Ajankohtaista

8.11.

Liiverin palkkapotti herätti kiinnostusta

Seitsemän ennakkoluulotonta yhdistystä jätti hakemuksen taitelijan palkkaamisesta ensi kesäksi. Lisäksi kaksi yhdistystä haki tukea nuoren palkkaamiseen. Hallitus valitsee rahoitettavat projektit kokouksessaan 19.11.

18.9.

Teemahanke synnytti 11 uutta harrastuspaikkaa

Frisbeegolf Koskenkorvalle, paljasjalkapolku Kyrkösjärvelle, leikkikenttä Munakkaan... Ahkerien talkoolaisten ja Leader-rahoituksen yhdistelmä näytti jälleen voimansa. Lue lisää >>

18.9.

Enemmän irti älylaitteista

Liiveri järjestää syksyn aikana aikuisten digikahviloita yhteistyössä Ilmajoen, Kurikan ja Seinäjoen kansalaisopistojen kanssa. Maksuttomissa kahviloissa opitaan yhdessä käyttämään älylaitteita ja tietokonetta. Kahviloihin osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

16.9. klo 12 Huissin Urheilutalo, Ilmajoki

17.9. klo 12 Nopankylän kylätalo, Ilmajoki

19.9. klo 12 Toiskan kokoustilat, Ilmajoki

23.9. klo 12 Pojanluoman Seurala, Ilmajoki

24.9. klo 12 Munakan nuorisoseura, Ilmajoki

26.9. klo 12 Könnin kylätalo, Ilmajoki

1.10. klo 18 Kihniänkylän Sampola, Peräseinäjoki

3.10. klo 18 Kainaston nuorisoseura, Ylistaro

8.10. klo 18 Viitalankylän Sovintola, Peräseinäjoki

18.11., 25.11. ja 2.12. klo 18 Jokipiin Alanen, Jalasjärvi

19.11., 26.11. ja 3.12. klo 18 Keskikylän Harjula, Jalasjärvi

20.11., 27.11. ja 4.12. klo 18 Koskuen kylätalo, Jalasjärvi

Lisätietoja Irma Kortesuolta: 050 551 0797.   

 

18.9.

Hae yrittäjävaihtoon Ruotsiin

Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen alkavat ja toimivat yrittäjät voivat hakea 3-5 päivän yrittäjävaihtoon, joka räätälöidään osallistujan tarpeiden mukaan.  Liiveri maksaa matkakulut. Lue lisää>>

19.6.

Liiverin toimisto lomailee 15.-28.7.

Hakemukset saa vireille Hyrrässä myös loma-aikana. 

27.5.

Tulossa satsauksia energiatehokkuuteen

Yhteensä yhdeksän yhdistystä haki rahoitusta investointeihin, jotka kohentavat turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi sydäniskurit, poistumisvalot sekä ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit.

- Jokainen euro pois yhteisten kokoontumistilojen lämmityskuluista on säästö, jonka yhdistykset voivat käyttää varsinaiseen toimintaan. Alueemme yhdistykset kokoavat myös paljon ihmisiä yhteen. Siksi on tärkeää, että turvallisuusasiat ovat kunnossa, toteaa kyläasiantuntija Irma Kortesuo Liiveristä.

Liiveri maksaa investoinnin kustannuksista 65 prosenttia. Hallitus päättää rahoitettavat hankkeet kokouksessaan 11.6.

27.5.

Nuoriso-Leader lisää uskoa vaikuttamismahdollisuuksiin

Liiveri on rahoittanut jo 60 nuorten suunnittelemaa, toteuttamaa ja rahoittamaa projektia. Kyselyn mukaan projektit ovat lisänneet nuorten uskoa omiin vaikuttamismahdollisuuksiin. Kevään 2019 Nuoriso-Leader-haussa rahaa saivat: 

 • Ottiilia Mäntykoski, Peräseinäjoki: Estekalusto kylän yhteiskäytössä olevalle ratsastuskentälle
 • Ilkan partiolaiset, Ilmajoki: Lapetikkaat katolle
 • Etelä-Pohjanmaan Steiner-koulun oppilaskunnan hallitus, Seinäjoki: Koripalloteline koulun pihalle
 • Ilvesjoen nuorisoseura, Jalasjärvi: valaistusjärjestelmä näytelmiä varten
 • Beryllit, Jalasjärvi: Voimistelukuminauhat joukkueiden käyttöön
 • Peräseinäjoen nuorisotalon nuoret, Seinäjoki: Uudet kaiuttimet ja mikseri 
27.5.

20 nuorta osaajaa saa töitä

Nuorten mielenterveyttä edistävä "Summer bucket list" sekä muut mielenkiintoiset kokeilut käynnistyvät kesällä kahdessatoista paikallisessa yhdistyksessä Seinäjoella, Ilmajoella ja Jalasjärvellä. Liiveri mahdollistaa kehittämistyön maksamalla kahdenkymmenen nuoren palkan.

Tukea Liiveristä saivat:

 • FinFami Etelä-Pohjanmaa: Nuori suunnittelee ja toteuttaa tubettamalla "Bucket listin", jossa esitellään toiminta-alueen virkistys- ja harrastuspaikkoja nuorten näkökulmasta. Sisällössä painotetaan mielenterveyden edistämisen näkökulmaa. 
 • Hanhikosken kyläseura: Nuori suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa kesäkerhon lapsille ja järjestää lapsiperheille soveltuvia tapahtumia.
 • Jalasjärven 4H-Yhdistys: Palkataan kaksi nuorta auttamaan vanhuksia ulkoilemaan ja pitämään heille seuraa. Kohteena ovat koti- ja laitoshoidossa olevat ikäihmiset. 
 • Lakeuden Elämysliikunta: Palkataan kaksi nuorta, joista toinen kehittää tiedotustoimintaa ja toinen luonto-ohjausta. Tarkoituksena on suunnitella muun muassa luontoretkien ohjelmapaketit ja kokeilla ryhmäretkien järjestämistä.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ilmajoen yhdistys: Palkataan kaksi nuorta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat neljä Päivä Maatilalla -tapahtumaa yhdessä paikallisten maaseutuyrittäjien kanssa. Lisäksi nuoret toteuttavat kesän 2019 teemaan liittyvän someprojektin.
 • Peräseinäjoen Viitalan Nuorisoseura: Nuori toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyn, jonka pohjalta suunnittelee toimintaa. Lisäksi nuori järjestää kesätoimintaa lapsille ja nuorille, kehittää yhdistyksen viestintää sekä mahdollisesti järjestää lyhyen kansainvälisen leirin.
 • Rasti-Jussit: Palkataan nuori modernisoimaan tulospalvelu ja toteuttamaan toiminto, jolla saadaan tulokset reaaliaikaisena seuran www-sivulle. Lisäksi nuori opastaa ja kouluttaa seuran väkeä käyttämään järjestelmää.
 • Rytmi-Instituutin Kannattajayhdistys: Palkattava nuori suunnittelee ja toteuttaa musiikkiaiheisten podcastien tekemisen nettiin. 
 • Seinäjoen 4H-yhdistys: Nuori suunnittelee ja toteuttaa kesäleirejä ja kerhoja, joiden sisältö perustuu tiedon lisäämiseen ruuan alkuperästä. Lisäksi nuori kehittää kesäleirien ja kerhojen somemarkkinointia.
 • Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistys Selmu: Palkataan kaksi nuorta, jotka suunnittelevat ja toteuttavat pääsymaksuttomia tapahtumia Itikanmäelle ja/tai Rytmikorjaamon alueelle. Toteutetaan kolmen suuremman tapahtuman sarja sekä lisäksi kevyesti toteutettavia ja yllättäviä tapahtumia.
 • Seinäjoen Seudun Urheilijat: Palkataan kaksi nuorta, "liikuttaja" ja "somettaja". Liikuttaja osallistuu uusien harrasteryhmien suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä kartoittaa mahdollisia urheiluseurojen yhteistyöprojekteja. Somettaja kehittää seuran toimintaa kokeilemalla ja etsimällä uusia viestintätapoja ja -kanavia.
 • Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit: Palkataan nuori suunnittelemaan ja toteuttamaan uudenlaisia ja erilaisia liikuntapäiviä sekä leirejä ja tapahtumia
   

Lisätietoja Sinikka Koivumäki, puh. 040 513 1824

24.4.

Yleishyödylliset investoinnit Liiveristä 2019

Liiveristä voi hakea tukea yleishyödyllisiin investointihankkeisiin Turvallisuus ja energia -teemahankkeesta ja itsenäisinä hankkeina.

Turvallisuus ja energia -teemahankkeen haku päättyy 15.5.2019. Lisätietoja tästä.

Itsenäisten hankkeiden haku päättyy 15.8. Lisätietoja tästä.

18.4.

Järjestömarkkinat -kiertue toukokuussa

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa. Järjestömarkkinat-kierroksella kerrotaan järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä. Tempausten järjestelyihin on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli 110 järjestöä. Kevään kierroksella tuodaan esille järjestötoiminnan kirjoa ja monipuolisia osallistumisen mahdollisuuksia.

Ohjelmassa mm:

Karaokea, tanssi- ja musiikkiesityksiä, kuulon testausta ja muita hyvinvointimittauksia, liikuntavinkkejä ja bocciaa. Tapahtumissa  myös tietoa ja esittelyjä osallistumismahdollisuuksista. Lapsille leikkejä ja kilpailuja.

Liiverin alueen tapahtumat:

Kurikka 14.5., Ilmajoki 16.5. ja Seinäjoki 18.5.

 

   

 


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje