Hankehakijalle

Kuka voi hakea, mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon

Hankehakijana voi olla yhteisö tai säätiö, esimerkiksi kyläyhdistys, maamiesseura, kunta tai oppilaitos. Hankkeita voi hakea kehittämiseen, investointiin sekä koulutukseen ja tiedonvälitykseen. Hankkeet ovat tavallisimmin paikallisia, mutta ne voivat olla myös alueiden- tai kansainvälisiä. Hankkeiden kesto on maksimissaan kolme vuotta ja ohjeellinen tukimaksimi Liiveristä on 80 000 €.

Hakuaika

Liiverin hankkeisiin ja yritystukiin on jatkuva haku. Pieniä, yleishyödyllisiä investointi- ja kehittämishankkeita rahoitetaan kuitenkin hankeryppäinä eli teemahankkeina. Teemahankkeilla on erikseen määriteltävät hakuajat, joista ilmoitetaan Liiverin nettisivuilla.

Hanketukien valintakriteerit

Liiverin hallitus arvioi hakemuksia Leader-ryhmän valintakriteerien perusteella. Lisäksi tukikelpoisuuden edellytyksenä on, että hakemus on Manner-Suomen maaseutuohjelmaan soveltuva ja täyttää laillisuusvaatimukset. Maaseutuohjelma määrittelee muun muassa tuen tukityypit ja kohdealueen. Maaseudun kehittämislaki ja hanketukiasetus määrittelevät muun muassa tuen myöntämisen yleiset edellytykset.

 

Hankehaku tapahtuu ensisijaisesti sähköisen Hyrrä-järjestelmän kautta.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje