Ajankohtaista

21.10.

Avustusta vesistöhankkeisiin voi hakea ELY-keskuksesta

ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue myöntää harkinnanvaraisia valtionavustuksia vesistö- ja kalatalousahankkeisiin. Vuonna 2021 myönnettävien avustusten hakuaika on 15.10. - 30.11.2020.

Avustusta voidaan myöntää yleishyödyllisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on muun muassa edistää vesistöjen monipuolista käyttöä ja hyvää tilaa, turvata luonnon monimuotoisuutta, vahvistaa uhanalaisten tai vaarantuneiden kalakantojen elinvoimaisuutta tai vähentää tulva- ja kuivuusriskejä. Tukea voidaan myöntää myös vesiluonnonvarojen kestävää käyttöä edistäviin kehittämishankkeisiin.

ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueella on meneillään myös avustushakuja rakennusperinnön hoitoon, ympäristökasvatus- ja valistushankkeisiin sekä kuntien lähivirkistysalueiden kunnostus- ja kehittämishankkeisiiin. Niiden haku päättyy myös 30.11.2020.

Lue lisätietoja ELY-keskuksen sivulta.

 

9.10.

Kyläkyselyn vastausaikaa on jatkettu 1.11. saakka

Kerro omasta kylästäsi, asuinalueestasi tai yhdistyksestäsi Ilmajoen, Jalasjärven tai Seinäjoen  alueella vastaamalla kyläkyselyyn 1.11.2020 mennessä. Samasta kylästä/yhdistyksestä voi vastata useampikin henkilö. Vastuksia toivotaan myös asukkailta, joiden kylässä ei ole aktiivista kylätoimintaa.

Kyselyyn vastaamalla autat meitä saamaan arvokasta tietoa kylien ja yhdistysten nykytilanteesta ja kehittämistarpeista. Voit vastata kyselyyn soveltuvin osin, kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia.

9.10.

Hankkeille rahoitusta siirtymäkauden varoista

Liiveristä myönnetään rahoitusta yleishyödyllisille ja elinkeinollisille kehittämishankkeille ja investoinneille seuraavan kerran ns. siirtymäkauden varoista, arviolta 04/2021 eteenpäin. Hankkeita kuitenkin kannattaa jo valmistella, sillä siirtymäkauden varat ovat vain rajatun ajan käytettävissä.  Loput, jäljellä olevat tämän vuoden varat käytetään yritystukiin. Ole yhteydessä, koski asiasi yritystukia tai hankkeita!

5.10.

Suomi.fi korvaa Katso-valtuutukset Hyrrässä

Aiemmin hanke- ja yritystukien hakujärjestelmän Hyrrän vaatimat oikeudet on hallinnoitu Katso-järjestelmän kautta. Vuoden vaihteessa Katso-järjestelmä poistuu käytöstä. Jotta Hyrrään pääsee sisälle tammikuussakin, pitää valtuudet uusia Suomi.fi -palvelussa. Asia kannattaa hoitaa kuntoon nyt heti, niin välttää vuodenvaihteen ruuhkan.

Ruokaviraston ohje Suomi.fi-tunnusten käyttöönotosta.

Suom.fi uudistus koskee myös muuta asiointia kuin Hyrrää.

29.9.

Kysely kylille ja yhdistyksille 2020

Kerro omasta kylästäsi, asuinalueestasi tai yhdistyksestäsi Seinäjoen, Ilmajoen tai Jalasjärven alueella. Liiverin Kylille-hanke toivoo saavansa paljon vastauksia 18.10.2020 mennessä. Samasta kylästä/yhdistyksestä voi vastata useampikin henkilö. Vastuksia toivotaan myös asukkailta, joiden kylässä ei ole aktiivista kylätoimintaa.

Kyselyyn vastaamalla autat meitä saamaan arvokasta tietoa kylien ja yhdistysten nykytilanteesta ja kehittämistarpeista. Voit vastata kyselyyn soveltuvin osin, kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia.

Vastaa kyläkyselyyn 2020.

21.8.

Asko Istolahti palkittiin Tulisieluinen kehittäjä! -diplomilla

Ylistaron Kainaston nuorisoseura ry:n puheenjohtaja Asko Isolahti palkittiin Tulisieluinen kehittäjä! -diplomilla Liiverin vuosikokouksessa 18.8. Jalasjärvellä.

Istolahti on johtanut ja toteuttanut Kainaston kylän kehittämistä suunnitelmallisesti jo vuosikymmenien ajan. Kylällä on tehty useita kehittämis- ja investointihankkeita, joita on sekä toteutettu että hallinnoitu laadukkaasti. Työ on parantanut kylän fyysisiä puitteita kuten kesäteatteria ja nuorisoseurantaloa. Myös kyläläisten henkistä hyvinvointia ja viihtyvyyttä on edistetty muun muassa maaseututaideprojektin avulla ja osallistumalla yhteiskunnallinen yrittäjyys -kokeiluun.

Kehittämistyössä Istolahti tekee esimerkillisesti yhteistyötä eri toimijoiden, kuten Liiverin, Helsingin yliopiston, Seinäjoen  kaupungin sekä muiden nuorisoseurojen ja yhdistysten kanssa. Oman kylän kehittämisen lisäksi Istolahti on levittänyt kehittämisosaamista muille ylistarolaisille ja Ylistaron kylille. Alueen kylien kehittäminen täydentää osaltaan kaupungin kehittämistyötä.

Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry toivottaa onnea ja kiittää Asko Istolahtea osoittamastaan innovatiivisesta otteesta. Kehittämistyö on kiinni yksilöissä, mutta parhaimmillaan sitä tehdään yhdessä!

Liiverin Diplomi myönnetään vuosittain hyvästä kehittämistyöstä.  Diplomilla nostetaan esiin hankkeissa tehtävää työtä ja hyviä käytännön tekemisen esimerkkejä.

20.8.

Liiverin hallitus 2020 - 2021

Liiverin puheenjohtajana jatkaa yrittäjä Tarja Pienimäki Ilmajoelta, päätti yhdistyksen vuosikokous elokuussa Jalasjärvellä.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Ilmajoelta Jaakko Koskenkorva ja Matti Koivuluoma, Seinäjoelta Jaana Hurme ja Pirkko Ekoluoma sekä Jalasjärveltä Pia Rita-Luopa. Uusiksi varajäseniksi valittiin Outi Mänty ja Janne Eteläaho Ilmajoelta.

Uudelle hallituskaudella jatkamaan valittiin varsinainen jäsen Merja Välimäki ja varajäsen Hannu Ilomäki. Molemmat ovat Seinäjoelta.

Liiverin hallitus 2020 - 2021. (pdf)

20.8.

Liiverin vuosi 2019

Liiverin vuoden 2019 vuosiraportti on hyväksytty elokuun puolivälissä pidetyssä vuosikokouksessa.

Lue, mitä teimme vuonna 2019: Liiverin vuosiraportti 2019 (pdf)

16.6.

Julkinen kuuleminen valokuituverkon rakentamisesta

Suupohjan Seutuverkko Oy (Sunet) aikoo rakennuttaa valokuituverkon Kurikan Jalasjärvellä Sikakylän ja Keskikylän alueelle vuoden 2020 - 2021 aikana. Tilaajaliittymät toteutetaan kiinteillä valokuituyhteyksillä, jotka mahdollistavat erilaisten palveluiden hankkimisen vapaasti eri palveluntarjoajilta. Investointihankkeeseen haetaan tukea Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:ltä.

Sikakylän ja Keskikylän alueella ei ole tarjolla valokuituyhteyksiä kotitalouksille eikä kylässä toimiville yrityksille.

Tällä kuulemismenettelyllä Sunet Oy pyytää operaattoreita ilmoittamaan, aikovatko ne rakentaa vastaavaa valokuituverkkoa Sikakylän ja Keskikylän alueelle.

Ilmoitus on lähetettävä Suupohjan Seutuverkko Oy:lle 30.6.2020 klo 16:00 mennessä postitse osoitteella Suupohjan Seutuverkko Oy, Kenttätie 10A3, 61800 Kauhajoki tai sähköpostilla osoitteseen info@sunet.fi

Lisätietoja:

Aatu Samppala, Suupohjan Seutuverkko Oy, 040 841 6129, aatu.samppala@sunet.fi

Sinikka Koivumäki, Leader Liiveri, 040 513 1824, sinikka.koivumaki@liiveri.net

Ilmoitus, jossa kartta (pdf)

 

 

10.6.

Leader-rahoituksen tilanne

Liiverin Leader-rahoitus ohjelmakaudelle 2014–2020 on käytetty lähes kokonaan.

Arviomme mukaan syksyllä voi olla myönnettävänä joitakin kymmeniätuhansia euroja. Hallitus käsittelee uusia hakemuksia syyskuun kokouksessaan. Näiden hakemusten tulee olla Hyrrässä valmiina viimeistään pe 11.9.

Joulukuussa 2020 voi käyttöön tulla vielä pieni määrä ns. palautuvia rahoja. Näiden mahdollisten rahojen käytöstä hallitus päättää myöhemmin.

Mikäli aiot jättää Leader-tukihakemuksen, ole sitä ennen yhteydessä Liiverin toimistoon, niin kuulet Leader-rahoituksen ajankohtaisen tilanteen.

Vuonna 2021 Leader-rahoitusta on jälleen käytettävissä. Tiedotamme tästä ns. siirtymäkauden rahoituksesta ja sen hakemisesta lisää heti, kun saamme siitä täsmällistä tietoa.

(Uutista muokattu 16.6.)


« Edelliset 10   

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje