palkkaamiseen:

  • MLL Jalasjärvi: Aukustipuistoon ja nuorisotalo Wilholan pihaan pysyvät kuvataideteokset lasten ja nuorten kanssa. Palkataan yksi tai kaksi taitelijaa työpariksi 3-4 kuukaudeksi.
  • Ilmajoen yrittäjät ry: Leikkipuiston tarinallistaminen historiasta ammentaen. Palkataan kolme taiteilijaa.
  • Kulttuuriyhdistys KoHo ry: Duo Ohoiva tallentaa rautatieläisten muistoja hoivakodeissa. Tarinoista tehdään lauluja sekä työstetään musiikkinäytelmä. Palkataan yksi geronomi sekä yksi teatteritaiteen maisteri kuukaudeksi.
  • Kyläseura Kaanaa ry: Palkataan ylistarolaislähtöinen taiteilija JP Köykkä, jonka vetämän työpajan tuloksena syntyy muraali luistinkopin seinään. Taitelija työskentelee kaksi kuukautta.
  • Lakeuden Elämysliikunta ry: Tehdään taidetta Käpälikön pihaan, esteettömälle lastenreitille, elämysportaille ja linnunpönttöpuistoon. Palkataan kolme taitelijaa.

 

Lisäksi Liiveri tukee nuorten palkkaamista seuraaviin yhdistyksiin:

  • Ilmajoen Rengonkyläseura ry: Rengon kyläseuran toiminnan, viestinnän sekä Ruissaaren vuosittaisen tapahtuman kehittäminen. Nuori palkataan kolmeksi kuukaudeksi.
  • Ilmajoen 4H yhdistys ry: Matalankynnyksen päiväleiritoiminnan kehittäminen ja suunnittelu 6-12 vuotiaille. Nuori palkataan neljäksi kuukaudeksi.

Liiverin hallitus valitsi kokouksessaan rahoitettavat projektit, mutta niille tehdään vielä laillisuustarkistus ELY-keskuksessa.

Lisätietoja: Telle Lemetyinen, puh. 040 579 0615 ja www.liiveri.net/btgoesart

20.11.

Osallistu Suomen suurimpaan kökkään

Miten askeleet saadaan kääntymään kohti lakeuksia myös tulevaisuudessa? Mistä löytyy seuraava sankaritarina? Etelä-Pohjanmaan liitto hakee ideakilpailulla ainutlaatuisia ehdotuksia maakunnan kehittämiseksi.

Yksi kampanjan keulakuvista on Wanha Markki, joka on Suomen ensimmäinen ja ainoa eläinten vanhainkoti. Kyseessä on kahden taiteilijan, Liisa-Cristiina ja Heikki Laaksosen, taiteilijakoti, jossa juhlitaan ensi vuonna 20-vuotista taivalta. Alussa ihmiset suhtautuivat asiaan epäillen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 

- Näin jälkikäteen ajateltuna sillä oli todella iso merkitys, että Liiveri uskoi ideaan ja lähti tukemaan meitä, muistelee Wanhan Markin isäntä Heikki Laaksonen.

Mihin ideaan pitäisi seuraavaksi uskoa? Ilmoita ehdotuksesi mukaan marraskuun loppuun mennessä osoitteessa www.epliitto.fi/ideakokka

18.9.

Teemahanke synnytti 11 uutta harrastuspaikkaa

Frisbeegolf Koskenkorvalle, paljasjalkapolku Kyrkösjärvelle, leikkikenttä Munakkaan... Ahkerien talkoolaisten ja Leader-rahoituksen yhdistelmä näytti jälleen voimansa. Lue lisää >>

18.9.

Enemmän irti älylaitteista

Liiveri järjestää syksyn aikana aikuisten digikahviloita yhteistyössä Ilmajoen, Kurikan ja Seinäjoen kansalaisopistojen kanssa. Maksuttomissa kahviloissa opitaan yhdessä käyttämään älylaitteita ja tietokonetta. Kahviloihin osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

16.9. klo 12 Huissin Urheilutalo, Ilmajoki

17.9. klo 12 Nopankylän kylätalo, Ilmajoki

19.9. klo 12 Toiskan kokoustilat, Ilmajoki

23.9. klo 12 Pojanluoman Seurala, Ilmajoki

24.9. klo 12 Munakan nuorisoseura, Ilmajoki

26.9. klo 12 Könnin kylätalo, Ilmajoki

1.10. klo 18 Kihniänkylän Sampola, Peräseinäjoki

3.10. klo 18 Kainaston nuorisoseura, Ylistaro

8.10. klo 18 Viitalankylän Sovintola, Peräseinäjoki

18.11., 25.11. ja 2.12. klo 18 Jokipiin Alanen, Jalasjärvi

19.11., 26.11. ja 3.12. klo 18 Keskikylän koulu, Jalasjärvi

20.11., 27.11. ja 4.12. klo 18 Koskuen kylätalo, Jalasjärvi

Lisätietoja Irma Kortesuolta: 050 551 0797.   

 

18.9.

Hae yrittäjävaihtoon Ruotsiin

Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen alkavat ja toimivat yrittäjät voivat hakea 3-5 päivän yrittäjävaihtoon, joka räätälöidään osallistujan tarpeiden mukaan.  Liiveri maksaa matkakulut. Lue lisää>>

19.6.

Liiverin toimisto lomailee 15.-28.7.

Hakemukset saa vireille Hyrrässä myös loma-aikana. 

27.5.

Tulossa satsauksia energiatehokkuuteen

Yhteensä yhdeksän yhdistystä haki rahoitusta investointeihin, jotka kohentavat turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi sydäniskurit, poistumisvalot sekä ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit.

- Jokainen euro pois yhteisten kokoontumistilojen lämmityskuluista on säästö, jonka yhdistykset voivat käyttää varsinaiseen toimintaan. Alueemme yhdistykset kokoavat myös paljon ihmisiä yhteen. Siksi on tärkeää, että turvallisuusasiat ovat kunnossa, toteaa kyläasiantuntija Irma Kortesuo Liiveristä.

Liiveri maksaa investoinnin kustannuksista 65 prosenttia. Hallitus päättää rahoitettavat hankkeet kokouksessaan 11.6.


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje