Ajankohtaista

25.1.

Liiveri hakee kansainvälistymis-koordinaattoria

Vastaat meillä Liiveri-Skaraborg-hankkeen toteutuksesta. Toimenkuvaasi kuuluu tiivistää Liiverin ja Skaraborgin alueen toimijoiden yhteistyötä erityisesti nuoriin, kyliin, taiteeseen ja lähiruokaan liittyen. Tehtävänäsi on suunnitella ja organisoida yhteisöjen ja yksittäisten yrittäjien opintomatkoja Ruotsiin ja järjestää vastaavia opintomatkoja aluellemme ruotsalaisille kumppaneillemme. Ruotsi -yhteistyön lisäksi olet yhdistyksemme kansainvälistymisasioiden asiantuntija ja aktivoit paikallisia yhdistyksiä ja muita organisaatioita kansainvälistymään. Tehtäviisi kuuluu lisäksi kylien kehittämiseen ja viestintään liittyviä toimenpiteitä.

Toivomme sinulta korkeakoulututkintoa, Leader- ja/tai hanketyön tuntemusta sekä kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Tykkäät organsioida ja osaat viestiä sekä suomeksi että englanniksi ja ruotsiksi. Yritys- ja yhdistystoiminnan tuntemus luetaan eduksi.

Tehtävä on määräaikainen ja alkaa 1.3. jatkuen kesäkuuhun 2020. Työaika 80% vuoden 2019 loppuun ja sen jälkeen min. 50%.

Tehtävän menestyksekäs hoito vaatii oman auton käyttömahdollisuutta ja valmiutta ilta- ja viikonlopputyöhön.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki, p. 040 5131824 tai sinikka.koivumaki@liiveri.net

Hakemukset osoitteeseen info@liiveri.net 7.2.2019 mennessä.

18.12.

Kasvua viennistä?

Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven yrittäjillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus laittaa yrityksensä vientikuntoon. Lähde mukaan yritysryhmähankkeeseen, joka räätälöidään tarpeidesi pohjalta.

Miksi kannattaa lähteä mukaan?

  • saat valmiudet viennin aloittamiseen ja kasvattamiseen.
  • saat kontakteja vientimarkkinoilla toimiviin potentiaalisiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin kuten jälleenmyyjiin, agentteihin tai edustajiin.
  • Tuki on 75 %. Siten yrityksille jää maksettavaksi vain 25 % toimenpiteiden kustannuksista.
  • Rahoitusta haetaan Liiveristä, hankebyrokratian hoitaa Sedu. 

Lisätietoja:

Sinikka Koivumäki, Liiveri
040 513 1824
sinikka.koivumaki@liiveri.net
 

Satu-Maarit Sivula, Sedu
040 539 9968
satu-maarit.sivula@sedu.fi

31.10.

Ilvesjoen valokuitu Euroopan kärkikolmikossa

Ilvesjoella tilataan parhaillaan lentolippuja Brysseliin, sillä kyläläisten rakentama valokuituverkko on valittu kolmen finalistin joukkoon EU:n projektikilpailussa. Palkinnon luovuttaa maatalouskomissaari marraskuun 19. päivä järjestettävässä juhlaseremoniassa. Nyt peukut pystyyn, että voitto osuu kohdalle! 

31.10.

Liiveri palvelee nyt myös chatissa

Pois hankerahoituksen turha mystifiointi, tervetuloa matalankynnyksen asiakaspalvelu: Liiveri vastaa jatkossa kysymyksiinne myös nettisivuiltamme löytyvän chatin kautta. Jos siis pohdit, voisitko toteuttaa ideasi Liiverin rahoituksella, tai mielenpäälläsi on jotain muuta hankemaailmaan liittyvää, pistä viestiä! 

12.9.

Varautuminen esillä turvallisuuspäivissä

Liiveri järjestää kylien asukkaille tilaisuuksia, joissa pohditaan yhdessä viranomaisten kanssa, mikä voisi olla vapaaehtoisten rooli häiriötilanteissa. Kiertue alkaa 6.10.2018 Ilmajoen paloasemalta. Seuraavat tilaisuudet ovat Jalasjärvi-talolla 10.11.2018 ja  Ylistaron Kainaston nuorisoseuralla 19.1.2019. Katso tarkemmat tiedot Liiverin tapahtumakalenterista osoitteessa www.liiveri.net/tapahtumat

Koulutuksella lisätään alueen kylien valmiuksia turvallisuustyöhön ja tuodaan näkyväksi, kuinka tärkeää on vapaaehtoisten toiminnan organisointi arjen häiriötilanteissa. Koulutuspäivään toivotaan mukaan kylien asukkaita, yhdistystoimijoita ja muita asiasta kiinnostuneita.

Turvallisuuspäivässä käydään läpi viranomaisyhteistyön mahdollisuuksia ja pohditaan yhdessä osallistujien ja heidän taustaorganisaationsa roolia mahdollisissa poikkeustilanteissa kuten metsäpaloissa, tulvissa tai talvimyrskyn aiheuttamissa pitkissä sähkökatkoissa. Iltapäivän ryhmätöiden lähtömateriaalina käytetään todellisia tapahtumia, jotka mukaillaan alueen olosuhteisiin, ja joiden tavoitteena on löytää turvallisuustyön tarpeita osallistujien näkökulmasta.

7.9.

Buustia toimintaan 2 -haku käynnissä

Yhdistys tai säätiö, hae tukea nuoren kehittäjän palkkaamiseen 21.10. mennessä.

Lue lisää tästä.

19.6.

Kylät tempaisevat Ylistaro-viikolla

Ylistaron kylien yhteistyöryhmä on toiminut muutaman vuoden ja sen yhtenä tavoitteena on lisätä kylien välistä yhteistyötä ja kylien asukkaiden yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna kylät päättivät tempaista järjestämällä tapahtumia eri puolille pitäjää. Tapahtumissa on tarjolla kattaus kisailusta keskusteluun ja yhteislaulusta saunomiseen.

Tapahtumaviikko alkaa Jyrkän kesäteatterilla sunnuntaina 1.7. klo 15  järjestettävällä  yhteislaulutilaisuudella. Juontajana toimii Esa Perttu. Laulut säestää Rami Loukola. Yhteislaulua johdattelevat näytelmistäkin tutut Pekka ja Heikki. Järjestäjinä ovat Ylistaron diebeteskerho ja Ylistaron Kainaston nuorisoseura. (os. Ylistarontie 520)

Nappulakisat Untamalan kentällä ovat vuorossa maanantaina 2.7 klo 18. Sarjat  ovat vuonna 2009-2015 syntyneille tytöille ja pojille, lajeina juoksu ja pallonheitto. Aikuisille on luvassa saappaanheittokisa. Kisajärjestäjänä on Untamalan kyläyhdistys. (os. Kosolantie 45)

Keskiviikkona 4.7. saadaan positiivista pöhinää kirkonkylään, kun Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys järjestää keskustelutilaisuuden teemalla ASU – VIIHDY – HARRASTA – YRITÄ. Yhdistys toivottaa asukkaat tervetulleiksi vaihtamaan ajatuksia, kehittämisideoita ja kuulemaan terveisiä Rinta-Kaukolan kotimuseolle klo 18 (Kaukolanranta 1). Paikalla valtuutettuja. Tilaisuudessa on kahvi- ja makkaratarjoilu, museossa aikamatka menneeseen sekä esineiden tunnistusta.

Kaikki halukkaat pääsevät torstaina 5.7. saunailtaan Pietaruksen uimapaikalla (noin 10 km Aseman risteyksestä Könnintietä Ilmajoelle päin). Sauna on valmiiksi lämmitettynä klo 18-21. Saunaillan järjestäjä on Asemanseudun kehittämisyhdistys.

19.6.

Liiveri on avoinna läpi kesän

Kun aurinko paistaa, tärkeintä on nauttia elämästä. Jos kuitenkin tulee tarvetta hoitaa hankeasioita, Liiveri palvelee asiakkaita kesälläkin. Koska teemme töitä myös kentällä, varmista paikallaolomme etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@liiveri.net

19.6.

Oletko osallistunut hanketalkoisiin?

Liiverin hankkeet liikuttavat ihmisiä vuosittain 10 000 kökkätunnin edestä. Nyt selvitämme talkootyön terveysvaikutuksia. Jos olet yksi talkoolaisista, vastaa kyselyyn.

16.5.

Nuorten projekteihin kaksi tonnia rahaa

Liiveri myöntää kaksi kertaa vuodessa rahaa nuorten omille projekteille. Kevään 2018 hakukierroksella rahoitusta saivat: 

  • Ilmajoen Lukion opiskelijakunnanhallitus, Ilmajoki: Lisää sohvia lukiolle
  • Yhyres/Justiina Kaleva Seinäjoki ja Ilmajoki: Yhyres-musikaali: Kouluilla kiertävä eteläpohjalais-afgaanimusikaali
  • Dixin edustajisto, Peräseinäjoki: Dixin Edari
  • Kouran Nuorisotila, Seinäjoki: Nuorisotila Kouran kylään
  • Waltteri Jussila, Seinäjoki: Akustisen musiikin ja ruuan tapahtuma Mysig 

« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje